Ryo-San 1 756 Opublikowano 31 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2019 Będą jakieś dodatki za free ale nie licz na to że będzie to coś dużego. Wszystkie grube rzeczy bez dwóch zdań wylądują w year one pass. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 31 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2019 Wredny ma racje. Preordery to naciąganie na niepewny produkt, zawsze. Przyszlosc dodatków do Division 2 wydaje się mocno niepewna. I tak jak jedynka miałam świetne wsparcie tak dwojka zapowiada się jak niewiadoma z pójściem nawet w stronę Destiny 2, gdzie nie mając dodatków jesteś wykluczony z podstawowej zawartości gry. Ta cena mnie skusiła, bo jest zbliżona do podstawki, ale nigdy nie zamówiłbym tego gdyby nie możliwość odbioru w sklepie, bo dostęp do bety dzięki temu będę miał pewny, ale w każdym momencie będę mógł się wycofać. I to chyba mój pierwszy preorder od wielu lat. Złamałem się, nad czym ubolewam, ale usprawiedliwiam to aktualnie dalej ogrywana jedynka i doskonała zabawa z nia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 488 Opublikowano 31 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2019 Ja pyerdolę, biorę podstawkę i mam wyrąbane na te ich dodatki. Na grze w ekipie mi nie zależy, więc nie muszę "nadążać" za innymi - będę grał sobie solo, podobnie jak w przypadku jedynki, a dodatki dokupię kiedyś i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 31 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2019 Ja pyerdolę, biorę podstawkę i mam wyrąbane na te ich dodatki. Na grze w ekipie mi nie zależy, więc nie muszę "nadążać" za innymi - będę grał sobie solo, podobnie jak w przypadku jedynki, a dodatki dokupię kiedyś i tyle.No spoko, ale różnica cenowa podstawki od golda to ile? 30zł teraz? Nawet jakby miały być serio te dodatki obes.rane, to i tak chyba za tę kwotę warto. Zreszta, nie wierzę, że po takim SP jaki był w jedynce, tutaj by mieli zawalić sprawę... Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 31 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2019 Dokładnie. 20 Zeta różnicy za coś co będzie kosztować pewnie po premierze ok 2 stów. Mi tam już wystarczy że potwierdzili Survival. Za DLC do jedynki zapłaciłem 169 zł i nie żałuję ani grosza. Gry Ubi szybko tracą na wartości ale taki pass do jedynki cały czas kosztuje jakieś 150-160 Zeta(a sama podstawkę można kupić na płycie za 20 zł). Oczywiście można go wyrwać w promo za 6 dyszek ale te przeceny zaczęły się jakieś 2 lata po premierze. A 20 zeta to i tak mniej niż 60. Do tego na premierę jak dla mnie deal, no ale co kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 488 Opublikowano 31 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2019 Jest kilka czynników, dla których wolę podstawkę - brak konieczności pre-orderowania, czego bardzo nie lubię, 30zł (nie 20) różnicy, no i... okładka podstawki dużo bardziej mi się podoba - po roku/dwóch będę miał rozeznanie, które dodatki warto kupić, więc nie czuję potrzeby zaklepywania wszystkiego teraz SP do The Division kupiłem za 84zł... A tutaj mają być dwa, albo i więcej... G#wniany model z Destiny - nie mam zamiaru wydawać na ten tytuł łącznie z 500zł, albo i lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 31 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2019 Po cenach w mediaexpert (standard 249, Gold 269) różnica to 20 zeta. A tak w ogóle Wredny to bierzesz TD2 na D1? Bo jak tak to w sumie niewiele to się różni od preordera z płatnością przy odbiorze Cytuj Odnośnik do komentarza
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 31 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2019 Wredny sam nie wie czego chce Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 31 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2019 (edytowane) Komar jak się z przyczajki pojawił. PierreDollony Diwiżyn Ejdżent Edytowane 31 stycznia 2019 przez Ryo-San Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 488 Opublikowano 31 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2019 W RTVeuraAGD różnica jest 30zł Nie wiem, zastanawiam się - niby miałem ten tytuł na liście must-have, bo jedynkę uwielbiam, ale chyba za bardzo im odyebauo z krojeniem graczy na hajs i mam coraz większe wątpliwości. Na pewno nie będę czekał 2 lat, jak w przypadku pierwszej części, ale też już nie jestem taki pewien, czy wezmę na premierę. Tak czy siak postanowione i max podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 31 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2019 (edytowane) Ja ostatnio liczyłem ile trzeba by wydać sosu gdyby chcieć w Destiny 2 kupować wszystko na premierę po cenach w PSN(podstawka, 2 pierwsze DLC, Forsaken i Annual Pass) wyszło coś koło 7 stów Massive proszę nie idźcie tą drogą Edytowane 31 stycznia 2019 przez Ryo-San Cytuj Odnośnik do komentarza
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 31 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2019 Ryjek, jak 2 będzie tak samo miodna jak 1, to na bank tyle wydasz nie oszukuj się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 31 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 stycznia 2019 No jeśli nie masz zamiaru brać na premiere to rozumiem. Ale jeśli miałbyś brać na premierę lub pare dni po podstawkę za 249zł, zamiast golda za 269 to... Cytuj Odnośnik do komentarza
yab 572 Opublikowano 1 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2019 Preorder za który płacisz przy odbiorze to jak nie preorder Zawsze masz tą możliwość rezygnacji, więc słowo preorder w tym przypadku całkowicie mi nie pasuje. Gdzie są te kody na bete ja się pytam? Na wszelki wypadek zrobiłem preorder w dwóch sklepach, kto pierwszy ten lepszy, niech walczą o mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 1 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2019 (edytowane) No z tymi kodami to brechta bo jak pisałem Ultima której do tej pory nie ma na liście autoryzowanych sklepów wysyła kody od poniedziałku (wystarczy złożyć preordera, nawet takiego z płatnością przy odbiorze, potwierdzić zamówienie i kod pojawia się automatycznie w zakładce "moje kody DLC"). Ale jak już tu ktoś pisał to duże sieci mają zacząć rozsyłać kody od 4tego lutego więc stay tuned A i kod jest uniwersalny w sensie sami wybieramy czy chcemy betę na PC, PS4 czy Xboxa. Edytowane 1 lutego 2019 przez Ryo-San Cytuj Odnośnik do komentarza
wrog 608 Opublikowano 1 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2019 13 godzin temu, Ryo-San napisał: Będą jakieś dodatki za free ale nie licz na to że będzie to coś dużego. Wszystkie grube rzeczy bez dwóch zdań wylądują w year one pass. Wprowadzasz ludzi w błąd. Zgodnie z obietnicą, trzy duże rozszerzenia, zwane bodajże epizodami, są darmowe dla wszystkich. Gold Edition to jedynie wcześniejszy dostęp - do gry (3 dni) i wspomnianych epizodów (7 dni). Potem grają wszyscy bez względu na posiadaną edycję. Nie wiadomo jedynie co kryje się za przypisanymi do Year 1 Passa "additional activities". Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 1 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2019 (edytowane) To czy będą duże to już się okaże w praktyce. Mi chodziło o to że bankowo w year one passie (który kosztuje nie mało porównując oficjalne ceny chociażby golda i standard) napewno będą dorzucane większe rzeczy niż te darmowe(to zresztą logiczne. Po coś w końcu płacisz za tego passa). Czyli np. odblokują raidy i będzie to darmowe rozszerzenie ale darmowo powiedzmy będzie tylko jeden a w passie np 4. Survival też darmowy raczej nie będzie. Oczywiście gdybanie ale glownie chodziło mi o to że year one pass(czy tam season pass. zwał jak zwał. Nie jest darmowy jak niektórzy myślą) Edytowane 1 lutego 2019 przez Ryo-San Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 949 Opublikowano 1 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2019 Orientuje się ktoś jak w kwestii kodów do betki ME będzie traktować preordery z odbiorem i zapłatą w sklepie? Cytuj Odnośnik do komentarza
jaro 77 Opublikowano 1 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2019 Godzinę temu, Ryo-San napisał: To czy będą duże to już się okaże w praktyce. Mi chodziło o to że bankowo w year one passie (który kosztuje nie mało porównując oficjalne ceny chociażby golda i standard) napewno będą dorzucane większe rzeczy niż te darmowe(to zresztą logiczne. Po coś w końcu płacisz za tego passa). Czyli np. odblokują raidy i będzie to darmowe rozszerzenie ale darmowo powiedzmy będzie tylko jeden a w passie np 4. Survival też darmowy raczej nie będzie. Oczywiście gdybanie ale glownie chodziło mi o to że year one pass(czy tam season pass. zwał jak zwał. Nie jest darmowy jak niektórzy myślą) Biorąc pod uwagę ostatnią politykę UBI to year pass może być taki jak w R6 albo w For Honor, czyli mając przepustkę grasz wcześniej i masz od razu odblokowaną zwartość, natomiast wszystko to możesz też odblokować jakąś walutą zdobywana w grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
wrog 608 Opublikowano 1 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2019 Godzinę temu, Ryo-San napisał: To czy będą duże to już się okaże w praktyce. Mi chodziło o to że bankowo w year one passie (który kosztuje nie mało porównując oficjalne ceny chociażby golda i standard) napewno będą dorzucane większe rzeczy niż te darmowe(to zresztą logiczne. Po coś w końcu płacisz za tego passa). Czyli np. odblokują raidy i będzie to darmowe rozszerzenie ale darmowo powiedzmy będzie tylko jeden a w passie np 4. Survival też darmowy raczej nie będzie. Oczywiście gdybanie ale glownie chodziło mi o to że year one pass(czy tam season pass. zwał jak zwał. Nie jest darmowy jak niektórzy myślą) No właśnie nie będzie tak, jak sobie to wyobrażasz. Cała główna zawartość, przynajmniej w pierwszym roku, jest darmowa dla wszystkich, a jedynie wcześniejszy dostęp i jakieś bonusowe pierdoły są w passie. Tak samo w Rainbow Six możesz zapłacić albo po prostu odblokować operatorów. W The Crew 2 możesz zapłacić za siedem dni wcześniejszego dostępu albo poczekać na darmowe samochody. Ta przepustka z The Division 2 ma działać na takiej zasadzie. Oczywiście przy różnicy 20zł podczas obecnej promocji równie dobrze można brać Gold Edition i mieć tych kilka pierdół. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 1 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2019 14 minut temu, mugen napisał: Orientuje się ktoś jak w kwestii kodów do betki ME będzie traktować preordery z odbiorem i zapłatą w sklepie? Tak bez problemu. Możliwe że wrog i jaro macie rację chociaż ja jednak obstawiam że większe rzeczy będą tylko w passie. Poczekamy zobaczymy. Zresztą ten pass teraz takie grosze kosztuje że w sumie to niewiele się ryzykuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
jaro 77 Opublikowano 1 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2019 3 godziny temu, Ryo-San napisał: Tak bez problemu. Możliwe że wrog i jaro macie rację chociaż ja jednak obstawiam że większe rzeczy będą tylko w passie. Poczekamy zobaczymy. Zresztą ten pass teraz takie grosze kosztuje że w sumie to niewiele się ryzykuje. Jeżeli bierzesz pod uwagę płytę to tak, ja staram się gierki w które wiem że będę długo grał kupować w cyfrze, a tam różnica w cenie jest kosmiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 1 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2019 22 godziny temu, Wredny napisał: Właśnie widziałem tę cenę na strone RTVeuroAGD... Niech się bujają - kupię 30zł taniej podstawkę, a dodatki kieeeedyś tam. Pre-ordery to patologia, nie mam zamiaru wspierać tego procederu. Dlatego lepiej w ogole poczekać z TD 2 jak już się ustabilizuje sytuacja, spadną ceny za używki albo kupi się golda cyfrowo pózniejszym terminie jak to mialo miejsce jedynką bo rzucać się tak na niedopracowany i niepełny produkt na premiere to tylko proszenie się o wtopę Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 488 Opublikowano 1 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2019 W przypadku TD2 jakoś im wierzę, że to będzie dobre od razu na starcie. UBI to nadal nie EA i jakiś kredyt zaufania do nich mam. Plus za grę odpowiada Massive, które praktycznie naprawiło pierwszą część i wypełniło ją contentem, więc nie powinno być źle. Opinie z beta-testów i zamkniętych pokazów są pozytywne i piszę tu o ludziach, których opiniom ufam, więc zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 1 lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2019 Jasna sprawa, mnie na szczescie jeszcze odrzuca setting tej gry na tyle że nie kupię na pewno na premierę i dam się wydymać hueh. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi