Dahaka 1 851 Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Chapter 7 B-side? Człowiek myśli, że mechanikę ma już w jednym palcu, a tu gierka podrzuca kolejną rzecz, z której zawsze mogłeś korzystać, a o której nawet nie miałeś pojęcia. Autentycznie czuje się, jakby gra sama mnie uczyła wszystkich tricków do speedrunowania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 17 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 (edytowane) Spoiler "I...don't... like... scaring myself...I.....don't...." I niech ktoś mi powie, że to nie jest gra robiona z pasją. Edytowane 17 Marca 2018 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 17 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 mózg=rozje,ban Jak ja tą grę szanuję. Cytuj Odnośnik do komentarza
kazuyoshi 231 Opublikowano 17 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Pozycja to nietuzinkowa i mam nadzieje, że wersja fizyczna(Switch), to tylko kwestia nieodległego czasu - ta gra na to zasługuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 18 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 (edytowane) Trud skończony. Co prawda są jeszcze złote truskawki za przejście każdej wersji rozdziału bez śmierci, ale to już sobie daruje xd C-side w The Summit jest poyebany. I dopiero tutaj giereczka odkrywa przed nami ostatnią mechanikę, także ciągle coś nowego do absolutnie samego końca Edytowane 18 Marca 2018 przez Dahaka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 23 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Skończone - ~11h. Nie było rage quitu żadnego więc nie było tak trudno. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 To uczucie, jak się wraca do 1 chaptera i przechodzi od strzała Widzieliście acziwa 1UP? Zrobił ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 (edytowane) dzisiaj sobie kupilem, gram i jest po prostu miazga trafilem do takiego miejsca gdzie sa ptaki i satelita i chyba cos trzeba zrobic ? dobrze kombinuje ? a nic sie nie da wcisnac czy cos albo to uczucie gdy jestes przekonany ze wyczyscilo sie caly chapter a tu paru truskawek brakuje xD Edytowane 25 Marca 2018 przez kubson Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 No i skończone złote truskawy zostawię dla masochistów, mi szkoda czasu i nerwów. Na Twittera @rayospl rzucałem trochę filmików z celeste jakby ktoś chciał obaczyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Tak, w tym miejscu możesz zdobyć Crystal Heart. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 (edytowane) :| Edytowane 25 Marca 2018 przez MAJOCHEY_PL Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Widzę, że wszyscy kończą grę w lekko ponad 20h, ja dopiero mam 6 chapterów zrobionych ze wszystkimi truskawkami i 5 b-sideów, a już przekroczyłem 20h, więc nie wiem, czy się w 40 zmieszczę :). Chyba wszystko zostało już napisane o grze, geniusz po prostu z psychodeliczną muzą. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Co za gierka poki co jestem w 4 chapterze a najwiecej do tej pory zginąłem pod koniec w chapterze 3 xD sterowanie jest tak responsywnosci ze i zero nerwów póki co Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Obejrzałem kilka krótkich gameplayów z Celeste. Gra na pierwszy rzut oka jakich wiele. Gdzie tkwi sekret tego 10/10? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 26 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Sterowanie, muzyka, klimat, projekt poziomów, satysfakcja, napełniająca serduszko pasja. Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 26 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 (edytowane) 8 godzin temu, chris85 napisał: Obejrzałem kilka krótkich gameplayów z Celeste. Gra na pierwszy rzut oka jakich wiele. Gdzie tkwi sekret tego 10/10? Ja też obejrzałem najpierw trailer, dopiero za namową wziąłem i nie mogę się oderwać. Gdzie tkwi sekret? To jest ta gra, w której widać włożone serce, levele są bardzo pomysłowe, nie tyle zręczność palców się liczy, co samo myślenie. Po przejściu każdego, czy zdobyciu truskawki, gra nagradza satysfakcją - po prostu, szczegolnie levele w b-side. Do samego końca gra zaskakuje nowymi pomysłami, więc o nudzie nie ma mowy. Do tego ost potęguje klimat, bo jest zwyczajnie znakomity, zawsze leci, co trzeba, i gdzie trzeba, że tak powiem. Do tego poziom trudności, który wzrasta bardzo stopniowo, i który jest, przynajmniej dla mnie, w sam raz. Mimo, że grę skończę pewnie w 50h gra nie frustruje, tylko zachęca do kolejnej próby, a ginę często :). Dodam jeszcze, że jestem wybredny, mało co mi podchodzi z indyków, ostatnio tylko to i SV. Moim zdaniem mesjasz indyków, mały niepozorny hit. Edytowane 26 Marca 2018 przez zdrowywariat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 26 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 8 godzin temu, chris85 napisał: Obejrzałem kilka krótkich gameplayów z Celeste. Gra na pierwszy rzut oka jakich wiele. Gdzie tkwi sekret tego 10/10? @Amer też nie rozumiał fenomenu, kupił, przeszedł i aż avatar zmienił na pochodzący z gry. Myślę, że wystarczająca rekomendacja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 366 Opublikowano 26 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Nom, reszta blefuje, a ragus ma absolutną rację. Polecam Celeste z pełną odpowiedzialnością. Najlepiej nie gdybaj, nie zastanawiaj się, tylko kup i graj. Opcje na rozczarowanie są tu naprawdę minimalne. Nie twierdzę, że to gra 10/10 (moim zdaniem nie), ale w swojej kategorii naprawdę ścisła czołówka. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 no i skonczylem 10h za pierwszym razem bylo C U D O W N I E teraz trzeba pozbierac truskawki kasety i serca do kompletu, wracam do gry Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 1 godzinę temu, kubson napisał: no i skonczylem 10h za pierwszym razem bylo C U D O W N I E teraz trzeba pozbierac truskawki kasety i serca do kompletu, wracam do gry Teraz się dopiero zaczyna gra, b-side są mega, mózg i ręce się pocą. Jestem po szóstym b-side i zaliczyłem jedyne 1137 zgonów :). A najlepsze jest to, że gra w ogóle nie frustruje. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 That's all folks Wiele już było mówione o tej gierce, więc nie pozostaje nic innego tylko się zgodzić, że jest sztosik. Pod względem fizyki i precyzji ustępuje znacząco takim gierkom jak The End is Nigh czy Super Meat Boy, ale za to ost i otoczka to czysta P O E Z J A. Czuć tutaj wielką pasję i serce włożone w produkcję tej czarującej gierki. Wspaniale spędzony czas 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Będzie pudełko! Kupi się po raz drugi do kolekcji 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pacquiao 889 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Switch idealny do takich gier. Tak chwalicie, że będzie trzeba kupić pudełko Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 A ja dzisiaj zakupiłem cyfrę. Szkoda czasu na żonglowanie pudelkami Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Kupiłem, przeszedłem dwa rozdziały. Ociepanie, jaka gierka! Byłem sceptycznie nastawiony do niej z jakiegoś nieznanego mi powodu, ale teraz widzę że to perełka, nie, PERŁA wśród platformerów. Zaskakująco wciągająca, pomysłowa, grywalna aż strach, wymagająca kombinowania... Czapka z głowy i kapeć ze stopy. No i ten ost... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi