Gość suteq Opublikowano 2 stycznia 2019 Opublikowano 2 stycznia 2019 8 minut temu, milan napisał: Stara dobra śpiewka, "1 sezon jest słaby, poczekaj na drugi". edit: "ale i tak najlepszy 4." a-al-ale się rozkręciiiiiiiiiiiiiiiiiii Cytuj
Figaro 8 302 Opublikowano 2 stycznia 2019 Opublikowano 2 stycznia 2019 śmieszki z was, nie powiem. jak nie spodoba mu się drugi poziom, to niech Wezyr wyłączy tę grę i już nigdy do niej nie wraca, a i niech sobie jeszcze po drodze ten gupi ryj rozwali ;/ Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 2 stycznia 2019 Opublikowano 2 stycznia 2019 5 minut temu, suteq napisał: a-al-ale się rozkręciiiiiiiiiiiiiiiiiii 1 połowa jest słaba. Ale trzeba oddać, taki inside jest fajny przez 3 minuty, ale żeby dortwać trzeba chyba 3h biec pod odwróconej wodzie Cytuj
Kmiot 13 865 Opublikowano 2 stycznia 2019 Opublikowano 2 stycznia 2019 No, ale żeby Celeste zarzucać etapy "jak z generatora" to trzeba mieć odwagę, albo pociąg do trolowania. Wystarczy pograć dłużej niż kilka pierwszych ekranów, by zacząć zauważać, że każdy element jest tam rozstawiony z rozmysłem i precyzją do kilku pikseli oraz ma zadanie do spełnienia. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 2 stycznia 2019 Opublikowano 2 stycznia 2019 (edytowane) Nie jest problemem rozmieszczenie znajdziek/przeszkód, ale monotonia pokoi (hence porównanie do plan generowanych losowo). Edytowane 2 stycznia 2019 przez Paolo de Vesir Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 2 stycznia 2019 Opublikowano 2 stycznia 2019 6 minut temu, Kmiot napisał: No, ale żeby Celeste zarzucać etapy "jak z generatora" to trzeba mieć odwagę, albo pociąg do trolowania. Wystarczy pograć dłużej niż kilka pierwszych ekranów, by zacząć zauważać, że każdy element jest tam rozstawiony z rozmysłem i precyzją do kilku pikseli oraz ma zadanie do spełnienia. +1 Nie wspominając o tym, że każdy z tych poziomów jest zaprojektowany tak, że można go przejść nawet bez używania dasha. Level design w tej grze jest najwyższej próby. 1 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 2 stycznia 2019 Opublikowano 2 stycznia 2019 No niestety trzeba być z białegostoku chyba żeby wpaść na taki farmazon. Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 2 stycznia 2019 Opublikowano 2 stycznia 2019 1 godzinę temu, Paolo de Vesir napisał: Nie wiem, może skillowości Super Meat Boya czy jakiegoś szlifu Zrobiłeś 106% w SMB? Jeżeli tak, to od razu ci mówię, że do końca gierki będzie ci czegoś brakować. Celeste jest kilka klas niżej od SMB. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 2 stycznia 2019 Opublikowano 2 stycznia 2019 sprite, w sensie ta gra jest gorsza od tego kawałka mięsa? Musze przyznać ze checi na tą gre u mnie to całkowita sinusoida. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 2 stycznia 2019 Opublikowano 2 stycznia 2019 The end is Near? zayebiste, zrobiłem 123 % Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 2 stycznia 2019 Opublikowano 2 stycznia 2019 (edytowane) Już pisałem kiedyś o tym. Teraz jak już na chłodno o tym myślę to tak na prawdę tylko muzyka broni tej gierki. W starciu z Teinem i SMB(oczywiście jeżeli ktoś maksuje) Celeste nie ma żadnych szans. Precyzja, fizyka, i feeling przelatywania plansz deathless to zupełnie inna galaktyka w tych dwóch co wymieniłem. A to się właśnie najbardziej liczy w tego typu platformerach. Dlatego zrezygnowałem ze złotych truskawek w Celeste. Celeste dzięki muzyce 8/10. Bez god tier ostu 6/10. Edytowane 2 stycznia 2019 przez sprite 1 Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 2 stycznia 2019 Opublikowano 2 stycznia 2019 Hmm brać na ps4 czy switcha, oto jest pytanie Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 2 stycznia 2019 Opublikowano 2 stycznia 2019 (edytowane) Switch + pro controller najlepsza opcja. Edytowane 2 stycznia 2019 przez sprite Cytuj
mozi 1 987 Opublikowano 2 stycznia 2019 Opublikowano 2 stycznia 2019 Celeste albo pyknie albo nie XD Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 2 stycznia 2019 Opublikowano 2 stycznia 2019 no dla mnie celeste 10/10 a smb to pograłem godzinkę i do lamusa, więc najlepiej chyba sprawdzić samemu i się przekonać ale muszę sprawdzić tego trzeciego o którym mowicie Cytuj
Figaro 8 302 Opublikowano 2 stycznia 2019 Opublikowano 2 stycznia 2019 A ja dzisiaj sobie odpaliłem Celeste i SMB i dla mnie obie to 9+/10. Oba mają genialne soundtracki (SMB tylko oryginał ofkors), oba gra się znakomicie i oba wymuszają na ciebie totalne, absolutne skupienie, sięgając do twoich zakamarków ninja (nie pytajcie). Niemniej SMB o wiele trudniejsze. Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 2 stycznia 2019 Opublikowano 2 stycznia 2019 (edytowane) Ogólnie TEIN podstawka(100%) jest łatwiejsza od podstawki w SMB. Ale jak już robisz 152% w Teinie(calaczka w Teinie ma tylko 0.2% graczy i ja jako jeden z paru osób na switchu ) i 106% w SMB, to ten pierwszy jest o WIELE, WIELE trudniejszy. Niektóre pojedyncze levele deathless w glitched cartach robiłem po 7h bez przerwy(tunnel vision i flow z kosmosu included). Masochistyczny poziom trudności. Na pewno największa satysfakcja w platformerach ever jak machnąłem ostatniego Super Mega Carta na jednym życiu(wcześniej musiałem sobie zrobić miesiąc przerwy jak go ćwiczyłem - za duży tilt). Najlepsze jest to, że sam Edmund McMillen(twórca Teina i SMB) nie dał rady przejść dwóch najtrudniejszych glitched cartów deathless xdd Edytowane 2 stycznia 2019 przez sprite 1 Cytuj
giger_andrus 3 145 Opublikowano 3 stycznia 2019 Opublikowano 3 stycznia 2019 Ja znać taką osobistość Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 3 stycznia 2019 Opublikowano 3 stycznia 2019 Dawaj giger, rozpakuj TEINA i na następnym zlociku w lutym Cie sprawdzę Cytuj
giger_andrus 3 145 Opublikowano 3 stycznia 2019 Opublikowano 3 stycznia 2019 Chciałbym ale w tym gatunku raczej Ci nie podskoczę Cytuj
Ukukuki 7 106 Opublikowano 4 stycznia 2019 Opublikowano 4 stycznia 2019 Jeden z niewielu indyków który mi się podoba. Zamówiłem w limited run i czekam. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 11 stycznia 2019 Opublikowano 11 stycznia 2019 Właśnie skończyłem trzeci rozdział i im dłużej gram tym bardziej mi się podoba. Więc chyba jest dobrze. Na początku miałem problemy ze sterowaniem, gra jest szybka i wymaga błyskawicznych reakcji .Ale można zmieniać konfiguracje przycisków więc ustawiłem sobie dasha pod tym samym przyciskiem co w Halo i odtąd gra kliknęła. Zaskoczyła mnie pozytywnie urocza oprawa i muzyka, a Madeline to fajna dziewczyna, ciekawe jak pachnie? Cytuj
Figaro 8 302 Opublikowano 11 stycznia 2019 Opublikowano 11 stycznia 2019 No, a ten Paolo w końcu skończył ten drugi rozdział? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi