Gość _Be_ Opublikowano 11 lipca 2019 Opublikowano 11 lipca 2019 Tak jest. No i jak tylko dadzą 4K to (pipi)ać GO i dawać MAXa Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 11 lipca 2019 Opublikowano 11 lipca 2019 Tylko co z tego jak nadal na rynku będzie już 4-5 platform streamingowych. Ja sam ostatnio płynąłem do zatoki, bo mi usunęli kilka rzeczy z listy. Wygląda na to, że najbardziej opłacalne będzie co 3 miesiące zmieniać platformę i oglądać co tam dają hurtem, ale to też bez sensu bo technika ma ułatwiać a nie utrudniać życie. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 11 lipca 2019 Opublikowano 11 lipca 2019 3 minuty temu, Rudiok napisał: Tylko co z tego jak nadal na rynku będzie już 4-5 platform streamingowych No i? Nie rozumiem jaki w tym problem, dostęp do legalnych filmów/seriali/muzyki w prosty sposób jest dla mnie zbawieniem, nikt przeciez nie każe ci subować każdej. Ja teraz opłacam Amazona/HBO/Netflix i czwartą mogłbym wziąć jakby miała sensowny i pożądany przez mnie kontent. Pewnie obejrze to co chce na Amazonie i anuluje, zostane przy HBO/Netflix bo mają najwięcej mnie interesującego kontentu a ten Max czy Disney+ to póki co jesli chodzi o Polskę dość odległy temat. A co do zatoki, to i tak kradne bo nie wszystko jest na streamingu albo dostępne w jakikolwiek normalny sposób (chociazby teraz What we do in the shadows) Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 11 lipca 2019 Opublikowano 11 lipca 2019 2 godziny temu, _Be_ napisał: No i? Nie rozumiem jaki w tym problem, dostęp do legalnych filmów/seriali/muzyki w prosty sposób jest dla mnie zbawieniem, nikt przeciez nie każe ci subować każdej. Ja teraz opłacam Amazona/HBO/Netflix i czwartą mogłbym wziąć jakby miała sensowny i pożądany przez mnie kontent. Pewnie obejrze to co chce na Amazonie i anuluje, zostane przy HBO/Netflix bo mają najwięcej mnie interesującego kontentu a ten Max czy Disney+ to póki co jesli chodzi o Polskę dość odległy temat. A co do zatoki, to i tak kradne bo nie wszystko jest na streamingu albo dostępne w jakikolwiek normalny sposób (chociazby teraz What we do in the shadows) Mnie najbardziej denerwuje rotacja filmów i seriali. Coś mam zaplanowane do obejrzenia, a tu pstryk, ani widu ani słychu. Zostaje zatoka. Dodatkowo ceny za kolejne platformy (szczególnie jak ich będzie więcej) to już cena mocnego abonamentu premium w kablówce razem z netem, do czego można dodać zatokę i tym samym mieć mniej frustracji a tyle samo kontentu. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 11 lipca 2019 Opublikowano 11 lipca 2019 Kablówkę No rotacja jest trochę słaba, ale zazwyczaj skupiam się na produkcjach oryginalnych każdego platform holdera więc mnie to nie tyczy. A jesli chodzi o ceny to póki istnieje cebula na Netflixie to mnie nie robi. Cytuj
Masorz 13 215 Opublikowano 11 lipca 2019 Opublikowano 11 lipca 2019 Wychodzę ze streamingu i zaczynam piracić wszystko. 1 Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Amazon bierze się produkcję serialu "Event Horizon" 1 Cytuj
Masorz 13 215 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Oby nie wyszło jak Nightflyers Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 6 sierpnia 2019 Opublikowano 6 sierpnia 2019 Jeden uj. Tykają się klasyki, z której samo Dead Space czerpało inspiracje wiec ja byłbym ostrożny. Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 6 sierpnia 2019 Opublikowano 6 sierpnia 2019 Trochę o obecnej kondycji serwisów VOD na polskim rynku. https://antyweb.pl/rynek-vod-polska-netflix-ile-wydaja-polacy/ Cytuj
funditto 661 Opublikowano 7 sierpnia 2019 Opublikowano 7 sierpnia 2019 Pewnie w Polsce będzie tylko ta podstawowa wersja bez Hulu i ESPN.. z resztą nawet podstawowa dotrze tu pewnie mniej więcej za dwa lata Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 15 sierpnia 2019 Opublikowano 15 sierpnia 2019 Chciałem sobie coś obejrzeć, oczywiście musiałem sobie wybrać rzeczy z poza oferty HBO/Netflixa/Amazona xd Okazało się, że mogę sobie wypożyczyć na jakimś serwisie co się nazywa CHILI nnno i generalnie nie polecam. Kolesie chełpią się tym, że u nich nie ma abonamentu i płacisz "tylko za to co oglądasz" jakby to był jakiś atut? Jeszcze żeby to było w akompaniamencie fajnych cen, ale nieee: jak chcesz kupić film na stałe to płać tak średnio 5 dych. No mało mnie kręci kupowanie cyfrowej zawartości, którą sobie obejrzę raz, ale jest opcja wypożyczenia.. niedostępna przy wszystkich pozycjach xd No ale dobra, mam film do wypożyczenia za niecałą dychę: połowa abonamentu platform streamingowych, no ale OK, chcę sobie obejrzeć to rzucę, co mi szkoda. Okazuje się, że za niecałą dychę masz film do obejrzenia w SD XDDD O-ok, za niecałe 13zł jakość HD+ (słownie: PLUS) tzn. w 1080p XDDDDDDDDDD Jeszcze żeby to dobrze wyglądało, ale nieee, to jest poziom chyba gorszy niż HBO. Myślałem, że kolesie są jakąś nowością na rynku, a tu się okazuje, że chyba są w PL od 2016? No nie wiem jak się trzymają przy tej konkurencji, chyba tylko przez jednak trochę szerszy katalog z nowościami. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 15 sierpnia 2019 Opublikowano 15 sierpnia 2019 Przerąbane tak opierać oglądanie filmów wszelakich na serwisach streamingowych jak chmurqab Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 15 sierpnia 2019 Opublikowano 15 sierpnia 2019 7 minut temu, Rozi napisał: Przerąbane tak opierać oglądanie filmów wszelakich na serwisach streamingowych jak chmurqab No wyrosłem już trochę (trochę, bo nie będę tu łgał, że się nie zdarza jak czegoś nie mogę znaleźć) z szukania rzeczy w P2P, jestem dorosłym, zarabiającym informatyczkiem, który woli legalny content i wygodnictwo streamingu. 3 1 Cytuj
Masorz 13 215 Opublikowano 15 sierpnia 2019 Opublikowano 15 sierpnia 2019 I przez to teoretycznie omija Cię masa dobrego contentu. Żeby nie było to opłacam 3 platformy streamingowe- Netflunia, HBO GO i Amazon Prime. Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 15 sierpnia 2019 Opublikowano 15 sierpnia 2019 Co się przykładowo znajduje w tej masie? Nie narzekam na brak dobrego contentu. Nie konsumuję całych sezonów seriali w weekend, w backlogu jest trochę szeroko dostępnych klasyków, po które mogę spokojnie sięgnąć gdy jakimś cudem zabraknie mi nowości. Z filmów to co mnie interesuję zwykle oglądam w kinie, a generalnie i tak mniej ich wciągam teraz. Cytuj
Pupcio 18 636 Opublikowano 15 sierpnia 2019 Opublikowano 15 sierpnia 2019 Znajdź mi legalnie dostępnie 20 letnie koreańskie filmy bo take lubie najbardziej jeśli chodzi o filmy to oferty wszystkich strimingów w polsce są chuya warte niestety Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 15 sierpnia 2019 Opublikowano 15 sierpnia 2019 A no to się zgadzam, nawet jakby chcieć obejrzeć jakieś klasyki od Kurosawy no to elo, kupuj bluraye, albo kradnij z neta. No generalnie z klasyką, a jeszcze nie mainstreamową to jest bida z nędzą. Chciałem ostatnio obejrzeć pierwszego Rambo, to był chyba tylko na iTunes'ach xd No ale ogólnie przy rzeczach w miarę bieżących, szczególnie, w sytuacji gdy, tak jak pisałem, większość oglądam w kinie, to wydaje mi się, że jest OK. Przeglądałem dzisiaj trochę katalog HBO/Amazon/Netflix i gdyby nie to, że interesujące mnie pozycje miałem już obejrzane w kinie no to miałbym co wybierać. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 15 sierpnia 2019 Opublikowano 15 sierpnia 2019 Ja podobnie jak chmura za leniwy jestem na torrenty. Kiedyś kradłem każdy serial i film bo nie było alternatywy. Teraz chodzę do kina minimum 2-3 razy w miesiącu. Mam kino studenckie obok więc nowości europejskie i filmy niszowe zawsze odchacze (kino islandzkie najlepsze od 3 lat jestem fanem) a blockbustery w multipleksach. Klasykę zaliczyłem już dawno i czasem tylko odświeżam sobie coś z mojej pokaźnej kolekcji blu ray i dvd (po (pipi) ja to kupowałem xD a kiedyś zbierałem jak ping (pipi) gierki). Platformy streamingowe załatwiają serialowy głód. I tak nie mam czasu jak mistrzowie tego forum na pierdyliard seriali na raz. Oglądam dosyć mało ale konkretnie. Wolę też poczekać na cały sezon w streamingu niż ściągać pojedyncze odcinki. Tak robiłem np z Ray Donovan,expanse, doom patrol we czy fargo. Wiadomo coś mnie tam omija co nie wychodzi nigdzie w polskim streamingu ale to margines serialowy. Teraz np oglądam Downton Abbey i terror na Amazon prime obu seriali nie znałem a wkręciłem się. Jedyny problem widzę w anime jak ktoś lubi. Poza wyjątkami niestety trzeba ściągać neta. Próbowałem crunchyroll ale ten polski to tragedia i wycięty content. Kurde pamiętam jak na studiach oglądałem na raz chyba z 30 produkcji. Jak teraz sobie o tym pomyśle to boli mnie ten zmarnowany czas bo połowa to były gówna totalne jak bones, NCIS, greys anatomy ( wtedy naprawdę oglądałem wszystko) czy późniejsze sezony lost xD także teraz wyznaje zasadę mniej ale lepiej. Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 19 sierpnia 2019 Autor Opublikowano 19 sierpnia 2019 Cebula Disney+ będzie utrudniona https://antyweb.pl/disney-plus-dzielenie-kont/ Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 19 sierpnia 2019 Opublikowano 19 sierpnia 2019 Co ten antyweb Na razie jest tylko potwierdzone, że w USA cebula nie będzie istniała jak weźmiesz Disney+ przez tamtejszą kablówkę(Charter). O normalnej apce zero info na razie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi