messer88 6 456 Opublikowano 23 czerwca 2023 Opublikowano 23 czerwca 2023 3 godziny temu, drozdu7 napisał: Jednak nie przekonuje mnie ten sklep i appka ale co konkretnie? Brałem w maju na promce dwa filmy do pożyczenia i jakość luks. Chociaż trzeba uważać bo widzę ten Wick HD xd na apple się podobnie naciąłem niedawno z tym nowym filmem Ritchiego. Cytuj
drozdu7 2 741 Opublikowano 23 czerwca 2023 Opublikowano 23 czerwca 2023 No taki wybrakowany ten sklep się wydaje trochę ale to może tylko takie pierwsze wrażenie. Od płyt już się odzwyczaiłem, a same filmy wolę kupować i jakoś tą bibliotekę cyfrową budować. Apple TV ma niby najlepszą jakość, być może ale też są takie fikołki że nie ma wogóle Johna Wicka, albo Gladiator czy Aż poleje się krew bez napisów. Tak jak sobie przeglądałem to ten Rakuten jest chyba najbardziej kompletny, ma też jakiś powiedzmy system lojalnościowy że ciułamy te punkciki. Może wypróbuję. Wiadomo że wolałbym by Blu-raye 4k potaniały bo ich ceny to mnie niszczą normalnie Cytuj
Słupek 2 133 Opublikowano 23 czerwca 2023 Opublikowano 23 czerwca 2023 Amazon trochę wybrakowany ale to wynika z faktu, że działa dopiero od niedawna. jako sklepik/wypożyczalnia chilli jest całkiem spoko a na pewno mają lepszą apke niż rakuten Cytuj
drozdu7 2 741 Opublikowano 23 czerwca 2023 Opublikowano 23 czerwca 2023 No ale z tych aplikacji to chyba tylko w przypadku Apple jest jako taka pewność że nagle nie przestanie działać bo firma upadnie czy cokolwiek. Chociaż oczywiście nigdy nie wiadomo Cytuj
drozdu7 2 741 Opublikowano 23 listopada 2023 Opublikowano 23 listopada 2023 Oppenheimer wylądował na Apple TV za 54 zł. Ogólnie dużo filmów w dobrych cenach teraz jest (zawsze tak jest jak wezmę się za kupowanie pudełek;) Taki Top Gun Maverick za 19,99zl, gdzie uhd pewnie ze 130zl stoi. Do tego filmy Nolana za 27zl itp. Cytuj
LeifErikson 1 106 Opublikowano 4 czerwca Opublikowano 4 czerwca Na Canal+ wykopałem ostatnio takie ciekawe dzieło jak "Noc, której obudził się Laurier". Twórcą tego miniserialu jest Xavier Dolan, podobno dość znany reżyser/scenarzysta/aktor, ale ja go nie kojarzyłem wcześniej. Akcja dzieje się na przestrzeni kilku dni od ostatnich chwil aż do pogrzebu pewnej pani, która jest matką czwórki dorosłych już dzieci. Ze względu na matkę zjeżdżają się wszyscy i z czasem wychodzą coraz większe brudy, w jakie uwikłana jest rodzina. Na Filmwebie piszą, że to thriller, ale powiedziałbym raczej, że dramat o zabarwieniu kryminalnym. Muzyka Hansa Zimmera. Tylko 5 odcinków po godzinę, więc niewielka inwestycja czasu, a zdecydowanie jest to warte obejrzenia. Nie wiem jak oni mogli tak temu skopać dystrybucję i marketing, że jest tak mało znane i słabo dostępne. Ciekawostka jest taka, że Dolan jest fanem Six Feet Under i w tym miniserialu można się doszukać kilku wspólnych punktów. Już sama pogrzebowa tematyka się kojarzy, ale do tego czuć trochę atmosferę serialu o Fisherach, choć oczywiście oba są całkiem różne, bo Sześć Stóp to obyczajówka, a Noc ogląda się jak typowy kryminał. https://www.filmweb.pl/serial/Noc%2C+której+obudził+się+Laurier-2022-865719 1 1 Cytuj
kamil88pl 0 Opublikowano 16 sierpnia Opublikowano 16 sierpnia Ktoś ma pakiet total viaplay? Chcecie się podzielić? Odzywać się Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi