Sedrak 768 Opublikowano 3 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2020 (edytowane) Godzinę temu, II KoBik II napisał: Ja właśnie wykupiłem samemu Prime. Bo i tak juz kroję Netflixa i HBO. I zaczynam maratony z Expanse, Boys, Bosh i na pewno The Office w końcu. No jakość 4K i HDR na podobnym poziomu co Netflix. HBO okrutnie w tyle w tym temacie. To już ładniej wyglądają u mnie ripy BR 1080p z zatoki Czeka Cię wiele dobrego. Jeśli chodzi o jakoś to zależy, bo np Grand Tour, Expanse bardzo dobrze wyglądają, a na innych są pixele jak w EZTV Edytowane 3 stycznia 2020 przez SetoPL Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 3 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2020 Z tym to wiem. Typowo chodzi mi o nowe produkcje w 4K i HDR. Coś czego nie znajdę w HBO i niestety kłuje to po oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 3 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2020 (edytowane) Nowa seria wskoczyła dzisiaj James may w Japonii. Trailer mnie zaciekawił. Fajnie że 6 odcinków i każdy w innym regionie Japonii. Oczywiście mówię o Amazon prime Edycja po obejrzeniu 2 odcinków. Fajny zabawny program o Japonii. Bałem się że za dużo Maya bez reszty ekipy to będzie nuda ale nie jest źle. Nawet jak próbuje sił w haiku:). Ja polecam zobaczymy czy do końca będzie trzymać poziom. Naprawdę dla fanów Japonii myślę pozycja obowiązkowa. Sam teraz zatęskniłem za Japonia i już zastanawiam się nad zakupem biletów do tego magicznego kraju. Edytowane 4 stycznia 2020 przez blantman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 4 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2020 Kto nie ma PRIME ten (pipi) i tyle. Ale to dobre sztosiki. Jeszcze wleci na pełnej ponownie The Shield. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 25 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2020 Nie mogę znaleść odpowiedniego tematu, więc tu napiszę. Ktoś się jara This is Us na Amazone Prime? Przecież to jest tak ku rwa dobre, że lepsze chyba być nie może. Chyba moje top 2-3 seriali w życiu. Dwa sezony wciągnąłem jak głupi. Dzień w dzień po 2 odcinki na wieczór. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 25 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2020 49 minut temu, balon napisał: Nie mogę znaleść odpowiedniego tematu, więc tu napiszę. Ktoś się jara This is Us na Amazone Prime? Przecież to jest tak ku rwa dobre, że lepsze chyba być nie może. Chyba moje top 2-3 seriali w życiu. Dwa sezony wciągnąłem jak głupi. Dzień w dzień po 2 odcinki na wieczór. Bardzo dobry serial temat dobry bo to na amazonie dostępne. Z żoną swego czasu też szybko obejrzeliśmy wszystko nawet polecałem ten serial tutaj. Nie jest to jednak serial dla 90% forumowiczów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 25 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2020 (edytowane) No ja też z żoną ofc. Samemu byłoby nie to samo. Dla nas jeszcze potęguje fakt, że przeżyliśmy trochę podobnych sytuacji... „Życie jest kwaśne jak cytryny, ale sztuką jest z tych cytryn zrobić wspaniałą lemoniadę!” Edytowane 25 stycznia 2020 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 774 Opublikowano 25 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2020 No fajne dwa pierwsze sezony, pozniej juz mi sie odechcialo ogladac jakos, lelum polelum sie zrobilo. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 25 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2020 No my po 2 jesteśmy. Chyba przed 3 czymś innym przegryziemy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 25 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2020 40 minut temu, blantman napisał: Bardzo dobry serial temat dobry bo to na amazonie dostępne. Z żoną swego czasu też szybko obejrzeliśmy wszystko nawet polecałem ten serial tutaj. Nie jest to jednak serial dla 90% forumowiczów. Te pozostałe 10% elity to jacy są? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 25 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2020 Nie chcę odpowiadać się za blanta i jestem jak najdalszy od szufladkowania oraz mrocznych statystyk, ale wydaje mi się, że na bank ten serial nie nadaje się dla młodych walikoników oraz Frostiego. Wg mnie jest duża szansa, że im nie podejdzie. No ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 774 Opublikowano 25 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2020 Jak juz jestesmy przy amazonie, to co tam koniecznie trzeba zaliczyc? The boys juz odhaczone Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 25 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2020 This is us masz zaliczone. To hmmm, High Castle (Taki trochę wolf, w sensie alternatywa wygranej rzeszy) Goliath and? Co polecacie? Sam jestem ciekaw. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 26 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2020 11 godzin temu, balon napisał: This is us masz zaliczone. To hmmm, High Castle (Taki trochę wolf, w sensie alternatywa wygranej rzeszy) Goliath and? Co polecacie? Sam jestem ciekaw. Ms maisel, our Man on Japan, grand tour, fleabag, Mozart, Jack Ryan, homecoming, expanse, boys, modern love, undone i koniecznie bosch to tak z głowy te Amazona produkcję. A z klasyków np justified, shield, seinfeld, community czy office ale jest tego więcej. 16 godzin temu, Masorz napisał: Te pozostałe 10% elity to jacy są? Nie był to atak. Po prostu to serial typu jak downton abbey bardziej ciepły (może wręcz bardziej kobiecy) z dramatami codziennimi a nie pełen akcji. Dobry dla pewnej grupy ale to raczej mały procent forumowiczów. Coś jak z Supergirl czy arrow też raczej nie polecisz tego większości użytkowników? To dla małej grupy zatwardziałych nerdów. Są seriale za to bardziej uniwersalne jak Bosch, mrs maisel czy shield które można polecać wszystkim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 26 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2020 Spoko Blancik, ja tak odpisałem specjalnie, ale też zero agresji z mojej strony. No 'Supergirl' to bym nawet 1% forumowiczów nie polecił, gunwo totalne. 'Marvelous Ms Maisel' natomiast obejrzałem za jednym razem 4 odcinki i wspaniały serial (właśnie taki ciepły i optymistyczny), tylko musiałem wrócić do kupki wstydu i innych zaległości. Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 26 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2020 (edytowane) Z tego co oglądałem to moje top 5 na Amazonie wygląda tak: 5. Sneaky Pete 4. Bosch 3. Expanse 2. Homecoming 1. Grand Tour Muszę jeszcze nadrobić Undone, ale to zostawiam sobie na luty/marzec jako pocieszenie po obejrzeniu ostatnich odcinków BoJacka. Edytowane 26 stycznia 2020 przez funditto Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 571 Opublikowano 26 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2020 Jasne, Amazon pełny jest przegadanych i głębokich seriali, ale ja osobiście wolę się odprężyć przy czymś głupim i fajnym jednocześnie. No i czymś takim jest oczywiście The Purge, czyli Noc Oczyszczenia. Wiecie, dzisiaj ciężko o nowego The Saw czy Final Destination, a tutaj mamy to wysokie stężenie bzdury, która udaje rzeczywistość i tak w ogóle serial pozwala nieco rozwinąć perypetie bohaterów. Zwłaszcza drugi sezon oferuje nieco świeże podejście, bo wprowadza ciekawą intrygę w której tytułowa noc jest punktem wyjścia. Jak ktoś nigdy nie miał styczności z tą serią (która ma swój początek w kinie) to chodzi o nieco dystopijną wersję USA, w której wprowadzono jedną noc, podczas której nie działają żadne służby porządkowe i poza pewnymi wyjątkami, można używać dowolnej broni i nie obowiązuje żadne prawo (tj. nie ma przestępstw). Odpowiednie służby monitorują za pomocą kamer i dronów. Generalnie większa część ludzi chroni się po opancerzonych domach, a dewianci bawią się na ulicach, tak przypadkowi ludzie akurat w ten czy w inny sposób pakują się w najgorsze g*wno, po czym próbują przetrwać. Schemat prosty i wciągający Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 27 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2020 Jak chodzi o The Purge, to tylko widziałem pierwszą część filmu, ale podobało mi się bardzo. To może obczaję serial. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 27 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2020 IGN podaje, że Disney+ pojawi się u nas szybciej, najprawdopodobniej w tym roku, latem. Fajnie, oby to była prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 247 Opublikowano 27 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 stycznia 2020 Oglądamy ponownie Ms Maisel i dzizas jaki ten drugi sezon to jest sztos nad sztosy. Paryż, wakacje, po prostu jest wszystko perfect. Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 570 Opublikowano 28 stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 stycznia 2020 (edytowane) Z mniej wykwintnych dzieł: wczoraj odnalazłem na Amazon Prime wszystkie sezony Świata Według Bundych Nostalgia weszła mocno. Jest tym przyjemniej, że za gówniaka człek nie ogarniał sporej części dowci.pu, gdy na Polsacie to puszczali Edytowane 28 stycznia 2020 przez Frantik Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 768 Opublikowano 28 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 stycznia 2020 A na jakieś platformie ma lecieć Picard? Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 570 Opublikowano 28 stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 stycznia 2020 Amazon Prime 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 29 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 stycznia 2020 Premiera 21 lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 3 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 lutego 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi