Skocz do zawartości

Pozostałe serwisy streamingowe/VoD

Frantik

Rekomendowane odpowiedzi

Od wczoraj na Amazon prime wszystkie odcinki najlepszego serialu sci fi wszechczasów. Battlestar galactica. Pewnie większość już obejrzała ale kto nigdy nie miał przyjemności ma szansę nadrobić. Polecam

A i pojawiła się nowość Upload. Bardzo dobrze oceniana przez krytyków

Edytowane przez blantman
  • Plusik 1

Od wczoraj na Amazon prime wszystkie odcinki najlepszego serialu sci fi wszechczasów. Battlestar galactica. Pewnie większość już obejrzała ale kto nigdy nie miał przyjemności ma szansę nadrobić. Polecam

Nie oglądałem, a zawsze chciałem nadrobić. Tylko na razie nie wiem, w jakiej kolejności się to powinno oglądać

Widzę dwuczęściową miniserię z 2003, późniejszy serial z 2005 i między tym chyba jeszcze jakiś pełny metraż :dunno:
17 minut temu, Frantik napisał:

Nie oglądałem, a zawsze chciałem nadrobić. Tylko na razie nie wiem, w jakiej kolejności się to powinno oglądać

Widzę dwuczęściową miniserię z 2003, późniejszy serial z 2005 i między tym chyba jeszcze jakiś pełny metraż :dunno:

Zaczynasz od miniseri 2 odcinki po 1,5 h. Potem 2 sezony serialu, po nich film potem 2 następne sezony. Przede wszystkim ten miniserial czyli 2 odcinki to taki w (pipi) długi pilot :)

Edytowane przez blantman
  • Lubię! 1
  • Dzięki 1
  • 2 tygodnie później...

Jako ze darmowy rok Apple TV+ tyka to zaczalem ogladac ich seriale. Na poczatek wjechalo Truth Be Told i w sumie calkiem niezly serial. Nie ma w nim nic wybitnego, cala fabula nie jest jakos specjalnie skomplikowana, przez 8 odcinkow sie przerzuca podejrzenia pomiedzy kilkoma osobami, ale oglada sie przyjemnie. Jest nawet Jessie Pinkman.

Wciągnąłem w weekend całe Carnival Row. Kolejny serial Amazon po The Boys który miałem tylko napocząć, a jak zacząłem tak nie mogłem się oderwać. Nie wiem czemu miałem zakodowane że to jest "grzeczne" fantasy. Oj nic z tych rzeczy, jest mrocznie i brutalnie. No i fajnie było zobaczyć Orlando Blooma we wiodącej roli.

W dniu 17.05.2020 o 01:08, Masorz napisał:

Pierwszy sezon serialu 'Goliath' (Amazon) był dobry z niekiedy mocnym naciskiem na bardzo dobry, ale drugi się ciągnie jak olej z flakami i się trochę zmuszam. 

Jak cię drugi męczy to odpuść bo 3 to znaczny spadek względem 1 i 2. Mi pasowały oba ale niestety tak jak mówisz pierwszy najlepszy. 

Drugi sezon to dla mnie kompletna katastrofa. Mało co się trzyma kupy, postaci pojawiają się czasem dosłownie znikąd, nie mają niczego ciekawego do powiedzenia. Billy bierze udział chyba w JEDNEJ rozprawie sądowej przez cały sezon co jak dla mnie jest skandaliczne. 

Brittany przez pół sezonu jest stażystką przy biurku a potem bierze udział w oczywistym od początku wydarzeniu.

Nuda, głupoty, poczucie, że te rzeczy tam są kompletnie nieistotne i jakbym oglądał zupełnie inny serial tylko z tą samą (połową) obsady.

Do tego absolutnie horrendalny finał. Jedynie Mark Duplass w roli psychola (czyli jak zawsze) trochę ratuje całość.

Za to trzeci sezon już odrobinę lepiej. Też niezbyt zajmująca sprawa (Quantum Of Solace :pawel: ), ale setting niezły, klimat spoko i reżyserka.

Tylko trochę tam dosłownie przesadzają z narkotykami i tymi dziwnymi tripami. 

No, ale ogląda się nieźle, na pewno lepiej od tego guwna zwanego sezonem numer 2.

Tak czy siak jestem zdania, że serial powinien się skończyć po pierwszym sezonie.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Poniżej podaję kody na dowolny film do Rakuten i Cineman, są chyba do 15 sierpnia ważne, a nie zdążę ich zrealizować. Na Rakuten będzie działać chyba tylko na tv Samsung, na Cineman działa wszędzie:

Rakuten:

figaifnx9

fjh1habtl

Cineman:

68S48ANG

Polecam obczaić, bo jest sporo ciekawego, świeżego contentu z tego roku. Jak ktoś wykorzysta to niech da znać, żeby było wiadomo, że już wykorzystany.

• Plusik 1
  • 4 tygodnie później...