Skocz do zawartości

Forza Horizon 4

Mroku

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, kubson napisał:

Albo niech każdy dołączy do Zielonej Szlachty FPE gdzie @Hum jest adminem tam chyba jest juz z 60 osób

bo trochę zamieszania robi sie z klubami 

jesien w tej grze jest przepiękna :wub: 

Ogólnie problem z tymi klubami, które już istniały w FH3 czy poza nią jest taki, że nie wyszukuje ich w tej wyszukiwarce którą otwiera FH4. Nie są zaliczane jako "Horizon Club" czy coś takiego. Przynajmniej szukając "FPE", czyli klubu z FH3 albo tego co Hum założył to nie mogłem ich znaleźć. Faktycznie wyszukiwało tylko tego od Pipolino. Otwórzcie go i będzie po problemie.

13 godzin temu, maciucha napisał:

Ma ktoś jeszcze problemy z ustawieniem pedału hamulca w G920? 
Gra w ogóle nie reaguje na zmiany martwej strefy i hamuję max na 80%.

Zmiana tych samych ustawień w FH3 dawała oczekiwane rezultaty, a tutaj kompletny klops. :/ @raven_raven?

No też miałem coś takiego. Nie tyle nie reagował na zmiany martwej strefy, ale nie dało się jej zmniejszyć na tyle, by z tym twardym hamulcem G920 dało się komfortowo grać. Wyjąłem tą gumkę ze środa i po problemie xd

5 godzin temu, El Loco Chocko napisał:

Probowalem blisko godzine na kierownicy grac, ale nie wiem czy to kwestia ustawien, czy czegos innego, ale FH4 jest bardziej grywalna na padzie imo.

No ja grałem trochę więcej, i tak jak w FH3, do przejałów IMO kierownica się nie nadaje, jedynie do odpowiednich samochodów i do ścigania się po asfalcie. Wtedy jest super, a do reszty pad. No i na kierownicy zawsze muszę grać z niższym poziomem trudności, bo takich wyników jak na padzie nie wykręcę. To mimo wszystko jest Horizon, gdzie się zapier,dala po buraczanych polach i w trakcie poślizgów machnięcie gałką z jednego maksymalnego wychylenia do drugiego jest o wiele szybsze niż obrócenie kierownicy dwa i pół raza.

Edytowane przez raven_raven
Opublikowano

Ehhh, może w którymś patchu naprawią te martwe strefy, póki co nie mam po co grać.

A co do 2,5 obrotów to kto ci każe jeździć na tak dużym zakresie? Ja mam w opcjach ustawione kąt obrotu na max 360 stopni i FH3 daje mi dużo więcej funu na kierownicy niż na padzie. Bardzo szybko trzeba reagować, bo mnóstwo się dzieje, ale że to arcadówka, to dużo łatwiej się kontroluje auta i 360 stopni działa optymalnie :) 

Opublikowano
Godzinę temu, czapa napisał:

Forza ściągnięta z game passa na xboxie crashuje się na ekranie startowym. To znaczy naciskam A i coś tam wczytuje, zawiesza się i wychodzi do menu. Co zrobić? czyściłem dane...

Ściągnij jeszcze raz

• Plusik 1
Opublikowano
1 godzinę temu, czapa napisał:

Forza ściągnięta z game passa na xboxie crashuje się na ekranie startowym. To znaczy naciskam A i coś tam wczytuje, zawiesza się i wychodzi do menu. Co zrobić? czyściłem dane...

Miałem ten sam problem, niestety jedyne wyjście, to ściągnąć jeszcze raz :(

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

ja dalej nie mam w garazu 2002 Mazda Rx-7 oraz 2018 Nissan Sentra, mimo tego ze na dysku je mam sciagniete ;/ cos ten car pass szwankuje

to co robimy z klubami wszyscy uderzaja do Pipolino i to bedzie nasz oficjalny czy @Humcos ogarnie z Zielona Szlachta FPE? 

Edytowane przez kubson
Opublikowano

Piękna jest zarówno jesień jak i zima <3 jeździ się wybornie, jak zwykle.

Szkoda że jak zwykle polityka dodawania aut mnie wkur/wia, dlaczego robią kopiuj-wklej od 10 lat tych samych fur (jakieś tare bmw albo audice które nikogo) a takich oczywistości jak Huracan Performante, nowy AM Vantage czy BMW M5 nie ma...

Gdzie mój Aventador SV?!!!

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie ta część ma jedną wadę - Hospital Records ... strasznie słaba lista kawałków =/

EDIT:

Fotki przerzuciłem do odpowiedniego tematu :)

Edytowane przez Ins
Opublikowano

Również dołączę do narzekających na muzykę. Jeden utwór mi się podoba i to ten z początku po odpaleniu gry. 

Reszta mocno nijaka i nic nie jest warte zapamiętania. Jeszcze na bass arena przewinie się M83. 

UK spoko, ale różnorodności Australii nie przebiję. 

Zgodzę się z tym, że nie czuć klimatu festiwalu. To chyba w 1 było najlepiej czuć, 3 już też odpłynęła w  tym aspekcie. Ścigamy się dla ścigania, nie ma walki. Po części rozumiem, bo zrobili jedno wielkie podwórko- online. 

• Plusik 1
Opublikowano
30 minut temu, iluck85 napisał:

Również dołączę do narzekających na muzykę. Jeden utwór mi się podoba i to ten z początku po odpaleniu gry. 

Reszta mocno nijaka i nic nie jest warte zapamiętania. Jeszcze na bass arena przewinie się M83. 

UK spoko, ale różnorodności Australii nie przebiję. 

Zgodzę się z tym, że nie czuć klimatu festiwalu. To chyba w 1 było najlepiej czuć, 3 już też odpłynęła w  tym aspekcie. Ścigamy się dla ścigania, nie ma walki. Po części rozumiem, bo zrobili jedno wielkie podwórko- online. 

W trójkę jeszcze nie grałem, ale po spędzeniu blisko 9 czy tam 10h w grze zaczynam odczuwać lekkie znużenie. 

Tak jak napisałeś muzyka to w większości nic ciekawego, klimat festiwalu niemal zerowy. Jednak jedynka pod tym względem pozostaje niedościgniona. 

Oczywiście o aspektach pogodowych czy graficznych nie ma co pisać, bo to coś pięknego i olśniewającego (jesień + błoto +duża kałuża = banan na dziobie), ale w tej gonitwie za ultrarealistyczną grafiką, gdzieś ulecial ten cały fun z jedynki. Jedynki, która dla mnie jest najlepszą ścigałką w takiej formie- otwartego czy też quasi otwartego świata. 

Opublikowano

chris85- to było piękne. 2 była spoko do finału. Po finale jak chciałeś "calaka", to gierka wynudziła dojazdami od wyścigu do wyścigu. Dramat. 

marcinwks- to trapi tą serie, ale w poprzednich częściach wspinałeś się na szczyt, był wielki finał przez 3/4 mapy i jako tako koniec. W 4 nie ma żadnego celu w zasadzie. A po x strefie driftu czy prędkości wchodzi powtarzalność. A jak odkryjesz wszystkie drogi, to już w ogóle zaczyna trącać myszką.

Zapomniałem dodać, że o ile dobrze przeczytałem, to teraz pkt nie są ogólnie dla mnie i obojętnie jakim pojazdem jadę? Przydzielam pkt/perki do konkretnego pojazdu? To lipa, bo ogranicza mi to waflowanie autami i muszę myśleć czy warto mi inwestować pkt. W poprzednich odsłonach odblokowałem %, premie itp itd i było to na moją osobę obojętnie czym jechałem, a teraz do konkretnego auta?! Lipa. 

Opublikowano
6 minut temu, seq88.as napisał:

Aktualnie gra 7 osob z klubu, moze wspolna sesja jakas?

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

no dawajcie lecimy, widzę kolega mnie zaprosił, co z resztą?

Opublikowano (edytowane)

A kto chciałby z tobą grać ?

PS. Jeżeli faktycznie istnienie hip hop w horajzonie to ja się pytam jak przy czymś takim można grać ? Pomijając kwestię gustu to czy nie jest to zbyt zamulające do tego typu gry ?

Edytowane przez Ins