Skocz do zawartości

Forza Horizon 4

Mroku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Szymek napisał:

to tez zrobisz solo ;)

a co do driftu to trzeba treneowac, no i wazne zaczynac z dobrej strony trasy. Wybieraj tak aby plynnie przechodzic z zakretu w zakret 

sam uzywalem Hoonicorn Mustang 

To obczaje.

No podobno droft trudniejszy tutaj, bo wcześniej faktycznie łatwiej szło.

Jeszcze eliminator ciężki będzie. Wygrać 1 autem wyścig na końcu i przetrwać do końca. 
Czasu zejdzie tutaj.

To wada tej części, poprzednia miała podobnie. Najlepsza była jedynka gdzie było czuć klimat imprezy, festiwalu. Był cel i kończyło się gre zostając królem imprezy. 
A tutaj ledwo ogarniasz co jest 5 i non stop ikonki wyskakują na mapie. Ale po kilku h już wiadomo co i jak. Początek chaos totalny.

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

drifty tylko z tuningiem. fabrycznym autem prędzej pada rozwalisz. Don Joewon Song zawsze dostarcza. hoonicorn i driftowy viper porobiły mi wszystkie strefy. z systemów to koniecznie stabilizacja wyłączona. trakcja to już kwestia gustu. są odcinki gdzie pomaga, są odcinki gdzie przeszkadza, trzeba pokombinować. to samo ze stylem prowadzenia. na normalu głównie jeździłem ale można sprawdzić symulację i zobaczyć co bardziej przypasuje.

Opublikowano

Ja dodam, że ważna jest prędkość, takim hoonicornem lecą punkty szybciej bo targa na 4 koła, ale ciężej jest utrzymać się w trasie, do tego można na ostatnim zakrecie wykrecić aż do bączka bo jak sie szybko pozbieramy to nie skasuje punktów. 

Opublikowano
8 godzin temu, Szymek napisał:

to tez zrobisz solo ;)

a co do driftu to trzeba treneowac, no i wazne zaczynac z dobrej strony trasy. Wybieraj tak aby plynnie przechodzic z zakretu w zakret 

sam uzywalem Hoonicorn Mustang 

Faktycznie dało rade solo. Myślałem, że muszę wygrać a wystarczyło ukończyć.

Wybrałem driftowego mustanga i wskoczył mi jeden drift na 3 gwiazdki.

Opublikowano

Jeszcze lepiej te drifty robić na manualnym biegu, wtedy dużo łatwiej wychodzą drifty. Siedzisz na takim 2/3 biegu i da radę 3 gwiazdki zdobyć. 

• Plusik 1
Opublikowano
6 minutes ago, Faka said:

Jeszcze lepiej te drifty robić na manualnym biegu, wtedy dużo łatwiej wychodzą drifty. Siedzisz na takim 2/3 biegu i da radę 3 gwiazdki zdobyć. 

Dobra rada. Automat jak ci na nieświadomce wbije wyższy bieg albo zredukuje i masz po drifcie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W sumie to tylko lokacja i koncept na progress opierający się na zbieraniu klocków. Jeśli nadal mało Ci Forzy to można przyatakować, ale traktuj ten dodatek bardziej jako "więcej tego samego" niż "wow, kozackie nowości".

• Plusik 1
Opublikowano

dokładnie. dodatek jest bardzo fajny ale nie ma tego efektu wow jak inne dodatki w serii. miał potencjał na wiele więcej i mogli nieco bardziej się do niego przyłożyć. jak ktoś uwielbia lego to na wyspie odkryje różne smaczki a samo levelowanie, i przez to rozbudowa bazy, daje dużo frajdy. jeśli masz ochotę na więcej w innym wymiarze to bierz śmiało, moszny jednak nie urwie.

Opublikowano

Pociłem się 2 dni z dwoma asfaltami- 90k i 95k koło miasteczka. Moorland Way/Szykany 
Te dwa wyżej Viperem, reszta Hoonicornem jak wyżej kolega zalecił.

Wyłączona trakcja, ABS i skrzynia manual. Używany 2 max 3 bieg. 
Jak mi nie szło, to wyłączałem. Podchodziłem np na drugi dzień albo po 2 i bang- wpadły 2/3 strefy. Jak na kolejnej nie szło, to znowu wyłączałem konsole i powtórka jak wyżej.

Opublikowano

Wieczorem chciałem odpalić, był jakis update 6GB i gry nie chciało odpalić. Włączył się ekran i wywaliło do menu. Reset konsoli nic nie dawał. Ktoś ma problem tez? Wersje cyfrowa mam. Może dziś odpali jak wrócę do chaty :notbad:

Jak nie, to usune i ściągnę ponownie :reggie:

Opublikowano
W dniu 27.02.2021 o 12:14, Magik napisał:

Dud.ek spróbuj zrobić jeden myk.

Odpal FH4 na smartfonie przez xcloud (swojego sejwa), wczytaj jakikolwiek event tak by gra nadpisała sejwa.

Potem odpal normalnie na swojej konsoli.

Ja tak miałem i pomogło

Opublikowano
2 godziny temu, iluck85 napisał:

Wieczorem chciałem odpalić, był jakis update 6GB i gry nie chciało odpalić. Włączył się ekran i wywaliło do menu. Reset konsoli nic nie dawał. Ktoś ma problem tez? Wersje cyfrowa mam. Może dziś odpali jak wrócę do chaty :notbad:

Jak nie, to usune i ściągnę ponownie :reggie:

w gry i aplikacje daj start lub dawny select na kafelku forzy, usuń zapisane elementy i zarezerwowane miejsce, działa

Opublikowano

Uff, jak dobrze, że ja dopiero przy FH2 jestem :obama:
Ale tam chyba też coś skopali (albo wyłączyli), bo od paru dni jestem zmuszony kupować furki w malowaniu fabrycznym - designy graczy niedostępne i wywala mi błąd, a dotąd chodziły normalnie.

Opublikowano

Zapytało mnie raz, ze się różnią pliki zapisu- inne są na konsoli i inne w chmurze( z wczoraj).

Teraz synchronizuje i nie pyta, czyli jak dobrze kumam nadpisała gra nowy save i jest teraz to samo tu i tu.

Czyli zaczynam od nowa :yao: Fix nie naprawi tego, oni naprawia ze gra się będzie odpalać w trybie online.

Opublikowano (edytowane)

Wyłączyć online w konsoli- offline i gra ruszy. 
Ale mi wywaliło początek. Zalecam poczekać zieloni bracia, bo ja oleje jak wyzeruje. 

EDIT

Już nic nie zrobię. Błąd polegał na tym, że po odpaleniu gry i włączeniu neta, gra pyta o zapis. Ja wybrałem z dzisiaj z konsoli, a było trzeba z wczoraj z chmury. Nadpisało plik z dzisiaj, poszła synchronizacja z chmurą i to tyle. 

Grę olewam.

:reggie:

Edytowane przez iluck85
  • Smutny 1