Skocz do zawartości

Forza Horizon 4

Mroku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisałem do supportu Forzy. Oni mi nie zwrócą doświadczenia, pkt itp, ale sprawdzą co i jak i coś tam odpalają w ramach otarcia łez. 

W sumie wyścigi pokończyłem, pokazówki na 3 gwiazdki zaliczyłem. Lego nie ruszyłem, Super 7 miałem liźnięte, eleminatora też liznąłem. Zostały mi te misje- 10 zadań. Top Gear zrobiłem, Taxi i coś jeszcze.

Przebrnę ten początek, jak się pokaże co brakuję to coś pogram. Jak będę musiał grać żeby to odblokować, to wracam do FH3 albo czekam na nową część.

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
11 godzin temu, iluck85 napisał:

Zapytało mnie raz, ze się różnią pliki zapisu- inne są na konsoli i inne w chmurze( z wczoraj).

Teraz synchronizuje i nie pyta, czyli jak dobrze kumam nadpisała gra nowy save i jest teraz to samo tu i tu.

Czyli zaczynam od nowa :yao: Fix nie naprawi tego, oni naprawia ze gra się będzie odpalać w trybie online.

To samo miałem na gogu. Złożyłem nowego kompa i chciałem Wieśka potestować a miałem stan zapisu gry po prawie 200h gry. Gog utworzył mi nowy zapis w chmurze nadpisując stary. A zostało mi tylko kilka znaczników na wyspach do 100%. Jednak kopiowanie stanów zapisu na pendrive to dalej najlepsze wyjście. 

Opublikowano

Nie wiedziałem wcześniej o tym problemie i akurat wczoraj testowałem xCloud. Po odpaleniu gry pokazywał się progres synchronizacji, ale wywalał błąd. Później chciałem pograć na konsoli i wywala mnie do dasha zaraz po logosach firm. Jest szansa, że nie nadpisało mi progresu?

Opublikowano

Jak nie popsuła się synchronizacja, to nic się nie stało. Z chmury zaciągnie najwyżej to co było przed.

U mnie 1 błąd był po usunięciu plików jak Daddy zalecił. Ale to na konsoli. 
Gra działa, ale konsola musi być offline. Z racji tego ze pliki usunąłem, to zaczęło sie od początku- imię, ustawienia, HDR itp. Tutaj powstał plik na konsoli.

Po włączeniu neta zapytała gra skąd ma brać zapis- konsola z dzisiaj czy z chmury wczoraj. I tutaj drugi błąd, bo było trzeba zrobić z wczoraj z chmury. Poszła synchronizacja i to tyle.

A 3 błąd, to było trzeba olac i czekać aż naprawia. 

Calaka i tak bym nie wbił pewnie, ale chęci do grania opadły. 

Opublikowano

Polak madry po szkodzie :reggie:

Ale suport mi oddał kase i auta.

Najlepsze, ze jadę i mam odkrycie drogi. A po chwili wyskakuje ranking i mam wyświetlone ze odkryłem wszystkie :yao:

W niedziele zobaczę forzathon. Jeszcze jeden live zaliczę i powinno wpaść osiągnięcie. Jak wpadnie to coś podziałam jeszcze. Jak mi gra będzie liczyła od nowa 20, to wtedy pass. Początek przebrnąłem, mam już online. Ale wracam w niedziele do chaty. A muszę odebrać fanty- 522 gifty mam…

Opublikowano

Ja miałem ziomka na liście i on był w jakimś klubie, jak wyświetliłem jego kartę (w grze) to zrobiłem dołącz i jestem w klubie 4POL czy jakoś tak. Ale w menu nie można wejść do klubu itp.

Z perypetii na koniec dodam, że niestety osiągniecia stoją, bo widzą mój zerowy progress, więc ponownie muszę odbyć 20 forzathonów. Brakuję mi szybkiej podróży, a nie mam chęci znowu jeździć za tablicami. Porobię wyzwanie te na 30 gwiazdek, Forza 7 i zostaje mi dodatek Lego którego nie ruszyłem. 

Chęci opadły, ale jeszcze nie odpuściłem :yao:

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

W oczekiwaniu na 5 kończę teraz stories, które mi jeszcze zostały. Zobaczyłem też aczika za cyknięcie fot dwustu samochodom :smutas: Gdyby to było dodane na początku gry to spoko, ale teraz wymowac z garażu po kolej, ehhh, no senkju.

Opublikowano

@20inchDT bierzesz auto, odpalasz drag race, cyk pyk hurtowo kiedy wszyscy stoją w linii i powtarzasz do skutku. dość szybko to idzie jak obczaisz z jakiej kategorii albo klasy najwięcej ci brakuje. później dobijasz pojedyncze i z głowy.

• Plusik 1
Opublikowano

Ostatnio pograłem więcej, gra mnie wciągnęła na maksa. Może to Hype przed 5. Mam pytanie. Da się grę skończyć? W sensie wyczyścić mapę z normalnych wyścigów? Wiem, że non stop pojawiają się forzathony i tego nie nadrobię ale chciałbym wycisnąć maks z podstawki tak jakby  ;)

Opublikowano

achiki za eliminatora najłatwiej było wbić na samym początku, dopóki nie spatchowali wyjazdu poza strefę eliminacji, gdzie mocno skrócili czas przebywania poza nią, teraz jest mega ciężko

Opublikowano
W dniu 17.06.2021 o 17:16, orion50 napisał:

Kupilem pakiet dodatkow za 80 zł. Fortunę Island :obama: Ile w tej grze jest zawartości to szok. Są miód.

No właśnie na fortune island mocno liczyłem, niestety Storm Island z FH2 było sporo lepsze, trochę zawód :/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Wyspa jest tylko fajna do zrobienia szybko dużej kasy- zamek do kupienia od ręki. 

A na eleminatora nie idzie się ustawić? Większa ekipa?

Edytowane przez iluck85
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mnie zostało dosłownie parę osiągnięć do ugrania z podstawki ale kompletnie nie chce mi się już ich wbijać. Za to oba DLC na 100% zrobiłem już jakiś czas temu. Samochodowe battle royale kompletnie nie przypadło mi do gustu i po prostu sobie je odpuściłem, tak samo, jak inne aktywności. Co się przejechałem w FH4 to moje i już od dłuższego czasu czekam na FH5.