Skocz do zawartości

Forza Horizon 4

Mroku

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
3 minuty temu, szejdj napisał:

Moi mili a czy ta Gra będzie dostępna w GP na PC? Oraz drugie pytanie - czy będzie crossplay PC/XO?

2xTAK

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Jak to lata na pececie w 60 fpsach na ultra. Jest przepięknie, a gra wydaje się lepiej zoptymalizowana od trójki. :obama: Dużo bardziej pasuje mi ten klimat niż Australia, która i tak była świetna. 

Edytowane przez Kosmos
Opublikowano (edytowane)

Pograłem chwilę w demko. Z plusów to to, że gra jest na pewno ładniejsza od trójeczki, nawet na starym klocku i to, że w końcu jesteś zerem w "fabule", a nie jakimś (pipi)anym dyrektorem festiwalu. No ale reszta? Niczego co by wywołało opad szczeny, jeździ się tak samo jak w poprzednich dwóch częściach, czyli dalej za(pipi)iście, ale kurde chyba oczekiwałbym wprowadzenia czegoś nowego. Te motocrossy, które widzimy na pokazówce w grywalnej części to byłoby coś. Ogólnie jakby poszli troszkę w stronę genialnego Pure albo dali zalążek Motorstorma z quadami i motorami to byłbym wniebowzięty. Tak czy siak full wleci, ogram, wymaksuje itd. ale chyba bez większych emocji.

Edytowane przez MYSZa7
  • Plusik 1
Opublikowano
6 godzin temu, Matriks_1111 napisał:

Ktoś ma jakiś pomysł jak szybko podnieść Tier? Obecnie mam dopiero 8 :(

A co do sporu to weźcie sobie do buzi jak dorośli mężczyźni i będzie zgoda

Jak się zalogujesz na forzamotorsport.net to możesz sprawdzić jakie masz jeszcze nieukończone wyzwania. Za posiadanie w FM7 250 aut w garażu dostajesz sporo pkt, więc możesz nakupować jakieś najtańsze złomy.

• Plusik 1
Opublikowano

Zrobiłem sobie teraz całe demo w 60 fps i pomyślałem, że FM4 mogłaby być prezentowana na warsztatach dla programistów jak ogromnym kosztem dla zasobów sprzętowych jest skok z 30 do 60 fps. Jak się dłużej pojeździć, to widać jak duże cięcia poza rozdzielczością musiały być zrobione żeby w FHD było 60 fps. Fakt, że poszły mocne cięcia na ficzerach mocniej opartych na GPU i RAM świadczy o tym, że PG musiało przerzucić ogromną ilość operacji, które powinno ciągnąć niewydolne CPU na GPU.

• Plusik 1
Opublikowano

Ograłem demo dwa razu w obu trybach i stwierdzam że 60fps mnie nie robi jednak. Horizon nigdy nie miał problemów z płynnością, więc przy 30fps gra się wyśmienicie, a jednak różnica w grafice jest zauważalna. W 60fps to jest Horizon 3 ze zwykłej konsoli, w 30fps to gra z 2020 roku :banderas: 

Opublikowano

Dokładnie. Na początku tego tak nie widać bo oczy są atakowane masą nowych informacji, ale jak przeszedłem całe demo w 60 FPS, to widziałem już na koniec, że np. Dym z flar w czasie wyścigów nie ma własnego cieniowania, że auta odjeżdżające przed nami tracą detale i wyrazistość, pop-up czasem wręcz pod kołami auta itd.

Ale dobrze, że mamy opcję w 60 FPS, bo niektóre wyścigi na pewno będę chciał tak sobie ograć. Wrażenie pędu jest niesamowite.

Opublikowano

hyHQmyP.jpg

v38TRLW.jpg

Godrizon 4 prezentuje się fantastycznie. :mog: To ile wycisnęli z One X, jest godne podziwu. Brawa również za możliwość wyboru jakości oprawy - tryb wydajności.
W 4k przejazd przez las wygląda niemal jak render. Lubię gry wyścigowe i zawsze po kolejnych odsłonach Hori ciężko wrócić do jazdy po tych monotonnych torach - no chyba, że jest to Dubaj z Motorsport7, który wygląda kapitalnie i jest niezwykle różnorodny.
Sprawdziłem również wersję na PCMR.:master: Tu nie ma zaskoczenia. Do jeszcze większej szczegółowości dołącza kombo 4k + 60k/s. Bez wątpienia w takiej konfiguracji, to najlepiej prezentująca się gra wyścigowa jaka powstała.

Jeżeli chodzi o sferę audio, to w tym aspekcie żadna część nie zawodzi. Udźwiękowienie jest rewelacyjne. :music:

W kwestii samej gry sprawa jest oczywista. Ot usprawniona (o ile można tak napisać), jeszcze lepsza wersja Godrizon III. W poprzedniczce tryb kampanii z okazjonalnym wykonywaniem zadań pobocznych zaliczyłem w nieco ponad 40 godzin nie czując monotonii. Jestem pewny, że teraz będzie podobnie i żadnego miłośnika Forzy ta odsłona nie zawiedzie. To będzie świetna, piękna gra. :yahoo:

Opublikowano

Mam taki mały problem. Wszedłem w opcję obrazu w Menu w demku i zaliczyłem mały zonk, a mianowicie dostaję informację, że nie wykryto wyświetlacza HDR. Oczywiście bullshit, bo mój Szajsung MU8002 oczywiście HDR-em dysponuje. Kabel od koksa oryginalny. WTF? Też tak macie?

Opublikowano

ok w koncu i ja pogralem

to jest chore jak to sie prezentuje, tak jak ktos pisal, momentami w lesie przez błoto to wyglada jak jakies rendery o_0 

jak kupilem koxa i odpalilem fh3 to no cóż, wielkiego wow nie było ale tutaj widac juz benchmark koxa, zero sztuczek, trikow - czysty nextgen.

no i ten setting, rzygalem juz dzunglami czy pustyniami - tutaj jest mega, swojsko i z klimatem, nie moge sie doczekac innych pór roku.

cmJEqZb.jpg

nawet ludziom można do chaty zajrzeć :0

OgOSmzL.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, Czezare napisał:

Mam taki mały problem. Wszedłem w opcję obrazu w Menu w demku i zaliczyłem mały zonk, a mianowicie dostaję informację, że nie wykryto wyświetlacza HDR. Oczywiście bullshit, bo mój Szajsung MU8002 oczywiście HDR-em dysponuje. Kabel od koksa oryginalny. WTF? Też tak macie?

Masz za długi kabel. Musisz skrócić. Miałem tak, skróciłem jakieś 20cm i wszystko się naprawiło.

Opublikowano
4 godziny temu, easye napisał:

Oryginalny kabel nie jest długi, sam korzystam z 5m do większości urządzeń, w innych grach działa HDR bez problemu

Do tej pory kompletnie się tym nie przejmowałem. Teraz sprawdzę i dam znać.

Opublikowano
6 godzin temu, easye napisał:

Oryginalny kabel nie jest długi, sam korzystam z 5m do większości urządzeń, w innych grach działa HDR bez problemu? 

Ale ty grasz na PC, kabel na HDR pod TV jest inny. Lepiej skrocic.

Opublikowano (edytowane)

Ale przecież na PC też jest hdr, zresztą wszystkie moje kable maja min. 5 m nawet od pro, bo lecą w ścianie, nie są najdroższe bo kosztowały jakieś 25 zł, dodatkowo to kable High Speed 1.4, o których na wielu stronach poczytasz że nie działa 4k w 60 fpsach, bądź HDR bo nie "są 2.0, że złotymi końcówkami i nie mają 30 cm długości" :yao:

Na 99% nie kablel jest powodem, że nie załącza mu HDR

Edytowane przez easye