Skocz do zawartości

FIFA 19

PiPoLiNiO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście, FUT gram, nie czuję żadnego momentum, zazwyczaj jak jestem lepszy to wygrywam, jak gorszy to przegrywam, mecze są bardzo różne, jak trafiam na harpagana to jest ujowo, jak na gracza który chce zagrać fajny mecz to wtedy są emocje. Pisałem już o tym w temacie FUT.

Opublikowano
16 minut temu, _Be_ napisał:

No jak nie czujesz to znaczy, że nie ma :usmiech:

Fakt faktem, że w tej odsłonie momentum aż tak bardzo nie odczuwasz, ale są takie serie, gdzie cisnę cały mecz jakiegoś ogóra i mam posiadanie piłki 65%, akcja z akcją, zamykam go w 75% meczu na jego połowie, a na koniec i tak dostaję 0-1 z jakiegoś wylewu. To jest najgorsze w tym wszystkim, że czujesz bezwładność grajków jak przychodzi do ciągłego ciśnięcia przeciwnika. Kto dużo grał, to wie o czym mówię.

• Plusik 1
Opublikowano

No ale ile jest takich meczów w realu, przytoczyłem przykład Juve-United 1-2, gdzie cały mecz Juve cisnął a na koniec z pupy akcja, Mata pakuje z wolnego a potem samobój po błędzie Szczęsnego. Co oni w Fifę grali? :D Takich meczów jest pełno w realu. Ale jednak jak jesteś dobry to zazwyczaj wygrasz.

Opublikowano

No z tym, że to jest gra, tutaj nie powinno być czegoś takiego jak dynamiczne skalowanie poziomu trudności i skryptów. Dla realizmu w takim razie powinni dać omylnego sędziego, jak byś się czuł gdyby ci ładowali bramki z spalonego? Przecież w realu też zdarzają się błędy. 

Opublikowano
1 godzinę temu, PlastikowySmalec napisał:

Największy rak tej gry to to że jakiś zawodnikt z overallem 80 i wzrost 165 wygrywa główkę z Chiellinim albo innym wysokiej klasy CB z overallem powyżej 85 i wzrostem powyżej 190. Wtedy działa "hujentum"

To już FIFA 19 nie jest OK, bo "przynajmniej tak jak PES nie udaje, że jest symulatorem"?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam PES 2019 na prosiaku ale bardzo denerwuje to ciągłe wgrywanie licencji a wiec myślę aby sobie kupić FIFA.
Zarówno na XO jak i Ps4 jest promocja i teraz pytanie czy kupić na pro czy xox.

Graficznie niczym się nie różnią bo tu i tu jest natywne 4k z hdr w 60 fps.

Ogólnie graczy więcej zapewne na ps4. Wyczytałem gdzieś, że rynek w fut o wiele większy na ps4...

Pytanie do posiadaczy FIFA na XO, nadal na banerach wyswielana jest reklama PlayStation?

Opublikowano

FUT online na PS4 działa rewelacyjnie, mecz łączy się w kilka sekund o każdej porze dnia i nocy.

Chrzanić hejterów, mnie się gra super w tą Fifę. Ludzie nie umieją przegrywać a potem płaczą, że ich gra oszukuje :facepalm:

Opublikowano
16 godzin temu, Kolos28 napisał:

Pytanie do posiadaczy FIFA na XO, nadal na banerach wyswielana jest reklama PlayStation?

Oczywiście

1 minutę temu, _daras_ napisał:

Ludzie nie umieją przegrywać a potem płaczą, że ich gra oszukuje :facepalm:

A ty nadal nie skumales, że w grze są skrypty i mamroczesz coś o tym, ze ktoś nie umie przygrywać xd?

Opublikowano
43 minuty temu, _daras_ napisał:

Wypowiedział się ten który nie grał :facepalm:

Aha, czyli każdy przegrany mecz to skrypt xd

W co nie grałem? 

:facepalm:

Gdzie napisałem, że każdy mecz?

Opublikowano

Pograłem kilkanaście meczów i aż mi smutno. AI w tej grze nie istnieje, bramkarze to nadal debile, reszta zawodników biega jak pomylona, gra się mało przyjemnie i nieintuicyjnie. Do tego, wszystkie scenki z sędzią, czy cieszynki nie są od razu pomijalne jak to było wcześniej.

Ogólnie, naszła mnie refleksja, że jak gram w piłki nożne na konsolach od PES 3, to inteligencja wciąż jest taka sama.

Opublikowano

Najlepszy piłkarz z paczek, który mi wpadł to Jorginho 84, zawsze trafiam na max 81, które teraz kosztują 1000 coinsów. Bez sensu kupować paczki, lepiej ciułać kaskę i kupować na rynku.

Opublikowano

jasne tylko nie zawsze jest możliwość grania, a sbc na telefonie zrobić można wszędzie.

plus jak trochę się złapie wprawy + futbin to idzie całkiem sprawnie.

no i ilość "wylewów" zmniejsza chęć ciśnięcia np. 30 meczy w weekend...

• 3 tygodnie później...