Skocz do zawartości

Atomic Heart

Grabek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Xd

Putin drży, bo Czezare nie zagra w grę od rosyjskich twórców!

Opublikowano

Eeee, Czarku - gry powinny być ponad podziałami, powinny łączyć, a nie dzielić. Czy naprawdę  chłopaki z "Artyom Galeev" chcieli by tej bestialskiej wojny? Czy masz dowód, że wskoczyli w ruskie kamasze i zabijają niewinnych Ukraińców?  Że przekażą część zysków ze sprzedaży tytułu na wsparcie zbrodniczego reżimu?

To tak, jak byś Ty personalnie był dyskryminowany np podczas pobytu na Kanarach z powodu rządów pis w Polsce.

No nie tędy droga. 

• Plusik 1
Opublikowano
7 godzin temu, Rozi napisał:

Xd

Putin drży, bo Czezare nie zagra w grę od rosyjskich twórców!

Myślę, że takich graczy jak ja co w to nie zagrają będzie bardzo bardzo wielu, a najlepiej gdyby gra się w ogóle nie ukazała, a już na pewno nie w Gamepassie. Microsoft wraz z wieloma firmami opuścił ruski Mordor, to tak dla przypomnienia...

Opublikowano
8 godzin temu, Czezare napisał:

Myślę, że takich graczy jak ja co w to nie zagrają będzie bardzo bardzo wielu,

Oj, raczej się mylisz. Widziałem ostatnie tematy o Atomic Heart na różnych forach (Reddit, Neogaf, Resetera) i praktycznie nikt nie porusza tego, że dev jest rosyjski. Większość opinii jest bardzo pozytywna.

Jedynie na Twitterze zobaczysz odrobinę krytyki i nawoływanie do niekupowania gry.

Opublikowano

Chyba nikt nie jest na tyle naiwny, by sądzić, że deweloperzy, którzy siedzą w Rosji będą otwarcie krytykować wojnę na Ukrainie. Tam w mediach nie wolno nawet używać słowa "wojna". Jakakolwiek krytyka pewnie skończyłaby się zamknięciem studia i odsiadką wszystkich odpowiedzialnych za projekt.

• Plusik 2
Opublikowano
7 godzin temu, SnoD napisał:

Chyba nikt nie jest na tyle naiwny, by sądzić, że deweloperzy, którzy siedzą w Rosji będą otwarcie krytykować wojnę na Ukrainie. Tam w mediach nie wolno nawet używać słowa "wojna". Jakakolwiek krytyka pewnie skończyłaby się zamknięciem studia i odsiadką wszystkich odpowiedzialnych za projekt.

Wszystko się absolutnie zgadza. Skoro kacapscy sportsmeni na ogół (za wyjątkiem tenisa i paru mniej ważnych federacji) są bojkotowani na arenach światowych to na takiej samej zasadzie onucyjscy deweloperzy również winni być bezwzględnie zbojkotowani.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, drozdu7 napisał:

A może gra okaże się guwnem jak cała Rosja i problem sam się rozwiąże? 

Lepiej się o tym samemu nie przekonywać i po prostu olać tę grę.

Edytowane przez Czezare
Opublikowano

Ale płacąc za te grę, wspomagacie fiutina w walce, nie ma żadnego usprawiedliwienia, że robią to ruskie. Kij ma dwa końce i każdy będzie gadał swoje. 

• Plusik 2