zdrowywariat 373 Opublikowano 23 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2023 Rozumiem, że w gry amerykańskich studiów też nie gracie, co niektórzy tu popierający nie kupowanie gry? Dajcie spokój z tą naganką na zwykłych Bogu winnych obywateli, tak jak to było z polskim piłkarzem, który miał rosyjską żonę i dzieciaki, że jak on tak może grać w rosyjskim klubie. To samo było z odbieraniem ludziom pracy, a więc dochodów, bo nie chcieli przyjąć wiadomo czego. Stwórzcie sobie osobny wątek z podtytułem: kupić czy nie, albo coś w ten teges, to wątek o grze, a nie o polityce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 790 Opublikowano 23 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2023 Ktoś wyżej pisał o braku HDR. Prawda to? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 446 Opublikowano 23 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2023 6 minutes ago, PiPoLiNiO said: Ktoś wyżej pisał o braku HDR. Prawda to? Tak, w 2023 roku widocznie rasshirennyy dinamicheskiy diapazon to za wysokie progi dla gopników na PC można niby jakoś "włączyć" grzebiąc w plikach .ini, na konsoli jest się w żopie. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 790 Opublikowano 23 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2023 4 minuty temu, Bartg napisał: Tak, w 2023 roku widocznie rasshirennyy dinamicheskiy diapazon to za wysokie progi dla gopników na PC można niby jakoś "włączyć" grzebiąc w plikach .ini, na konsoli jest się w żopie. Nie ma HDR, nie ma Ray Tracing. Może u nich nadal 2018 czy kiedy oni tam zaczynali tworzyć gierkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
szurubur 120 Opublikowano 23 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2023 szczerze nawet nie zwrocilem uwagi na to, ze nie ma HDR, przypuszczam ze naprawią to w jakomś patchu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 671 Opublikowano 23 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2023 Na XSS gra jest tak rozpaćkana, że bleh. To gadanie głównego bohatera strasznie irytujące, walka bronią białą to trochę taki Condemned, ale fov jest jakiś dziwny i mało co widać podczas walki i wkurza. Artstyle i design zajebisty. Miszmasz Bioshock/Condemned/HalfLife2/Dishonored. Ciężka w odbiorze ogólnie imo. Grałbym do końca bo jest coś rajcownego w tym wszystkim, ale na PS5 co by mieć co oglądać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 143 Opublikowano 23 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2023 No jak ktoś gra na PC to od razu https://www.flawlesswidescreen.org/, wybiera się profil Atomic Heart i można zmienić ten wąski tunelowy FOV (standardowo gdzieś pewnie jest koło 60-70) na coś koło 100, gra się o niebo lepiej, od razu dać na maks, czyli +30%. Tak się włącza HDR https://respawnfirst.com/enable-hdr-in-atomic-heart/. RT na PC ma być na dniach w patchu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Czoperrr 5 064 Opublikowano 23 lutego 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2023 Podobno na PC wszystkie problemy jakie ma Atomic Heart da się rozwiązać przez Start->Control Panel->Programs&Features->right-click na Atomic Heart->Remove 1 3 9 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 23 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2023 Piszcie coś jak to działa na konsolach. Na kompie Tjerego to wiadomo, że wszystko wygląda jak życie, ale ciekaw jestem tych wersji konsolowych, bo zdaje się wyszło to tylko na obecną generację i zżera mnie ciekawość czy coś z tego wynika, czy postępu brak i grafika jest jak na PS4/XO. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 671 Opublikowano 23 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2023 (edytowane) Wyszło też na poprzednią generację. Stoi na UE4. Ładnie jest za pewne na PS5 I XSX, na XSS gówno rozmazane. Edytowane 23 lutego 2023 przez Szermac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
GSPdibbler 172 Opublikowano 23 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2023 A jest darmowy upgrade? Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 671 Opublikowano 23 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2023 2 minuty temu, GSPdibbler napisał: A jest darmowy upgrade? Jest Cytuj Odnośnik do komentarza
szurubur 120 Opublikowano 23 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2023 na xsx wszystko wygląda i śmiga bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
GSPdibbler 172 Opublikowano 23 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2023 Kurde. Nie wiem czy wziąc na ps 5 czy przy tych kontrowersjach spiracic na pc i mieć spokój mentalny. Tylko że zdecydowanie lepiej mi się gra na konsoli. Ciężkie jest życie gracza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. bobo84 63 Opublikowano 23 lutego 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2023 23 godziny temu, Sebas napisał: No ja myślę, że jak ta gierka to faktycznie pro rosyjska propaganda to o wiele lepszy impakt będzie jak się zagra i po wszystkim rozłoży przesłanie na czynniki pierwsze, zmyślnie punktując głupoty. Ja nie wierzę, że można efektywnie propagandować stosując oczywiste kłamstwa w dużej mierze i prawda zawsze wygra. Ale to dlatego, że wiem, że ruska kultura to w 99% czyste gówno, które roznosi cierpienie wszędzie tam gdzie się rozprzestrzeni. Bezmyślne bojkotowanie nie jest zgodne z moim światopoglądem. Nie bądź dyletantem i nie myl ruskiej kultury z ruską mentalnością motłochu i ich przywódców, którzy się z tego motłochu wywodzili i potrafili nim odpowiednio sterować. Kultura to Czajkowski, to pisarze -- których mieli wybitnych bez liku. Taki Tołstoj to był człowiek z wielu względów wybitny. Prospołeczny działacz, który pomagał prostym chłopom -- pacyfista, który krytykował carat i cerkiew. Cerkiew go wyklęła, carat tolerował, bo nawet oni wiedzieli, że mimo wszystko to ich dobro narodowe o zasięgu międzynarodowym. Z najnowszej historii mamy Głuchowskiego -- tego od "Metro" -- którego takie Fu.ture uważam za perłę współczesnego science fiction -- w klarowny sposób potraf poruszać naprawdę trudne zagadnienia dotyczące ludzkiej egzystencji. Głuchowski pisał też o współczesnej rosjii -- jego powieść "Tekst" świetnie opisuje to państwo. Jako zepsuty, bezduszny, bezlitosny twór, w którym przetrwać, urządzić się i wybić -- mogą tylko jednostki bezwzględne i zdegenerowane Gdzie panuje kult siły. Obecnie Głuchowski jest poszukiwany w rosji listem gończym. Mają wybitne postacie, nawet z takiego poletka gierkowego można wyróżnić twórcę tetrisa. W obecnej opozycji politycznej też są wyróżniający się ludzie jak Kasparow. A z drugiej strony tragizm takiej ukrainy polega na tym -- do czego sami się poniekąd przyznają -- że nie mają się za bardzo na kogo powoływać w swojej historii. I robią na siłę ze szmatławców pokroju bandery i szuchewycza bohaterów. Nazywają ich imionami kolejne ulice, stawiają kolejne pomniki i noszą barwy upa. Dla nich to może jedyni bohaterowie, ale zadaniem polskich władz jest edukowanie, że dla nas to masowi mordercy i zbrodniarze. I nasza pomoc też powinna być obwarowana jakimś "ale". U niemców szkolących ukraińskich żołnierzy w koszarach pojawiły się komunikaty by ci na sprzęcie i mundurach nie używali nazistowskiej symboliki/emblematów bo to w niemczech karalane. Co ciekawe ruskie i ukraińskie grupy przestępcze tak zwana "mafia odeska" prosperuje wciąż jak najlepiej. Składa się z ukraińskich i ruskich rodzin, które współpracują i mają się świetnie. Wojna wcale im nie przeszkadza. To obecnie jedna z największych i najlepiej zorganizowanych mafii świata. Bardzo mocna, zwłaszcza w usa. Oba te państwa tkwią jednak w okowach sowieckiej mentalności -- dlatego wg Amnesty International to są dwa najbardziej skorumpowane państwa Europy. ukraina jest na poziomie meksyku w tym względzie. Wyżej jest zimbabwe -- raport za 2021 rok. O ile jeszcze ukraina ma jakieś tam szanse, przy pomocy zachodu do tego Zachodu dołączyć, to z rosją będzie trudniej. Ale niech nikt się nie łudzi, że z ukrainą to będzie już, zaraz. To proces rozłożony na wiele dekad. A nasz interes nie zawsze jest zbieżny z ukraińskim -- bezprawne blokowanie polskich tirów z naszymi towarami na polsko/ukraińskiej granicy czy marnej jakości techniczne zboże ukraińskie w naszych elewatorach, które bezprawnie wypiera polskie zboże. I tym bardziej ten interes może się rozmijać w przyszłości. Doradcy zełeńskiego już teraz zapowiadają, że ukrainie się marzy przejęcie roli Polski w tej części Europy. Jako lokalnego lidera. łączyć nas będzie pewnie, co najwyżej, wspólny wysiłek odnośnie torpedowania imperialnych zakusów ruskich. Także, panowie i panie, nie kruszcie kopii o jakąś tam giereczkę. Wojna kiedyś się skończy i wszyscy powrócą do interesów z kacapami. ruskim wierzyć dalej nie będzie nigdy można, bo choć mają ludzi wybitnych to do władzy, dochodzą degeneraci. W jakiś stopniu dotyczy to też i nas -- bo generalnie do władzy nie garną się mili ludzie. Zmienią tam putina na kogoś niby lepszego i zachód będzie happy. Zaś nasza wielka miłosć do ukrainy też wyparuje prędzej czy później -- bo oni świetnie potrafią wykorzystywać frajerów, a taka jest nasza polityka -- dawać i nic nie oczekiwać w zamian. Ja bym po prostu trzymał dystans do tego całego postsowieckiego wschodu i nie dawał się ponosić emocjom czy to miłości czy nienawiści. I zbędnym sentymentom. Więcej wyrachowania. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 570 Opublikowano 23 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2023 Nie jestem dyletantem i znam ta kulturę bardzo dobrze. Czerwona rewolucja zniszczyła ją doszczętnie i rosje trzeba rozbić na atomy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 671 Opublikowano 23 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2023 35 minut temu, GSPdibbler napisał: Kurde. Nie wiem czy wziąc na ps 5 Bierz, bądź pierwszy, to ja może dołączę Cytuj Odnośnik do komentarza
GSPdibbler 172 Opublikowano 23 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2023 Chyba poczekam i kupię z drugiej ręki, taki sposób nabycia jest akceptowalny przez forumek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 671 Opublikowano 23 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2023 Uuu nie głupie Cytuj Odnośnik do komentarza
addhoc 62 Opublikowano 23 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2023 Godzinę temu, GSPdibbler napisał: Kurde. Nie wiem czy wziąc na ps 5 czy przy tych kontrowersjach spiracic na pc i mieć spokój mentalny. Tylko że zdecydowanie lepiej mi się gra na konsoli. Ciężkie jest życie gracza. Gra wbrew ruskim obyczajom ma denuvo. Po torrentach lata jakiś build developerski z końca zeszłego roku ale nie wiem czy warto skazić się tym spamem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pierre Deck 566 Opublikowano 23 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2023 (edytowane) A wiecie, że waszym tokiem myslenia, to kupowanie gier jak Wiedzmin 3, Dying Light 2 czy Cyberpunk 2077 to wspieranie PiS? W koncu od tych gier odprowadzane sa podatki, ktore zasilaja budzet na PiSowskie fikołki i propagande w TVP. Jestescie sponsorami antyludzkiej polityki. To wasze growe zachcianki finansuja zakaz aborcji i pieklo kobiet! Jak czujecie sie z mysla, ze fundujecie kolejna wille Obajtkowi, dzialke zonie Morawieckiego czy puszke dla kota Kaczynskiego? Honk honk honk Edytowane 23 lutego 2023 przez maniekboy 7 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 413 Opublikowano 23 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2023 Już nie mówiąc o tym co ludzie przez dekady zrobili wydając pieniądze na Made in China. Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 23 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2023 2 godziny temu, bobo84 napisał: I tym bardziej ten interes może się rozmijać w przyszłości. Doradcy zełeńskiego już teraz zapowiadają, że ukrainie się marzy przejęcie roli Polski w tej części Europy. Jako lokalnego lidera. Jak my wtedy zajmiemy taką pozycję jak dziś mają Niemcy, to nawet nie będę im tego żałować Póki co nasze PKB jest większe o ponad 300% więc jeszcze trochę czasu im zejdzie zanim nas dogonią przy czym my też nie będziemy stać w miejscu. Wydaje mi się, że może ich czekać taki los jak nas po 1989 r. kiedy to staliśmy się dobrym miejscem do inwestycji, bo to wiązało się z dużą stopą zwrotu i było tanio. Jeżeli kraj będzie mieć zapewnioną stabilność to może nawet dojdzie do tego, że będzie tam lokowany ciężki i brudny przemysł z Azji jak już dojdzie do deglobalizacji. Mam nadzieję, że nasi koniec końców coś tam mocno negocjują i nie wyjdziemy potem na frajerów z ręką w nocniku. A jak nasi nie ogarniają, to już Amerykanie o to zadbają aby to się wszystko dobrze skleiło, bo w końcu chcą tu mieć sojuszników zdolnych powstrzymać sojusz rosyjsko-niemiecki. To, że Polacy dostali równe prawa jak obywatele Ukrainy jest dobrym prognostykiem na przyszłość. Jeżeli dojdzie do prywatyzacji i wielkich inwestycji, to mając prawa równe jak Ukraińcy możemy być na uprzywilejowanej pozycji względem całej reszty. Odnośnie samej gry to jestem zdziwiony, że to tak dobrze wygląda. Nawet nie zauważyłem braku HDR i RT. odbicia na początku sugerowały, że jest tu RT. Póki co gra wywarła na mnie pozytywne wrażenie. Jest dużo akcji i zwrotów akcji. Naprawdę dobrze to wyszło. Dodatkowym atutem jest to, że nie napotkałem żadnych większych błędów, a wiadomo jak to z wydaniami premierowymi bywało... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 570 Opublikowano 23 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2023 14 minutes ago, maniekboy said: A wiecie, że waszym tokiem myslenia, to kupowanie gier jak Wiedzmin 3, Dying Light 2 czy Cyberpunk 2077 to wspieranie PiS? W koncu od tych gier odprowadzane sa podatki, ktore zasilaja budzet na PiSowskie fikołki. Jak czujecie sie z mysla, ze fundujecie kolejna wille Obajtkowi, dzialke zonie Morawieckiego czy puszke dla kota Kaczynskiego? Honk honk honk Ja tam nie widzę u polaczków chęci przywrócenia granic od bałtyku po morze czarne ale nie jestem zaślepiony kulturowym relatywizmem i symetryzmem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pierre Deck 566 Opublikowano 23 lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2023 18 minut temu, Sebas napisał: Ja tam nie widzę u polaczków chęci przywrócenia granic od bałtyku po morze czarne ale nie jestem zaślepiony kulturowym relatywizmem i symetryzmem. Porozmawiaj z polakami na prowincji. Co drugi roszczeniowy dziad bez szkoly i zebow co marzy o "wielgiej bolzdze". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi