suteq 183 Opublikowano 16 czerwca Opublikowano 16 czerwca 2 godziny temu, tjery napisał(a): A co tu jest drewnianego? No chyba, że na padzie, bo na M&K jest dobrze, w życiu nie nazwałbym tego drewnem Grałem na myszy i klawiaturze. Drewniane są ciosy w te roboty, w ogóle nie czułem ich siły, tak samo jak strzelałem z broni palnej więc walka dla mnie była drewniana i nijaka. A szkoda bo cała reszta wyglądała na bardzo przyzwoity poziom. Cytuj
tjery 1 236 Opublikowano 16 czerwca Opublikowano 16 czerwca 1 minutę temu, suteq napisał(a): Grałem na myszy i klawiaturze. Drewniane są ciosy w te roboty, w ogóle nie czułem ich siły, tak samo jak strzelałem z broni palnej więc walka dla mnie była drewniana i nijaka. A szkoda bo cała reszta wyglądała na bardzo przyzwoity poziom. Ogólnie walka z robotami ma przeważnie taki feeling, bo jednak roboty z racji, że są robotami, dają taki feedback. Dobrze to widać np. po poczatku Gearsów 4, gdzie ładowanie w roboty nie daje takiej satysfakcji jak później w mięso Cytuj
suteq 183 Opublikowano 16 czerwca Opublikowano 16 czerwca Ale w Gearsach model strzelania jest bardzo dobry i przez to mi osobiście strzelało się do robotów tam dobrze, tutaj nie. Ale wiadomo że w mięso to całkowicie inny poziom ale strzelanie może być satysfakcjonujące lub nie. Cytuj
tjery 1 236 Opublikowano 16 czerwca Opublikowano 16 czerwca Szczyty feelingu strzelania to na pewno nie są, ale dla mnie drewno to coś na poziomie nowych Falloutów, a tu do tego daleko. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 16 czerwca Opublikowano 16 czerwca Doom strzelanie to to nie jest, ale fajna komunistyczna kraina to była. Cytuj
SnoD 2 322 Opublikowano 16 czerwca Opublikowano 16 czerwca Najlepsze jest to, że takich smaczków jak Wilk i Zając nie zrozumieją ludzie z poza byłego ZSRR, zresztą młodzi gracze w PL też nie Cytuj
SnoD 2 322 Opublikowano 18 czerwca Opublikowano 18 czerwca Opuściłem ten pierwszy kompleks, no i muszę przyznać, że jestem pod dużym wrażeniem. Bardzo dobry balans między strzelaniem, a eksploracją. A na powierzchni, to wręcz premiowane jest unikanie potyczek. Rosyjska muzyka, która często leci w tle jest utrzymana w konwencji lat 70-80 co wzmacnia immersję. Zaskakująco dużo jest elementów platformowych itp. Przez co gra nie polega wyłącznie na ładowaniu ołowiem do wszystkiego co się rusza. Trzeba też dobrze zarządzać zasobami bo akurat amunicji więcej tworzy się samemu niż się jej znajduje po drodze. Design jest naprawdę kapitalny. Do tego te dialogi są naprawdę znośne, nie mówiąc już o tym, że bohater czasem zbliża się wręcz do zburzenia czwartej ściany, gdy sam w pośredni sposób wyśmiewa typowe growizmy tej produkcji, jak np. gdy pyta się czy nie może wyjść po prostu zwykłymi drzwiami itp. Natomiast nie podoba mi się ogrom tych ulepszeń broni, postaci i zdolności. Za dużo tego po prostu. 1 Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 19 czerwca Opublikowano 19 czerwca Za dużo to jest w takim Horizon Forbidden West, albo jakimś z tych nowszych Assassinów - drzewka zajebane niepotrzebnymi umiejętnościami. Tutaj też nie wszystko może jest przydatne, ale nie ma tego jakoś dużo, podobnie jak z brońmi. Gierka ma od cholery fajnej eksploracji, design jest mistrzowski, dialogi niegłupie, wydarzenia interesujące, a gameplayowo wszystko się tu ładnie spina, bo jest zajebiście przemyślane - gdyby nie techniczne niedociągnięcia, które napotkałem to Atomic Heart byłby dla mnie naprawdę jedną z najlepszych gier, w jakie grałem na przestrzeni dwóch ostatnich generacji konsol (dawać klauny, przygłupy). Cytuj
SnoD 2 322 Opublikowano 19 czerwca Opublikowano 19 czerwca 5 godzin temu, Wredny napisał(a): Za dużo to jest w takim Horizon Forbidden West, albo jakimś z tych nowszych Assassinów - drzewka zajebane niepotrzebnymi umiejętnościami. Tutaj też nie wszystko może jest przydatne, ale nie ma tego jakoś dużo, podobnie jak z brońmi. Gierka ma od cholery fajnej eksploracji, design jest mistrzowski, dialogi niegłupie, wydarzenia interesujące, a gameplayowo wszystko się tu ładnie spina, bo jest zajebiście przemyślane - gdyby nie techniczne niedociągnięcia, które napotkałem to Atomic Heart byłby dla mnie naprawdę jedną z najlepszych gier, w jakie grałem na przestrzeni dwóch ostatnich generacji konsol (dawać klauny, przygłupy). Gram na XsX i wszystko chodzi BDB. Płynnie, żadnych glitchy czy bugów. Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 19 czerwca Opublikowano 19 czerwca Płynnie to i u mnie chodziło, ale miałem ten bug z wpadaniem pod mapę w losowych miejscach. Z czasem sam zniknął, ale były miejsca, że leciałem w nicość ze stuprocentową skutecznością za każdym razem, jak sprawdzałem (film pierwszy). Upierdliwe, bo przez pewien czas blokowało mnie fabularnie, jak np z tą windą na drugim filmiku. Cytuj
SnoD 2 322 Opublikowano 19 czerwca Opublikowano 19 czerwca No to już chyba połatali bo już mam 8 godzin w grze i żadnego buga Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 19 czerwca Opublikowano 19 czerwca Teraz, SnoD napisał(a): No to już chyba połatali bo już mam 8 godzin w grze i żadnego buga Też nie miałem nic takiego, a grałem przed nim, akurat może trafił, albo to wersja na PS5, ja grałem na PC w styczniu. Cytuj
SnoD 2 322 Opublikowano 22 czerwca Opublikowano 22 czerwca Muszę jeszcze pochwalić kapitalny polski dubbing, nie wiem kto za niego odpowiada, ale świetna robota. Dobrze się tego słucha, a do tego nie jest ugrzeczniony. Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 22 czerwca Opublikowano 22 czerwca Ja próbowałem grać po rusku, ale okazało się, że jednak nie znam tak dobrze, jak mi się wydawało i co chwila zerkałem na napisy. Polski odpaliłem z ciekawości, bo ziomek chwalił, ale ni chuja - drewno i teatr, jak zwykle - tutaj najlepsza byłaby opcja ze S.T.A.L.K.E.R.ów, ruski w tle i polski lektor, ale tak nikt już nie robi, więc mogę zapomnieć. Zostałem przy angielskim, który jest najmniej immersyjny, ale najlepiej wykonany. Cytuj
SnoD 2 322 Opublikowano 30 czerwca Opublikowano 30 czerwca No i skończone. Dla mnie świetna gra, podtrzymuję wszystko co napisałem wcześniej. Warto tylko dodać, że podstawka nie zamyka definitywnie historii i kontynuacja ma być nie w sequelu a w DLC. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 30 czerwca Opublikowano 30 czerwca Smaka zrobiliście. Akurat uzywke ktoś sprzedaje w okolicy to się obada. Jak lubilem Fallouta i Bioshocka to pewnie też mi wjedzie dobrze. Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 30 czerwca Opublikowano 30 czerwca 2 godziny temu, _Red_ napisał(a): Smaka zrobiliście. Akurat uzywke ktoś sprzedaje w okolicy to się obada. Jak lubilem Fallouta i Bioshocka to pewnie też mi wjedzie dobrze. No raczej. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 30 czerwca Opublikowano 30 czerwca 7 godzin temu, GSPdibbler napisał(a): Są jakieś DLC na ps store. Są. Cytuj
SnoD 2 322 Opublikowano 30 czerwca Opublikowano 30 czerwca 2 godziny temu, _Red_ napisał(a): Smaka zrobiliście. Akurat uzywke ktoś sprzedaje w okolicy to się obada. Jak lubilem Fallouta i Bioshocka to pewnie też mi wjedzie dobrze. Ruski Bioshock pasuje w tym przypadku jak ulał. Cytuj
Amer 1 371 Opublikowano 2 lipca Opublikowano 2 lipca Na czym stanęło? Można brać bez narażanie się na bycie onucą czy niekoniecznie? No i czy gierka warta jest tych 89PLN (po tyle na Steamie obecnie, więc pytam). Sprawdziłem demko, względnie ok się zapowiada. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 2 lipca Opublikowano 2 lipca W dniu 30.06.2024 o 05:06, SnoD napisał(a): No i skończone. Dla mnie świetna gra, podtrzymuję wszystko co napisałem wcześniej. Warto tylko dodać, że podstawka nie zamyka definitywnie historii i kontynuacja ma być nie w sequelu a w DLC. Co jest w tym DLC, bo to pierwsze to żadna kontynuacja, tylko bardziej Spoiler Alternatywna wizja zakończenia, do tego jest bardzo słabe to DLC. Może następne będzie kontynuować, ale nie wiem za bardzo jak by mieli ugryźć temat, bo nie było jednego zakończenia. Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 2 lipca Opublikowano 2 lipca 8 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): do tego jest bardzo słabe to DLC Bardzo fajne było, choć fabularnie trochę dziwne po tym, jak zakończyła się podstawka (w sensie mojego wyboru). Ale nowe lokacje, bronie i przeciwnicy zdecydowanie na plus. Drugie DLC to jakieś challenge chyba, miałem nie brać, bo nie miało trofeów, ale ostatnio widziałem, że jednak dodali, więc kiedyś na jakiejś promocji wezmę. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 2 lipca Opublikowano 2 lipca (edytowane) 26 minut temu, Wredny napisał(a): Bardzo fajne było, choć fabularnie trochę dziwne po tym, jak zakończyła się podstawka (w sensie mojego wyboru). Ale nowe lokacje, bronie i przeciwnicy zdecydowanie na plus. Drugie DLC to jakieś challenge chyba, miałem nie brać, bo nie miało trofeów, ale ostatnio widziałem, że jednak dodali, więc kiedyś na jakiejś promocji wezmę. Nie gralem w żadne, widziałem gdzieś opinie, że wyszło cieńko dosyć, poczekam na wszystkie, ma chyba wyjść 3 zaraz i 4 w 2025, przynajmniej takie były plany. Hmm doczytałem, że są jednak już 2 DLC fabularne: 'Anihilation Instinct' było pierwsze i to była jakaś kontynuacja jednego zakończenia, a drugie to jakieś dziwactwo nic niewnoszące i z jakimś nieogarnietym gameplayem, pt. 'Trapped in Limbo', to o tym drugim piszą, że ściek. Edytowane 2 lipca przez KrYcHu_89 Cytuj
SnoD 2 322 Opublikowano 3 lipca Opublikowano 3 lipca 9 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a): Co jest w tym DLC, bo to pierwsze to żadna kontynuacja, tylko bardziej Pokaż ukrytą zawartość Alternatywna wizja zakończenia, do tego jest bardzo słabe to DLC. Może następne będzie kontynuować, ale nie wiem za bardzo jak by mieli ugryźć temat, bo nie było jednego zakończenia. Jak było kilka zakończeń to muszę na YT sprawdzić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi