kudlaty88 481 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 (edytowane) 15 godzin temu, shoegaze napisał: Protip: z biegiem czasu ludzie się zmieniają, rządy się zmieniają, władze się zmieniają, przekonania się zmieniają, społeczeństwo się zmienia. Jeżeli mielibyśmy rok 1939 i zakup konkretnego produktu z sektora rozrywkowego wiązałby się z choćby minimalnym umocnieniem siły Hitlera, to tak, bojkotowanie „remejku” Gothica byłoby więcej niż zasadne. Mamy jednak rok 2023, Hitler nie żyje, żyje natomiast Putin. Wyciągniesz z tego wnioski, czy potrzebujesz jeszcze jakiejś wskazówki? A tzn standartowo po polsku pamięc złotej rybki i w dzień zakończenia wojny albo zgonu putka wszystko ok i nie było tematu. Dzięki za wyjaśnienia jak prawidłowo się zachowywać,tylko tego preordera na stalkera mi szkoda że musiałem anulować ale trudno poczekam aż wszyscy banderowcy wyzdychaja albo ich zdelegalizuja i wyzamykają w więzieniach...czyli nigdy XD. Płyty z gothicami juz w śmieciach bo naziści też dalej na legalu po niemieckich landach śmigają i ich wspierał nie będę. Forumek dostarcza,nigdy się chłopaki nie zmieniajcie. Edytowane 21 Lutego 2023 przez kudlaty88 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 30 minut temu, GSPdibbler napisał: Hajs idzie do rządu i do podziału jak w każdym państwie, czyli idzie na szkoły, szpitale itd. jakiś śmieszny procent pójdzie na wojsko, który w ogóle nie będzie miał wpływu na wojnę. Z tego co czytałem nie ma grze propagowania wojny, a wręcz przeciwnie, nawet przewijają się postacie historyczne narodowości ukrainskiej gdzieś w fabule. Jakiś koleś od muzyki w grze oddał kasę dla Ukrainy. No jest parę przesłanek że to jednak tylko gra, a nie ruska propaganda i sposób na finansowanie armii. Ale o czym ty pyerdolisz w ogóle? No niemożliwe, że gierka zasili ruski budżet dzięki vat Kolejny co nie ogarnia powodu bojkotu i tworzy wysryw o narodości devów i tego, że jeden z drugim Ivan chciałby tylko gierki robić, a my tacy bez empatii xD Dowody na to jakich mają sponsorów i jakie mają w tym cele są jasne, a jak masz inne to wrzuć, do edukuję się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 384 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 2 minuty temu, Bartolinsky napisał: Ale o czym ty pyerdolisz w ogóle? No niemożliwe, że gierka zasili ruski budżet dzięki vat Kolejny co nie ogarnia powodu bojkotu i tworzy wysryw o narodości devów i tego, że jeden z drugim Ivan chciałby tylko gierki robić, a my tacy bez empatii xD Dowody na to jakich mają sponsorów i jakie mają w tym cele są jasne, a jak masz inne to wrzuć, do edukuję się. Dlaczego gra pojawiła się w GPU? sponsorowanym przez USA? Cytuj Odnośnik do komentarza
kudlaty88 481 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 1 minutę temu, Bartolinsky napisał: Ale o czym ty pyerdolisz w ogóle? No niemożliwe, że gierka zasili ruski budżet dzięki vat Kolejny co nie ogarnia powodu bojkotu i tworzy wysryw o narodości devów i tego, że jeden z drugim Ivan chciałby tylko gierki robić, a my tacy bez empatii xD Dowody na to jakich mają sponsorów i jakie mają w tym cele są jasne, a jak masz inne to wrzuć, do edukuję się. Ta misterny plan żeby 3-4 lata przed wojna zacząć robić gre żeby terz za pieniąszki ze sprzedaży kupować rakiety iq1300. Jakby jakaś ruska onuca chciała metro 2033 to trylogia leży w worku koło kosza na grunwaldzkiej dokładne namiary na pw chociaż chyba już wszystkie wojownicze żółwie ninja z forumka też swoje gry już dawno wyrzucili to rynek wtórny nasycony pewnie. A nie czekaj wyrzucamy tylko gry wydane w określonym przedziale czasowym bo inaczej to jednak szkoda i niemodne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 (edytowane) 10 minut temu, Whisker napisał: Dlaczego gra pojawiła się w GPU? sponsorowanym przez USA? A dlaczego jest do kupienia na PS5 alkusie? Dlaczego japończyki nie zablokowali jej wydania? Za 2 i pół bomby wesprze się ruską swołocz zdecydowanie lepiej niż biorąc w GPU. Ty gdzie kupiłeś? Po prostu skontruj mój argument to i szybciej cię na nie rozyebie. Edytowane 21 Lutego 2023 przez Bartolinsky Cytuj Odnośnik do komentarza
kudlaty88 481 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 (edytowane) 4 minuty temu, Bartolinsky napisał: A dlaczego jest do kupienia na PS5 alkusie? Dlaczego japończyki nie zablokowali jej wydania? Za 2 i pół bomby wesprze się ruską swołocz zdecydowanie lepiej niż biorąc w GPU. Ty gdzie kupiłeś? Po prostu skontruj mój argument to i szybciej cię na nie rozyebie. A jak pisałem ze japońskie gry i sprzęty trzeba bojkotować bo z usa walczyli to mi minusy dawali a teraz jeszcze wyszło że putina finansuja Gry zabijaja ludzi i finansuja wojny ad 2022+ Edytowane 21 Lutego 2023 przez kudlaty88 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 5 minut temu, kudlaty88 napisał: Ta misterny plan żeby 3-4 lata przed wojna zacząć robić gre żeby terz za pieniąszki ze sprzedaży kupować rakiety iq1300. Jakby jakaś ruska onuca chciała metro 2033 to trylogia leży w worku koło kosza na grunwaldzkiej dokładne namiary na pw chociaż chyba już wszystkie wojownicze żółwie ninja z forumka też swoje gry już dawno wyrzucili to rynek wtórny nasycony pewnie. A nie czekaj wyrzucamy tylko gry wydane w określonym przedziale czasowym bo inaczej to jednak szkoda i niemodne Kudłaty to masz ksywkę bo zielone ci mózg wygładziło? Nikt nie mówił, że ta gierka powstała specjalnie by zasilić wojnę cepie xD Chodzi o oligarchów i tym w jakich spółkach siedzą, czyli są po prostu ściśle powiązani z kremlem. I znowu kolejny jak nie Stalkera to Metro przywołuje. Jak do ściany ku.rwa Cytuj Odnośnik do komentarza
kudlaty88 481 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 1 minutę temu, Bartolinsky napisał: Kudłaty to masz ksywkę bo zielone ci mózg wygładziło? Nikt nie mówił, że ta gierka powstała specjalnie by zasilić wojnę cepie xD Chodzi o oligarchów i tym w jakich spółkach siedzą, czyli są po prostu ściśle powiązani z kremlem. I znowu kolejny jak nie Stalkera to Metro przywołuje. Jak do ściany ku.rwa Przecież sprzedaż metro też finansowo zasiliła oligarchów i spólki powiązane z kremlem wiec trza wyrzucić albo walczyć o refunda po 10 latach może się uda a jak nie to jest sie ruska onuca wspierajaca putina. Jak powiedzieliśćie A to trzeba powiedzieć B i być konsekwentnym w działaniach a nie wywijacie szabelkami tylko jak wam pasuje. To samo ze stalkerem devowie i ich rodziny są powiązane z banderowcami i pieniądze ze sprzedaży trafia do banderowskich oligarchów więc trzeba być twardym i cisnać ostry bojkot a nie jebać się w tańcu. Widzisz jakie to jest idiotyczne takie wpierdalanie polityki do gier. Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 384 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 16 minut temu, Bartolinsky napisał: A dlaczego jest do kupienia na PS5 alkusie? Dlaczego japończyki nie zablokowali jej wydania? Za 2 i pół bomby wesprze się ruską swołocz zdecydowanie lepiej niż biorąc w GPU. Ty gdzie kupiłeś? Po prostu skontruj mój argument to i szybciej cię na nie rozyebie. Ja ogrywam w GPU i to nie ja wybieram katalog jakie tam gry się pojawiają. Pienisz się chłopcze że aż żal czytać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 017 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Ale to prawda, MS powinien zerwać deal i nie promować tego tytułu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 384 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Teraz, Czoperrr napisał: Ale to prawda, MS powinien zerwać deal i nie promować tego tytułu. A MS to przecież USA największy wróg przecież więc wrzućcie na luz 12 minut temu, Bartolinsky napisał: Kudłaty to masz ksywkę bo zielone ci mózg wygładziło? Nikt nie mówił, że ta gierka powstała specjalnie by zasilić wojnę cepie xD Chodzi o oligarchów i tym w jakich spółkach siedzą, czyli są po prostu ściśle powiązani z kremlem. I znowu kolejny jak nie Stalkera to Metro przywołuje. Jak do ściany ku.rwa Ty widzę masz takie podejście jak w TVP gadajo że przez gry ludzi mordują i są agresywne ludzie i zapewne należysz do związku przeciw przemocy w grach Cytuj Odnośnik do komentarza
kudlaty88 481 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 1 minutę temu, Czoperrr napisał: Ale to prawda, MS powinien zerwać deal i nie promować tego tytułu. Kuźwa to może MS tak jak sony też wspiera putina? Bojkot amerykańskiego korpo od teraz można grać juz tylko na konsolach od jedynej nacji niewspierajcej putina i szanujacych ludzi czyli na chińskim polystatuim 49in 1....a nie czekaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szurubur 114 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Kurde jakie to jest dobre, a jak piknie wygląda! Jest parę błędów ale ogólnie muszę przyznać, że jest to bardzo miła niespodzianka roku. No i kurczę, żaden polski dubbing czy angielski, w tej grze rosyjski chyba wyszedł najlepiej no i + do klimatu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 384 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 (edytowane) 4 minuty temu, szurubur napisał: Kurde jakie to jest dobre, a jak piknie wygląda! Jest parę błędów ale ogólnie muszę przyznać, że jest to bardzo miła niespodzianka roku. No i kurczę, żaden polski dubbing czy angielski, w tej grze rosyjski chyba wyszedł najlepiej no i + do klimatu. A muszę właśnie sprawdzić dubing bo customowo jest angielski i fakt trochę trąci BioShock 1 ale też jest nieźle. Przerwę na The Quarry zrobiłem ale ciagle myśle o zagraniu W AH i zaraz odpalam, bardzo dobry szpil i jedna z najlepszych pozycji w GPU. Edytowane 21 Lutego 2023 przez Whisker 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 017 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 10 minutes ago, kudlaty88 said: Kuźwa to może MS tak jak sony też wspiera putina? Bojkot amerykańskiego korpo od teraz można grać juz tylko na konsolach od jedynej nacji niewspierajcej putina i szanujacych ludzi czyli na chińskim polystatuim 49in 1....a nie czekaj. Akurat od dwóch lat gram tylko na XSX więc zarzut nietrafiony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 6 minut temu, kudlaty88 napisał: Przecież sprzedaż metro też finansowo zasiliła oligarchów i spólki powiązane z kremlem Ty, ale do czego zmierzasz? Że 4A Games od początku powstania było finansowane z rosyjskich pieniędzy czy wydawca z Rosji zarobił ze sprzedaży pieniądze i opłacił z tego podatki? Jak to pierwsze to dawaj info, jak drugie to xD Do reszty wypocin się odniosę tak, - jak banderowiec wyda gierkę co by np. banderowców wybielać to równie chętnie się na nią wysram jak na tą, o to się nie martw. 18 minut temu, Czoperrr napisał: Ale to prawda, MS powinien zerwać deal i nie promować tego tytułu. Pewnie, że tak i nie tylko on jeden oczywiście. Nie pierwszy i nieostatni raz taka haniebna sytuacja się pojawiła, bo pieniądz w żadnym biznesie nie śmierdzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Ja tam ogram jak Hogwarta , jeżeli będzie gra na tyle dobra by postawić na półce to też i kupie na PS5 do kolekcji . Patrząc na kwoty jakie są wysyłane na ukraine z innych państw to choćby to była najlepiej sprzedająca się gra w historii to nie starczy nawet na jeden dzień walki na froncie. Najwyżej pójde do piekła bo mnie interesuje sama produkcja a nie kto za nią stoi , jakby było innaczej to napewno nie ograłbym żadnej gry z serii metro/stalker bo nie za ukraińcami też nie przepadam(szkoda ich ze względu na wojne ale dorastając w mieście pełnym ich poznałem ich na tyle by mieć swoje zdanie) . Zresztą nigdy nie mieszam gier czy innych form rozrywki z tym co się dzieje na świecie . Edit. Zresztą to co się dzieje w tym temacie to jakaś parodia giereczkowa , przepychanki słowne , zasypywanie minusami i ciągłe obelgi . Fajnie jakby jakiś mod się obudził i skasował te bagno 1 2 1 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rotevil 121 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 (edytowane) Wy się tu tak prujecie, a zagraniczni streamerzy mają wywalone na to, sporo takich gra, z czego co widziałem, to tylko jeden dodał krótkie info, że jest świadomy kontrowersji tej gry XD Tak ogólnie to póki co średnio wygląda, cały czas w kółko widzę te manekiny/roboty, bossów jest chyba mało, więcej łażenia i rozwiązywania zagadek niż walki... Edytowane 21 Lutego 2023 przez Rotevil Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 (edytowane) 11 minut temu, Rotevil napisał: Wy się tu tak prujecie, a zagraniczni streamerzy mają wywalone na to, sporo takich gra, z czego co widziałem, to tylko jeden dodał krótkie info, że jest świadomy kontrowersji tej gry XD Bo inni nie mają takiej historii z rosja i ogólnie wojna zachód mało co obchodzi. A co do gry w GP. To gra została zapowiadziana przed wojną. A dlaczego MS nie zerwał umowy? Nie wiem ale za zrywanie kontraktów to zawsze są srogie odszkodowania więc musieliby pewnie w chooy zabulić Edytowane 21 Lutego 2023 przez Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 996 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 (edytowane) Śmieszne są te fikoły tych, którzy chcą sobie wytłumaczyć czemu nie mogą się powstrzymać od zagrania w gierke:D Miliony filmów, muzyki, gier, życia nie starczy żeby wszystkiego doświadczyć ale jest problem w odpuszczeniu jednego ruskiego śmieciucha bo wrzucili za darmo do GP Gracze Edytowane 21 Lutego 2023 przez izon 4 1 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Polacy już uprawiaja review bombing w różnych miejscach dajac 1,a ruscy kontrują dając maksa. Jest wojna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Godności nie macie że gracie w to ruskie ścierwo. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 3 minuty temu, izon napisał: Śmieszne są te fikoły tych, którzy chcą sobie wytłumaczyć czemu nie mogą się powstrzymać od zagrania w gierke:D Miliony filmów, muzyki, gier, życia nie starczy żeby wszystkiego doświadczyć ale jest problem w odpuszczeniu jednego ruskiego śmieciucha bo wrzucili za darmo do GP To nic najśmieszniejsze jak gracze mają dupościsk bo uwaga uwaga ktoś gra w gre . Jaja jak berety 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
GSPdibbler 170 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 45 minut temu, Rotevil napisał: Wy się tu tak prujecie, a zagraniczni streamerzy mają wywalone na to, sporo takich gra, z czego co widziałem, to tylko jeden dodał krótkie info, że jest świadomy kontrowersji tej gry XD Tak ogólnie to póki co średnio wygląda, cały czas w kółko widzę te manekiny/roboty, bossów jest chyba mało, więcej łażenia i rozwiązywania zagadek niż walki... Prey mial mega monotematycznych przeciwników, a mimo to jedna z gierek życia. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 39 minut temu, Plugawy napisał: Godności nie macie że gracie w to ruskie ścierwo. Mam tyle samo godności żeby pamiętać zbrodnie obu narodów na Polsce i Polakach i dlatego zagram w AH oraz w Stalkera 2 kiedy stanieją, a nasza racja stanu podpowiada mi żeby obie walczące małpy się nie dorobiły więc kupię używki. Ludzie pojebani jesteście. Oba narody mają nas w dupie od paru wieków i mam wspierać jednych, a jebać drugich, bo sami biją się między sobą. Rozumiem, że z Niemiec i Francji też nic nie kupujecie, bo ich firmy cały czas tam działają, a rządy obu krajów były łagodnie mówiąc opieszałe w swojej krytyce tej wojny. A z Chinami jak macie? W końcu te "prawdziwe" Chiny, to właśnie Tajwan, a nie te Maoistyczne czerwie z kontynentu, które zaistniały tylko dzięki pomocy komunistom Mao w trakcie wojny przez demokratów. Tych samych od których jest Biden. To jak? Też nic z PRC nie kupujcie? 2 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi