Skocz do zawartości

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Voytec napisał:

Bethesda ostatnimi czasy stała się najlepszym multiplatformowym wydawcą więc mają mój kredyt zaufania z miejsca.

52 minuty temu, Orzeszek napisał:

COOOOOOOOOOOOOOOOO XD

pod jakim wzgledem najlepszym? raczej nie optymalizacji gierek, w byciu fair dla graczy.

32 minuty temu, Voytec napisał:

Jestem singlowym graczem i na takie gry głownie zwracam uwagę. A Bethesda dawna wydają same konkretne, porządne produkcje. Prey, Dishonored: Death of the Outsider, Dishonored 2, Doom, Fallout 4, The Evil Within 2, Wolfenstein 2.

O to to to! Dla mnie również Bethesda jest najlepszym wydawcą, bo zapewnia mi to, czego od gier oczekuję - wiele godzin świetnej zabawy w zayebistych, singlowych tytułach.
The Evil Within 2 i PREY to obok Horizon moje Top 3 zeszłego roku. Na poprzedniej generacji ogrywałem The Evil Within, Wolfenstein The New Order, Dishonored, a przed nimi wszystkimi obydwa Fallouty i właśnie świetne RAGE.

4 godziny temu, Kre3k napisał:

Grę robi Avalanche Studios, Ci od Mad Maxa i Just Cause

No i ta wiadomość ostudziła mój zapał...
Tak jak uwielbiam RAGE i uważam ją za najlepszą singlową strzelankę siódmej generacji, tak teraz średnio wyczekuję jej kontynuacji...
Gdy usłyszałem o tych przeciekach, byłem podjarany, bo myślałem, że znów będzie to id software... Ale Avalanche? Skąd oni się w ogóle wzięli u Bethesdy?
Niby lubię open worldy, ale tutaj to będzie profanacja, jeszcze jak obejrzałem ten chooyowy i głupkowaty trailer...

Mi się bardzo podobał poważny klimat jedynki, a także konstrukcja gry - większy hub, z którego wchodziło się do liniowych, zayebiście zaprojektowanych miejscówek, pełnych sekretów i fajnie zachowujących się przeciwników. Do tego to strzelanie było tak miodne, tak soczyste, każda giwera miała dwa tryby ognia i obydwa były przydatne! Od razu widać, że ojcowie gatunku wrócili! A teraz jacyś wyrobnicy od gównianych UBI-gierek i głupkowaty klimat rodem z Borderlands?
Dla mnie RAGE miało tylko jedną wadę (ok, dwie, bo jeszcze silnik idTech, przy którym PS3 nie wyrabiało z doczytywaniem tekstur) - fabuła i zakończenie. Pierwsze zwiastuny, a później wprowadzenie do gry były strasznie intrygujące, zapowiadały coś ciekawego, a później zrobiło się z tego takie trochę Destiny - mamy świetny background,  jest lore, gracz jest zaintrygowany to kij - można olać fabułę i wyciąć zakończenie. O ile taka formuła "end game" sprawdza się w tych pseudo-MMO, tak tutaj oczekiwałem czegoś więcej, zwłaszcza że mi to obiecywano. Poza tym - bez wad (OK, multi wrzucone na siłę i zamiast shootera, jakieś Vigilante 8).

Obejrzę ten jutrzejszy gameplay, bo jestem ciekaw, co z tego będzie, ale już nie nastawiam się na nic wielkiego i teraz też jestem zły, że to nie DOOM II. A byłem mega podjarany faktem, że to RAGE 2, bo wiem, że DOOM II i tak wyjdzie prędzej czy później...
Ech... Yebane Avalanche i ich bezpłciowe open worldy...

• Plusik 1
Gość ragus
Opublikowano

ja tu tylko wstawię wspaniały kawałek z jedynki

a ten zwiastun taki trochę far cry dla biedaków, ale dam szansę. pograłbym w coś takiego, jedynki nie dali mi nigdy

Opublikowano (edytowane)

Ee, sorry, jednak avalanche tylko robi, w sumie będzie źle - nie widziałem, żeby to studio zrobiło jakiegoś fpsa tylko tpsy. Późna pora i źle przeczytałem, że id software tego nie robi.

Edytowane przez Faka
  • Haha 1
Gość suteq
Opublikowano

Trailer zwariowany i jestem zainteresowany, ale wstrzymuję się do czasu obejrzenia rozgrywki bo nie chciałbym aby z tego wyszło kolejne destiny. 

Opublikowano
37 minut temu, Faka napisał:

Ee, sorry, jednak avalanche tylko robi, w sumie będzie źle - nie widziałem, żeby to studio zrobiło jakiegoś fpsa tylko tpsy. Późna pora i źle przeczytałem, że id software tego nie robi.

A czy widziałeś Guerilla Games robiących coś poza Killzonem do czasu Horizona TPP? No właśnie. Dam im szanse. 

Gość _Be_
Opublikowano
10 godzin temu, blantman napisał:

Kontynuacja gównianej gry robiona przez twórców innej gównianej gry. To się nie może nie udać :D

Mad Max > każda gerka od ubi :usmiech: 

Opublikowano

A ja zaraz jadę odebrać jedynkę. :D

Zobaczymy, Avalanche Studios nie zwiastują zadnego sztosa, ale może wszystkich zaskoczą, skoro robią grę pod szyldem Bethesdy. Liczę, że ta nie pozwoli im zrobić kolejnego nudnego i odtwórczego open worlda. 

• Lubię! 1
Opublikowano
17 minut temu, _Be_ napisał:

Mad Max > każda gerka od ubi :usmiech: 

Słaby bait bo wiem że nie jesteś tak głupi. AC origins czy far cry 5 to lata świetlne przed mad max. Nawet mafia 3 jest lepsza od mad max. O just cause 3 nie wspominam bo tego kupsztala nawet nie odpalałem skoro rok po premierze nadal był zepsutą technicznie grą.

Gość _Be_
Opublikowano

Żaden bait. Dla mnie Mad Max wygrywa świetnym modelem jazdy, który autetycznie sprawial przyjemność :usmiech: 

Gość suteq
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, blantman napisał:

Słaby bait bo wiem że nie jesteś tak głupi. AC origins czy far cry 5 to lata świetlne przed mad max. Nawet mafia 3 jest lepsza od mad max. O just cause 3 nie wspominam bo tego kupsztala nawet nie odpalałem skoro rok po premierze nadal był zepsutą technicznie grą.

Ja też uważam, że Mad Max jest o wiele lepszy od ac origins, o far cry 5 nie wspominając. A gdzie tam jakieś pieseły czy crapowate unity. 

Gra, wiadomo, ma swoje ułomności ale bawiłem się przy niej bardzo dobrze i spędziłem niemal 50h w tym świecie czyszcząc całą mapę. To nie zdarza się często. 

Edytowane przez suteq
Opublikowano

Hmm... miejscami całkiem spoko, miejscami jakoś dziwnie. Ogólnie, dalej uja wiem. Na plus, że widać tam jakąś inspirację movementem nowego Dooma.

I mam nadzieję, że ten pieruński motion blur to tylko na potrzeby trailerka i da się to wyłączyć.

Gość _Be_
Opublikowano

Ale kiepścizna. Po co oni to wydają? Czy ktoś serio tam pomyślał ej jest nam potrzebna kolejna gra w otwartym świecie! Wrzucimy tam trochę starego Rage, Mad Maxa, Borderlands, Far Crya i na pewno będzie hit. 

Opublikowano

Czyli ID Software jednak też pracuje nad tą grą. Jak zrobią gunplay i dynamiczne starcia jak w Doomie to może być niezła gierka. Tylko ten open world. :/

Gość _Be_
Opublikowano

Heh widze, że nie tylko ja się nad tym zastanawiam :usmiech: