Skocz do zawartości

Mundialowy typer 2018

Featured Replies

• Odpowiedzi 573
  • Wyświetleń 41,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• https://www.dropbox.com/s/d84or52zaravupi/typermundial18.xlsx?dl=0   1. @schabek   2. @Dreyes    3. @Robak   3. @blantman   tak wygląda oficjalne podi

• Dobra, wczoraj zainspirowany ruchem Orzeszka, który dla zwycięzcy przeznacza poduszkę, wstępnie skonsultowałem się z Organizatorem Mundialowego Typera 2018 i ustaliliśmy co następuje: Aby podnieś

• Mamy komplet. Wybór bonusów. @schabek Nie tylko Wiedźmin: Historia polskich gier komputerowych - Marcin Kosman @Dreyes Na południe od Brazos - Larry McMurtry @Robak Dziesiąty grudnia -

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Dobra, wczoraj zainspirowany ruchem Orzeszka, który dla zwycięzcy przeznacza poduszkę, wstępnie skonsultowałem się z Organizatorem Mundialowego Typera 2018 i ustaliliśmy co następuje:

Aby podnieść prestiż rywalizacji i dodać jej nieco emocji postanowiłem również się podpiąć pod Mundialową Gorączkę i dorzucić kilka nagród, bo mi się nie chce klepać konkursowego .jpg do Klubu Książki. Mam na zbyciu kilkanaście/kilkadziesiąt pozycji książkowych i komiksowych (nazwę to Pulą Nagród). Proponuję zasady takie jak kiedyś w konkursie książkowym.

• Nagrodzimy całe podium
  • Zwycięzca wybiera trzy pozycje z puli nagród
  • I wicemistrz wybiera dwie pozycje z puli nagród (pomniejszonej o pozycje, które wybrał poprzednik)
  • II wicemistrz wybiera nagrodę pocieszenia w postaci jednej pozycji (z puli pomniejszonej o wybory poprzedników)
  • W przypadku pozycji ex-aequo obaj uczestnicy wybierają sobie nagrody w ilości odpowiedniej do zajętego miejsca.
  • Aby uniknąć sytuacji, że wybierane są wyłącznie komiksy (bo książek nikt nie czyta) ustalmy, że na laureata przypada jedna pozycja komiksowa. Ten punkt jest jeszcze do dopracowania, bo widzę z nim pewien problem, ale to doszlifujemy może później. Zaznaczam jedynie, że będzie jakieś ograniczenie w tej kwestii.
  • Udział biorą wszyscy, którzy zapiszą się do gry w wyznaczonym przez Organizatora terminie.
  • Wysyłka nagród na mój koszt; ta nastąpi dopiero gdy każdy laureat wybierze sobie nagrodę, tak, bym mógł wysyłkę załatwić jedną, góra dwiema wizytami na poczcie, a nie latał z każdym z osobna.
  • Dodatkowo każdy kto poprawnie wytypuje Króla Strzelców również może liczyć na nagrodę (po jednej pozycji), ale biorą udział jedynie gracze aktywni i regularni (w miarę), aby uniknąć sytuacji, że ktoś postawi i trafi Króla Strzelców, a w samym typerze nie brał udziału.
  • Wybór nagród za Króla Strzelców odbędzie się po wyborach laureatów z głównego podium, więc pula będzie uszczuplona.
  • Kolejność wyboru nagrody za Króla Strzelców odpowiada kolejności, z jaką uczestnik zapisał się w temacie.
  • Nagrody łączą się, więc jeśli zwycięzca poprawnie wytypuje również Króla Strzelców, to będzie mógł sobie dobrać czwartą nagrodę, aczkolwiek dopiero po wyborze całego podium i wedle kolejności zapisu.
  • Ja nie biorę udziału i jeśli jakimś zbiegiem okoliczności trafię na podium, to zostanę pominięty.
  • Zastrzegam sobie możliwość zmiany regulaminu i dodania jakiegoś punktu, bo piszę to na szybko i pewnie nie przewidziałem wszystkiego.
  • Istnieje możliwość, że w trakcie typera dodam jakieś pozycje do puli nagród, raczej nie przewiduję, by jakieś usunąć, ale nie wykluczam takiej opcji.

A teraz kilka uwag dotyczących Puli Nagród:

• Większość książek i komiksów to egzemplarze nowe, używane, ale w świetnym stanie
  • Niektóre książki nowe były 1980 roku, więc teraz już nie są w najlepszym stanie. Poniżej zamieszczam ogólną listę wraz z krótkimi notkami na temat ich stanu fizycznego.
  • Może się zdarzyć, że jakaś książka będzie miała wypisaną dedykację, czasem jakąś pieczątkę z biblioteki (te starsze wydania); postaram się o tym wspomnieć przy opisie każdej pozycji, ale równie dobrze mogę o czymś zapomnieć, bo nie wszystkie książki mam pod ręką, by sprawdzić.
  • Pewne pozycje z racji zużycia i niewielkich gabarytów nie będą w stanie rywalizować z tymi ciekawszymi, więc by wyrównać szanse będą one liczone jako 1/2 pozycji, czyli będzie można wybrać dwie w ramach jednej nagrody. Zostały one na liście podkreślone, by łatwiej je zlokalizować.
  • Książki w dwóch/trzech tomach liczone są jako jedna pozycja. Natomiast komiksy w tomach będą liczone indywidualnie.
  • Póki co tyle. Jak sobie coś przypomnę, to wyedytuję posta.

Pula nagród:

Pokaż ukrytą zawartość

Zdjęcia grupowe fantów (nie wszystkich):

https://imgur.com/a/EDMIQvw

https://imgur.com/a/j4d5Pya

https://imgur.com/a/Wcq7w9X

Opublikowano

Gram ale nie stoje na bramce.

Opublikowano
  W dniu 28.05.2018 o 19:39, _M_ napisał(a):

bardzo dobry pomysl Kmiot. Masz moj uscisk dloni.

Kmiot tylko umyj porządnie przed wysłaniem ksiazki jak coś. 

Opublikowano

Podbijam stawkę. Osoba, która zajmie ostatnie miejsce w tabeli, otrzyma formularz ZUS ERN z moim autografem

4Z7GKUh.jpg

Opublikowano

enhanced-buzz-14667-1344996501-9-600x321

To ja dla osoby, która wytypuje poprawnie 3 grupowe mecze polaków proponuję też jakąs ładną nagrodę wymyślić.

Opublikowano

Jestem tu.

Opublikowano
  • Autor

podlinkowałem nagrody w pierwszym poście.

Dziś do północy proszę się zapisywać a jutro myślę można zacząć typowanie, chcę mieć czystą głowę w pierwszej kolejce :cool:

Opublikowano

Wytrawni gracze typują na 5 minut przed pierwszą kolejką, w oparciu o przecieki z tajnej grupy fajsbukowej

Opublikowano

Może jakiś zakładzik specjalny np, Czy Joachim Loew zrobi swój popisowy numer?!

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez Figuś

Opublikowano

Typuję, że jedna drużyna wygra Mundial, a reszta zajmie dalsze miejsca.

Opublikowano
  • Autor
  W dniu 4.06.2018 o 17:39, _M_ napisał(a):

okej ja zaczne 

14 czerwca 

Rosja - Arabia Saudyjska 2-0

ale czytaj zasady, jutro wrzucę listę meczów do typowania xD

to jak mordeczki, jak ktoś chce jeszcze się zapisać to nie ma czasu do stracenia. Jutro myślę można zacząć typować, ale jak ktoś ze względów T A K T Y C Z N Y C H  chce typować później, to oczywiście można i godzinę przed pierwszym meczem.

Opublikowano

Ok chyba wchodzę w to, mam doświadczenie w wygrywaniu nagród książkowych.

Opublikowano
  • Autor

1 kolejka

Typujemy. Do kopiowania:

Rosja - Arabia Saudyjska

Egipt - Urugwaj 

Maroko - Iran

Portugalia - Hiszpania

Francja - Australia

Peru - Dania

Argentyna - Islandia

Chorwacja - Nigeria