Skocz do zawartości

Dying Light 2

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 godzin temu, Andżej napisał:

to fakt, w sumie poki co to pierwszym prawdziwym next genem bedzie chyba nowy horizon.

No nie do końca. W końcu to corssgen i nie dadzą dwóch wersji w 100 dedykowanych dla danej generacji. Też będą ustępstwa, wiadomo, że nie aż takie no ale ze starej dużo więcej już nie wyciągną.

Opublikowano

E no szacun, u mnie na laptoku z i5 9300h i gtx 1650, ram 8GB działa w jakimś dziwnym trybie ok 60fps

Tryb low + jakieś upskalowanie z 1366x768, ale nie jest źle da się grać jak najbardziej jeszcze jak, a trochę mniejsza ostrość grafiki nawet nie przeszkadza

Ta gra spokojnie może chulać w 1080p i 60fps na xbox series s

Wziąłem na epicu z kuponem 40 zł, bo się uchował ;)

Opublikowano

Pograłem trochę i po przeczytaniu tego tematu obawiałem się wersji konsolowej.

W sumie jak człowiek sobie uświadomi,że gra na konsoli a to już kompromis dwa techland nie ma takiego budżetu pewnie jak Sony i nie zobaczymy tutaj HDR i oczojebnej grafiki to gra się elegancko.

Fajnie pograć w 60 ale niestety ta gra mi nie daje wyboru, wygląda to słabo na ekranie 4 k.

Tryb rozdzielczości jest spoko i człowiek się przyczaja po jakimś czasie :frog:

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, HiS napisał:

Ja to RT wyłączyłem, oprócz tego, że mocno obniża wydajność to najgorsze to, że idzie z tym oślepnąć. Wszystko jest takie ciemne, że mi gały mało co nie wypadły bo ledwo co widziałem jakieś szczegóły w grze. 

To masz coś nie tak z gamma, suwak jest w opcjach, RT, a konkretnie GI robi mega robotę. Widać, że gra robiona typowo z myślą o global illumination, bez tego wygląda generację do tyłu.

Edytowane przez tjery
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Jest grane.

Stary, dobry dainglajt wrócił!

Sens grania dostrzegam tylko w rozgrywce w trybie wydajności. 

Więc nie jest to do końca DL2, tylko takie 1,5. Nie na sterydach, ale na kreatynie. Gameplay wciąga i to jest najważniejsze.

Trochę boli to ciągłe nadduszanie prawej gały w padzie, bo pamiętam że identyczne rozwiązanie było w którymś tomb raiderze przez co rozyebaļem sobie pada.

Ale za to cieszy, że można skitrać się pod fortepianem!

Edytowane przez Boomcio
  • Dzięki 1
Opublikowano
34 minuty temu, HiS napisał:

Ja to RT wyłączyłem, oprócz tego, że mocno obniża wydajność to najgorsze to, że idzie z tym oślepnąć. Wszystko jest takie ciemne, że mi gały mało co nie wypadły bo ledwo co widziałem jakieś szczegóły w grze. 

Game ustaw na 25, u mnie pomoglo

Opublikowano

Electronic Dreams nie dostarczył, dzisiaj kurier z Inpostu po zamówieniu z Mediaexpert też nie, no qrwa. Idę do zwykłego sklepu bo to jakaś zmora.

Jest te 1440p z RT już?

Opublikowano
2 godziny temu, Donatello1991 napisał:

Miga mi na ekranie co jakiś czas.

To akurat na redditach zgłaszają ci, którzy grają na PS5. Na Seriesach jeszcze nikt nie narzekał, oprócz jednej typiary, której konsola się przegrzewała w Quality. 

Opublikowano

Grać w 30 fps a idź pan xD.  No pograłem dzisiaj troszkę dłużej i to po prostu dying light 1,5. Mi się podoba ale co im zajęło 7 lat nie wiem. Gra wygląda kozacko na pc ale ale mechanika to nic nowego a questy aj szkoda gadać. Nie jest to ta nowa jakość co zapowiadali. Nadal gra się świetnie z coraz lepszymi skillami flow jest zacny. Ale bez 60 fps ja bym nawet nie podchodził. 

Opublikowano

Nie no, grafika to sraka w tym fhd, rozmazane gunwo, no ale te 60 fps to robi dobrze. Przełączyłem na chwilę w rt i wysoka rozdzielczość, no ale kurwa te 30 fps zabija mi tryb grania, bez kitu. 

Opublikowano

Ale też nie nastawiajcie się, że to kwestia dnia czy dwóch, bo mają do ogarnięcia online na wszystkich sprzętach i jakieś inne dodatkowe rzeczy. Może być też tak, że gra zostanie w takim stanie, w jakim jest i nic się nie zmieni w tych trybach graficznych.