easye 3 332 Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Mógłbyś w skrócie napisać, co Ci się nie podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 (edytowane) kilka przykladow z brzegu -pierwszy dzien tam jestem, pierwszy raz wszedlem na bazar, a tam chlopaczek mi mowi, ajden you are already the legend - ill give half a crystall for a gallon i inne glupoty, reszta to lekkie spoilery, ale niech bedzie to Spoiler akcja z psem, po tym jak sie ta matka zachowala to mialem ja ochote, ja jako gracz, zajebac a quest pozniej mnie podrywa, a ajden jej odbija pileczke z infantylnoscia 12 latka xd jakby to byla ostatnia laska na swiecie plus ten synek co sie zrzucil z wierzy - to wszystko bylo takie slabe, tak bardzo mialem w to wyyebane ze pierwsze co potem zrobilem to sprawdzilem teren przez lornetke bo bylo wysoko zeby odkryc jakis poi, nawet za chu jkiem nie popatrzylem w dol za to nasz charakter plakal po nim jak po bracie, a typa poznalem 20 minut wczesniej no i tak w ogole nowy jestes, ktos cie ledwo nie zabil, cuz yo a stranger, ale jak mu przyniesiesz puszke po konserwach z dark roomu na drugim koncu miasta to ci opowie historie zycia plus ten caly hermann xdddd niedawno wyrazilem tutaj swoje nadzieje, ze scenariusz juz nie bedzie pisany przez siedmiolatkow, no ale sie mylilem Edytowane 5 Lutego 2022 przez Andżej Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 382 Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Story i dialogi to niestety tragedia, tu się zgadzam. Też mnie dobijają te teksty i ich rezultaty. Wchodzisz na bazar i wszyscy cie jadą, 5 minut później po jednym queście robią ci loda na miejscu, albo ta parka brata i siostry i ten jej chłopak, Jezusie Chrystusie, kto to pisał... Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 372 Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Tego Avellone'a całkowicie wyrzucili do śmieci? Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 382 Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Z tego co piszą to nic od niego nie ma w grze. Pewnie temu mamy Trudne Sprawy zamiast sensownej fabuły. Cytuj Odnośnik do komentarza
gnom 63 Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 No niestety dialogi, dubbing to porazka. W jedynce wydaje mi sie ze bardziej bylismy my, zombie i miasto. Tutaj moze za duzo ludzi... ale cos musieli wymyslic zeby gra nie wygladala na DLC. Mam wrazenie jednak ze Techland mial jakis problem - kadrowy ? Mimo przeciagania premiery gra ma sporo bugow, linia fabularna zrobiona na odpierdol, a optymalizacji na nowych konsolach nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
GSPdibbler 169 Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Godzinę temu, Andżej napisał: kilka przykladow z brzegu -pierwszy dzien tam jestem, pierwszy raz wszedlem na bazar, a tam chlopaczek mi mowi, ajden you are already the legend - ill give half a crystall for a gallon i inne glupoty, reszta to lekkie spoilery, ale niech bedzie to Ukryj zawartość akcja z psem, po tym jak sie ta matka zachowala to mialem ja ochote, ja jako gracz, zajebac a quest pozniej mnie podrywa, a ajden jej odbija pileczke z infantylnoscia 12 latka xd jakby to byla ostatnia laska na swiecie plus ten synek co sie zrzucil z wierzy - to wszystko bylo takie slabe, tak bardzo mialem w to wyyebane ze pierwsze co potem zrobilem to sprawdzilem teren przez lornetke bo bylo wysoko zeby odkryc jakis poi, nawet za chu jkiem nie popatrzylem w dol za to nasz charakter plakal po nim jak po bracie, a typa poznalem 20 minut wczesniej no i tak w ogole nowy jestes, ktos cie ledwo nie zabil, cuz yo a stranger, ale jak mu przyniesiesz puszke po konserwach z dark roomu na drugim koncu miasta to ci opowie historie zycia plus ten caly hermann xdddd niedawno wyrazilem tutaj swoje nadzieje, ze scenariusz juz nie bedzie pisany przez siedmiolatkow, no ale sie mylilem Przebija TLOU 2? Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Nie przebija, co wy kurwa ćpiecie? XD Fabularnie to TLOU2 stoi może jakieś 5 razy wyżej od DL2. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 True. Trochę brak głębi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Działa, eng voice, pl napisy Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 134 Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 53 minuty temu, Malibu napisał: Działa, eng voice, pl napisy No to chyba mam jakąś chińska wersje, bo u mnie trzeba wywalić datapl.pak. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 W okolicy dębowego wiatraka na dachach gdzie siedzą goście przy ognisku przegrywa polska nuta Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Próbowaliśmy pograć w cztery osoby i póki co nie da się. Co chwila kogoś wywalało, później nie można było się połączyć, a jak już połączyło to znowu wywalało. Trochę pograłem sam i dla fanów jedynki obowiązkowe. Czujemy się jak w domu, parkur, walka, drętwe npc, dialogi no wszystko się zgadza jak w jedynce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 376 Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Skoro wszystko się zgadza to wychodzi na to, że przez tyle lat projektowali samo miasto xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 38 minut temu, creatinfreak napisał: Próbowaliśmy pograć w cztery osoby i póki co nie da się. Co chwila kogoś wywalało, później nie można było się połączyć, a jak już połączyło to znowu wywalało. Trochę pograłem sam i dla fanów jedynki obowiązkowe. Czujemy się jak w domu, parkur, walka, drętwe npc, dialogi no wszystko się zgadza jak w jedynce. No a ja przez to miedzy innymi zrobiłem refunda. Jestem fanem jedynki, ale skoro przez 7 lat projektowali miasto i lekko usprawniali to co zostalo pokazane w 1 czesci, to gra dla mnei nie jest warta 200 zł... Może kiedyś na mocnej przecenie jak się zachce open world zombie. Przy okazji napisze tylko, że optymalizacja na PC tez jest gówniana, ale gra wygląda ładnie. Do zobaczenia na wyprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 138 Opublikowano 6 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Ja właśnie kończę 5h sesje z dwoma ziomeczkami, bezproblemowa rozgrywka. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Ja giercuje juz od czwartku solo i jest mega. Tryb wydajnosciowy i lece z fabula. Mega mi sie podoba miasto i zadania poboczne. Nawet 2K mi nie przeszkadza. Mam duzo lepsze pierwsze wrazenia niz przy jedynce. Jako konsolomaniak specjalnie nie narzekam - nie mam tez na to czasu. Moge grac w DL2 albo FC6. Wybor jest prosty. P.S Bylo gdzies oficjalne info ze pracuja na wyzsza rozdzialka dla aktualnej generacji konsol? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 138 Opublikowano 6 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 dobra niteczka a tu trochę o patchach Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Proszę bo podsumowanie wszyskich wpisów z ostatnich 2 dni.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Wszystko cacy ale od czasu zapowiedzi, przesunięć premiery trochę minęło a tu migotanie obrazu. Detale no ale nikt przez tyle czasu z beta testerów tego nie widział? Przecież to jest pierwsza rzecz jaka rzuca się w oczy. Gra wytłoczona, day 1 patch ale i tak musi się człowiek upyerdalać z takimi bzdetami. Czemu ciągle zawsze są jakieś kfiatki? No ale chuy i tak jestem content. Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 382 Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Eksploracja i walka dobra, średnia grafika, ujowe story i dialogi. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 (edytowane) Jestem świeżo po jedynce z dodatkiem (który preferowalem względem podstawki). Co mogę powiedzieć po 3h gry w Dying Light 2? Fabularnie to raczej nie będzie Cyberpunk czy Wiedzmin :). Za to wszystko inne to taka jedyneczka do kwadratu. Duzo lepszy system walki i jeszcze lepszy parkour (to chyba top 1 gier w ogóle pod tym względem). Wybrałem wersje PC, znając niechlubne CV naszych developerów pod względem optymalizacji wersji konsolowych i oczywiście nie pomyliłem się. Gra jest fenomenalnie zooptymalizowana na PC i wyglada to niesamowicie dobrze. To jest najlepiej zrobione wsparcie RT (5 opcji) i jednak z najlepiej wyglądających gier pecetowych obok RDR2, Metro Exodus i CP2077. Gram w 1440p (rtx 3080 + R5 3600) z dlss quality + rt 3/5 opcji (bez latarki i cieni RT). 70+ FPS leciutko. Gralem tez chwilę bez RT I dlss, wtedy troche mniejszy wypas graficzny, ale za to 100 fps osiaga i troszkę ostrzejszy obraz niz z dlss. Stan techniczny naprawdę na wysokim poziomie, natknąłem się na 1 pomniejszy bug w jednej cutscence (problem z kamerą i detekcją kolizji, nic groźnego:). Edytowane 6 Lutego 2022 przez KrYcHu_89 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Ładnie te postacie wyglądają w rozmowach, to jest akurat fajne. Było kilka pojawiających się znikąd zombie, jeden wystrzelił w górę po śmierci. Dwie zwiechy gry. Chwilowe problemy z dźwiękiem, sporadycznie ale się zdarzyły. Motyw z przekradaniem się pomiędzy ''śpiącymi królewnami" mocno inspirowany TLoU. Trochę to straszne pomiędzy nimi w ciemnościach łazić. Bieganie i zwiedzanie miasta daje radę i zamierzony cel mało kiedy jest od razu realizowany, bo cały czas trzeba gdzieś zajrzeć, coś się dzieje itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Gram na xsx i poza jednym bugiem (zakapior sie nogami zblokowal, za to jego tulow sie zaczal dziwnie obracac o 360 stopni), to nie uswiadczylem nic wiecej. gra w trybach quality i resolution dziala tragicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
StaryGraczPegasusa 21 Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Nie grałem w 1. Zakupiłem na premierę i z jednej strony wciąga mnie świat gry. Jest fajny, lubię te widoki, lubię być raz tu, raz tam. Gram na razie może ze 2,3 godziny (PS4PRO), ale grafika z jednej strony śliczna, by za chwilę poczuć smak PS2 (pixele, płaskie liście - szok). Na razie nie oceniam, pogram kilka dni i zobaczę, czy warto było kupić grę na premierę czy nie. PS: Stara konsola nie przeszkadza w grafice, gdyż zwykłe FAR CRY nowy czy FC New Dawn oferuje nieporównywalnie lepszą grafikę, jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi