Skocz do zawartości

Dying Light 2

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Interesujące. Rozwiązanie jak z I am legend. Na początku pokazu z e3 możemy zobaczyć jak koleś wybiega gdzieś z budynku, a za plecami słuchać jęki zombiakow więc to może być prawda. Ciekawe czy zdecydują się trochę osłabić zombiaki bo pamiętam w jednynce w nocy były ostro doyebane.

Opublikowano

Z tym podziałem to trochę lipa. Pierwsze DL pokazało, że da się nawalać długo i przyjemnie głupie trupy, a wyzwanie czaiło się w nocy. Teraz idą w stronę I Am Legend z Willisem, czyli pewnie same wirale w ciemnościach. Jak żyć. Gdyby jeszcze podział uwzględniał strefy ale mam kredyt zaufania dla Techlandu. Zobaczymy co przyniesie DL2.

Opublikowano

Serio ta informacja to jak kubeł zimnej wody. 

No ale hói, czekam cierpliwie co z tego wyjdzie. Liczę przynajmniej na mocny survival w nocy. 

Opublikowano

Heh, motyw przewodni ostatnich miesięcy jeśli chodzi o serie czy sequele (oczywiście nie liczę tych tasiemcowatych od UBI czy ACTI) - dość znaczące zmiany, które dzielą graczy na tych zadowolonych, że twórcy nie spoczywają na laurach, oraz tych, którzy na takowe kręcą nosem :)

Najpierw God of War, ostatnio SEKIRO (bo FS odeszło od formuły Soulsów), a teraz Dying Light :)
Po pierwszym gameplayu też byłem lekko skonsternowany, ale teraz jestem zayebiście ciekaw, co z tego wyniknie - w końcu od wesołej zombie-sieczki mam poprzednią część, a w tej starają się podejść do tematu inaczej - zaufam wrocławskiej ekipie, bo do tej pory każda ich gierka "robiła mi dobrze" :)

Opublikowano

Mi się wydaje, że ta decyzja o  pojawieniu się zarażonych wyłącznie w nocy zostałą podjęta przez to, że w DL większość ludzi biega po Harranie za dnia, praktycznie unikając nocnych wypadów. 

Opublikowano

Ciekawe jak fabularnie, było mówione ile lat po DL1? No liczę na warstwę fabularną bo the following wiadomo jak się kończy ;)

Opublikowano

Z tego co gada typek na trailerze to "minęło 15 lat od upadku". Pierwsze DL rozgrywało się w pierwszych tygodniach czy tam miesiącach od pierwszego zarażonego w Harranie. Może będą nawiązania do Crane'a i do jednego z zakończeń dodatku co by też wyjaśniało

Spoiler

wydostanie się wirusa poza Harran. 

Miasto z trailera przypomina trochę dzielnicę stare miasto ale chyba nie padła nazwa miasta.

Opublikowano

Mi się wydaje, że to jest nadal Harran tylko nie wiem jak to wytłumaczą fabularnie po tylu latach od wybuchu epidemii. Bardzo polubiłem Crane'a zwłaszcza w angielskiej wersji bo głos użycza mu gość od Chrisa i Ezio.

Opublikowano
10 godzin temu, Nemesis napisał:

Akurat to nie Troy Baker użycza mu głosu :)

To ja wiem, ale napisałem, że mi się kojarzył - podobna barwa głosu (coś jak Ryder w Mass Effect Andromeda i Nolan North, który również nie użycza mu głosu, ale bym sobie dał uciąć rękę, że jednak) :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja oczekiwałem kontynuacji w części miasta z wieżowcami, a tak znowu poszli w światowe post-apo i to tyle lat w przód.  Jak na razie mam duże "meh" na ten tytuł, ale zobaczymy jak się sprawa rozwinie.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 7 miesięcy temu...