Skocz do zawartości

Dying Light 2

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wolałbym mieć wybór języka na konsoli, ale to do przełknięcia.

Za mną jakieś dwie godziny, póki co gra mi się bardzo dobrze, jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Świetny parkour, znośna walka choć tej za wiele nie było na razie ale liczę że jak odblokuje kolejne umiejętności to będzie jeszcze lepiej.

Graficznie wygląda ok, widać że ich główny target to konsolę poprzedniej generacji. Może to dobrze bo wywalili by się na ryj jak CDP, na moim XSX tryb 60 klatek rekompensuje pewne braki. 

Gra śmiga aż miło, raz mi dźwięk zaczął brzęczeć i musiałem zrestartować ale poza tym nic co by przeszkadzało w rozgrywce.

Jestem w gruncie rzeczy zadowolony, łapka w górę dla Techlandu ode mnie.

Tylko te 450 mb jakie mi z płyty zainstalowało to trochę sraka xd.

Edytowane przez Dalhi
Opublikowano

Gram od wczoraj i jest zajebiście. Zacząłem jakoś ok 14, a skończyło o 4 nad ranem :D Póki co to jest więcej tego samego co w pierwszej części ale jest lepiej. Trochę się zawiodłem oprawą graficzną, bo zapomniałem, że to jeszcze gra międzygeneracyjna ale sam gameplay rekompensuje mi to wszystko z nawiązką. Po tym co zaoferowało graczom Control trochę dziwnie się czuję z tym, że część przedmiotów jest przyspawana do ziemi...  Skończyłem samouczek i pierwsze etapy z nim związane ale zamiast lecieć z fabułą sprawdzam misje poboczne i inne aktywności. Zdarzały się mniejsze błędy jak np. postać, za którą miałem biec po dachach do zadania spadła na ziemię, zabity zombie stał na nogach jakby nic mu się nie stało i jeszcze parę innych drobnych rzeczy. W dobie niedorobionych gier na premierę naprawdę jest dobrze, tak jak powinno być z grami na premierę. Można brać w ciemno, a sam nie żałuję że kupiłem wersję deluxe.

Mam drobny problem z połączeniem konta z xboxa z tym od Techlandu G&G. Coś się popsuło, bo od M$ mam komunikat, że konto jest połączone, a jak chcę odebrać nagrodę to dostaję komunikat, że nie mogę, bo żadna platforma nie jest przypisana do konta G&G. Jak chcę ją ponownie przxypisać, to pojawia się error, że konto już jest przypisane. Napisałem do pomocy technicznej, zobaczę jaka będzie reakcja. Wracam do gry.

Opublikowano

Ta broń Husarz niestety jednorazówka, nie ma nawet miejsca na mody, żeby naprawić. Zużyć na początku i tyle. Szkoda, że nie można ciągle naprawiać broni, chyba w jedynce się dało non stop je naprawiać? Już nie pamiętam...

Opublikowano

z tego co mi sie wydaje to bronie 2h wydaja sie op w stosunku do 1h. czekam na luk albo kusze, bo mialem juz sytuacji multum,  wktorym bron dystansowa by sie przydala strategicznie. nie mowie o wloczni, bo sposob, w jaki jest rozwiazana w tej grze jest lekko do du.py.

Opublikowano

Ja znalazłem jakąś op siekierkę 1h, wrzuciłem mody i wszystko pada na hita lub dwa. Ogólnie zauważyłem, że można wracać do miejsc gdzie leżą OP bronie i zawsze są na nasz poziom, więc można mieć cały czas git zestaw. Nie wiem tylko co ile jest respawn itemów.

Opublikowano

Jak komuś to tak bardzo przeszkadza jak mi to na nexusie juz jest mod wyłączający te szpetne trailsy przy machaniu bronią, jest też krotki poradnik jak zmodyfikować hud pod siebie (można wyłączyć ten głupi znacznik trafienia przy uderzaniu bronią).

Opublikowano

Dam wam dobrą radę, w opcjach powyłączajcie te asysty sterowania, dajcie wszystko na off, lepsza frajda w graniu jest. Po chuj te asysty w skokach amortyzatorów, w łapaniu krawędzi czy w walce lol.

Opublikowano

Ok, bo po poprzednich Twoich postach wywnioskować można, że raczej niespecjalnie Ci po drodze z tą grą. Gdybyś kupił to czułbym się tak samo oszukany jak w przypadku gdyby okazało się, że w wyborach zagłosujesz na PiS.

Opublikowano

Nah, krytykowałem po doświadczeniach z cybersraką i stąd moja nieufność, ale Techland jednak dowiózł grę, ino tylko ta grafika, rozdzielczość, no bo gram w grę z 8-mej generacji i tyle. A jedynka i dodatek to ograne po całości i splatynowane na ps4. 

Opublikowano

U was czasem się buguje zmysł przetrwania i przez chwilę nie działa mimo wciskania R3 (ps5)?

Da się jakoś też zrobić aby np. po całym ogarnięciu konwoju ewakuacyjnego lub osłuchania całej historii (znacznik książki) znikał po jej zrobieniu?

Opublikowano

Gram z ziomkiem w coopie, miód malina, jak dał gre publiczną i dołączył jakiś random to na momencie wywaliło grę. Jak ustawił gre tylko dla znajomych na razie nie ma żadnych problemów.

1 minutę temu, aset napisał:

U was czasem się buguje zmysł przetrwania i przez chwilę nie działa mimo wciskania R3 (ps5)?

tak

Opublikowano (edytowane)

ja wiem, ze dialogi, npc i historia to tylko podklad pod zayebisty gameplay, ale poki co, poziom tego wszystkiego to jest ku.rwa nowe dno wspolczesnego gejmingu xd. 

Edytowane przez Andżej