froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 19 listopada 2018 Opublikowano 19 listopada 2018 Muzyka? Najlepsza oczywiście w Gen II jak wszystko: 1 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 19 listopada 2018 Opublikowano 19 listopada 2018 (edytowane) 1. Black/White 2. Fire Red/Leaf Green 3. Platinum ... 99999. Gold/Silver/Crystal/HG/SS Edytowane 19 listopada 2018 przez ragus Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 19 listopada 2018 Opublikowano 19 listopada 2018 oj chyba ktoś tu nie płakał w Lavender Town Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 19 listopada 2018 Opublikowano 19 listopada 2018 No DS poki najlepsze generacje Animacje spritów, bardziej dopieszczone ataki i generalnie gówczas next genowy klimacik nie do podyebania. Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 20 listopada 2018 Opublikowano 20 listopada 2018 Dobra, ale Panowie, do dyskusji o innych Pokemonach i o wyższości OSTu jednego od drugiego zapraszam do ogólnego tematu Pokemonowego, tam gdzie kruk ładnie napisał. Koniec z OT. Jak tam Wam idzie w gierce? Wczoraj miałem przerwę, jestem tuż przed Vermilion, może uda mi się jutro coś trochę pograć bo dziś ciężko z czasem będzie @Velius @Gromit jak tam walki online? Cytuj
Gromit 244 Opublikowano 20 listopada 2018 Opublikowano 20 listopada 2018 Batlowaliśmy dwa razy, raz wybierając "No rules" (bez sensu, różnica w levelach pokemonów powoduje, że nie miałem szans), za drugim razem "Normal rules" gdzie wszystkie Pokemony mają 50 lvl. Tu już było fajnie, skończyliśmy 5 sekund przed czasem (jest limit 20 minut), było trochę kombinowania, przy czym znowu - lepiej pograć trochę więcej i odblokować pokemonom lepsze skille, żeby gra była bardziej wyrównana. Widzę w tym potencjał i może dałoby radę zrobić jakiś turniej trenerów xd Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 20 listopada 2018 Opublikowano 20 listopada 2018 Ja jestem po czwartym stadionie i Lavender Town. To jak zostala zanimowana akcja w wiezy duchow to cios prosto w dziecinstwo co za feelsy :obama: Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 20 listopada 2018 Autor Opublikowano 20 listopada 2018 ja wczoraj skonczylem trzeciego gyma Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 20 listopada 2018 Opublikowano 20 listopada 2018 Ktos na szybko może mi wytłumaczy czym jest ta gra a czym będzie część która wyjdzie w przyszłym roku? Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 20 listopada 2018 Opublikowano 20 listopada 2018 (edytowane) 9 godzin temu, bartiz napisał: Ktos na szybko może mi wytłumaczy czym jest ta gra a czym będzie część która wyjdzie w przyszłym roku? Za rok wyjdzie ósma część serii gier zbierano-RPG Pokemon, której kolejne części wychodzą co 3-4 lata (zawsze w kilku edycjach, ale ogólnie to te same gry, np. Black, White, Black 2 itp. to ogólnie jedna część bez większych zmian). To jest remake pierwszej części Pokemonów z 1996 roku, który zachowuje wiele podstawowych elementów serii, ale też ma inny styl pod wieloma względami, oficjalnie mając na celu uderzenie bardziej w młodą publikę i tych, którzy do tej pory nie grali w te gry, w porównaniu do dość kompleksowej pod wieloma względami głównej serii. Stąd np. chęć odwzorowania wielu znanych elementów kreskówki (w głównej serii tego nie ma; postaci w każdej grze są inne, a Pikachu to generalnie tylko jeden z tysiąca Pokemonów itd.). Edytowane 20 listopada 2018 przez ogqozo 1 Cytuj
funditto 661 Opublikowano 20 listopada 2018 Opublikowano 20 listopada 2018 (edytowane) Dzisiaj rano wreszcie listonosz przyniósł grę, więc dopiero zaczynam Was gonić. Jak dotąd dwie odznaki i właśnie wszedłem do 3 sali. Jak dotąd ok 30 złapanych Pokemonów. Czy ktoś z Was robił wymiany ? Czy tak samo jak w głównej serii Kadabra, Graveler i spółka tylko tak ewoluują ? Przed premierą krążyła informacja, że w grze nie ma Moon Stone - zostało to potwierdzone ? Jeśli tak to co z ewolucjami poków potrzebujących tego kamienia ? Edytowane 20 listopada 2018 przez funditto Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 20 listopada 2018 Opublikowano 20 listopada 2018 Jest Moon Stone. Kadabra, Graveler, Haunter i Machamp (coś jeszcze?) tak ewoluują, ale możesz też przenieść sobie z Go ich ewolucje jeśli grasz. 1 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 20 listopada 2018 Opublikowano 20 listopada 2018 (edytowane) . Edytowane 20 listopada 2018 przez ragus Cytuj
funditto 661 Opublikowano 20 listopada 2018 Opublikowano 20 listopada 2018 To jeszcze tylko jedno pytanie ? Trzeba osiągnąć jakiś etap w grze, żeby robić wymiany czy już mogę śmiało płacić za online ? Cytuj
funditto 661 Opublikowano 20 listopada 2018 Opublikowano 20 listopada 2018 Wrzuć w spoiler jaki to etap Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 20 listopada 2018 Autor Opublikowano 20 listopada 2018 Sorki chyba tylko poksy z go pewien etap, trade od poczatku ale kto ci sie zgodzi na wymiane jak bedziesz mial niskie lvl Cytuj
Velius 5 753 Opublikowano 20 listopada 2018 Opublikowano 20 listopada 2018 Mozesz sie odrazu wymieniac. Ja tak zyskalem duzo dobrych poków. Jak masz wersje pikachu to oferuj Growlithe, Mankey, Oddish itp, jak Eevee to Vulpixy, bellsprouty i inne eksklusive. Czasami mozna dostac dobrego poksa w zamian. 1 Cytuj
funditto 661 Opublikowano 20 listopada 2018 Opublikowano 20 listopada 2018 Dzięki, w takim razie jutro kupię doładowanie eshopa i wkraczam w Nintendo Online Cytuj
voi tekku 120 Opublikowano 20 listopada 2018 Opublikowano 20 listopada 2018 TL;DR luzne przemyslenia co do poziomu trudnosc. Lets Go nie takie latwe jak niektorzy mowia. Do tej pory moja przygoda z Pokemonami wygladala tak, kiedys dawno temu gralem na emulatorze w Redy i potem w Goldy. Pozniej dlugo, dlugo nic az pewnego dnia, kilka lat po premierze odkrylem istnienie Fire Red, wiec majac w pamieci stare czasy, poszukalrm odpowiedniego emulatora, tym razem na androidzie i znowu dalem sie wciagnac. Dopiero w zeszlym roku kupilem juz pierwsze wlasne na konsole i byla to wersja Sun. Czyli jak widac, generalnie nie mialem zbyt duzej stycznosci z seria. Pisze o tym bo chcialem nawiazac do poziomu trudnosci w Let's Go. Przed premiera, wszyscy, w tym ja obawiali sie ze ta czesc bedzie banalnie prosta, wrecz dla dzieci i nastwaiona na casuali ktorzy grali tylko w Go. Minelo kilka dni od premiery i nierzadko spotykam sie z glosami ze poziom trudnosci jest dosyc niski. Nie no racja, nie jest to poziom Dark Soulsow, ale przeciez poksy nigdy takie nie mialy byc, i przynajmniej z tego co ja kojarze/pamietam nigdy takie nie byly. Gralem tylko w te kilka tytulow ktore wymienilem wyzej, ale nie wydaje mi sie zeby poziom trudnosci w Lets Go jakos znaczaco sie roznil od na przyklad Pokemon Red. Poczatek gry, tak, jest dosyc prosty, ale w okolicach drugiego badgea jest juz "normalnie". Wydaj mi sie ze wzgledem oryginalu pozbyto sie jedynie archaicznosci ktore towrzyszyly pierwszym tytulom jak na przyklad HM, ktore zabieraly sloty na atak i sztucznie utrudnialy rozgrywke (sztucznych utrudniaczy bylo wiecej, ale nie bede ich wszystkich wymienial). No i jest jeszcze pokemon tytulowy ktory jest zdecydowanie OP, dlatego szybko go wyrzucilem ze skladu. Moge jeszcze porownac do Pokemon Sun i w tym wypadku mam wrazenie ze poziom trudnosci Let's go jest moze nie duzo, ale i tak wyraznie wyzszy. Obecnie jestem po 4tej odznace i kilka razy walki sprawily mi - jakby to powiedziec - "frajde". Kilka razy bez odpowiedniej taktyki pewnie wyladowalbym w poke center. Wiem ze moze nie jest to szczyt wyzwania, ale tez w zadnym wypadku nie mam odczucia ze naciskam tylko A i pre do przodu, albo ze dostalem produkt, ktory pod wzgledem trudnosci jest oderwany od calej serii. Cytuj
funditto 661 Opublikowano 21 listopada 2018 Opublikowano 21 listopada 2018 (edytowane) Mam bardzo podobne zdanie, też wbiłem przed chwilą 4 odznakę i grając bez wsparcia startera wcale tak łatwo nie jest. Po zdobyciu pierwszej odznaki dorzuciłem sobie jednak jeszcze dwa utrudnienia: łapię tylko nowe gatunki Pokemonów, więc exp zdobywam przede wszystkim z walk, a po ewolucji poka wrzucam go do boxa i biorę następnego do szóstki. To powoduje, że w części walk jestem 3-7 leveli niżej niż przeciwnik i zrobiło się dużo ciekawiej Edytowane 21 listopada 2018 przez funditto Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 21 listopada 2018 Opublikowano 21 listopada 2018 Ciekawe czy już wymyślono Nuzlocke dla tej wersji. Może być ciężko, bo opiera się ona jednak na łapaniu, a Nuzlocke stara się to srogo ograniczać. Do tego Nuzlocke polegał na losowości - pierwsze co spotkałeś mogłeś złapać. Tutaj trochę można sobie wybrać co pierwsze złapiemy. No, ale społeczność na pewno coś ciekawego wymyśli i dla tej wersji. Cytuj
funditto 661 Opublikowano 21 listopada 2018 Opublikowano 21 listopada 2018 Też jestem ciekaw Nuzlocke dla tej części. Mam nadzieję, że do czasu skompletowania pokedexa i pokonania wszystkich trenerów w postgame coś wymyślą. Sprawdziłem licznik godzin przy zapisywaniu gry i zastanawiam się czy nie ma błędu jak w Xenoblade, bo trochę ciężko mi uwierzyć, że w jeden dzień zrobiłem ponad 9 godzin. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 21 listopada 2018 Autor Opublikowano 21 listopada 2018 imo zrobiles, ja mam 8h i jeszcze nie zaczalem 4 gyma dla oznaki wiec by pasowalo Cytuj
funditto 661 Opublikowano 21 listopada 2018 Opublikowano 21 listopada 2018 Może i tak chociaż z S.S. Anne schodziłem po niecałych 5 godzinach. Wtedy grałem non stop, więc jestem pewien licznika. Nie wydaje mi się, żebym później grał drugie tyle Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi