Skocz do zawartości

Pokemon Sword & Pokemon Shield

Daffy

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Dynamax mi się nie podoba, ale reszta świetna (w tym Max Raid Battle). Oczywiście day one tylko jeszcze nie wiem czy Sword czy Shield 

edit: Legendy też bez szału 

Edytowane przez funditto
Opublikowano (edytowane)

Pusty open world, mmo raidy na jakieś big pokemony prawie jak w pokemon go. Liczyłem jednak na świeżość :smutas: 

Dobrze, że astral chain uratuję tą konsole w tym roku.

Edytowane przez oFi
Gość ragus
Opublikowano (edytowane)

Ten kruk-rycerz od razu wjeżdża do party :cool::lapka:

Ogólnie bardzo dobry design pokemonów z tych co pokazali. Cieszą otwarte przestrzenie, te raidy też mogą być ok.

Wjeżdża day -3, oczywiście wersja Sword.

Edytowane przez ragus
Opublikowano

Po 3-ech minutach wyłączyłem, dalej seria goni swój własny ogon. Technicznie i stylistycznie stoi w miejscu od czasów Pokemon X & Y. Te wielkie pokeballe i poki to jedna wielka kpina i śmianie się graczom w twarz, którzy proszą o jakąś konkretną ewolucję. Dalej system walki będzie denny bo turowy, dalej walki będą opierały się na 1 ataku, który jest "super effective". Ja spasuje.

• Plusik 2
Opublikowano

Nowe info (niepotwierdzone)

Pokaż ukrytą zawartość

Czy wszystkie te informacje się potwierdzą? Czekamy do jutra 18:00 naszego czasu ;)

Opublikowano (edytowane)

Nie będzie National Pokedexa  w Pokemon Shield/Sword :(. Tylko z regionu Galar.

Wychodzi na to, że będzie można jedynie z Pokemon Home  zabrać stworki z poprzednich generacji które będą występować w Galar Pokedex.

pokemon-home.jpg

Edytowane przez Elbrus1337
Opublikowano (edytowane)

Obejrzałem trochę materiałów. Ale ludzie mają w głowach że są w stanie napisać, że seria nic się nie zmienia i nie ma postępu technologicznego. To jest to samo co ja widziałem?

To wygląda jak kolejny krok po Sun/Moon, żeby zrobić grę bardziej w 3D, przyjaźniejszą, z bardziej bezpośrednim sterowaniem w 3D, która jednak zachowa większość faktycznego czaru pokemonów, a nie będzie kolejnym tym samym open-worldem-akcji jak niektórzy tutaj by chcieli. Gra jest ładna, kreska przypomina filmy animowane, pierdołami typu "ej trawa ma wyglądać jak trawa w życiu tylko wtedy mam bonera" się kompletnie nie przejmują, a do tego... to nadal jest gra, w którą się gra, twórcy nie czują potrzeby np. dorabiać całych animacji do jazdy rowerem, ot, wciskasz przycisk i za dotknięciem czarodziejskiej różdżki jesteś w stroju rowerowym na rowerze, przy okazji rower też może jeździć po wodzie bo czemu nie; fizyka nie jest realistyczna ale pozwala wygodnie zwiedzać świat. (Rezygnacja z takich rzeczy, byle wszystko "wyglądało nowocześnie", moim zdaniem kładzie współczesne gry. Doskonały przykład to Zelda, gdzie też mieli wywalone na to, że np. wspinanie się na wszystko nie wygląda "realistycznie", i bach, dziwem okazało się, że może pececiarsy stulejarze nie eksplodowali od liczenia pikseli na filmikach, ale za to gra się 100 razy lepiej niż w inne open worldy).

Szukanie pokemonów w polu i zwykłe walki są naprawdę szybkie, a tylko transformacja w wielkie formy zapewnia okazjonalny zastrzyk spektaklu rodem z anime. 

To naprawdę jest niesamowite, że po 20 latach, gra z jednej z najlepiej sprzedających się serii wszech czasów może wydawać się na tyle jedyna w swoim rodzaju. Nikt nie robi praktycznie nic podobnego do Pokemonów. Gdzieś w bardzo, bardzo odległej okolicy jest tylko najwyżej seria Megami Tensei, w którą jednak gra się kompletnie inaczej i wszystko wygląda kompletnie inaczej.

To, co mi się pierwsze kojarzy z wyglądu, to wręcz pewne kultowe jRPG-i na GameCube'a, ale w nie się grało duużo wolniej.

Edytowane przez ogqozo
  • Plusik 1
  • Lubię! 2