ogqozo 6 533 Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 (edytowane) W "Game Informerze" twórcy omówili nieco dokładniej gadżet online tej edycji, który nie był dostępny dla tych ogrywających preview. Nazywa się to Y-Comm i widzimy zawsze w rogu ekranu ikonkę Y, tak że zamiast osobnego ekranu DS-a na takie rzeczy mamy oczywiście osobne menu pod Y. - można ustawić status pokazywany światu: "chcę się wymienić", "chcę walczyć", Raid - ten przekaz idzie do wszystkich powiązanych - komunikaty z Y-Commu przypominają te na komórce - podczas gry pojawiają się w rogu ekranu. Jak na Switcha wygląda to bardzo nowocześnie moim zdaniem - osoby widzące status mogą odpowiedzieć albo np. dać że też chcą walczyć i wtedy nas z nimi łączy - Surprise Trade dokonuje się teraz w tle. Niepotrzebne jest zapisywanie gry itd. Ustawiamy pokemona do wymiany i ona się w pewnym momencie dokona i dostaniemy po fakcie komunikat o dokonanej wymianie - to działa w każdym miejscu, nie tylko w Wild Area. Ale tylko w Wild Area można zobaczyć postaci z internetu jako trenerów w świecie gry, i z tego co rozumiem, Raidy też są tylko tam Ohmori potwierdził, że sam wielokrotnie przegrywał "pięciogwiazdkowe" raidy, które mają wymagać naprawdę dobrej koordynacji kilku graczy. Do raidów mają dołączyć inne wymagające aktywności zarezerwowane dla post-game i z tego powodu trzymane pod kloszem. Edytowane 28 Października 2019 przez ogqozo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 1 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 Lecą właśnie leaki poksów. I są już evo 2 i 3 małpy i jaszczurki. I na razie małpa jest akceptowana dla mnie, ale to drugie coś... Jeszcze nadzieja w króliki jest, bo jego evo jeszcze nie ma. Plus wygląda na to że jest trochę pokow których na trailerach nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza
voi tekku 119 Opublikowano 2 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 I jak wrażenia? Nie wiem czy chcę sobie spoilowac... Na razie team Sobble, ale jesli ewolucje skopane to bede musiał sie zastanowic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 2 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 (edytowane) jeżeli final evo trawiastego nie jest fejkiem, to jest dobrze uwaga, potencjalny wyciek Spoiler ogólnie jakieś fajne te poksy, widzę sporo potencjalnych kandydatów do drużyny Edytowane 2 Listopada 2019 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 2 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Chyba małpa jednak. Zobaczę jeszcze jaszczurkę w ruchu, bo na przecieku wygląda nieciekawie. Za to królik to żenada. Ale sporo fajnych poków przeciekło. Zarówno nowych jak i wersji Galar-region. Będzie co wrzucić do składu. Za to kusi grać dziewusią jednak, bo chłopek za generyczny. Z tego co widziałem na reseterze nie ma poziomu trudności. Niby wiedziałem, ale łudziłem się że będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
voi tekku 119 Opublikowano 2 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Złamałem się i kliknąłem. No startery jak podobały mi się w pierwotnej formie, tak ewolucje już nie za bardzo... No nic, zostaję i tak przy pierwszym wyborze, czyli team Sobble, ale będę musiał sie przekonać do nowych form. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 2 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 (edytowane) Jeśli ktoś nie wie, to przypominam, że do złożonego w eShopie preorderu (już dostępne) można zamówić gratis steelbook. Ilość ograniczona. Z jakiegoś powodu, nadal w eShopie jest też opcja kupna samej gry, bez steelbooka, za tę samą cenę. Nie wiem w sumie, co kto zrobi z takim steelbookiem, jeśli nie kupił kartridża. Ja swój pewnie będę miał do oddania jakby co, nie zbieram takich rzeczy. Jeśli faktycznie mi go przyślą. W ramach otwierania się serii na zachodnich developerów - jak dziś ujawniono, jeden utwór do gry napisał Toby Fox, twórca Undertale. Edytowane 2 Listopada 2019 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 2 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Ale fajne. nie wiem, mam wrażenie że przy żadnej premierze pokemonów nie było takiego jadu i negatywnego przekazu w mediach społecznościowych co przy premierze SS, a mi wszystko się podoba. Design pokemonów wrócił na właściwe tory, dużo ciekawych zmian, no wygląda to wszystko ekscytująco... ...i wtedy wchodzę gdziekolwiek do internetu i wszyscy krzyczą i bojkotują Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 2 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 No ja mam wrażenie ,że ostatnio w necie to coraz większy hejt na cokolwiek leci. Co do poksów chyba je kupię chociaż nie grałem od czasów Crystal xd Fajnie to wygląda a dwa mam ochotę powspominać jak to się kiedyś było trenerem. Ma ta gierka coś pozytywnego w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 2 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 2 godziny temu, ogqozo napisał: Nie wiem w sumie, co kto zrobi z takim steelbookiem, jeśli nie kupił kartridża. Ja swój pewnie będę miał do oddania jakby co, nie zbieram takich rzeczy. Jeśli faktycznie mi go przyślą. Gdybyś brał sword to daj znac, chciałem poki z UK zamawiac dla steelbooka, ale wtedy grę bede miał pozniej ;/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 2 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 (edytowane) Tylko Shield. W sumie uznałem, że mi to wszystko jedno co za legenda i co za okładka, a Shield zdecydowanie zapowiada się jako rzadsza edycja, czyli większa wartość na rynku, łatwiejsze wymiany itd. W niedawnym wywiadzie twórcy nawet przyznali, że popularniejsza wersja każdej generacji zawsze jest bardziej dopracowana w jakichś tam detalach, bo więcej osób chce ją testować i dostają zdecydowanie więcej i szybciej debuggingu. Sami wspomnieli, że rok temu to było oczywiście Pikachu, a teraz pewnie Sword. Edytowane 4 Listopada 2019 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Mastachi 75 Opublikowano 3 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Ja zawsze biorę tą drugą W moona przegrałem ponad 150h.... Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 U mnie dawno opłacony preorder na Sword. Bardziej pasuje mi ekskluzywny gym leader i Sirfecht’d niż exy z Shield Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Mam prawie kompletny living dex w ultra sun i gruby zapas innych poków w banku także trochę boli du.pa na brak kompatybilności z większością stworków ale pykne coś. Trochę rzutem na taśmę kupili mnie tym częściowym free roamem w Wild Area. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 (edytowane) poniżej duże spoilery Spoiler Edytowane 4 Listopada 2019 przez Sebas Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Serio z każdym kolejnym leakiem dla mnie dizajn poksów w tej części jest coraz lepszy. Startery może nie za bardzo, chociaż małpa styknie. Ale reszta, mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Co nie? Już mam z 4-5 pewniaków do drużyny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Wszystkie ewolucje starterów są imo bardzo bardzo słabe Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Ognisty jak zwykle słabizna, ale goryl i jaszczurka(?) jest gicior. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Małpa chyba najlepsza ale nadal słaba. Powinni pobawić się w cyrkulację oryginalnych starterów np Charizard w wersji wodnej Blastoise w wersji ognistej, itp I tak już mają regionalne formy a możnaby walnąć trzy charizardy do teama Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Goryl wydaje się najlepszy, ale ciekawi mnie jaszczurka w ruchu. Statycznie może wyglądać głupio, ale może ma te kocie (jaszczurze) ruchy i okaże się spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Jest już pełna lista poków i można niektóre wygooglować Spoiler Mime klaun i ewolucja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Jest malamar, jest galvantula, jest impreza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Jest charmander, chociaz tyle, brakuje ulubiencow jak Greninja czy Absol ;[ Ogólnie sporo gen1 upchane, ale to pewnie te nowe formy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 W tym 1 godzinę temu, Sebas napisał: Jest już pełna lista poków i można niektóre wygooglować Pokaż ukrytą zawartość Mime klaun i ewolucja Warto dodać, że ta sama osoba napisała, że jest to dex z fabuły, a prawdopodobnie w post game jest dodatkowe 230 gatunków Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi