Opublikowano 1 lipca 20186 l Kolejną niezrozumiałą dla mnie sprawą jest ten dziwny kult New Vegas - pzecież to zwykłe DLC do F3, tylko HUD zmienił kolor z zielonego na pomarańczowy, a cała reszta stała się bardziej kolorowa i festyniarska, w przeciwieństwie do mroczniejszej poprzedniczki. Technicznie to taki sam crap jak poprzedniczka, a walka bez VATS to zwykła męczarnia. Że "fabuła/dialogi/możliwości"? Jakoś w tych FPP RPGach od Bethesdy nigdy mnie to nie urzekało, bo zwyczajnie jest to średnio interesujące (a FNV to już w ogole ma nijaki wątek główny - zero parcia miałem, by dorwać swojego niedoszłego zabójcę oraz wyjaśnić dlaczego) - eksploracja, odkrywanie nowych miejscówek i to uzależniające "ka-ching" przy zdobywaniu EXPa - to jest dla mnie solą tych gier.
Opublikowano 1 lipca 20186 l W pierwszego, ale to bardzo niewiele. Później zupełnie nie grałem na PC, więc mnie to wszystko omijało i tak naprawdę F3 i F:NV to moje pierwsze, w pełni ograne, ukończone i wymaksowane odsłony. Dlatego na ich tle F4 jawi mi się jak mesjasz co najmniej, bo poprawiono w nim wszystko, co mi doskwierało w dwóch poprzednich. Dlatego również nie mam nic przeciwko F76, bo uważam, że taki spin-off, jeśli będzie odpowiednio zbalansowany i dopracowany, nikomu nie zaszkodzi. Rozumiem rozgoryczenie ludzi, że to już nie to co kiedyś, ale jak już pisałem - ja nie mam sentymentu do tych starszych odsłon, bo ledwo je pamiętam, stąd też nie przeszkadza mi kierunek, w jakim podąża seria. A grałeś w Wasteland 2? Bo to chyba taki "fallout" w starym stylu, nie?
Opublikowano 1 lipca 20186 l 26 minut temu, Pupcio napisał: Grałeś w 2 pierwsze fallouty? Nie warto dalej ciągnąć tej dyskusji Pawcio.
Opublikowano 1 lipca 20186 l 13 minut temu, Wredny napisał: W pierwszego, ale to bardzo niewiele. Później zupełnie nie grałem na PC, więc mnie to wszystko omijało i tak naprawdę F3 i F:NV to moje pierwsze, w pełni ograne, ukończone i wymaksowane odsłony. Dlatego na ich tle F4 jawi mi się jak mesjasz co najmniej, bo poprawiono w nim wszystko, co mi doskwierało w dwóch poprzednich. Dlatego również nie mam nic przeciwko F76, bo uważam, że taki spin-off, jeśli będzie odpowiednio zbalansowany i dopracowany, nikomu nie zaszkodzi. Rozumiem rozgoryczenie ludzi, że to już nie to co kiedyś, ale jak już pisałem - ja nie mam sentymentu do tych starszych odsłon, bo ledwo je pamiętam, stąd też nie przeszkadza mi kierunek, w jakim podąża seria. A grałeś w Wasteland 2? Bo to chyba taki "fallout" w starym stylu, nie? Nie chodzi mi o gameplay. Ja bardzo lubie gameplay z nowych falloutów i uważam że pasuje do tej tematyki. Nv to ukłon w strone fanów klasycznych falloutów i dla osób które w nie nie grały to rzeczywiście może się jawić jako dlc do trójki
Opublikowano 1 lipca 20186 l Wredny litości, F3 to gierka robiona przez rzemieślników średnio-niskiej klasy. Kończyłem go na siłę choć pierwsze godziny bardzo ok, pewnie temu, że to był mój pierwszy fallout. New Vegas wyróżnia się porządną historią na tle nudnych gier rpg o niczym od Bethesdy. Mogę się założyć, że Bethesda dłuuugo nie zbliży się jakością fabuły w swoich przyszłych rpgach do New Vegas. Dobry przykład to F4 i jego bekowo biedna i wąska jak korytarz historia.
Opublikowano 1 lipca 20186 l Ja ja ja... Dla mnie FNV jest nawet mniej ciekawe niż F3, bo tam podobał mi się klimat post-apo, zniszczenia, ruiny, szaro, buro, a i poszukiwanie ojca bardziej mnie wciągnęło, niż jakiś żeton, kurier i festyniarskie miasto neonów na środku pustyni - plus ta politczna intryga, jakiś prezydent, frakcje - wolę bardziej osobiste opowieści, bo te "wpływy na losy świata" niezbyt mnie kręcą. Owszem, było kilka ciekawych side-questów, a i przynajmniej jedno DLC było fajne, ale ogólnie rzecz biorąc wolałem F3 pod praktycznie każdym względem.
Opublikowano 1 lipca 20186 l Ja jak najbardziej rozumiem ze mozna wolec bardziej osobiste opowiesci w gierkach, ale nie ta sciekowa popeline z fallouta 3, no litosci. xD Swoja droga 'jakis prezydent' to wlasnie w F3 byl.
Opublikowano 7 sierpnia 20186 l Fallout 76 nie będzie dostępny na steamie, tylko na platformie bethesdy. Na bank już tego nie kupię na PC.
Opublikowano 31 sierpnia 20186 l XD nie będzie otwartej bety, tylko kodzik dla osób opłacających preordery. Z A O R A Ć.
Opublikowano 11 września 20186 l W dniu 7.08.2018 o 13:28, Orzeszek napisał: Fallout 76 nie będzie dostępny na steamie, tylko na platformie bethesdy. Na bank już tego nie kupię na PC. Podejrzewam, że predzej czy później pewnie i tak na Stem wyląduje.
Opublikowano 8 października 20186 l Niczego specjalnego po tym badziewiu się nie spodziewam, normalnie wygląda jak mod do F4.
Opublikowano 8 października 20186 l gra od samego założenia leży, multiplayer do fallouta 4 wycięty i sklejony jako oddzielna gra, z naciskiem na pvp. Oglądam ten gameplay i totalnie mnie to nie jara, nie potrafie poczuć tego klimatu, jak widze 4 typów biegających koślawo i te strzelanie bardziej mi to wygląda jak rozbudowany mod do zombie w call of duty.
Opublikowano 8 października 20186 l Oj kiepsko to wygląda, mega kiepsko. Pomijam już fakt, że nie różni się dosłownie niczym od F4, no chyba że pierdzenie w puzon to dla kogoś game changer. Czuję, że przejadą się na tej gierce, szczególnie jeśli będzie gówniane pvp z kampiącymi wszędzie noł lajfami.
Opublikowano 9 października 20186 l Szanowni Państwo kochani moi, polecam grę flatout 76, ładna grafika ładne wszystko, szczerze polecam tą grę na ps3. Krzysztof Kononowicz
Opublikowano 9 października 20186 l Pewnie to spora wina jutuba, ale mimo wszystko jak na rozgrywkę z koxa wygląda to żenująco pod względem grafiki. W sumie poskakałem trochę po materiale i nie czaję trochę jak to ma wyglądać, tzn ile graczy może być jednocześnie na takiej jednej mapie? Przez cały materiał przewijały się fetch questy ze zbieraniem/zabijaniem badziewia, a niestety na aspekt PvP nie udało mi się trafić xD Ciekawe czy siła marki sprzeda tego balasa, czy jednak bethesda będzie musiała posypać głowę popiołem.
Opublikowano 9 października 20186 l Rany Julek. Niestety biednie to wygląda. Jestem fanem wszystkich części, zarówno starych jak i tych nowych, każda miała swoje plusy i minusy, nawet F4 mimo ułomności przyciągnęło mnie na długo, ale to co tu zaserwowali to naprawdę tragedia. Wykastrowali perki, skille, dialogi, NPC, VATS i o dziwo nawet post-apo, gdzie u licha jest nuklearna zima? Jak na 20 lat po wojnie spodziewałem się czegoś innego, coś ala Metro 2033, albo morze blasku z F4. Fajny klimat uzyskali w Far Harbor, myślałem, że może pójdą w tym kierunku, a tu mamy kwiatki, pola i zielone lasy. Dziwactwo totalne, do tego graficznie po prostu szkaradne. Wypuszczenie F4 na starym silniku to już były ostatnie soki z i tak wyeksploatowanego systemu, teraz graficznie to po prostu leży. Silną stroną ostatnich części Fallouta była eksploracja i wczucie się w apokaliptyczny klimat otoczenia, tu tego kompletnie nie ma, trudno się wczuć, jak banda ludzi biega w około, strzela się z wielkim nietoperzem, a na koniec walą sobie sefliki zasypując ekran emoticonami. Porażka. Mimo iż wolę single, to nie mam nic przeciwko jakimś elementom co-op czy online w Falloutach, ale moim zdaniem mocno przegięli. Charakterystyczne elementy gry zostały tak rozmyte, że właściwie gdyby pozmieniać brandy w grze jak Nuka-Cola, Vault-Tec itd. na jakiś nie powiązane z uniwersum, to gra mogłaby robić za zupełnie niepowiązany, osobny tytuł. Zdradzałaby go już tylko przestarzała mechanika i silnik gry. Na razie mega duże rozczarowanie i zapowiada się pierwszy Fallout który kompletnie mi się nie podoba. Edytowane 9 października 20186 l przez Psycho-Mantis literówka
Opublikowano 9 października 20186 l Niech się wreszcie te nieudaczniki z Bethesdy przejadą, już wystarczająco zbezcześcili Fallouta. Bliźniacza sytuacja jak z serią Silent Hill i niesławnym Book of Memories.