Wredny 9 707 Opublikowano 30 maja 2018 Opublikowano 30 maja 2018 (edytowane) Jako że gierka miała wczoraj swoją premierę na PS Store, stała się moim realnym obiektem zainteresowań. Mam więc kilka pytań: Grał/gra ktoś? Jak to się sprawdza w praniu ten cały roguelike? Gramy kilka godzin, zgon i wszystko od nowa, czy progres jest w jakiś sposób archiwizowany? No i czy będzie wersja fizyczna? Bo jak na razie tylko cyfrówka. Edytowane 21 lipca 2018 przez Wredny Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 30 maja 2018 Opublikowano 30 maja 2018 Ja zaczalem grac ostatnio chociaz mialem w kolekcji jak jeszcze byla w preview na xbone. Moim daniem kapitalna zabawa. Fajny rogalik chociaz celowanie widac ze z pc. Cytuj
Frantik 2 572 Opublikowano 30 maja 2018 Opublikowano 30 maja 2018 Ponoć to taka uboższa i mniej hardkorowa wersja Elite Dangerous. Samo to już mnie zachęca. Będę czaił się na jakąś przecenę. Swego czasu Quaz zrobił o tym fajny materiał: Cytuj
Figuś 21 256 Opublikowano 30 maja 2018 Opublikowano 30 maja 2018 Z tego co wiem na temat gierki z filmików ObsidianAnta to ta gra to okrutny grind większy niż Elite jak chce się coś więcej pograć @Wredny skończ jedną grę i dopiero myśl o drugiej Cytuj
Wredny 9 707 Opublikowano 30 maja 2018 Autor Opublikowano 30 maja 2018 To że akcja obydwu gierek dzieje się w przestrzeni kosmicznej, nie oznacza, że jedno jest uboższą wersją drugiego EVESPACE to przede wszystkim shooter, nastawiony na... survival w kosmosie. Eksploracja, zbieractwo, crafting, by ulepszyć statek i dotrzeć jak najdalej - takie trochę Soulsy w kosmosie, tyle że z każdym zgonem zaczynamy od początku. Kusi, bo uwielbiam te kosmiczne klimaty, ale 124zł za wersję podstawową, a ponad 160 za wersję z dodatkiem to nie są ceny, które zapłaciłbym za cyfrówkę @Figuś Oj tam oj tam... Ja mam takie gierkowe ADHD, że lubię odpalać ciągle coś nowego. Co prawda kac po nieukończonych tytułach mocno mnie później męczy, ale odpalenie nowego tytułu bardzo go łagodzi No ale dobra, przekonałeś mnie - daj mi tylko jakiś sposób na szybką kasę w ELITE Cytuj
Wredny 9 707 Opublikowano 7 czerwca 2018 Autor Opublikowano 7 czerwca 2018 Trailer zachęca do zakupu... Kurde, w sumie to mam trochę tych kosmicznych gierek. ELITE rozgrzebane i mnie znudziło, aktualnie pykam w Mass Effect Andromeda, a jeszcze przecież jakiś czas temu w PLUSie było Rebel Galaxy. Korci ten zakup EVERSPACE, bo lubię te klimaty. Gdyby była wersja pudełkowa to już dawno bym grał, a tak tylko fakt, że to cyfrówka, powstrzymuje mnie przed natychmiastowym wydaniem kasy Cytuj
Frantik 2 572 Opublikowano 22 czerwca 2018 Opublikowano 22 czerwca 2018 Promocyjne 32zł u Gabena na Summer Sale'u kusi, aczkolwiek pytanie zasadnicze: ile w tym rogaliku jest rogalika? Istnieje jakiś progres, który zdobywamy i nie przepada po zgonie, czy tak sobie ot za każdym razem zwiedzamy kompletnie losowy zestaw "światów" ze wszystkim od zera? Fabułę do skończenia jakąś to to ma, czy jak wyżej? Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 21 lipca 2018 Opublikowano 21 lipca 2018 ale ta gra jest dobra gram od wczoraj, swietne polaczenie rogue like z arkadowa strzelanka w kosmosie, po zgodnie wracasz do hangaru i mozesz wydawac hajs na perki, jakas tam fabula jest i nawet graficzka robi Cytuj
Wredny 9 707 Opublikowano 21 lipca 2018 Autor Opublikowano 21 lipca 2018 A jak to jest z utratą progresu? Wracasz do hangaru i co? Tracisz wszyetkie upgrade'y, perki itp? Jest jakiś skrót to już odwiedzonych sektorów później, czy od zera dymasz? Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 21 lipca 2018 Opublikowano 21 lipca 2018 perki zostaja, surowce i hajs rowniez, upgrady ktore zrobisz lub zdobedziesz tracisz, no i jak to bywa w rogue like dymasz od poczatku. wiec na bank nie kazdemu taki typ rozgrywki przypadnie do gustu Cytuj
Wredny 9 707 Opublikowano 21 lipca 2018 Autor Opublikowano 21 lipca 2018 Kurde... Tego się właśnie obawiam... Nawet nie chodzi o moje błędy, co o sytuacje domowe - żona zawoła, trzeba nagle przerwać itp. Pauza jest? Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 21 lipca 2018 Opublikowano 21 lipca 2018 Tak jest pauza wiec luzik, jak bedzie na promo to wez i sam sie przekonaj 1 1 Cytuj
Wredny 9 707 Opublikowano 23 sierpnia 2018 Autor Opublikowano 23 sierpnia 2018 Na PS Store gierka jest aktualnie w promocji. Standardowa edycja za 59zł a Stellar Edition (z DLC) za 79zł.https://store.playstation.com/pl-pl/product/EP1547-CUSA10572_00-EVERSPACESTELLAR Cytuj
[InSaNe] 2 508 Opublikowano 6 września 2023 Opublikowano 6 września 2023 Gra Ktoś w dwójkę? Warto? Cytuj
Wredny 9 707 Opublikowano 8 września 2023 Autor Opublikowano 8 września 2023 Standardowo czekam na pudełko, które ma niedługo być. Podobno bardziej nastawiony na fabułę shooter w stylu CHORVS niż rogalik, jak część poprzednia, więc w sumie spoko, bo tamto mi nie podeszło za bardzo. Aktualnie w gamepassie, więc można obadać w ramach abonamentu. Cytuj
[InSaNe] 2 508 Opublikowano 8 września 2023 Opublikowano 8 września 2023 Będzie pudełko? Git, a zatem poczekam Cytuj
Wredny 9 707 Opublikowano 9 września 2023 Autor Opublikowano 9 września 2023 Ano... na Ultimie widziałem, że niby początek października. 1 Cytuj
[InSaNe] 2 508 Opublikowano 25 września 2023 Opublikowano 25 września 2023 https://www.gry-online.pl/newsroom/everspace-2-aktualizacja-the-armed-dangerous-juz-w-pazdzierniku/z226b2f Cytuj
[InSaNe] 2 508 Opublikowano 12 października 2023 Opublikowano 12 października 2023 Gierka na ps store aktualnie jest po 169zl. Pudełko jest w sklepach za 219zl. Wredny, kupiłeś? Warto? Cytuj
Wredny 9 707 Opublikowano 13 października 2023 Autor Opublikowano 13 października 2023 Nie kupiłem, bo inne wydatki były. Poczekam na jakieś promki na pudełko. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi