Cedric 1 313 Opublikowano 16 lutego 2020 Opublikowano 16 lutego 2020 Pierwsze mecz w PES 3 na PC po latach męki z FIFĄ. Nie wierzyłem, że to może być takie dobre. 1 Cytuj
drozdu7 2 761 Opublikowano 16 lutego 2020 Opublikowano 16 lutego 2020 Może nie misja ale coś z najpiękniejszych growych czasów. Licencja w Gran Turismo, a dokładnie A-3 i A-4 chyba. Czarna Mazda i biały Nissan. Walczyliśmy pewnej niedzieli kilkanaście godzin ja, brat i ojciec. I nic, tamtej niedzieli polegliśmy, ale wspomnienia pozostały. No i Silent Hill, bezcelowa eksploracja miasteczka do 4 rano, nie wiedzilismy co mamy zrobić, angielskiego tak się nie kumalo. I na imprezie rodzinnej kuzyn dopiero nas uświadomił, że "kluczyk jest w budzie dla psa". Piękne to były czasy. A co do Medal of Honor, to tego typu gry ściągnęly Psxa do wielu domów, ludzie jak mój ojciec zainteresowali sie grami. Te misje, archiwalne wstawki, muzyka. To byl konsolowy blockbuster pełną gębą 4 Cytuj
oFi 2 471 Opublikowano 16 lutego 2020 Opublikowano 16 lutego 2020 2 godziny temu, _M_ napisał: pamietam jak ciezko bylo pokonywac teren w MoH underground. Czolgalem sie przez wieksza czesc jednej misji by ja ukonczyc bo drobne wychylenie sie kasowalo spory pasek energii. Ludzie, gdzie teraz sa takie gry? W naszych serduszkach jedynie. Cytuj
darkos 4 302 Opublikowano 16 lutego 2020 Opublikowano 16 lutego 2020 Fallout 3, misja z wyjściem na pustkowia a raczej wygnanie. Grasz sobie spokojnie zapoznajesz ludzi i jest przyjemnie są urodzinki i nagle BAM! Won ze schronu. Wiedźmin 3, skąd ja miałem wiedzieć że gdy uwolnię ducha lasu to potem Baron ..... mocno się wówczas wkurzyłem. Tomb Raider, poziom z ręką Midasa. Co się wówczas nabiegałem szukając trzech złotych sztabek, mając już 3 srebrne nie wiedząc do czego będą później potrzebne. A rozwiązanie było pod nosem. Nie uważałem na lekcjach Historii. Medal of Honor Frontline - Misja Golden Lion na poziomie HARD. Tej jednej misji uczyłem się całe dwa letnie dni zanim udało mi się ją przejść. Są jeszcze inne ale te najbardziej zapadły mi w pamięć. 1 1 Cytuj
SebaSan1981 3 581 Opublikowano 16 lutego 2020 Opublikowano 16 lutego 2020 (edytowane) Zastanawiałem się trochę, bo sporo gier utkwiło mi w pamięci, kilka zacnych śniło się regularnie po nocach ale poszczególne questy zapadły mi tylko w niektórych z nich. 1. Asassin's Creed Odysee Choć sama gra ma misje poboczne dość powtarzalne to jedna z nich utkwila mi mocno w pamięci i bawi za każdym razem, gdy wracam do niej pamięcią lub oglądam nagrany filmik. Misja w której Kassandra ma zdjąć klątwę z chłopaka o imieniu Supideo i nie dopuścić do spełnienia przepowiedni. Historia zatacza genialny plot twist bo koniec końców okazuje się że nasza dzielna spartanka zabija prawdziwą matkę chłopaka i "zalicza" jego ojca, co w kontekście całego wątku fabularnego questa jest bardzo zaskakującym zwrotem akcji 2. Saints Row IV Pod sam koniec historii głównej spotykamy Roddy'ego Pipera z filmu They Live. Nie było by w tym nic dziwnego, wszak gra czerpie garściami z wielu dzieł popkultury. Ale dla mnie to obok Beetlejuice oraz trylogii Back to the Future najbardziej ukochany film z lat dzieciństwa, dlatego ten wątek w grze tak zapadł mi w pamięci. 3. Life is Strange Wspaniała gra od SquareEnix w stylu gier telltale, w której było wiele ściskających za serce momentów. Ale największe zaskoczenie miałem, gdy w wyniku działań Max okazało się że jej próba naprawy błędów z przeszłości i uratowanie ojca Chloe przed wypadkiem miała swój dramatyczny efekt przyczynowo-skutkowy. Jaki? Ci co grali, doskonale wiedzą. Ujmujący serce epizod z Chloe na wózku inwalidzkim zapamiętałem najbardziej z całej gry. Jak jeszcze sobie coś przypomnę to dodam w tym topiku w przyszłości. Edytowane 16 lutego 2020 przez SebaSan1981 Spoiler edit 1 Cytuj
Gość suteq Opublikowano 16 lutego 2020 Opublikowano 16 lutego 2020 Mordo, ale tego screena z LiS to lepiej wsadź w spoiler. Cytuj
japco 275 Opublikowano 16 lutego 2020 Opublikowano 16 lutego 2020 (edytowane) Katakumby w RTCW (obsrywałem zbroję za dzieciaka). Wariatkowo w Manhunt. Najlepszy był ten ancymon w kiecce, który zamordował swoją żonę i przejął jej tożsamość. Domek dla lalek w Alice: Madness Returns. Do tego momentu cała gra była pokręcona, ale w taki trochę lekki i bajkowy sposób. Końcówka natomiast już solidnie ryje beret. Więzienie w SH2. I pewnie milion innych, ale nie chce mi się dalej grzebać w pamięci. Edytowane 16 lutego 2020 przez japco Cytuj
Hubert249 4 278 Opublikowano 16 lutego 2020 Opublikowano 16 lutego 2020 @SebaSan1981 ale weź nie obrażaj LiS. To nie jest kolejna gra od Telltale Cytuj
SebaSan1981 3 581 Opublikowano 16 lutego 2020 Opublikowano 16 lutego 2020 Ani mi w głowie obrażać ten wspaniały tytuł. Mialem na myśli lekkie podobieństwo mechaniki, nie zaś twórców. Edited vol.2 Cytuj
michal 558 Opublikowano 23 kwietnia 2020 Autor Opublikowano 23 kwietnia 2020 Final Fantasy IV (wersja PSX) walka ze ściana, ktora zmierzała na 4 bohaterów. 1 Cytuj
Suavek 4 657 Opublikowano 8 maja 2023 Opublikowano 8 maja 2023 Ostatnia misja Transformers: Fall of Cybertron Spoiler Ogólnie ten tytuł miał mnóstwo świetnych momentów, szczególnie dla fanów serii. I choć wiele osób nie lubi pojęcia "epicki", tak ostatni poziom gry mimo wszystko jestem skłonny opisać tym określeniem. Mocna końcówka historii, niczym końcowy akt dobrego filmu akcji. Świetny pomysł z podzieleniem jednej misji na kilka segmentów, gdzie w każdym sterujemy inną postacią po obu stronach konfliktu na zmianę. Jest widowiskowo, jest zróżnicowanie, stale coś się dzieje, ani chwili spowolnienia, ani nudy, mocna muzyka, no genialna misja. Filmik wrzucam na wszelki wypadek w spoiler. Poleciłbym zagrać, ale chyba nie da się już gry nigdzie dostać, poza wersją konsolową X360/PS3. 1 1 Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 9 maja 2023 Opublikowano 9 maja 2023 (edytowane) - tankowiec mgs2 (czysta perfekcja ehhh jakby cała gierka była na takim poziomie) - wszystko co się dzieje po dotarciu do hangaru pod koniec mgs3 - opening bayonetty2 (bardziej epic niż finałowe starcia w innych grach) - opening god of war 3 (patrz jak wyżej) - pierwsze odwiedziny New Dong City w Mario Odyssey (cudowny etap i ten song) Edytowane 9 maja 2023 przez Daffy 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 9 maja 2023 Opublikowano 9 maja 2023 (edytowane) Było tego trochę Dishonored 2 Misja mechaniczna rezydencja Misja Pęknięta tafla rzeczwistości Dwie najlepsze misje w grach w ogóle, popis kreatywności i pomysłowości twórców, mistrzostwo, nigdy ich nie zapomne. Assasin Creed Odyssey - Misja z meduza, niesamowity klimat, sceneria, atmosfera, zdecydowanie najlepsza misja w grze. Misja w labiryncie minotaura- no to samo, coś pięknego po prostu Wiedźmin 3 Misja z wampirem w Novigradzie Misja z czerwonym baronem Misja z koźlarzem Chyba calusienki dodatek serca z kamienia Mass Effect 2, ostatnia misja. Fallout new vegas, misja z vault 11. Gta V - misja z ufo i wszystkie z kosmitami Xyberpunk 2077 Misja z przybiciem do krzyża Misja na farmie Edytowane 9 maja 2023 przez standby Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 9 maja 2023 Opublikowano 9 maja 2023 W oryginalnym Ninja Gaiden ten jebany stary sklerotyk w sklepiku nie daje nam za pierwszym razem klucza, trzeba było się naszukać i szczęśliwe wrócić do niego xD Cytuj
mcp 2 001 Opublikowano 9 maja 2023 Opublikowano 9 maja 2023 Pościg na Madagaskarze w U4 i pociąg/walący się budynek w U2 Cytuj
Boomcio 4 038 Opublikowano 9 maja 2023 Opublikowano 9 maja 2023 Każda akcja w Manhuncie, gdzie skradanie się nie udało i ścigało cię kilku uzbrojonych typa z bejsbolami. Było to mocno zryte. 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 9 maja 2023 Opublikowano 9 maja 2023 Godzinę temu, mcp napisał: Pościg na Madagaskarze w U4 i pociąg/walący się budynek w U2 Mega akcje, ale trójeczka pod tym względem wygrywa, akcja w samolocie i w tonącym statku robią robotę, a do tego jest też pościg podobnie jak w U2 i U4 <3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi