devilbot 3 682 Opublikowano 6 lutego 2019 Opublikowano 6 lutego 2019 Pewnie na PC bedzie jakis system free to play jak DoA5. Cytuj
RoL 561 Opublikowano 7 lutego 2019 Opublikowano 7 lutego 2019 Na pre-order steamowy raczej nie ma co liczyć, ponieważ jak to stwierdziło Valve: we do not support running a pre-purchase except in a few rare cases with partners with which we have a well-established relationship and that have a proven track record on Steam. Co do wersji free to play (Core Fighters), to najprawdopodobniej będzie ona dostępna na wszystkich platformach. Wersja na Xbox One ma już nawet swoją stronę katalogową w sklepie Microsoft. Cytuj
easye 3 357 Opublikowano 7 lutego 2019 Opublikowano 7 lutego 2019 kompletnie nie rozumiem, dlaczego tylko wersja na Xbox One X dostanie HDR.... Cytuj
Paolo de Vesir 9 099 Opublikowano 7 lutego 2019 Opublikowano 7 lutego 2019 Team Ninja chyba od zawsze miał się ku Xboxowi. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 7 lutego 2019 Opublikowano 7 lutego 2019 17 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Team Ninja chyba od zawsze miał się ku Xboxowi. Tak zwłaszcza przy okazji Nioha Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 7 lutego 2019 Opublikowano 7 lutego 2019 7 godzin temu, Paolo de Vesir napisał: Team Ninja chyba od zawsze miał się ku Xboxowi. To raczej za panowania Itagakiego panowała filozofia "robimy gry na najpotężniejszą dostępnie konsole" Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 7 lutego 2019 Opublikowano 7 lutego 2019 (edytowane) Itagaki bóg. Pamiętacie intro DOA Ulltimate. Właśnie je oglądam i znowu płaczę: Edytowane 7 lutego 2019 przez devilbot 1 2 1 Cytuj
Alastor84 324 Opublikowano 12 lutego 2019 Opublikowano 12 lutego 2019 (edytowane) W dniu 6.01.2019 o 21:36, Czezare napisał: Czasy ładowania na pewno poprawią i będą one więcej niż przyzwoite. DoA jako seria słynie z tego. Minął ponad miesiąc, nowe filmiki i nadal c#ujnia Te piękne czasy się skończyły. 0:25 - 0:45 w DOA6 vs DOA5 0:41 - 0:45 W takim DOA3 wszystko wczytywało się jeszcze lepiej niż w DOA5. Dobrze że będzie wersja na PC. Na SSD powinno być ok. Do premiery zostało ponad 2 tyg. Wątpię by stał się cud. Zresztą Tekkeny też kiedyś bardzo szybko się wczytywały, a co mamy w T7... Za cholerę nie mogę zrozumieć dlaczego w recenzjach (np; T7) rzadko kiedy wspominano o bardzo długich loadingach. Przecież to ogromny "minus". W takim PE w recenzjach SFV i T7 nic o długich loadingach nie wspomniano ("rzetelna recenzja"). Edytowane 12 lutego 2019 przez Alastor84 Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 12 lutego 2019 Opublikowano 12 lutego 2019 Na pc w doa5 nie mam wogóle loadingów na ssd. To nie tylko bijatyki na to cierpią na konsolach. Masa gier jest przez to torturą.: Monster Hunter, Prey, Pillars of eternity praktycznie niegrywalne czy nawet demo Devjl may cry 5 ma dlugi loading w menu po wybraniu customize. Na xboxie 360 gry z płyty wczytują się szybciej. Cytuj
Alastor84 324 Opublikowano 12 lutego 2019 Opublikowano 12 lutego 2019 (edytowane) 32 minuty temu, devilbot napisał: Na pc w doa5 nie mam wogóle loadingów na ssd. To nie tylko bijatyki na to cierpią na konsolach. Masa gier jest przez to torturą.: Monster Hunter, Prey, Pillars of eternity praktycznie niegrywalne czy nawet demo Devjl may cry 5 ma dlugi loading w menu po wybraniu customize. Na xboxie 360 gry z płyty wczytują się szybciej. Dlatego SSD w przyszłej generacji to konieczność/standard. Niestety, pewnie znowu będzie HDD 5400 (2TB?). Skoro "budżetowe" PS4 bardzo dobrze się sprzedaje to po co $ony ma się wysilać. Oby M$ postawił na SSD (jako standard) to zmusi $ony aby SSD również w PS5 było. Brak SSD (dobrego wykorzystania) to problem obecnych konsol. Również optymalizacja kuleje (nie chce się/brak czasu, kasy). Edytowane 12 lutego 2019 przez Alastor84 Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 12 lutego 2019 Opublikowano 12 lutego 2019 (edytowane) Cytat In the interview, Shimbori is asked about why the game will be less sexy than Dead or Alive Xtreme 5: Last Round, and Shimbori responded by saying…“No. As I told you, it is a real desire on our part to stick to the social criteria to respect to be accepted at present. And unfortunately, too sexy games are no longer accepted today." Z tego powodu zagraniczni gracze zaczynają bojkot gry. Dla mnie bez różnicy, to co widzę na gameplayach wygląda ok. Czy będą troszkę zakryte czy odkryte zupełnie mi ni przeszkadza. Jeszcze jeden cytat: "To be honest, we did a bit too much with some costumes in the past. And this no longer corresponds to the time in which we live. What you saw today [he shows one of Christie's suits, biker, the screenshot of the preview] is the farthest we'll go in terms of sexualization. And it's still very sexy!" Miał na myśli ten kostium czyli żadnych bikini pewnie nie będzie: Edytowane 12 lutego 2019 przez devilbot Cytuj
ornit 2 951 Opublikowano 12 lutego 2019 Opublikowano 12 lutego 2019 (edytowane) Wyobraź sobie, że dla wielu graczy to czynnik decydujący przy zakupie tej gry Niestety, żyjemy w chorych z(pipi)anych czasach. Cieszę się, że Polska jest jeszcze normalna pod tym względem. Mogę być rasistą, homofobem, słucham czego mi się podoba i piję to na co mam ochotę. Osobiście ta gra nigdy mi się nie podobała. Owszem grałem na xie 1 w DoA Ultimate, DoA3 ale ogrywałem głównie singla. Jednakże miałem przyjemność żyć w czasach kiedy dane mi było widzieć emocje rysujące się na twarzach ludzi, którzy potrafili w to grać i brali udział w turniejach organizowanych w naszym kraju. Edytowane 12 lutego 2019 przez ornit 1 Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 12 lutego 2019 Opublikowano 12 lutego 2019 Ja żyłem w czasach w których graliśmy ostro offline w to z kumplami na pierwszym xboxie. Ostatnia moja styczność to właśnie DOA 3 ale szybko wróciliśmy do Ultimate bo ten system przechwytów był prostszy w dwójce czy coś takiego. Mnie interesuje Doa 6 głównie dlatego, że wychodzi, i ze względu na to samo uniwersum co Ninja Gaiden i w sumie to takie mega ubogie Virtua Fighter, w którego trochę grałem na xboxie 360 i mogę w to grać na padzie. Cytuj
Ukukuki 6 935 Opublikowano 12 lutego 2019 Opublikowano 12 lutego 2019 Ja DoA lubię i mam ogromny sentyment do tej serii. Jednak czym dalej w las to ta seria traci w moich oczach. Jak dorwę kiedyś tanio część 6 to chętnie zagram. Jednak ja w bijatyki gram trochę na pałę więc co do systemu się nie wypowiem. No może poza tym ,że da się nawalać w przyciski i wygrywać Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 12 lutego 2019 Opublikowano 12 lutego 2019 Będzie wersja free to play jakiś czas po premierze tak jak w przypadku piątki to możesz sprawdzić bez kupowania. 1 Cytuj
RoL 561 Opublikowano 12 lutego 2019 Opublikowano 12 lutego 2019 Shimbori co wywiad mówi zupełnie co innego. Dlatego oglądajcie gameplaye, czytajcie opinie ludzi, którzy już w to grali, a najlepiej poczekajcie z zakupem aż gra wyjdzie, żeby nie kupować kota w worku. Cytuj
Alastor84 324 Opublikowano 13 lutego 2019 Opublikowano 13 lutego 2019 (edytowane) W dniu 12.02.2019 o 17:37, devilbot napisał: Z tego powodu zagraniczni gracze zaczynają bojkot gry. Dla mnie bez różnicy, to co widzę na gameplayach wygląda ok. Czy będą troszkę zakryte czy odkryte zupełnie mi ni przeszkadza. Jeszcze jeden cytat: "To be honest, we did a bit too much with some costumes in the past. And this no longer corresponds to the time in which we live. What you saw today [he shows one of Christie's suits, biker, the screenshot of the preview] is the farthest we'll go in terms of sexualization. And it's still very sexy!" Miał na myśli ten kostium czyli żadnych bikini pewnie nie będzie: I bardzo dobrze. Te bikini/ręczniki i inne bzdety w bijatyce są niepotrzebne. Mogą to dodawać do "siatkówki" A jeśli chodzi o zagranicznych "graczy" to niech "hentaja" sobie włączą i im "ulży". Może potem zaczną myśleć Edytowane 13 lutego 2019 przez Alastor84 Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 13 lutego 2019 Opublikowano 13 lutego 2019 Mi zawsze system walki doa odpowiadał, easy to play, easy to master (sort of). Platynke sie wbije jak bedzie przystepna i cyk wysylka po weekendzie. 1 Cytuj
RoL 561 Opublikowano 15 lutego 2019 Opublikowano 15 lutego 2019 (edytowane) Na Evo Japan zapowiedziano przed chwilą pierwszy season pass, który będzie zawierał... dodatkowe stroje! :o No dobra, oprócz strojów będą też 2 postacie z King of Fighters XIV, a jedną z nich będzie Mai Shiranui, dla której to już drugi występ w serii DOA. Druga postać na razie nie została ujawniona. Aha, w następny weekend będzie można sobie pograć w demo. W demie będą 24 postacie do wyboru oraz większość trybów. Demo będzie dostępne w dniach 22-25 lutego na obu konsolach. https://mobile.twitter.com/i/web/status/1096287993910960129 Edytowane 15 lutego 2019 przez RoL Yyy 2 Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 15 lutego 2019 Opublikowano 15 lutego 2019 Chamsko, że wycięli z gry nyotengu i phase 4 i po premierze trzeba dokupić. Rozumiem kupowanie postaci w DLC i robię to w grach chętnie ale jak jest to nowa lub gościnna postać tak jak np mai z kofa. Szkoda, że hayabusy nie wycięli s(pipi)iele. Karny kutas odemnie dla shimboriego i spółki, a ma już ich wiele i oby po premierze nie musiał się pochlastac. Pewnie wezmę używkę odrazu jak trafię tak dla zasady. Cytuj
RoL 561 Opublikowano 15 lutego 2019 Opublikowano 15 lutego 2019 Highlightem dzisiejszej prezentacji jest poniższy fragment gameplayu, po którym organizator imprezy Evo Japan przerwał stream xD 6 1 Cytuj
ornit 2 951 Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 Teraz się z tego tłumaczą i przepraszają. (pipi)eni Amerykanie i ich poprawność polityczna. 2 Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 (edytowane) Edytowane 16 lutego 2019 przez devilbot 6 Cytuj
Observer 10 397 Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 (edytowane) Śmieszy mnie od zawsze ta pruderia amerykanów, najbardziej brutalne morderstwa w grach i filmach przechodzą bez echa, ale kawałek cycka pokażą i od razu afera. Kiedyś to chociaż było logiczne, bo kobiety w grach chcieli zakrywać głownie uwstecznieni religijni fanatycy (nawet nasze Radio Maryja prowadziło krucjatę), a teraz dokładnie te same argumenty rodem ze średniowiecza podnoszą ludzie którzy uważają się za postępowców. Nieźle się poprzestawiało w głowach. Edytowane 16 lutego 2019 przez Observer 1 Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 22 lutego 2019 Opublikowano 22 lutego 2019 Demo jest dostępne do pobrania na konsolach. Dobrze że pograłem, wiem że nie kupię. Gra się świetnie ale tak jak w przypadku calibura zalatuje budżetówką - biedna tła, długie loadingi, wycięte postacie. Online grałem.na konsoli więc było (pipi)owo wiadomo console wifi warriors. Gra ok ale nie za pełną cenę. Miejscami brzydsza i mniej dynamiczna niż doa5. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi