Skocz do zawartości

Sekiro: Shadows Die Twice

Frantik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie to niepotrzebnie dodali tą tykwę z soczkiem leczniczym, bo yebie przez to mocno DS-em, a z zapowiedzi wynikało, że nie będzie leczenia tylko właśnie możliwość wskrzeszenia z miejsca śmierci i zaskoczenia niespodziewających się tego wrogów.

Jeśli chodzi zaś o linkę, to jej użycie wydaje mi się jednak trochę ograniczone. Nie lubię takich chwytów jak zapowiedź, że będzie można czepiać się dowolnej powierzchni, a później wychodzi z tego tylko podświetlony gzyms.

Opublikowano
16 minut temu, II KoBik II napisał:

To bys skakal co chwile jak poebany. Co do estusow to fakt. No musieli zrobić uklon w strone soulsfaperów bo znow stękanie ze nie ma nawiazan. :reggie:

No skakałbym jak poyebany, ale w pozytywnym sensie. Chyba że bali się chaosu w trakcie walki:[

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szczerze mowiac na chwile obecna dupy nie urywa. Wyglada jak Nioh po 2 butelkach syropu na kaszel, slow as fuck.

W zyciu bym nie pomyslal ze z trzech nadchodzocych gier uderzajacych w te tematyke to wlasnie twor od FS bedzie mnie najmniej grzal.

Opublikowano
6 godzin temu, Wredny napisał:

I to jest własnie super - jak już się oswoiłem z myślą, że to nie będą kolejne soulsy (bo i w sumie na co to komu?) to jaram się bardzo.

Dla mnie spoko jak to nie są kolejne soulsy (chociaż po części i tak są) ale to co zaprezentowali na filmach nie prezentuje tego wysokiego poziomu do jakiego przyzwyczaiło mnie From Software. Oglądając filmy z rozgrywki czuję się jakbym widział to samo co przy Dark Souls II - nijakość. :smutas: 

Opublikowano
W dniu 20.08.2018 o 19:39, Bansai napisał:

Steelbooczek i monetki spoczko, figurka do kominka. Ciekawe jaka cena.

99£ Ja już zamówiłem. Najwyżej anuluję jak będzie w PL dostępna.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawi mnie teraz, czy w walkach z bossami będzie można w większym zakresie korzystać z linki, aby np. wybijać się w powietrze i atakować z góry? To dawałoby nowe możliwości jeśli chodzi o walkę w serii soulsborne.

Opublikowano (edytowane)

Wreszcie ktoś normalny w to gra, a nie jakieś tumany z e3 czy tam z gamescomu, co nie wiedzieli o co chodzi. No gra wygląda kozacko,  trzeba będzie brać day one. 

Edytowane przez Faka
Opublikowano

Wiadomo ze day one, ale jest jeszcze sporo od poprawy. Najbardziej kuleje kiepska animacja glownego bohatera, nie dosc ze biega jakby mial nawalone w gacie, to generalnie slizga sie po mapie i na filmiku widac w kilku miejscach np jak zapada sie w podloze nogami.

Trouser snake dal rade :obama:

Opublikowano

U mnie po tym gameplayu trochę drgnął. System walki na pewno ciekawszy niż w Soulsach ale to normalne jakoś muszą urozmaicić bo przecież nie będzie statsów erpegowych. Jest nagroda za dobry evade w kierunku atakującego przeciwnika i jeszcze kilka bajerów, a więc gra będzie premiować ofensywny styl. Nawet przez chwilę nie zwątpiłem w From Software.

Opublikowano

Jak rozumiem te paski ładujące się od środka, to jakiś postęp prowadzący do ataku specjalnego?

Szkoda że premiera dopiero w przyszłym roku, ale z drugiej strony jakby miało chrupać, to niech polerują. Będzie data one, ale poproszę jeszcze rozgrywkę z ps bieda.

Opublikowano
2 godziny temu, McDrive napisał:

Jak rozumiem te paski ładujące się od środka, to jakiś postęp prowadzący do ataku specjalnego?

to poziom "zmęczenia" jak się zapełni to mob łapie staggera i możesz mu wsadzić criticala jak w soulsach. Tutaj się to chyba nazywa posture coś tam ale poza tym to większych zmian w tej mechanice w stosunku do souls bym się nie spodziewał 

• Plusik 1
Opublikowano
15 minut temu, messer88 napisał:

to poziom "zmęczenia" jak się zapełni to mob łapie staggera i możesz mu wsadzić criticala jak w soulsach. Tutaj się to chyba nazywa posture coś tam ale poza tym to większych zmian w tej mechanice w stosunku do souls bym się nie spodziewał 

Mhm, czyli brak staminy i zmęczenie przy blokowaniu ciosów. Fajna zmiana. Agresja będzie bardziej promowanym typem rozgrywki.