bebbop 282 Opublikowano 7 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2019 Mnie osobiscie Sekiro interesuje, pomimo ze Soulsy mi nie podeszly. Soulsy wydaja mi sie zbyt mulowate i powolne. Taki Nioh, czy Sekiro to juz bardziej lekki uklon w strone Ninja Gaiden, wszystko jest bardziej responsywne. W Sekiro zapowiada sie, ze tempo bedzie jeszcze szybsze w przeciwienstwie do Nioha, co mi osobiscie bardzo odpowiada. W Niohu najbardziej co mnie wkurzalo to zbyt mala roznorodnosc przeciwnikow. Ukonczylem tylko watek glowny, ale i tak trzeba bylo ubijac ze 3 razy tych samych bossow. Bawiac sie w zadania poboczne, byloby tego wiecej, ale dla mnie juz w watku glownym dalo o sobie znac zmeczenie materialu. Takze, jesli komus nie podeszly Soulsy to uwazam, ze warto dac szanse Niohowi i Sekiro o ile preferuje sie dynamiczna gre. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 7 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2019 BB i Nioh u mnie wyplatynowany, Sekiro też to czeka Obejrzałem jeden 15 minutowy filmik i wystarczy mi, by brać na premierę. Martwi mnie jedynie, że skoro nie będzie do wyboru innych broni i dual-wielding'u to gierka może cierpieć w walce na rutynę. Nie wiem, widocznie odcinając się mechaniką od poprzednich gier widzą w tym sens i będzie sztosik. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 7 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2019 Ale ta proteza będzie dawała nowe możliwości i chyba niejako zastąpi inne bronie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 7 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2019 No kilka zastosowań ma i pewnie będzie tego więcej. Drzewek technik itd. nie mam zamiaru sprawdzać, ale jesli zrobią combosy lepiej niż w takim Nioh'u to pewnie nie ma się o co martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Joos 10 Opublikowano 7 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2019 Dlaczego temat nie tam - https://www.psxextreme.info/forum/246-souls-like/ ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 314 Opublikowano 7 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2019 bo to nie soulsy 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 7 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2019 29 minut temu, Bartolinsky napisał: No kilka zastosowań ma i pewnie będzie tego więcej. Drzewek technik itd. nie mam zamiaru sprawdzać, ale jesli zrobią combosy lepiej niż w takim Nioh'u to pewnie nie ma się o co martwić. Na to bym raczej nie liczyl, z tego co ogladalem to bedzie gra gdzie sie bedziemy wymieniac grubo z wrogami ciosami i nawet zwykle szprotki moga blokowac, to nie bedzie tytul gdzie mozna z mobkow robic hamburgery jak w Nioszku. Calosc duzym skrocie sprowadza sie do rozbicia gardy przy pomocy roznych technik/gadzetow i zrobienia one hit killa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 7 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2019 34 minuty temu, Rozi napisał: Ale ta proteza będzie dawała nowe możliwości i chyba niejako zastąpi inne bronie. gdzies na filmiku widzialem jak typek robi z tego wlocznie Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 7 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2019 1 minutę temu, Bansai napisał: Na to bym raczej nie liczyl z tego co ogladalem, to bedzie gra gdzie sie bedziemy wymieniac grubo z wrogami ciosami i nawet zwykle szprotki moga blokowac, to nie bedzie tytul gdzie mozna z mobkow robic hamburgery jak w Nioszku. Calosc duzym skrocie sprowadza sie do rozbicia gardy przy pomocy roznych technik/gadzetow i zrobienia one hit killa. Faktycznie ciachanie i jugglowanie przeciwnikami pasuje tutaj jak pięsć do nosa, ale mi chodzi głównie o tą różnorodnosć taktyk jakie mamy np. w Niohu. Prócz broni były jeszcze postawy, więc było co odkrywać. A to, że można jednym hitem sciągać pasek przeciwników czy nawet bossów to jest dla mnie duży plus. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 480 Opublikowano 7 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2019 15 minut temu, Bansai napisał: Calosc duzym skrocie sprowadza sie do rozbicia gardy przy pomocy roznych technik/gadzetow i zrobienia one hit killa. Z tego co widziałem na jednym streamie nie trzeba nawet robić tego finishera na każdym, wrogowie wciąż mają hp jeśli im w trakcie walki spadnie do 0 to normalnie umierają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 7 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2019 Swoją droga wiadomo już w ilu fpsach gra będzie hulać na konsolach? Bo jeśli to ma działać jak BL to wtedy wersja PC only Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 7 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2019 2 minuty temu, Dr.Czekolada napisał: Z tego co widziałem na jednym streamie nie trzeba nawet robić tego finishera na każdym, wrogowie wciąż mają hp jeśli im w trakcie walki spadnie do 0 to normalnie umierają. Ta widzialem jak zwykle szproty na 0 hp po chwlili umieraly [dziwnie i nienaturalnie to wygladalo] ale mini-bossow i bossow chyba trzeba bedzie yebnac odpowiednio. Ciekawa mechanika mimo wszystko, mam tylko nadzieje ze bedzie wystarczajaco duzo animacji zabojstw. Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 254 Opublikowano 7 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2019 Oficjalnie nie podali, ale grajac w demo mialem wrazenie ze jest wiecej niz 30 fps - to bylo na prosiaku i sporo starszy build. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 7 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2019 (edytowane) @Dr.Czekolada Ale zdecydowanie gracz chce robić deathblowy, bo one uzupełniają pasek od mechaniki ożywiania się i jak dobrze rozumiem, to faktyczna śmierć postaci - oprócz cofania do statuetki - powoduje rozprzestrzenianie się zarazy (dragon rot) na świat i negatywne konsekwencje (dla npc szczególnie). Edit: Dokładniej to tak: pierwsze ożywienie odzyskuje się odpoczywając przy statuetkach, tutejszym odpowiedniku ognisk, drugie właśnie za walkę i deathblowy. Generalnie śmierć powoduje stracenie połowy tego co uzbierałeś (waluta/exp). Edytowane 7 marca 2019 przez Hendrix Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 7 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2019 (edytowane) 9 minut temu, smoo napisał: Oficjalnie nie podali, ale grajac w demo mialem wrazenie ze jest wiecej niz 30 fps - to bylo na prosiaku i sporo starszy build. Czyli jednak PC Granie w tak szybka grę akcji w 30 fpsach to imo masochizm. Tu musi być lock 60. Edytowane 7 marca 2019 przez Starh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kolos28 282 Opublikowano 7 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2019 Kurcze, premiera dopiero za 2 tygodnie a ruch większy niż DMC 5. Panowie na pewno będziemy się świetnie bawić i kto wie możliwe, że będzie to najlepsza gra od FROMSOFTWARE.Ja już się doczekać nie mogę i oby tylko można było ustawić japoński dubbing i polskie napisy a wsiakne w ten świat całkowicie! Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 7 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2019 1080p&60fps pro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 826 Opublikowano 7 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2019 No i już bankowy zakup w premierę . Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 7 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2019 3 minuty temu, XM. napisał: No i już bankowy zakup w premierę . To radzę się spieszyć i popatrzeć na cenę w takim electronic dreams (209zl), wszędzie indziej 250 cenega 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 826 Opublikowano 7 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2019 Dzięki zamówione. Ale pewnie wydymaja mnie jak morele z dmc. Cytuj Odnośnik do komentarza
bebbop 282 Opublikowano 7 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2019 37 minut temu, Starh napisał: To radzę się spieszyć i popatrzeć na cenę w takim electronic dreams (209zl), wszędzie indziej 250 cenega Wiadomo, czy beda PL napisiory w wersji z dreamsow? Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 7 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2019 1 minutę temu, bebbop napisał: Wiadomo, czy beda PL napisiory w wersji z dreamsow? Gra będzie z polskiej dystrybucji, wiec pewnie tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mate6 108 Opublikowano 7 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2019 (edytowane) Cholera, jeśli bieda ps4 tylko 30 chyba wolę ograć kiedyś na pro. Chyba że będzie opcja 60@720. Edytowane 7 marca 2019 przez mate6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 202 Opublikowano 7 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2019 Jeśli to będzie takie same 60 fpsów jak z Dark Souls 3 na Prosiaku, to lepiej ograć to na OG. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 430 Opublikowano 7 marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2019 jak na faciku zrobi się z tego blighttown to chyba w końcu jakaś gra mnie zmusi do zmiany plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi