Opublikowano 21 marca 20196 l Pogralem chwile, co prawda walczylem tylko z podstawowymi przeciwnikami i jednym mini bossem ale parowanie wydaje sie byc latwiejsze niz w soulsach w takim sensie, ze nie trzeba idealnego timingu tylko to okno jest o wiele wieksze. Zobaczymy jak to bedzie z powazniejszymi przeciwnikami.
Opublikowano 22 marca 20196 l Godzinę temu, Ryo-San napisał: @YETI przecież to zwykła kolekcjonerka. Była dostępna u nas w preorderach w cenie 450-470(Ultima, Muve, CDP itd), teraz tylko Janusze na Allegro z przebitką ponad 100% Nieprecyzyjnie się wyraziłem, chodzi o to czy można to jeszcze gdzieś dostać. Digital Foundry, wersja na Pro najlepsza jeżeli chodzi o konsole. https://www.eurogamer.pl/articles/2019-03-21-sekiro-shadows-die-twice-dziala-w-1800p-na-ps4-pro-i-xbox-one-x-analiza-digital-foundry Edytowane 22 marca 20196 l przez YETI
Opublikowano 22 marca 20196 l Yeti toż się obudził ta kolekcjonerka zeszła w pre orderach na grubo z miesiąc przed premierą. Jeszcze wer pc była dłużej dostępna.
Opublikowano 22 marca 20196 l Dobra, zacząłem Sekiro.Pierwsze wrażenia SUPER choć muszę się przyzwyczaić, że gram na XOX. Niestety wszystkie gry od Fromsoftware ograłem na Ps4 i jakoś mam takie dziwne uczucie, że Sekiro powinienem jednak kupić na PlayStation. No nic, pewnie szybko o tym zapomnę a jak nie to kupię grę na niebieską platformę.Co do samej gry to dużo nie widziałem ale porównując początek Sekiro i BB, wydaje mi się, że Bloodborne zrobił na mnie większe wrażenie pomimo tego, że klimaty starożytnej Japonii uwielbiam. Wiadomo, wszystko może się zmienić a na tą chwilę mogę jedynie porównać tylko pierwsze minuty z tymi grami. Aha intro w Seriko to coś pięknego.
Opublikowano 22 marca 20196 l 4 minuty temu, Kolos28 napisał: Pierwsze wrażenia SUPER choć muszę się przyzwyczaić, że gram na XOX. Niestety wszystkie gry od Fromsoftware ograłem na Ps4 i jakoś mam takie dziwne uczucie, że Sekiro powinienem jednak kupić na PlayStation. No nic, pewnie szybko o tym zapomnę a jak nie to kupię grę na niebieską platformę. Nie pij tyle od rana, chłopie...
Opublikowano 22 marca 20196 l Nie pij tyle od rana, chłopie...Sam jestem przerażony co piszę [emoji16]
Opublikowano 22 marca 20196 l Muszę przyznać, że skradanie rzeczywiście odgrywa istotną rolę. Właściwie przez te kilka godzin głównie na tym się opierałem. Nie wyobrażam sobie szarżować na grupkę nawet 3 przeciwników, a tutaj zdarzają się znacznie liczniejsze patrole. Najgorsi oczywiście łucznicy, bo wystarczy że ich kolega rzuci w nas olejem, a ci użyją ognistych strzał i koniec zabawy.
Opublikowano 22 marca 20196 l 52 minuty temu, Kolos28 napisał: Dobra, zacząłem Sekiro. Pierwsze wrażenia SUPER choć muszę się przyzwyczaić, że gram na XOX. Niestety wszystkie gry od Fromsoftware ograłem na Ps4 i jakoś mam takie dziwne uczucie, że Sekiro powinienem jednak kupić na PlayStation. No nic, pewnie szybko o tym zapomnę a jak nie to kupię grę na niebieską platformę. Co do samej gry to dużo nie widziałem ale porównując początek Sekiro i BB, wydaje mi się, że Bloodborne zrobił na mnie większe wrażenie pomimo tego, że klimaty starożytnej Japonii uwielbiam. Wiadomo, wszystko może się zmienić a na tą chwilę mogę jedynie porównać tylko pierwsze minuty z tymi grami. Aha intro w Seriko to coś pięknego. A jak tak halas konsoli, wzprus, zmalal? Edytowane 22 marca 20196 l przez hav7n
Opublikowano 22 marca 20196 l A jak tak halas konsoli, wzprus, zmalal?Nie rozumiem zbytnio pytania i nie wiem czy pytasz poważnie ale jest cicho [emoji6]
Opublikowano 22 marca 20196 l Ten temat sprawia ze hype mi maleje. Strasznie pyerdolicie 3 po 3 Serio jest duzo skradania w sekiro ? W zyciu bym nie wpadl
Opublikowano 22 marca 20196 l Ja coś pokonać Zatrutego Ogra nie mogę ;Zatrutego czy Skutego Orga?Jeśli Skutego, to byłeś już w tej ukrytej lokacji, Możliwy SPOILER!...tam będzie przedmiot do protezy, który powinien ułatwić przejście.
Opublikowano 22 marca 20196 l 16 godzin temu, Kyo napisał: Panie a ile klatek na Xbox One Fat? A ile na S? A ile na XOX? A ile na Pro? A n facie spadają? Ja rozumiem że każdy chce wiedzieć ale brakuje tylko pececiarzy z pytaniami a ile na Radeonie X albo Geforce Y no bo w końcu multi kuli i też mają prawo wiedzieć. Tak trochę mało w tym wszystkim samej gry. No i jeszcze rozdziałki i efekty - nie zapomnijcie zapytać. (pipi) z gameplayem czy systemem. Radze sie przyzwyczajac ;] (pipi) podzialy na Pro fat s X to tylko przedsmak tego belkotu i podzialow ktory bedzie mial miejsce w nastepnej generacji ;]
Opublikowano 22 marca 20196 l Mimo wszystko uzywajcie spoilerow panowie. Nie kazdy wie, ze w grach siekanych prawie zawsze wystepuja ogry i sa albo zatrute badz skute.
Opublikowano 22 marca 20196 l 8 godzin temu, YETI napisał: Nieprecyzyjnie się wyraziłem, chodzi o to czy można to jeszcze gdzieś dostać. Ostatnie preordery na kolekcjonerkę Sekiro poszły w listopadzie i to momentalnie. Do tego jeszcze Euro AGD anulował jakieś 2tyg temu wszystkie preordery na tą wersję. Tylko rynek wtórny, ewentualnie nówki na aukcjach po tysiaku. No i oczywiście można jeszcze liczyć na farta i przeglądać przez jakiś tydzień/dwa oferty sklepów bo ktoś zawsze mógł zrezygnować z preordera (nie opłacić, anulować, nie odebrać) Edytowane 22 marca 20196 l przez Ryo-San
Opublikowano 22 marca 20196 l 9 godzin temu, YETI napisał: Nieprecyzyjnie się wyraziłem, chodzi o to czy można to jeszcze gdzieś dostać. Digital Foundry, wersja na Pro najlepsza jeżeli chodzi o konsole. https://www.eurogamer.pl/articles/2019-03-21-sekiro-shadows-die-twice-dziala-w-1800p-na-ps4-pro-i-xbox-one-x-analiza-digital-foundry No nie do końca jak ktoś ma tv jak ja 120 HZ to Cytat This is a twist to this story though - and it's tied to the Xbox One's support for 120Hz displays.It just so happens that Sekiro benefits greatly from this feature - more than I ever expected. This is the trump card that elevates the Xbox version above the Pro, if you have a 120Hz-capable display. The reason why is pretty straightforward - on an unlocked game running with v-sync enabled, new frames are delivered either at 16.7ms or 33.33ms intervals. It's a jarring difference, and makes the stuttering effect rather unfortunate. However, when connected to a 120Hz screen, frames are presented at 16.7ms, 33.3ms - or at 25ms, a new mid-point made possible by doubling the refresh rate. While Sekiro is still far from perfect, it feels a lot better and is the way I would recommend playing the console versions at their best. Basically - when playing on a standard 60Hz display, the PS4 Pro version looks smoother due to the higher average frame-rate but if you can utilise 120Hz support on Xbox One, it appears visually smoother on that platform despite the lower frame-rate. i to działa nie tylko na x ale też starszych xboxach. Więc będzie płynniej niż na ps4 i pro przy tv z matrycą 120 hz Edytowane 22 marca 20196 l przez blantman
Opublikowano 22 marca 20196 l 24 minuty temu, Kolos28 napisał: Zatrutego czy Skutego Orga? Jeśli Skutego, to byłeś już w tej ukrytej lokacji, Możliwy SPOILER! ...tam będzie przedmiot do protezy, który powinien ułatwić przejście. Czerwone oczy i w lep wbita deska ... w ukrytej lokacji byłem tzn jestem ale zostawie ja na później ;)) fajnie się biega skacze niezły feeling. Walczy się tez zacnie choć nie obczailem jeszcze ocb z tym żółtym paskiem tzn wiem ze to ta stamina ale jeszcze nie mam skilla żeby dobrze ja rozbijać i parować. Zwykle mobki dosyć łatwe , tylko mini bossowie sprawiają trudnośc póki co. Graficznie widać ze to stary silnik, jesscze w otwartych lokacjach jak swieci słońce są cienie jest ładnie ale w ciemnych lokacjach jak tunele czy pomieszczenia widać ze to trochę jak by past gen jeśli chodzi o cienie. dziwne gram na xox i na szaro mam w opcjach „zmien jakość grafiki” czyli nie mogę w to w ogóle wejść . Ktoś wie ocb ? Na xox czuć ze fpsy latają jak szalone między 40-60 nie zawsze czuć ze jest płynnie gładko Edytowane 22 marca 20196 l przez Banan91PL
Opublikowano 22 marca 20196 l Rozprzestrzenia się choroba zwana Dragonrot i maleje twoja szansa na uniknięcie kary po śmierci (utrata połowy xp i kasy). Pewnie ma to jakiś związek z pobocznymi postaciami, może też z zakończeniem.
Opublikowano 22 marca 20196 l https://store.playstation.com/pl-pl/product/EP0002-CUSA13801_00-SEKIROTHEME00003 darmowy motyw
Opublikowano 22 marca 20196 l Pierwsze kilka godzin za mną. Jest dobrze. System kontr/parry bardzo przypomina mi... issen z Onimushy 2 (konkretnie z tej części, bo odgrywał tam zdecydowaną rolę), sama walka jest bardzo szybka, nadal premiuje uważną obserwację przeciwnika (no i nie da się mashować r1/rb, bo sobie prędzej zrobimy krzywdę a nie przeciwnikowi, więc jeśli ktoś tak ogrywał gry od From to [*]) oraz dobór taktyki. Stealth to uboższy kuzyn Tenchu, ale swoje zadanie spełnia, no i system podsłuchiwania ładnie zastępuje wiadomości od graczy. Warto słuchać przeciwników. Największe zaskoczenie? Ilość dialogów w grze.
Opublikowano 22 marca 20196 l Godzinę temu, blantman napisał: No nie do końca jak ktoś ma tv jak ja 120 HZ to i to działa nie tylko na x ale też starszych xboxach. Więc będzie płynniej niż na ps4 i pro przy tv z matrycą 120 hz Hdmi 2.0 nie obsługuje 120hz +4k. Tylko fhd.
Opublikowano 22 marca 20196 l 7 minut temu, Starh napisał: Hdmi 2.0 nie obsługuje 120hz +4k. Tylko fhd. a xbox one s? Wracając do gry czy parować można każdego bossa i minibossa? Czy tylko na mobków to działa a na bossów trzeba inną taktykę?
Opublikowano 22 marca 20196 l Bossów też można, choć nie wszystkie ataki. No ale nie doszedłem jeszcze daleko, więc możliwe, że trafią się przeciwnicy wymagający innego sposobu.
Opublikowano 22 marca 20196 l Tak jakby walka w Sekiro wypada dosyć blado przy Niohu ewentualnie przy BB. Nie wiem nad czym były te spusty ale to takie 7/10 max, może sie rozkręci z czasem