Skocz do zawartości

Sekiro: Shadows Die Twice

Frantik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też nie wiem o jakiego ninje chodzi, ale można później w każdej chwili wrócić do tej lokacji, więc pewnie cały czas tam będzie.

Ja tymczasem rozwaliłem bossa Małpiszona, akcja zaraz po nim całkiem zabawna nie powiem. 

Opublikowano (edytowane)

Dwóch bossów pękło dziś- koń banal tylko stara baba mi trochę krwi napsula. Umiejętność gdzie po każdej egzekucji dostaje się życia ostro op hehe. Giera kozak - jak umieram to tylko lrzez to ze jestem cienias (no i czasem prez kamere ktora ssie pitoka)

Edytowane przez XM.
Opublikowano (edytowane)

Jestem każulową pizdą w tym gatunku i przeszedłem tylko Bloodborne. Ogólnie zainteresowanie Sekiro dosyć niskie u mnie, ale przyznam, że podoba mi się klimat. Powiedzcie mi czy przedmioty do leczenia są tutaj potraktowane tak samo jak w BB (t.j. jak się skończą to bujaj się i idź farmić jak chcesz je mieć z powrotem)? Jak się zdechnie na bossie, to daleko trzeba drałować z powrotem do niego?

Edytowane przez chmurqab
Opublikowano
Teraz, chmurqab napisał:

Powiedzcie mi czy przedmioty do leczenia są tutaj potraktowane tak samo jak w BB (t.j. jak się skończą to bujaj się i idź farmić jak chcesz je mieć z powrotem)

Nie. Głównym źródłem leczenia jest tykwa, która ma skończoną liczbę użyć rozwijaną przez znajdowanie odpowiedniego przedmiotu i zaniesienie go do lekarki. Jak Ci się skończą użycia to jedynym sposobem na ich odnowienie jest odpoczynek przy posążku. Działa to zupełnie jak Estus w DS.

2 minuty temu, chmurqab napisał:

Jak się zdechnie na bossie, to daleko trzeba drałować z powrotem do niego?

Zależy od bossa.

• Dzięki 1
Opublikowano
1 minutę temu, chmurqab napisał:

Jestem każulową pizdą w tym gatunku i przeszedłem tylko Bloodborne. Ogólnie zainteresowanie Sekiro dosyć niskie u mnie, ale przyznam, że podoba mi się klimat. Powiedzcie mi czy przedmioty do leczenia są tutaj potraktowane tak samo jak w BB (t.j. jak się skończą to bujaj się i idź farmić jak chcesz je mieć z powrotem)? Jak się zdechnie na bossie, to daleko trzeba drałować z powrotem do niego?

Leczysz się jak w soulsach, określoną liczba przedmiotów, a jak zdechniesz to się odnawiaja. Są też dodatkowe na kształt fiolek w bb, które leczą powoli, ale przydały mi się raptem kilka razy i mam ich w skrzynce zawsze dość dużo,tak więc farmic nie trzeba. Droga do bossa zazwyczaj nie jest problemem, dzięki lince można ominąć mniejsze moby. Są jednak wyjątki, gdzie np boss ma obstawe i lepiej wytluc wszystkich zanim się podejdzie do szefa. 

• Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)

Dziś zauważyłem:

BYk5DBI.jpg

Na konsolach też jest? Wygląda jak bonus pre-orderowy, choć żadnego dodatkowego kodu nie wpisywałem

Edytowane przez Frantik
Opublikowano

Kurna wyjaśniają mnie jak chcą. Na samym początku jest gościu przy którym uczymy się unikać ciosów nie blokowalnych = 5-6 podejść XD Nie wygląda to za dobrze. Te ziarna co się wymienia na rozszerzenie paska to już pominąłem? Są od początku? Zaglądam w każdą dziurę. 

Opublikowano

Na początku trochę żydzą nam ziaren, ale im dalej w las tym więcej ich. Ja tak po 12 h gry mam już 8 flaszek leczących. A to, że Ci nie idzie to się nie przejmuj, bo ja sądzę że jestem dosyć dobry w siekankach, a i tak dostawałem srogi łomot przez pierwsze kilka godzin. Musisz wyczuć tę grę i zrozumieć jej mechanikę. 

• Plusik 1
Opublikowano

Heh gankuja mnie na dachu 

Spoiler

W zamku

gorzej niż łucznicy w anor. Pierwszych już na pamięć znam i cichaczem zabijam. Problem zaczyna się za zakrętem 

Spoiler

Gdzie jeden wzywa wszystkich

. Najlepszy motyw jak lecę sobie po dachu szczęśliwy pierwszy raz i 

Spoiler

Słyszę w oddali jaaaaaaaaaaa i spada na mnie gostek 

:pawel:

Obecnie 3 kierunki odkryte i na każdym coś czeka aby mnie zabić a ja nie mam pomysłu jak to pokonać. Super gra starczy mi na 2 miesiące:)

Opublikowano
15 minut temu, blantman napisał:

Heh gankuja mnie na dachu 

Ukryj zawartość

W zamku

gorzej niż łucznicy w anor. Pierwszych już na pamięć znam i cichaczem zabijam. Problem zaczyna się za zakrętem 

Ukryj zawartość

Gdzie jeden wzywa wszystkich

. Najlepszy motyw jak lecę sobie po dachu szczęśliwy pierwszy raz i 

Ukryj zawartość

Słyszę w oddali jaaaaaaaaaaa i spada na mnie gostek 

:pawel:

Obecnie 3 kierunki odkryte i na każdym coś czeka aby mnie zabić a ja nie mam pomysłu jak to pokonać. Super gra starczy mi na 2 miesiące:)

Jestem w tym samym miejscu - ogólnie to czuję trochę wolności w tej grze :)

Niedaleko jednej z tych lokacji jest ukryte przejście do walki  z mistrzem shinobi - koleś jest ostrym koksem.

Opublikowano

To uczucie kiedy po XX godzinach z gierka wreszcie udalo ci sie wykorzystac skill ktorego nie miales pojecia jak uzyc a okazalo sie ze dzieki niemu jeden terror mini-boss to taki lamus ze ojojoj.

Podlecial, dal w jape i po mini-bossie mimo ze mial calutki pasek energi jeden jeszcze. xd

Nie pamietam dokladnie gdzie znalazlem anti air deathblow text ale skill jest OP, jak tylko dorwiesz kogos w powietrzu to od razu mozesz zabic, bez zbijania posture.

• Plusik 1
  • Lubię! 3
Opublikowano

Na przykladzie bossa na koniu widac ze system parowania nie jest porzadnie dopracowany, gdzie wystarczy stac kolo niego i mashowac L1. Z drugiej strony gdyby trzeba bylo trafiac precyzyjnie to poziom trudnosci bylby za wysoki.

Opublikowano
1 minutę temu, Il Brutto napisał:

Na przykladzie bossa na koniu widac ze system parowania nie jest porzadnie dopracowany, gdzie wystarczy stac kolo niego i mashowac L1. Z drugiej strony gdyby trzeba bylo trafiac precyzyjnie to poziom trudnosci bylby za wysoki.

to jest jeden z pierwszych bossow, gra jeszcze pozwala ci maszowac