Skocz do zawartości

Sekiro: Shadows Die Twice

Frantik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dodatkowo jak przy skoku od ściany przytrzymacie przycisk skoku, to postać zrobi salto w tył.

Opublikowano
16 minut temu, Josh napisał:

Bigby, kwestia nauczenia się patternu jego ataków i mashowania bloku w odpowiednim momencie, jest sporo momentów kiedy można mu bezpiecznie dowalić, a poise pięknie mu się nabija podczas uniku bądź skoku kiedy atakuje tym czerwonym znaczkiem kanji.

U mnie całkiem nieźle. Wszystkie dostępne tereny wokół zamku zrobione i prawie wszyscy bossowie kaput (olałem tylko jednego Bezgłowego w lesie, bo moje ataki i tak nic mu nie robią). Teraz

Ukryj zawartość

powrót do zamku Ashina w trakcie najazdu nowych ninjasów, zapowiada się jakiś przypał fabularny 

Żywotność +16, Atak+8, buteleczki+8. Giereczka idzie na lajcie, ciekawe czy chociaż połowa już za mną :hmmm:

to juz koncowka gry raczej

ja moglbym miec 17 zywotnosci i 8 ataku ale zostalem na 14/6 zeby nie bylo za latwo.

• Minusik 2
Opublikowano
3 minuty temu, Banan91PL napisał:

wie ktoś jak zabić tego typka e pancerzu ?

Spoiler

Rozj.ebać mu poise najlepiej siekierą z followupem Fang and blade albo combat artsem rozbijającym poise czyli Ichimonji na skraju przepaści i po animacji spadnie w przepaść/.

• Plusik 1
Opublikowano
9 minut temu, Rozi napisał:

Goście już grę przechodzą, dwa dni po premierze :gayos:

Grają po 15 godzi dziennie i się dziwią że gra szybko pęka xD

Opublikowano
4 minuty temu, XM. napisał:

Grają po 15 godzi dziennie i się dziwią że gra szybko pęka xD

gdzie?

1 minutę temu, PlastikowySmalec napisał:

Panowie jak takie niby łatwe Nioh powodowalo u mnie kurłice i pada na ścianie to tutaj nawet nie ma co startowac?

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

nawet nie probuj :)

• Lubię! 2
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, PlastikowySmalec napisał:

Panowie jak takie niby łatwe Nioh powodowalo u mnie kurłice i pada na ścianie to tutaj nawet nie ma co startowac?

3 minuty temu, Bansai napisał:

nawet nie probuj :)

Niekoniecznie... Mnie NIOH pokonał (choć kiedyś jeszcze się podejmę), a tutaj jest zupełnie inaczej i póki co - nie narzekam.
OK, nadal nie doszedłem do żadnego bossa, a mini bossów ubiłem ledwie trzech (czwarty mnie bije), ale jest spoko jeśli chodzi o poziom trudności.

• Haha 1
Opublikowano

Super sie czyta te wasze wypociny. Juz nie mogę sie doczekać własnej płytki. Przypomną sie czasy BB. Ale będę ciorane. Oby tylko nie była krotka. 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, MEVEK napisał:

Super sie czyta te wasze wypociny. Juz nie mogę sie doczekać własnej płytki. Przypomną sie czasy BB. Ale będę ciorane. Oby tylko nie była krotka. 

O długość się nie martw serio ; D

jak gracie omijacie mobki niektóre czy czyścicie wszystkk po drodze ? Niektóre moby już w lesie czy dolinie ostro dają ... nazbierało mi się tych generałów mini bossów i bossów do zabicia 

Edytowane przez Banan91PL
Opublikowano
22 minuty temu, MEVEK napisał:

Jesli dobrze kminie i faktycznie jestem na samym koncu [podejrzewam ze jeszcze 1 lokacja przede mna] to gra bedzie mniej wiecej na poziomie Bloodborne jesli chodzi o dlugosc, czyli mega satysfakcjonujaco biorac pod uwage intensywnosc przygody.

7 minut temu, Banan91PL napisał:

O długość się nie martw serio ; D

jak gracie omijacie mobki niektóre czy czyścicie wszystkk po drodze ? Niektóre moby już w lesie czy dolinie ostro dają ... nazbierało mi się tych generałów mini bossów i bossów do zabicia 

Omijanie mini-bossow i bossow tylko ci szkodzi bo nie dostajesz za nich gourd seedow, prayer beadsow i memory ktore zwiekszaja twoje zdolnosci lecznicze, zycie/posture i sile ataku, zwiekszaja dosc znaczaco dodam jeszcze.

Opublikowano (edytowane)

Długość gry? Wystarczy biegać osiemdziesiąt razy po tych samych lokacjach, ćwicząc na szeregowcach timing i ciułając hajsy na sakiewki :lapka:

Ten

elitarny Ashina w zamku to jest jakiś przekoks mocno :obama: Niby strategia nieskomplikowana, dash i ciach-prach, ale no... Nie wiem, czy dam mu radę.

Edytowane przez Bzduras
Opublikowano
Teraz, Bzduras napisał:

Długość gry? Wystarczy biegać osiemdziesiąt razy po tych samych lokacjach, ćwicząc na szeregowcach timing i ciułając hajsy na sakiewki :lapka:

Ten

Ukryj zawartość

elitarny Ashina w zamku to jest jakiś przekoks mocno

:obama: Niby strategia nieskomplikowana, dash i ciach-prach, ale no... Nie wiem, czy dam mu radę.

jak tylko zaswieci mu sie pochwa to od razu badz gotowy na podwojne wcisniecie deflecta i potem napierdalasz w opor i tak w kolko

To jest praktycznie jego caly moveset, ma malo zycia i posture wiec jak tylko ogarniesz ten timing to bedzie z gorki.

• Lubię! 1
Gość suteq
Opublikowano
58 minut temu, Rozi napisał:

Goście już grę przechodzą, dwa dni po premierze :gayos:

Spokojnie, to tylko Bonzaj :ragus: 

Opublikowano

Mimo że tak się nawkurzałem na

Spoiler

Genichiro

to sama walka była za(pipi)iście miodna. Tylko szkoda, że przez moje zgony wszyscy zachorowali na Dragonrot.  :gayos:

Opublikowano
3 minuty temu, Bigby napisał:

Mimo że tak się nawkurzałem na

Ukryj zawartość

Genichiro

to sama walka była za(pipi)iście miodna. Tylko szkoda, że przez moje zgony wszyscy zachorowali na Dragonrot.  :gayos:

Jedna z moich ulubionych walk z bossami ever.

Naprawde znakomicie wywazona, z ciekawym gimmickiem pod koniec, kwintesencja From Software w jednym bossie imo.

Opublikowano

Jeszcze go nie pokonałem, ale Mikiri to w tym przypadku konieczność.

Zastanawiam się, czy można tego samego przeciwnika dwa razy cichaczem załatwić korzystając z dymnego ninjutsu. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Bigby napisał:

Jeszcze go nie pokonałem, ale Mikiri to w tym przypadku konieczność.

Zastanawiam się, czy można tego samego przeciwnika dwa razy cichaczem załatwić korzystając z dymnego ninjutsu. 

Mikiri ? Chyba nie mam tego ulepszenia jeszcze

edit aa ok nadepnięcie na włócznie , próbowałem ale ciężko tak ciśnie 

Edytowane przez Banan91PL