Bzduras 12 325 Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 47 minut temu, Bansai napisał: Pokaż ukrytą zawartość jak tylko zaswieci mu sie pochwa to od razu badz gotowy na podwojne wcisniecie deflecta i potem napierdalasz w opor i tak w kolko To jest praktycznie jego caly moveset, ma malo zycia i posture wiec jak tylko ogarniesz ten timing to bedzie z gorki. Mmmmmm, mmmmm, deflecty, blau, pau, pow! Znaczy się - zaorałem typa, dzięki za podpowiedź z deflectem! Jeden miniboss, a satysfakcja z pokonania przeogromna Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Ja na niego chyba przekoksiłem, jeszcze testowałem parasolkę i całe posture praktycznie na raz poszło. W następnym przejściu trzeba uczciwie go załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 To tak jak ja. Chciałem przetestować parasol i jak tylko jego katana się z nim zetknęła, to był praktycznie martwy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banan91PL 34 Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Podpowie ktoś gdzie znajdę parasolkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Sprzedaje ją taki mały gnom w Ashina Castle. Ukrywa się w jednym z budynków z dziurą w dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 452 Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 OK, Pijaczu ostro mną wyciera podłogę... Wszystkie mobki ogarniam (choć te z bocznych korytarzy czasem niepotrzebnie się dołączą), ale on jest konkretnym koksem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banan91PL 34 Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 11 minut temu, Wredny napisał: OK, Pijaczu ostro mną wyciera podłogę... Wszystkie mobki ogarniam (choć te z bocznych korytarzy czasem niepotrzebnie się dołączą), ale on jest konkretnym koksem. Ławy mega... najpierw zabij mobki ucieknij żeby boss zapomniał o tobie walnij mu hita zza pleców żeby jedno oczko zjechać mu. Potem czekasz aż pije flaszkę to 3 ciosy odskok potem 2 ciosy odskok spokojnie cierpliwie zajedziesz go. Ja biegałem dookoła niego sprintem i czekałem na okazje dwa hity i run Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 343 Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 (edytowane) Cytat Ciekawostka - możecie biegać sprintem trzymając przycisk uniku. Takie coś powinno być oczywiste, niestety gra kompletnie nie umie tłumaczyć zasad rozgrywki. Doszedłem do Sowy Lekkie zaskoczenie, nie powiem, a jak mnie pięknie typek sponiewierał Edytowane 24 Marca 2019 przez Josh Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 452 Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Teraz, Banan91PL napisał: Ławy mega... najpierw zabij mobki ucieknij żeby boss zapomniał o tobie walnij mu hita zza pleców żeby jedno oczko zjechać mu. Potem czekasz aż pije flaszkę to 3 ciosy odskok potem 2 ciosy odskok spokojnie cierpliwie zajedziesz go. Ja biegałem dookoła niego sprintem i czekałem na okazje dwa hity i run Myślałem, że takim bydlakom nie da się robić takiego psikusa. Wcześniej spotkałem takiego jednego grubasa z młotem i mimo posiadania jednego paska energii, nie mogłem ani na niego skoczyć, ani wbić mu kosy w plecy, więc założyłem, że bossowi też tego nie dam rady uczynić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Ogólnie sprint potrafi czasem nieźle namieszać przeciwnikom w głowie. Kilka razy tak walczyłem z ostatnim bossem. Najlepiej trzymać przy tym lekki dystans, a potem go skrócić wślizgiem za plecy i wykończyć szybkim ciachnięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 6 minut temu, Wredny napisał: Myślałem, że takim bydlakom nie da się robić takiego psikusa. Wcześniej spotkałem takiego jednego grubasa z młotem i mimo posiadania jednego paska energii, nie mogłem ani na niego skoczyć, ani wbić mu kosy w plecy, więc założyłem, że bossowi też tego nie dam rady uczynić. Ale Pijak to nie jest boss Cytuj Odnośnik do komentarza
Banan91PL 34 Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Boss to po pijaku dopiero da ci w kość @Wredny Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 343 Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Ale żeby było fair: niektórzy sub-bossowie potrafią być znacznie trudniejsi od pełnoprawnych szefów. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Ten tego 3 h Spoiler Walki z bossem na samej górze zamku I na dzisiaj koniec. W pewnym momencie się poddałem i wróciłem do hirata estate aby znaleźć to co podobno pominąłem. Znalazłem ukrytą lokacje i wyskoczył Spoiler Ninja I chyba miałem błąd gry ale zabawny. Spoiler Ninja mnie wystraszył więc skoczyłem do wody a on za mną i zginął. Najprostsza walka w grze Na tego bossa z którym mam kłopot jakaś proteza lepiej działa? Czy olać protezy i napierdalac i parować? Drugie pytanko co to za Spoiler Niebieski czarodziej w podziemiach zamku. One shotuje mnie latającym gównem. Jest jakiś sposób aby się przed tym chronić? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 I co, weekend minął, gra się podoba czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Czuję, że jak skończę tą grę je.bnę większy laborat w odpowiednim temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banan91PL 34 Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Moim zdaniem jest mega... BB był dla mnie przytłaczający depresyjny klimat, DS3 była świetna a tu jest sztos Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Boss numer 5 za pierwszym podejsciem no ok za drugim bo za pierwszym pada odlozylem Zaczyna sie robic latwiej Cytuj Odnośnik do komentarza
Szajka 407 Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Opancerzony rycerz na moscie czy czyms ale mnie mocno bije :(...ile razy mu trzeba smiertelny cios zasadzic,zeby padl? Poki co skacze nad nim jak malpa i kilka razy brakowalo kilku mm by drugi raz mu dowalic,ale zawsze mnie dojezdza i tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gumiś_JaGoDa 961 Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 4 minuty temu, Szajka napisał: ile razy mu trzeba smiertelny cios zasadzic,zeby padl? Tyle razy ile czerwonych kółek nad paskiem życia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 7 godzin temu, Figaro napisał: I co, weekend minął, gra się podoba czy nie? Tak, podoba się. Pomimo pewnych zmian w formule rozgrywki i przełożeniu nacisku z powolnego i cierpliwego rozgryzania każdej lokacji na raczej dynamiczne starcia i rozkminiania ścieżki stealth to nadal gierka od FS. A jak historia pokazała i gracze zweryfikowali, każdy tytuł spod ich szyldu, niezależnie od większych czy mniejszych różnic w gameplayu czy klimacie ma jedną cechę wspólną - dziki fun i satysfakcję, jaką daje tutaj progres. Każda nowa miejscówka, każdy spotykany na drodze przeciwnik i każdy ubity boss dają to mrowiące uczucie "zen grania" w mosznie, i to jest to, co przyciąga chłopka z padem do Sekiro z niezmienną siłą... znaczy się, ta satysfakcja, nie moszna. Jest duży potencjał na GOTY. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szajka 407 Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 4 minuty temu, Gumiś_JaGoDa napisał: Tyle razy ile czerwonych kółek nad paskiem życia. On nie ma kropek nad paskiem zycia kolego, ale podziekowal za checi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gumiś_JaGoDa 961 Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Teraz, Szajka napisał: On nie ma kropek nad paskiem zycia kolego, ale podziekowal za checi. Aaa... to przepraszam nie byłem tam jeszcze, a myślałem, że to jeden z tych którzy mają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Teraz, Szajka napisał: On nie ma kropek nad paskiem zycia kolego, ale podziekowal za checi. To w takim razie zbijasz mu posture i walisz go raz, a solidnie. Inna bajka to ile hitów potrzeba żeby mu tą posturę zbić, ale tutaj już wjeżdżamy w teren "jakie ataki stosujesz, jak często zbijasz wyprowadzone przez ludka ciosy, jak szybko po sobie następują kolejne szlagi" i raczej nikt nie da Ci uniwersalnej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 @Szajka Spoiler Musi być blisko krawędzi tego mostu gdy zadajesz ostatni cios Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi