Skocz do zawartości

Sekiro: Shadows Die Twice

Frantik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Wredny napisał:

Ogólnie fajne jest to, że wzorem soulsów, wyjście z gry pozostawia nas dokładnie w tym samym miejscu, w którym staliśmy, więc szybki upload w chmurę i po ewentualnych porażkach można zaczynać bez powiększania zarazy.. 

• Plusik 2
Opublikowano

Ogolnie to kurwowalem w tej grze tylko 2 razy i mysle ze bede kurwowal poraz trzeci na ostatnim Bossie. Gierka dla mnie jest latwiejsza niz DMC5 na DMD  o tam to juz po 8 misjach mi sie zyc odechcialo

Opublikowano
9 minut temu, wet_willy napisał:

Ogolnie to (pipi)owalem w tej grze tylko 2 razy i mysle ze bede (pipi)owal poraz trzeci na ostatnim Bossie. Gierka dla mnie jest latwiejsza niz DMC5 na DMD  o tam to juz po 8 misjach mi sie zyc odechcialo

Na czym tak się irytowałeś jeżeli można wiedzieć? 

Opublikowano
16 godzin temu, wet_willy napisał:

@Bansai

Duzo Expa na NG+? 

Dostaje sie dalej Beadsy i Memories? 

Rozpracowalem juz Bossa na tej Arenie od kiedy zakumalem ze mozna praktycznie wszystko mu parowac/blokowac z tych atakow co maja z dupy Hitboxy...

Brakuje mi 4 Beadosw zeby wbic maxa @_@

expa w pyte

memories tak, beadsy nie, trzeba znalezc te ktore minales

boss padl jak szmata ale i tak irytowal hitboxami

Opublikowano (edytowane)

Faza gry, w której obecnie jestem, chyba jest najsłabsza

Spoiler

recykling bossów i minibossów, słaba miejscówka: całe Mibu jest mocno meh, na plus Orin, ale zbyt banalna była.

@XM.

Spoiler

Druga faza nie jest trudna imo, zachowaj spirit emblemy: wal olejem i flame ventem, atakuj po wślizgu małpiszona z jednym uderzeniem, jak zacznie podnosić łeb odskakuj, każdy atak mieczem jest w miarę łatwo deflectować (oprócz combo na wślizgu). Btw. jakie lokacje wykonałeś już?

Edytowane przez Hendrix
Opublikowano

39Aypkn.jpg

NO (pipi)a  I KTO TERAZ MADAMADA? :yeti:
Z podjarki aż nie dałem rady zrobić ładnego screena. Babsko będzie śniło mi się po nocach :sapek:

Zastosowałem podobną taktykę jak pokazał @Wredny, a jako że nie miałem już tych strzelających nasionek, to biegałem naokoło pomieszczenia jak oparzony, gdy tylko raszpla wzywała fantomy. Po jakimś czasie same znikają - tylko trzeba uważać, co by nas potem za bardzo nie trafiły te świecące cosie z nich.

Wczoraj trochę z rezygnacji, trochę dla odmiany, poszedłem na koniuszego. Walka o niebo prostsza i przyjemniejsza, tym bardziej jeśli użyje się

petard z protezy

• Plusik 3
Opublikowano

Faktycznie - Gyobu na koniku to banał przeokrutny - popełniłem masę głupich błędów, a i tak wygrałem za pierwszym podejściem. Nie znałem jego move-setu, parę razy dałem się w głupi sposób trafić (bije jak mała dziewczynka), a padł zanim zacząłem go studiować. W sumie rozumiem, że to pewnie miał byc pierwszy boss i to moja wina, że najpierw spotkałem tę starą raszplę - pewnie w odwrotnej kolejności robiłby większe wrażenie :)

Opublikowano

Pokonałem mini bossów z fear byli banalni z 

Spoiler

Parasolką

Ehhh do tego pokonałem 2 minibossow których pominąłem dodatkowo ulepszyłem zdrowie. Po czym pobiegłem do 

Spoiler

Tatusia

I mnie za(pipi)ał. Na dzisiaj koniec. Jutro skupię się na nim kompletnie. Dobrze że głupiego

Spoiler

ninja przed nim pokonałem dzięki ninjutsu

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, XM. napisał:

Ehh małpa mnie dyma  jak chce - nawet 1/4 paska  na mogę zabrać. Jeszcze ta klatwa co rzuca :gayos:

Parasolki

można użyć jak się drze :)

Edytowane przez Szymek_PL_