messer88 6 418 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 @Kazub bankowo znika jeden miniboss przy serpent shrine a wraz z nim bead Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Mini boss znika, a bead wtedy jest do kupienia w shrine przy świątyni za 2200 golda. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 tak myślałem ale brakuje mi 3 beadsów do kompletu - dwa są do zdobycia tylko przy jednym z innych zakończeń, zostaje jedno właśnie za tego minibossa. Też miałem tam jedną sztukę do zakupu ale podejrzewam że to z jakiegoś handlarza. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 U mnie jedno miał handlarz z początku gry, a w późniejszej fazie na drodze do niego stał DoH. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Ok, to Włócznia, Generał, Józef i Pani Motyl leżą jednego dnia. Walka z panią była zarąbista. Właśnie tego oczekuję od reszty starć. Powiedzcie mi tylko co potrzebne aby mieć trzy kółka odrodzenia? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Starcie z Genichiro parry, parry, unik, mikiri, deathblow phase 2 troszku trudniejsze, ale padl dosc szybko. Ogolnie myslalem ze to jakas opcjonalna walka bo najpierw doszedlem do niego ukrytym przejsciem xd no ale pozniej przez dojo diszedlem w to samo miejsce jednak Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 walka rewelacyjna, ale spędziłem przy niej chyba z 2h, narazie najtrudniejszy przeciwnik, jakiego spotkałem. Skad moge wziąć Confetti? Trzeba farmic, bo wróciłbym do bezglowego! Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Godzinę temu, McDrive napisał: Ok, to Włócznia, Generał, Józef i Pani Motyl leżą jednego dnia. Walka z panią była zarąbista. Właśnie tego oczekuję od reszty starć. Powiedzcie mi tylko co potrzebne aby mieć trzy kółka odrodzenia? Divine Gowniak za krople z motylowej da ci taka opcje 12 minut temu, easye napisał: walka rewelacyjna, ale spędziłem przy niej chyba z 2h, narazie najtrudniejszy przeciwnik, jakiego spotkałem. Skad moge wziąć Confetti? Trzeba farmic, bo wróciłbym do bezglowego! samuraje w niebieskich kimono rzucaja rzadko confetti 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 821 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 (edytowane) Ale skill mi urósł, małpy poszły do piachu, bonusowi subbossowie i Ci wieksi dostali łomot, doszedłem do ostatniego i zobaczymy, ale na pewno będę starał się o platyne. Edytowane 31 Marca 2019 przez XM. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Właśnie przeszedłem ostatniego bossa. Piękna gra. Piękna pod każdym względem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 no i trochę posiedzę nad tym genchiro na wieży. walka ciężka, ale czuć że uczciwa. jedyny jaki mam do tej gry zarzut to strasznie dziwne tempo rozgrywki. no boss za bossem normalnie. mam wrażenie, że trudność tej gry wynika też z tego, że gra nie daje złapać oddechu. to tak jakby w bloodborne rozmieścić cleric beast, ojca, amelię i bsb co 3 minuty od siebie. brakuje mi trochę tej eksploracji, poczucia zagubienia. tutaj wszystko na razie idzie jak po linii, od bossa do bossa dlatego już teraz wiem, że Sekiro przy BB nawet nie stało, chociaż to nadal fantastyczna gra Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 452 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 2 minuty temu, Bansai napisał: Po pierwszym przerażeniu koleś jest banalny - wystarczy spamować kontrą, bo ma te swoje szybkie podwójne cięcie, poprzedzone błyskiem klingi - ze trzy takie sparowane serie i jedna kulka zniwelowana. Dziś się właśnie z nim rozprawiłem i byłem z siebie całkiem dumny Zresztą z każdym postępem w tym tytule jestem z siebie dumny, bo jak na melepetę bez refleksu, który w soulsach wszystko brał na tarczę, bo parry wykraczało poza moje manualne zdolności, to ta gra powinna być dla mnie Mission Impossible, a jednak wciąż walczę 1 minutę temu, ragus napisał: jedyny jaki mam do tej gry zarzut to strasznie dziwne tempo rozgrywki. no boss za bossem normalnie. mam wrażenie, że trudność tej gry wynika też z tego, że gra nie daje złapać oddechu. to tak jakby w bloodborne rozmieścić cleric beast, ojca, amelię i bsb co 3 minuty od siebie. brakuje mi trochę tej eksploracji, poczucia zagubienia. tutaj wszystko na razie idzie jak po linii, od bossa do bossa dlatego już teraz wiem, że Sekiro przy BB nawet nie stało, chociaż to nadal fantastyczna gra Coś w tym jest - możliwe, że to przez ten stealth - skoro większość mobków można wyciąć po cichu to chcieli nadrobić bossami. Z niekłamaną przyjemnością witam każdy spokojniejszy fragment, w którym eksploruję i mierzę się tylko z podrzędnym motłochem - niestety te chwile są bardzo ulotne... Przed chwilą miałem taki fragment - po walce z ciężkozbrojnym Spoiler (swoją drogą słaby motyw z tym zrzuceniem z mostu - wolałbym jakby to była opcja, a nie konieczność) poszedłem zwiedzać piękne, jesienne okolice, a tu na końcu chatka, jakieś Spoiler Voldo-pokurcze i ich tata - wielki sk#rwiel... I chyba żadnej kapliczki w pobliżu, więc trochę słabo to widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 (edytowane) No ja też już w trakcie new game+, ale generalnie Sekiro lekko mnie zawiodło - nadal jest bardzo dobrze, ale wszystko poza systemem walki, który jest świetnie zrobiony (chciałbym jego rozwinięcie w kolejnych grach From) i bardzo dobrym VA, jest słabsze niż oczekiwałem. Spoiler No i gra jest dla mnie prostsza niż standardowe Soulsy, ale to raczej osobiste wrażenie - jeśli ktoś ma wyczucie rytmu, to po prostu system posture daje dużego kopa ofensywie i defensywie. Brawa jednak za ostatniego Bossa, to było dobre wyzwanie na koniec. Ten pojedynek i Genchiro, to moje ulubione walki w grze. Recykling jednak w drugiej połowie jest fatalny, wolałbym deczko krótszą grę, ale bez walczenia po kilka razy z tym samym mini-bossem, dodatkowo każda z takich walk jest dość trywialna, bo mają TEN SAM rytm co poprzednicy. Nie jestem też zadowolony z level designu (jak na poziom From). Na duży plus brak możliwości przelevelowania, dzięki temu sam system mógł błyszczeć najjaśniej. Teraz trzeba wbić platynę jeszcze i czekać na nową grę studia. Edit: sama platyna jest dość prosta. Edytowane 31 Marca 2019 przez Hendrix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Gra jest świetna, nowy system walki mega, ale dalej ich najlepszym tytułem jest Bloodborne. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Gra jest jaka jest. Jak komuś się nie podobają bossowie to trudno ja lubię takie pojedynki bez zbędnej eksploracji. Dlatego np moją ulubioną serią jest Monster Hunter. Czy jest gorsza od jakiejś innej gry? Nie wiem, pewnie tak. Wiem za to na pewno, że już jest kultowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 51 minut temu, Wredny napisał: I chyba żadnej kapliczki w pobliżu, więc trochę słabo to widzę... Tam lecisz linką gałęziami i zaraz jesteś nad bossem. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Te owiniete figurki buddy, ktore niby wzniesione podczas modlitwy przywracają jeden splot mocy wskrzeezenia, jak je użyć? Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Nie wiem nigdy nawet nie myslalem o uzyciu xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 W końcu po chyba 50 zgonach padła pani motyl. Rany jaka ulga... Musiałem wcześniej zrobić pana na koniu, bo bym chyba pada rozwalił. Pan na koniu padł za 5 razem. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 25 minut temu, easye napisał: Te owiniete figurki buddy, ktore niby wzniesione podczas modlitwy przywracają jeden splot mocy wskrzeezenia, jak je użyć? Normalnie jak każdy inny item Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 No sek w tym, że jest na szaro, nawet jak 1 wskrzeszenie wykorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Jak masz przekreślone kropki taką kreską czarną to wtedy można użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 such a lust for flight... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 A ty jak tam Figaro? Którego bossa już pokonałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi