Kazub 4 583 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) 12 godzin temu, XM. napisał: Calą yebaną gre korvilem na typow z wlocznia. Co sie okazalo? Pokaż ukrytą zawartość ostatni boss ma wlocznie i jest najbardziej przeyebana w grze no masakra Poddaje sie. Ja sie poddaje jak widze takie spoiler tagi niespodzianki. Kliknac nie kliknac kliknac nie kliknac.... Bansai Wiem wiem gadalismy o tym. Ubierzmy realizm w cudzyslow, w Sekiro sie po prostu WALCZY. Powiedz jak sie ma stosunek zdobywanego expa do ceny kolejnych skill pointow. Wymusza grind czy wpada naturalnie ? Apropo jizo - nie uzylem ani razu ale prawdopodobnie uzupelnia resa ktory sie napelnia (kolko zapelniajace sie na rozowo) Albo i nie internet mowi i ze daje resa i zdejmuje locka (czarna krecha) Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez Kazub Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 28 minut temu, Gumiś_JaGoDa napisał: Mi udało się tego użyć po wykorzystaniu jednego wskrzeszenia, ale nie miałem już czarnego przekreślenia. Użyłem tego przy posążku odrodzenia - może ma to jakieś znaczenie. Poszedłem dalej trochę z fabula i już wiem, ze tego można używać Jizu dopiero jak damy boskiemu dziecku krople krwi, tak by mięć 2 koła wskrzeszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) Fajne te sekiro. Ale bb to jednak tak mnie w chu.ja nie robilo z gubieniem znacznika przeciwnika podczas walki. Cale szczescie ze koniuszy to lamus ale dwa razy podczas walki przy scianie zgubilo mi znacznik i dwie jakze wazne w takiej grze serie ciosow poszly w powietrze. Za to walka z motylica zrogowaciala fajna. Taka nie za latwa z poczatku. Klniecie jak gra robi w chu.ja itp zeby po 2h przejsc ja bez uzywania estusa tak bedac wytrenowanym na niej Az sie ninja gaiden pierwsze przypomnialo i walka z doku albo ta babka latajaca. Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez kanabis Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 692 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) No i doszedłem do walki z Owl Kolejne godziny wk.urwiania się zanim ogarne jak to wygrać ;P Ubiłem wcześniej chyba wszystko co mogłem i będę robić najlepsze zakończenie więc coś czuje, że to jest i tak pikuś w porównaniu do tego co czeka mnie później ... EDIT: No i padł. W sumie nie był tak trudny. Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez Ins Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) Kamera pod sciana czesto pokazuje faka przez co z automatu im ciasniejsza lokacja tym trudniej niestety i dobrym pomyslem jest czasem zwolnic locka on'a. A za koniuszego lamusa masz becki od chlopakow poniewaz his name is... GYOBU MASATAKA ONIWAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!1111!!!!!!!!!!!! Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez Kazub 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 821 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) Dla mnie top 3 najtrudniejszych bossow Isshin the sword saint Malpa Lady motylek Przy czym jeszcze musze inne zakonczenia ogarnac wiec jeszcze ze 3 bossow mam lrzed soba. Zobaczymy na ng+ jak pojdzie z nimi, moze ktos inny "pozytywnie" zaskoczy. Ogolnie to gra ma jedne z najfajniejszych walk z bossami ever, brakowalo mi tak starc z szefami w grach. Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez XM. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) Wymagana walka z Spoiler Owl jest dość prosta, w zasadzie można grać agresywnie i karać każdy whiff, a cios po shurikenie, ten z wyskoku, NIGDY nie trafia jeśli po odbiciu shurikena po prostu się nie ruszamy, za każdym razem dając tonę czasu na wbicie posture/health damage. Drugi lifebar jest ciekawszy, ale nadal wykonuje ww. cios, przez co walka trochę staje się banalna, szczególnie, że combosy/ciosy do deflectowania często mają spory recovery time. Edit: Cios z wyskoku normalnie ma duży tracking i boss baituje dodge od ciebie. Na serio można stać z blokiem i walnie tuż przed tobą. Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez Hendrix Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Mam nadzieję że będzie do gry jakieś soczyste dlc zbliżone jakościowo do Old huntersów możliwie bez recyklingu. A właśnie co do tego, co jak co ale z tym fioletowym typkiem to imo przegięli. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 26 minut temu, Hendrix napisał: Wymagana walka z Ukryj zawartość Owl jest dość prosta, w zasadzie można grać agresywnie i karać każdy whiff, a cios po shurikenie, ten z wyskoku, NIGDY nie trafia jeśli po odbiciu shurikena po prostu się nie ruszamy, za każdym razem dając tonę czasu na wbicie posture/health damage. Drugi lifebar jest ciekawszy, ale nadal wykonuje ww. cios, przez co walka trochę staje się banalna, szczególnie, że combosy/ciosy do deflectowania często mają spory recovery time. Edit: Cios z wyskoku normalnie ma duży tracking i boss baituje dodge od ciebie. Na serio można stać z blokiem i walnie tuż przed tobą. no walka prosta jak jestes agresywny ja po 5 próbach pokonałem dłużej mi Spoiler monk zajął mimo że zdjąłem mu 2 paski cichaczem to 3 był dla mnie trudny xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Hendrix Yep, robi wiecej zamieszania i ucieka sie do tanich sztuczek niz stwarza zagrozenia. Dywersyjny boss, tak jak sama postac. Samo spotkanie i starcie baaardzo klimatyczne messer - na 99% bedzie o ile acti nie wpadnie na pomysl rozmieniania marki na drobne. Jednak maja tym razem pod soba studio duze, z wyrobiona marka i zdziwilbym sie, gdyby umowa dawala activision swobode w decydowaniu o ksztalcie gier i polityki wydawniczej. Juz teraz sekiro pewnych rzeczy nie ma - multiplayer "bo tak", mikroplatnosci, klasyczny preorder bez 10ciu wersji za nieprzyzwoite pieniadze, easy mode, lokowanie produktu.... Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 821 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 44 minuty temu, messer88 napisał: Mam nadzieję że będzie do gry jakieś soczyste dlc zbliżone jakościowo do Old huntersów możliwie bez recyklingu. A właśnie co do tego, co jak co ale z tym fioletowym typkiem to imo przegięli. Prosze o dwa sowite dlc i szybka kontynuacje z paroma broniami i brutalnoscia jak w ng2. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Włoczniarze, najgorszy sort japonca tfu Mam opcje isc teraz do jakis lochow, do malp i do glebin. Gdzie najpierw gdzie najmniej przeje,bane? Tylko prosze mnie nie klamac Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Do małp. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 8 godzin temu, Kazub napisał: Ja sie poddaje jak widze takie spoiler tagi niespodzianki. Kliknac nie kliknac kliknac nie kliknac.... Bansai Wiem wiem gadalismy o tym. Ubierzmy realizm w cudzyslow, w Sekiro sie po prostu WALCZY. Powiedz jak sie ma stosunek zdobywanego expa do ceny kolejnych skill pointow. Wymusza grind czy wpada naturalnie ? Apropo jizo - nie uzylem ani razu ale prawdopodobnie uzupelnia resa ktory sie napelnia (kolko zapelniajace sie na rozowo) Albo i nie internet mowi i ze daje resa i zdejmuje locka (czarna krecha) Expa na NG+ sporo, ale jednak bedzie trzeba troche pogrindowac chyba zeby odblokowac wszystkie skille bo liczba expa potrzebna do skillpointa nie jest wprost proporcjonalna do expa zdobywanego po zwyklym new game. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szajka 407 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Alez malpa mnie wkurzala,az w koncu padla,a chwile pozniej padla wraz ze swoja baba. Pijany we mgle tez za wiele nie poszponcil. Lece dalej Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 692 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Po raz pierwszy mam wrażenie, że trafiłem na bossa, który jest ponad moje siły (na chwilę obecną przynajmniej). Mowa o Sowie w Hirata Jeszcze popróbuje ale coś czuje, że trzeba będzie pooglądać jak na internetach się z nim rozprawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 @Ins Z czym dokładnie problem? Walka jest sporo trudniejsza, ale kilka rad mam, szczególnie na drugą fazę, bo pierwsza powinna pójść w miarę ok Spoiler ale trzeba uważać na combo z fajerwerkami, jak widzisz proch, zawsze odskakuj do tyłu i bądź przygotowany na mikiri, bo lubi po tym thrusta zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Powoli zaczynam czerpać z tego przyjemność XD Mam pytanie o jedną rzecz - skoro mam skilla kontra mikiri to rozumiem że do działa tylko na zajechanego przeciwnika? Myślałem że to daje się wykonać na bossie i zdjąc mu trochę paska. Coś źle robię? Zerknijcie na filmik - wprawdzie prawie zostaje dojechany i trochę przy końcu mnie poniosło ale bedzie widać o co chodzi i jak ischimonji go stageruje: https://gamerdvr.com/gamer/mozon-pl/video/72389072 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Masz kiepski timing, u mnie wchodziło niezależnie od paska życia. https://www.youtube.com/watch?v=gY7Gbt7g-FE Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Mikiri wchodzi zawsze na kazdy atak typu "thrust" bez wzlgedu na zycie przeciwnika. Wlasnie NG+++ peklo, no to pora zrobic ostatni ending na NG++++ i chyba starczy tej niesamowitej gierki na jakis czas. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 692 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) 57 minut temu, Hendrix napisał: @Ins Z czym dokładnie problem? Walka jest sporo trudniejsza, ale kilka rad mam, szczególnie na drugą fazę, bo pierwsza powinna pójść w miarę ok Pokaż ukrytą zawartość ale trzeba uważać na combo z fajerwerkami, jak widzisz proch, zawsze odskakuj do tyłu i bądź przygotowany na mikiri, bo lubi po tym thrusta zrobić. Z tego co widzę problemem jest moja nadgorliwość. Zbyt szybko chce go ubić i popełniam proste błędy, przykładowo Mikiri za szybko chce odpalić i od razu kara. Raz doszedłem do drugiej fazy i nawet pół paska mu zabrałem no ale nie wytrzymałem presji ;P Wcześniej czy później pęknie. Zauważyłem, że Parasol Suzaku nieźle mu nabija posture więc chyba z tym się pobawie w pierwszej fazie EDIT: O yebaniutki, zrobił na mnie Mikiri Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez Ins Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) @Ins W drugiej generalnie trzeba pamiętać o trzech rzeczach: Spoiler 1. Jak teleportuje się do sowy, to najczęściej oznacza atak z wyskoku na twoje plecy, najbezpieczniej trzymać blok, chociaż można w ostatniej chwili zrobić unik (tylko jak nie wyjdzie to 2/3 zdrowia [*]) 2. Jak używa ognistej sowy, to combo zawsze jest takie samo: ognisty sweep na dystans (unik skokiem), po czym leci thrust, więc mikiri w pogotowiu 3. Tym razem jak skacze używa shurikenów @Bansai Mi dzisiaj pierwsze NG+ pękło, w sumie zajęło mi to ~8 godzin (w tym trochę farmienia na skille, ale większość zostawiłem na NG++, to będzie mozolna droga :|) Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez Hendrix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Ja dziś zacząłem ng+, zrobiłem hiratę i gyoubu, bardzo ładnie leci ten exp. Serio to tak wygląda dalej że nie obejdzie się bez farmy na wymaksowanie skilli? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 692 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 @Hendrix Ubiłem tego pok.urwieńca :):):) Pierwszą fazę się wyuczyłem i atakowałem tylko wtedy gdy był gwarant i starałem się być cały czas blisko niego, wtedy o dziwo było bezpieczniej. W drugiej fazie natomiast skorzystałem z twoich podpowiedzi (dzięki) i jak już mu zabrałem pół paska to odpaliłem Ako Sugar i Divine Confetti by szybciej mu energia zleciała). No jest satysfakcja, nie powiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) @messer88 Jestem w NG++, skill point kosztuje mnie obecnie 40 tys. exp (a jeszcze bardzo dużo potrzebnych jest), patrząc po skalowaniu, to końcowe skill pointy będą po 80-90+ tys. Spoiler Fioletowy ninja podczas najazdu Ashiny, biorąc pod uwagę jak na razie wygląda skalowanie, pewnie będzie dawał coś ok. 2 tys. - a to najszybszy run generalnie, przy endingu, który chcę zrobić teraz. Do trofki wymagane są pełne, wykupione 5 drzewek skilli. Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez Hendrix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi