Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Wyświetleń 329,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Jakby ktoś się jeszcze martwił o hitboxy.

• Kiedyś to i jazda furmanką czy na osiołku bywała standardem. I wiecie co? Pozmieniało się trochę od tamtych czasów

• Narzekaj na posty o tym jak gra działa na konsolach, a jednocześnie pisz o tym jak to twój kurier jest już w drodze z egzemplarzem gry 

Opublikowano

Gdybym grał na zwykłym padzie, a nie na Elicie to już by latał po pokoju.

Pytanko:

Czy jeżeli użyje ryżu (Drobny Śnieg) to po przegranej walce będę mógł skoczyć do Sanktuarium i dostanę kolejną porcję ?

Opublikowano
Godzinę temu, Loko_PL napisał:

@easye

Pokaż ukrytą zawartość

Musisz zagadać z gościem w dzbanie (tym co handluje za karpie łuski) w Hiracie, a dostaniesz od niego karmę z trutką. Wtedy udajesz się do karpia i podajesz mu ową zatrutą karmę. Jak go otrujesz to udajesz się do miejsca, w której walczyłeś z małpą i gotowe.

Tylko ja wciąż nie wiem jak do niego dojść... ^^ gdzie on w ogole jest?

Opublikowano
23 minuty temu, Ins napisał:

Gdybym grał na zwykłym padzie, a nie na Elicie to już by latał po pokoju.

Pytanko:

Ukryj zawartość

Czy jeżeli użyje ryżu (Drobny Śnieg) to po przegranej walce będę mógł skoczyć do Sanktuarium i dostanę kolejną porcję ?

Tak, dostaniesz.

Spoiler

W trzeciej i czwartej  fazie final bossa, najlepiej trzymać się w mid/long range i baitować od niego thrusty do mikiri oraz punishować każdy jump overhead slam, czasami po slamie robi combo mieczem, więc trzeba być uważnym. Thrusty robi zwykle w danych follow-upach: kilku strzałach z pistoletu, combo po kilku zamachach wokół własnej osi i mini slamie znad głowy (na normalnym przejściu można wszystko ładnie deflectować nabijając dużo posture), po jednym, szeroko obszarowym zamachu z dużym zasięgiem, ten thrust ma największy zasięg i używa go żeby zamknąć dystans. Isshin rzadko używa sweepa, ale można na niego skakać podczas niektórych zamachów, chociaż timing jest specyficzny.

W ostatniej fazie poluj na każdą błyskawicę i reversal w niego, reszta jak w trzeciej fazie, chociaż dochodzą nowe ataki (dystansowe i bliskie).

Opublikowano

Pany w lochach

Jakis typ chce cialo samuraja i dostaje zakrwawiony list o co kaman jak mam to zrobic?

[\spoiler]

Opublikowano
4 minuty temu, kanabis napisał:

Pany w lochach

Ukryj zawartość

Jakis typ chce cialo samuraja i dostaje zakrwawiony list o co kaman jak mam to zrobic?

[\spoiler]

krok po kroku 

Spoiler

masz 2 kandydatów jeden to samuraj którego spotkasz jak wrócisz się do miejscówki z początku gry  a drugi to mnich z dużym ciałem i małą główką chyba Kuro się nazywał. Znajdziesz go blisko pierwszej kapliczki w regionie świątyni. 

Po przysłaniu któregoś z nich do pana w lochach  będziesz miał dalszą część questa w razie problemów pisz 

Opublikowano

Ale ktory samuraj z jakiej konkretnie lokacji? Kuro bym zostawil bo chyba on jest zwiazany tez z innym questem

Opublikowano

Chyba 3/4 gry za mną bo mapka tak sugeruje, faktycznie im większy progres czasu w grze tym bossów wyjaśnia się szybciej :) i to jest właśnie to co uwielbiam w grach od From, z początku trudno a później wylatujesz i no damage :) tak jak Voldo, wpadam do niego i mnie rozjechał zanim się ruszyłem a za drugim razem deflecty i finisher = koniec i no damage dla mnie :) Mibu świetny klimat

Opublikowano
9 godzin temu, Figaro napisał:

511816-352x500.jpg

A tobie jak poszło? Masz jakieś porady, tipy?

Opublikowano

Cos ta walka z genchiro zbyt prosta pewnie bedzie jakas niespodzianka po drugiej fazie.Fajnie ze ta walka docenia ofensywny futbol. 

Opublikowano

Jakie jest lore figaro i sekiro?

Opublikowano
1 minutę temu, kanabis napisał:

Jakie jest lore figaro i sekiro?

takie jak w każdym temacie gierkowym. (pipi)i dla (pipi)enia nic nie wnosząc do dyskusji. Samemu nawet minuty nie zagrał ale wiesz na youtube obejrzał to wie. 

Opublikowano

Wygospodarowałem trochę czasu, nabyłem znowu gierkę (w gratisie dostałem różaniec XD) i ze 2 godzinki za mną. Niebywałe jak przemodelowali system walki na bardziej ofensywny styl (już w Bloodbornie nieźle się pociłem - od Demon's Souls przez każdy kolejny tytuł od FS ganiałem z tarczą). Na razie dobrze idzie - bez jakiegoś pocenia dotarłem do czerwonookiego ogra. Podsłuchałem to i owo, ale spróbuję go ubić na chama. Mobilność Wilka jest miłą odmianą, choć miałem buga i po użyciu hooka spadłem w przepaść - oby jak najmniej tego typu kwiatków. Graficznie powiew świeżości, podobnie z udźwiękowieniem  - świetne japońskie głosy, przyjemna muzyka (choć przyzwyczajenie nakazuje ją wyłączyć). Ciekawe gdzie natrafię na pierwszą ścianę, bo soulsowe nawyki utrudniały walkę z jednym pomniejszym generałem. Podsumowując: Miyazaki to naprawdę mądry utalentowany człowiek :lapka:

Opublikowano

Jakieś tipy na

Spoiler

Demon of hatred

?

Bo to chyba pierwszy boss przy którym nie czuję żadnego progresu z każdym podejściem. Tj każda próba jest tak samo słaba i tylko od szczęścia zależy czy dojdę do drugiej fazy. A jak dojdę to tam ginę. Kompletnie nie wiem na ten moment jak z nim walczyć.

Opublikowano
14 godzin temu, Hendrix napisał:

@XM.

Ja tam nie lubię tej walki 

Ukryj zawartość

jest prostacka, trzymasz się lewej nogi, spamujesz r1 i skaczesz nad grabem, podbiegasz ze wślizgiem i od nowa, druga faza jest podobna, ale teraz zamiast wślizgu, bieg i odskoczenie jak ogień wyląduje, trzecia zawsze tak samo się rozpoczyna, dwa skoki nad ciosami i można zacząć spamować malcontenta i r1 xDDD

.

Opublikowano

Ja prdl gralem jak natchniony przyszedl klient 5 minut przerwy i juz lamie i popelniam bledy ze ojezu

Opublikowano

Dlatego ja jak nie mogę ubić jakiegoś bossa, to kończę granie i dopiero na drugi dzień wracam. Pamięć mięśniowa zostaje odświeżona i gra się lepiej.

Opublikowano

@second 

a z czym masz problem?? boss jest dosyc prosty choc mi sie nie podoba, malo taki sekirowy a bardziej chyba soulsowy. U mnie swietnie sie sprawdzalo robic kazdy unik w prawa strone. Caly czas blisko i trzymac sie tylu. Gdy podnosi prawa noge jest jedno tapniecie, gdy podnosi lewa sa dwa. Nastepne kombo to reka, reka, noga, reka. Super atak przeskakujesz . Wiekszej filozofii nie ma, trzymasz sie blisko, smyrasz go po jajkach i robisz uniki w prawo. Swietnie sie sprawdza narzedzie z protezy ten paluszek

Opublikowano

Finałowy boss pokonany

tenor.gif

Trzeba było grać bardziej agresywnie po prostu i lepiej parować. Oczywista oczywistość, no ale jakoś nie wychodziło wcześniej.

Opublikowano

Juz sie chyba nauczylem grac z te gierke bo bez problemow zabilem:

Spoiler

malpe i podwojna malpe, zwlaszcza druga faza bardzo latwa chociaz dopiero po jakims czasie sie zorientowalem ze do powalenia go musze miec idealne deflecty a nie byle jakie, sowe na dachu - latwa walka prawie padl za pierwszym, true mnicha, co prawda udalo sie 1 kulka z zaskoczenia zdjac. Teraz mam na drodze sowe w Hiracie, poprobuje wieczorem.

Szkoda tylko ze sie zaczal backtracking i straszny recycling.

Opublikowano

@second

Spoiler

Boskie confetti ładować żeby zwiększyć obrażenia. Poza tym zawsze przy nim biegać i wchodzić pod niego od prawej strony (jego lewa). Jeśli się pogubisz i nie wiesz co się dzieje, to parasol z ochroną od ognia rozkładasz. Na trzecią fazę trzymasz gwizdek Malkontent - da się nim trzy razy ogłuszyć bossa i zdjąć większość paska.