Skocz do zawartości

Sekiro: Shadows Die Twice

Frantik

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Rozi napisał:

Genichiro?

comment_YEw9DCwcyfJ4G47yUWYWcbgYRjVuUu7k

Jezu, jak pięknie się czuję. Wczoraj jeszcze przejście pierwszej fazy sprawiało mi problemy, a dzisiaj zatańczyłem z nim w bladym świetle księżyca.

Troche te piorunki byly irytujace szczegolnie ze bez watrobki jak sie nie wyczulo to na strzal. Ale za to stoczylem z nim chyba swoj najlepszy narazie pojedynek , dwie fazy bez otrzymanego hita ZERO. To bylo piekne. Potem juz wiadomo aby pokonac dziada ale z pelnymi estusami i wskrzeszeniem nie moglo sie nie udac :banderas:

No i ten motyw ze gdy tylko wciskamy krzyzak w gore od razu gejcziro laduje luk xD

• Plusik 1

(pipi)a nie mogłem pokonać opcjonalnego bossa to stwierdziłem że się wybiorę na ostatniego a tam

Spoiler

Po 3 śmierciach ubilem genshiro szczęśliwy ręce w górę a tu (pipi)a ja (pipi)e Boss z 3 paskami życia. Po ok 15 śmierciach chyba na dzisiaj dość

Czyli mam 2 bossów do pokanania i nie wiem jak ich ugryźć. Dziękuję from wyjasniliscie mi mój skilla w te gierki:)

Mnie do szalu na sowie doprowadzila. Ale i tak dzis polecialem ladnie, padli sowa,dwoch bezglowych,dwoch wariatow z questa z doktorem,min samuraj ktorego poslalem w podziemia,dwoch jakis ninjow w gornym dojo poszlo,jeden w kapliczce weza,jakis czarodziej w podziemiach,karp i tyle.trace w ciu.le expa bo czesto gine,a skill pointy juz po ponad 10k.estusow mam 9,ale cos czuje ze conajmniej jednen powinien wpasc gdzies. Motyw z dzwonem dziala tez na bossow,ze sa trudniejsi? 

Ps: wybaczcie pany "dalniarskie" pisanie, ale pisze z telefonu. 

Heh mam chyba pomysł na 

Spoiler

Demona

2 paski mu zjeżdżam 

Spoiler

Konfetti plus czapeczka na ogień

Problem zaczyna się w 3 fazie nawet nie zdążę użyć 

Spoiler

Gwizdka 

A zabija mnie. Wszystkie ectusy wykorzystuje na wcześniejsze fazy:(

Na dzisiaj dość w sobotę popróbuje jeszcze w najgorszym wypadku pofarmie atak 

Spoiler

Mam maskę ale nie używałem:)

26 minut temu, blantman napisał:

Na dzisiaj dość w sobotę popróbuje jeszcze w najgorszym wypadku pofarmie atak 

Strata czasu imo. 11 ataku to więcej niż potrzeba na demona. Mam kilka porad na tę walkę. Demon Of Hatred mnie nienawidzi:

- lepiej pofarmić i zrobić sobie parasolkę na ogień i ulepszyć gwizdek na Malcontent

- wiadomo nauczyć się unikać jego ataku gdy wyskakuje w powietrze cofamy się i wracamy do niego grapling hookiem karając

- trzymamy się z tyłu nogi i blokujemy nóżki bądź unikamy

- parasolki używamy gdy po rushu, który należy ominąć podskokiem jest od nas oddalony i nie zdążymy dobiec blokujemy nią pociski

- parasolki można użwać też w drugiej fazie blokując jego ognistą ścieżkę gdy nie mamy timingu na grapling hook

- gdy dostaniemy się w jego najdłuższe combo można sięporatować panik blokiem parasolki w ostateczności

- oczywiście wszystkie ataki można ominąć bez parasolki

- w trzeciej turze gwiżdżemy gdy zaczyna się kręcić ogłusza go to, gwizdka można użyć 3 razy kiedykolwiek ale pierwszy raz zawsze najlepiej na początku 3 tury jak się chce kręcić

Możliwy lekki spoiler:

Co do final bossa. Na jego ostatnie dwie fazy jest chamski cheese niemal 100% bezpieczny. Trzymamy się zalokowani na nim jak najdalej niech się wymacha, wystrzela i (pipi) wie co tam jeszcze i gdy skończy lecimy na niego, a on albo skoczy na nas z włócznią albo strzeli z pistoletu. Gdy skoczy to mijamy go z prawej lecąc za niego i karamy przytrzymanym pchnięciem trzeba to wyczuć żeby nie zgubić locka z kamery. Ma dwa rodzaje tego skoku i po jednym odrazu dolatuje do nas z niebezpiecznym chlaśnięciem, ten właściwy skok robi tylko gdy jest daleko od nas i siędo niego zbliżamy. 

Latamy tak z nim od kamienia do kamienia i baitujemy te jego skoki w dwóch ostatnich fazach jest to długie i prostackie ale działa niemal bezstresowo jak wyczujemy.

Edytowane przez devilbot

Ech, coś mnie nie zachwyca ta gra, lecę trochę na siłę już, jestem właśnie przy Małpie. No kurde nie ma tego feelingu soulsowego z odkrywaniem miejscówek, czy zdobywaniem broni. Radość z odkrycia skrótu? Zapomnij. Jest to bardzo dobra gra, ale nie ciągnie mnie do siebie w ogóle i chyba odpuszczę na jakiś czas.

I kurde co jest najgorsze, to to poczucie, że gra jest boss rushem. Bijesz jednego i do kolejnego dochodzisz w ciągu 10 minut, ehhhhhhhhhhhhhhhhhhh. Pojedynek z Genichiro był jednym z lepszych w grach, ale co z tego kurde. No trochę się zawiodłem.

@ragus A Ty jak tam? Gdzie jesteś?

Edytowane przez Rozi

Ja natomiast nie mogę patrzeć na Soulsy, lokacje, design i tzw. klimacik. No po prostu nie trafia to do mnie i rzygać mi się chce jak oglądam jakieś materiały z tych pozycji. Dodatkowo ślamazarne latanie z tarcza i turlanie się jest dla mnie równie fascynujące jak gameplay w tytułach Davida Cage'a. Może kiedyś kupię DS3 na jakieś wyprzedaży by sprawdzić, ale jak Bloodborne mnie odrzucił po 2 czy tam 3 bossach, mimo świetnej otoczki to wątpię by tutaj było lepiej. Sekiro natomiast trafia idealnie ze wszystkim u mnie.  Mam nadzieję, że następna gra FS będzie kontynuacją pana Shinobi, ewentualnie rozwinięciem mechaniki tej gry. Nie chce nic na modłę DS/BB. No to teraz pewnie posypią się minusy ;P

• Plusik 4
  • Lubię! 2
  • Minusik 1
2 godziny temu, Ins napisał:

Ja natomiast nie mogę patrzeć na Soulsy, lokacje, design i tzw. klimacik. No po prostu nie trafia to do mnie i rzygać mi się chce jak oglądam jakieś materiały z tych pozycji. Dodatkowo ślamazarne latanie z tarcza i turlanie się jest dla mnie równie fascynujące jak gameplay w tytułach Davida Cage'a. Może kiedyś kupię DS3 na jakieś wyprzedaży by sprawdzić, ale jak Bloodborne mnie odrzucił po 2 czy tam 3 bossach, mimo świetnej otoczki to wątpię by tutaj było lepiej. Sekiro natomiast trafia idealnie ze wszystkim u mnie.  Mam nadzieję, że następna gra FS będzie kontynuacją pana Shinobi, ewentualnie rozwinięciem mechaniki tej gry. Nie chce nic na modłę DS/BB. No to teraz pewnie posypią się minusy ;P

No jedno jest pewne, nie odpowiada ci po prostu Soulsborne i dla zdrowia olej. A Nioh jak? Bo gra trochę szybsza i bardziej skomplikowana jeśli chodzi o system walki niż Dla/BB. 

Wy już drugie przejście a niektórzy 3 czy 4 :sapek:

Zawsze wiedziałem że nie mam skilla ale ta gra mnie ładnie wyjaśniła w tym temacie. Chyba powinienem zostać przy symulatorach chodzenia i assasynach na easy  

Anyway wróciłem się aby pofarmić prayer beeds bo wiedziałem że ze 3 czy 4 mini bossow pominałem. Z tej 4 tylko 2 miało koraliki... From tak nie można xD