second 3 692 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Już ogarnąłem temat, zapomniałem że mam dzwonek włączony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Genichiro? Jezu, jak pięknie się czuję. Wczoraj jeszcze przejście pierwszej fazy sprawiało mi problemy, a dzisiaj zatańczyłem z nim w bladym świetle księżyca. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Spoiler Pan demon wiedziałem że szło za łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Damn, ostatni boss na NG++++ [*], zero możliwości pomyłki, a walki są długie. Ostatecznie padł, ostatnie 9 skill pointów i platyna zdobyta. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 418 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 2 godziny temu, Rozi napisał: Genichiro? Jezu, jak pięknie się czuję. Wczoraj jeszcze przejście pierwszej fazy sprawiało mi problemy, a dzisiaj zatańczyłem z nim w bladym świetle księżyca. Troche te piorunki byly irytujace szczegolnie ze bez watrobki jak sie nie wyczulo to na strzal. Ale za to stoczylem z nim chyba swoj najlepszy narazie pojedynek , dwie fazy bez otrzymanego hita ZERO. To bylo piekne. Potem juz wiadomo aby pokonac dziada ale z pelnymi estusami i wskrzeszeniem nie moglo sie nie udac No i ten motyw ze gdy tylko wciskamy krzyzak w gore od razu gejcziro laduje luk xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szajka 407 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Ale kamera to jest zjepopsuta mocno w pomieszczeniach i malych arenach na locku. Pod sciana bedac to jest cos pieknego Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 (pipi)a nie mogłem pokonać opcjonalnego bossa to stwierdziłem że się wybiorę na ostatniego a tam Spoiler Po 3 śmierciach ubilem genshiro szczęśliwy ręce w górę a tu (pipi)a ja (pipi)e Boss z 3 paskami życia. Po ok 15 śmierciach chyba na dzisiaj dość Czyli mam 2 bossów do pokanania i nie wiem jak ich ugryźć. Dziękuję from wyjasniliscie mi mój skilla w te gierki:) Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 20 minut temu, Szajka napisał: Ale kamera to jest zjepopsuta mocno w pomieszczeniach i malych arenach na locku. Pod sciana bedac to jest cos pieknego No kilka razy przegrałem przez to pojedynek z Genichiro Cytuj Odnośnik do komentarza
Szajka 407 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Mnie do szalu na sowie doprowadzila. Ale i tak dzis polecialem ladnie, padli sowa,dwoch bezglowych,dwoch wariatow z questa z doktorem,min samuraj ktorego poslalem w podziemia,dwoch jakis ninjow w gornym dojo poszlo,jeden w kapliczce weza,jakis czarodziej w podziemiach,karp i tyle.trace w ciu.le expa bo czesto gine,a skill pointy juz po ponad 10k.estusow mam 9,ale cos czuje ze conajmniej jednen powinien wpasc gdzies. Motyw z dzwonem dziala tez na bossow,ze sa trudniejsi? Ps: wybaczcie pany "dalniarskie" pisanie, ale pisze z telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Heh mam chyba pomysł na Spoiler Demona 2 paski mu zjeżdżam Spoiler Konfetti plus czapeczka na ogień Problem zaczyna się w 3 fazie nawet nie zdążę użyć Spoiler Gwizdka A zabija mnie. Wszystkie ectusy wykorzystuje na wcześniejsze fazy:( Na dzisiaj dość w sobotę popróbuje jeszcze w najgorszym wypadku pofarmie atak Spoiler Mam maskę ale nie używałem:) Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 (edytowane) 26 minut temu, blantman napisał: Na dzisiaj dość w sobotę popróbuje jeszcze w najgorszym wypadku pofarmie atak Strata czasu imo. 11 ataku to więcej niż potrzeba na demona. Mam kilka porad na tę walkę. Demon Of Hatred mnie nienawidzi: - lepiej pofarmić i zrobić sobie parasolkę na ogień i ulepszyć gwizdek na Malcontent - wiadomo nauczyć się unikać jego ataku gdy wyskakuje w powietrze cofamy się i wracamy do niego grapling hookiem karając - trzymamy się z tyłu nogi i blokujemy nóżki bądź unikamy - parasolki używamy gdy po rushu, który należy ominąć podskokiem jest od nas oddalony i nie zdążymy dobiec blokujemy nią pociski - parasolki można użwać też w drugiej fazie blokując jego ognistą ścieżkę gdy nie mamy timingu na grapling hook - gdy dostaniemy się w jego najdłuższe combo można sięporatować panik blokiem parasolki w ostateczności - oczywiście wszystkie ataki można ominąć bez parasolki - w trzeciej turze gwiżdżemy gdy zaczyna się kręcić ogłusza go to, gwizdka można użyć 3 razy kiedykolwiek ale pierwszy raz zawsze najlepiej na początku 3 tury jak się chce kręcić Możliwy lekki spoiler: Co do final bossa. Na jego ostatnie dwie fazy jest chamski cheese niemal 100% bezpieczny. Trzymamy się zalokowani na nim jak najdalej niech się wymacha, wystrzela i (pipi) wie co tam jeszcze i gdy skończy lecimy na niego, a on albo skoczy na nas z włócznią albo strzeli z pistoletu. Gdy skoczy to mijamy go z prawej lecąc za niego i karamy przytrzymanym pchnięciem trzeba to wyczuć żeby nie zgubić locka z kamery. Ma dwa rodzaje tego skoku i po jednym odrazu dolatuje do nas z niebezpiecznym chlaśnięciem, ten właściwy skok robi tylko gdy jest daleko od nas i siędo niego zbliżamy. Latamy tak z nim od kamienia do kamienia i baitujemy te jego skoki w dwóch ostatnich fazach jest to długie i prostackie ale działa niemal bezstresowo jak wyczujemy. Edytowane 4 Kwietnia 2019 przez devilbot Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Ech, coś mnie nie zachwyca ta gra, lecę trochę na siłę już, jestem właśnie przy Małpie. No kurde nie ma tego feelingu soulsowego z odkrywaniem miejscówek, czy zdobywaniem broni. Radość z odkrycia skrótu? Zapomnij. Jest to bardzo dobra gra, ale nie ciągnie mnie do siebie w ogóle i chyba odpuszczę na jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Rozi czekamy na NIOH 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 (edytowane) I kurde co jest najgorsze, to to poczucie, że gra jest boss rushem. Bijesz jednego i do kolejnego dochodzisz w ciągu 10 minut, ehhhhhhhhhhhhhhhhhhh. Pojedynek z Genichiro był jednym z lepszych w grach, ale co z tego kurde. No trochę się zawiodłem. @ragus A Ty jak tam? Gdzie jesteś? Edytowane 4 Kwietnia 2019 przez Rozi Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 przed bossem z mieczem w lokacji jesiennej z drewnianymi kontrukcjami do którego można dojść w 10 sekund dzięki lince Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 689 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Ja natomiast nie mogę patrzeć na Soulsy, lokacje, design i tzw. klimacik. No po prostu nie trafia to do mnie i rzygać mi się chce jak oglądam jakieś materiały z tych pozycji. Dodatkowo ślamazarne latanie z tarcza i turlanie się jest dla mnie równie fascynujące jak gameplay w tytułach Davida Cage'a. Może kiedyś kupię DS3 na jakieś wyprzedaży by sprawdzić, ale jak Bloodborne mnie odrzucił po 2 czy tam 3 bossach, mimo świetnej otoczki to wątpię by tutaj było lepiej. Sekiro natomiast trafia idealnie ze wszystkim u mnie. Mam nadzieję, że następna gra FS będzie kontynuacją pana Shinobi, ewentualnie rozwinięciem mechaniki tej gry. Nie chce nic na modłę DS/BB. No to teraz pewnie posypią się minusy ;P 4 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Minusy? Własnie mnie zacheciłeś do gry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 274 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 jak bb Ci nie siadło ins to nawet nie próbuj ds3 Ins. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 2 godziny temu, Ins napisał: Ja natomiast nie mogę patrzeć na Soulsy, lokacje, design i tzw. klimacik. No po prostu nie trafia to do mnie i rzygać mi się chce jak oglądam jakieś materiały z tych pozycji. Dodatkowo ślamazarne latanie z tarcza i turlanie się jest dla mnie równie fascynujące jak gameplay w tytułach Davida Cage'a. Może kiedyś kupię DS3 na jakieś wyprzedaży by sprawdzić, ale jak Bloodborne mnie odrzucił po 2 czy tam 3 bossach, mimo świetnej otoczki to wątpię by tutaj było lepiej. Sekiro natomiast trafia idealnie ze wszystkim u mnie. Mam nadzieję, że następna gra FS będzie kontynuacją pana Shinobi, ewentualnie rozwinięciem mechaniki tej gry. Nie chce nic na modłę DS/BB. No to teraz pewnie posypią się minusy ;P No jedno jest pewne, nie odpowiada ci po prostu Soulsborne i dla zdrowia olej. A Nioh jak? Bo gra trochę szybsza i bardziej skomplikowana jeśli chodzi o system walki niż Dla/BB. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 a tak se cisnę to ng+ i powoli też mi się nie chce, coś w tym jest jednak. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zawód bo gra nie jest soulsami. Szkoda że nikt nie pisze czym Sekiro jest a nie ciągle czym nie jest. Też tak miałem na początku ale jednak z gra spędziłem z 50godzin. Zresztą nie wolno porównywać do soulsów bo temat nie jest w dziale soulslikòw a lordz of the fallen tak xD. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 nie że zawód, mi się gra bardzo podoba jednak gdzieś w tym drugim przejściu po prostu zaczęła mnie nudzić tak więc nic na siłę i chyba zostaje mi poczekać na dodatki. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Wy już drugie przejście a niektórzy 3 czy 4 Zawsze wiedziałem że nie mam skilla ale ta gra mnie ładnie wyjaśniła w tym temacie. Chyba powinienem zostać przy symulatorach chodzenia i assasynach na easy Anyway wróciłem się aby pofarmić prayer beeds bo wiedziałem że ze 3 czy 4 mini bossow pominałem. Z tej 4 tylko 2 miało koraliki... From tak nie można xD Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 żaden headless ani ten drugi czarodziej nie dropią beadsów. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 No ale jak to jest że soulsy siedziały w głowie cały czas kombinowało się zanim zasiadło do pada a tutaj wiem że muszę dojechać bossa i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi