Kalel 3 634 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Opublikowano 14 kwietnia 2019 Ech... tak, dochodzę do tego momentu, mam opcje yes ( i tylko yes) i nic się nie dzieje gdy ją wybieram. Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 15 kwietnia 2019 Opublikowano 15 kwietnia 2019 Ale musze przyznac ze po doswiadczeniach z NG przechodzac do NG+ Genichiro jest juz easy mode. Cytuj
mozi 1 987 Opublikowano 15 kwietnia 2019 Opublikowano 15 kwietnia 2019 Dla mnie już po tym (pipi)ku stłuczka z panią motyl to był luz. Znaczy 10 podejsc było żeby nie było ale już inna baja bo ginałem w 2 fazie przez (pipi)ane motyle. Cytuj
stoodio 2 079 Opublikowano 15 kwietnia 2019 Opublikowano 15 kwietnia 2019 22 godziny temu, XM. napisał: Bardzo dobrze, ze tyle tego jest + przed samymu bossami. Wreszcie korva check point przed bossem i faktycznie trudna walka a nie wyje.banie gdzies posazka i najpierw lecenie do bossa 3 minuty zeby w ogole zaczac pojedynek. Alez mnie to wkorvia w DSach, masakra. 22 godziny temu, Ins napisał: Po co sztucznie podbijać czas gry i/lub poziom trudności ? Ja uwielbiam ganiać 30 minut do bossa, najlepiej jeszcze ginąc po drodze tak ze sto razy, o tak - to jest kwintesencja trudności Tak na poważnie - jest posążek 5 sekund przed walką z bossem, potem kolejny po zabiciu bossa, potem kolejny dosłownie dwa kroki dalej. Tego typu obfitość mnie dziwi. Fakt, że w soulsach mieliśmy czasem naprawdę spore przeprawy między checkpointami, ale tutaj chłopaki z From popadli w skrajność - zważywszy, że w Sekiro jesteśmy dużo bardziej mobilni (mobki nierzadko nawet nas nie zauważą). Spotkałem Magillę. Znowu łyknąłem jak młody pelikan po dekapitacji, że to już koniec Pierwsza faza jest spoko - nawet mnie nie mógł drasnąć, ale drugiej do tej pory nie rozumiem. Bardzo dziwnie wyprowadza ataki, średnio mi wychodziły zbicia - postawiłem na 3 bezpieczne momenty do ataku i tak oto małpiszon padł Bardzo fajna walka, choć do końca nie rozszyfrowałem sposobu. 1 Cytuj
S_600 252 Opublikowano 15 kwietnia 2019 Opublikowano 15 kwietnia 2019 Jak odpale ng+ to sejv się nadpisze ? Cytuj
S_600 252 Opublikowano 15 kwietnia 2019 Opublikowano 15 kwietnia 2019 Pare łebków zostało, w sumie nic ciekawego nie dają, nie widzę sensu...czekać na dlc i moze wtedy spróbować. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 15 kwietnia 2019 Opublikowano 15 kwietnia 2019 Jezusiczku, drugie starcie z Małpiszonem dawno tak doopska nie zaciskałem xD trzy rezurekcje, 0 leczonka i wyczekiwanie na odpowiedni moment i padł jednak dwa tygsy niegrania robią swoje. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Pomimo tego że ginę jak suka to jestem zakochany w tym systemie walki. Fakt, jestem zsoulsowany (zbyt często robię uniki zamiast parry) i to jest moim Westerplatte, no ale swordplay.. Niby taki prosty, no bo co to za filozofia sparować, ale jednak nagradza cierpliwość. To jest piękne jak już myślisz że masz otwarcie, możesz spokojnie napierdalać tego przeciwnika, a tu cyk i koleś robi jakiś atak niespodziewany i znika ci 1/4 życia. Piękna gra. 1 1 Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 16 kwietnia 2019 Opublikowano 16 kwietnia 2019 (edytowane) Ocena Kyokushinmana. PS4Pro Grafika: 8- + rozdziałka 1800p + płynność 45k plus full motion flow tv sprawdza się świetnie i bardzo pomaga w rozgrywce + animacja ruchów i dopracowane hit boxy + dodanie god raysów względem poprzednich gier FS + woda i ogień w końcu daje radę w ich grach + w końcu postacie z krwi i kości a nie no name + klimatyczne lokacje ale, - nie tak szczegółowe jak w BB i DS3 - problemy w renderowaniu nieba w niektórych scenach nocnych - podczas gry zdarzyły się może ze 3-4 razy poważne spadki animacji - konsola chodzi głośno a nie ma zbytnio czym się męczyć tym bardziej, że to nówka Dźwięk: 8- +wszelakie odgłosy stykającej się broni, środowiska itd + japoński dubbing - muzyka chociaż nie zła to niestety nie zapada w pamięci i jest to chyba najgorszy ost z gier FS Grywalność: 9- + kapitalny system walki + proteza + klimat + wymagający mini bossowie i bossowie + ostatni szef godny tej gry, szczególnie jego dwie ostatni fazy no, ale opanowany parry, mikiri i po chopie + eksploracja + 4 zakończenia - za krótka, ale dlc powinno załatwić sprawę o ile takowe się pojawi. Ogólnie: 8+ Najlepsza gra na obecna chwile w tym roku. Jak wyjdzie jakieś dlc można pomyśleć o powiedzmy ocenie 9-. Ranking gier podobnych i oceny, chociaż Sekiro nie do końca pasuje do gatunku Souls Like: 1. Demons Souls 9 2. Nioh Goty 9- 3. Bloodborne Goty 9- 4. Dark Souls 1 Goty 9- 5. Dark Souls 3 Goty 9- 6. Sekiro 8+ 7. Dark Souls 2 Goty 8 8. Salt and Sanctuary 8 (genialne 2d polecam) Edytowane 16 kwietnia 2019 przez aphromo Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Kogoś obchodzi kukuryk? Proszę nie zaśmiecać tematu. Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Jeszcze co do tych 4 zakonczen, to mogloby sie wreszcie FS wysilic i zrobic odrebne sciezki dla kazdego z nich tak ze kazde wyklucza wszystkie pozostale. A nie ku.rwa zawsze to samo wybor bramki nr 1, 2 albo 3. Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 16 kwietnia 2019 Opublikowano 16 kwietnia 2019 (edytowane) Przeciez dobra sprawiedliwa ocene napisal. A Nioh jest swietny, nie mozna go dyskredytowac, bo jest inny niz Soulsy. Edytowane 16 kwietnia 2019 przez Nyu Cytuj
pabblo097 0 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Nigdy nie byłem fanem Soulsów. Próbowałem się przekonać do tej jakże zachwalanej serii już kilkukrotnie ale nigdy nie pykło. Walka, poruszanie się postaci jakieś takie powolne, świat nieciekawy itp. I muszę wam powiedzieć, że Sekiro to zupełnie inna bajka. Walka jest niesamowicie miodna i satysfakcjonująca, tak samo jak poruszanie się postacią. Można się wręcz poczuć jak prawdziwy ninja. Fabuła podana jest w przystępny sposób i ten fenomenalny klimat feudalnej Japonii wylewający się z ekranu. A wszystko to dopełnia świetna oprawa audio-wizualna, projekty świata, bossów i bezbłędne animacje. Teraz już wiem czemu gry od From Software zawsze były tak wysoko oceniane, to po prostu j*bani mistrzowie. Dzięki tej grze uświadomiłem sobie, że wcale nie jestem aż takim casualem za jakiego się uważałem. A teraz skoro wszyscy bossowie wąchają kwiatki od drugiej strony czas ruszać z NG+. Pozdrawiam i czekam na DLC Cytuj
Gumiś_JaGoDa 961 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Opublikowano 16 kwietnia 2019 10 minut temu, pabblo097 napisał: Pozdrawiam i czekam na DLC Ale kogo pozdrawiasz? Cytuj
Bartolinsky 1 801 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Opublikowano 16 kwietnia 2019 Speedrunnerzy? Zawsze szanowałem 1 Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 17 kwietnia 2019 Opublikowano 17 kwietnia 2019 Wreszcie wczoraj padł ostatni boss, prawie 30 minutowa walka w skupieniu i nareszcie.....Sekiro ta gra to mistrzostwo Cytuj
S_600 252 Opublikowano 17 kwietnia 2019 Opublikowano 17 kwietnia 2019 30 min??! To chyba dziubanie bez parowania. Można i tak. Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 17 kwietnia 2019 Opublikowano 17 kwietnia 2019 (edytowane) Z Genchiro trochę parowałem ale z Ishinem[\spoiler] dziubanko Edytowane 17 kwietnia 2019 przez Wesker 1 1 Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 17 kwietnia 2019 Opublikowano 17 kwietnia 2019 (edytowane) Ja probowalem dziabac Spoiler Ishina ale wychodzilo za dlugo i nie bylem w stanie sie skupic zeby nie popelnic bledow. Pokonalem go normalnie i przyszlo o wiele latwiej niz uciekanie, na ostatniej fazie jak juz czulem ze to ten moment to odpalilem wszystko co sie da, ryze, divine grass i inne cuda. Edytowane 17 kwietnia 2019 przez Il Brutto 1 Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 17 kwietnia 2019 Opublikowano 17 kwietnia 2019 No najgorsze było to ciągłe skupienie, zwłaszcza przy ostatniej fazie bo jedno combo i po zabawie. Pierwsza faza to banał generalnie ale dwie ostatnie to trzeba uważać, nawet (pipi)y kamień potrafił zepsuć podejście 1 Cytuj
Hafalump 14 Opublikowano 17 kwietnia 2019 Opublikowano 17 kwietnia 2019 Moze tak łaskawie w spoiler imię ostatniego bossa 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi