bebbop 282 Opublikowano 1 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2019 (edytowane) 13 minut temu, _Be_ napisał: Pytanie z jakich powodów odbił się od Nioha, bo jeśli z poziomu trudności to faktycznie może i Sekiro nie jest dużo lepszym wyborem (ale nadal to mocno odmienna gra od Nioh) jeśli odbił się z powodu kiepskiego level designu to juz inna sprawa. Wedlug mnie Sekiro jest latwiejsze, ale sam prog wejscia jest na podobnym poziomie. Mozna sie tak samo szybko zniechecic. Juz nie chodzi nawet o jakies obycie w tego typu grach, ale trzeba byc troche zawzietym, przysiasc na spokojnie i nie odpuszczac. Edytowane 1 sierpnia 2019 przez bebbop Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 609 Opublikowano 1 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2019 Dla mnie początki były ciężkie przez przyzwyczajenia z DS i BB ale jak już się załapie bakcyla to gra jakaś mega ciężką nie jest. No i dla mnie najlepszy tip jaki dostałem to żeby mashować L1 jak przeciwnik wali kombo a nie uczyć się timingu każdego ciosu. Cytuj Odnośnik do komentarza
kiseki 749 Opublikowano 1 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2019 (edytowane) Chodzi przede wszystkim o dobrze rozłożone checkpointy. Żeby nie było między nimi godziny gry na spinie, bo jesteś na 2 hity i znowu bedzie 40 minut gry w plecy. Nie mam czasu na powtarzanie tego samego kawałka rozgrywki 50 razy (nie licząc bossów) i tracenia czasu. Rozumiem też, że respawn mobów po sejwie też tutaj jest? Edytowane 1 sierpnia 2019 przez kiseki Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 948 Opublikowano 1 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2019 (edytowane) W Sekiro od bossa do bossa są po góra dwie minutki jak omijasz moby (co jest bardzo łatwe). Edytowane 1 sierpnia 2019 przez mugen Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 1 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2019 32 minuty temu, kiseki napisał: Chodzi przede wszystkim o dobrze rozłożone checkpointy. Żeby nie było między nimi godziny gry na spinie, bo jesteś na 2 hity i znowu bedzie 40 minut gry w plecy. Nie mam czasu na powtarzanie tego samego kawałka rozgrywki 50 razy (nie licząc bossów) i tracenia czasu. Rozumiem też, że respawn mobów po sejwie też tutaj jest? Oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza
bebbop 282 Opublikowano 1 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2019 42 minuty temu, kiseki napisał: Chodzi przede wszystkim o dobrze rozłożone checkpointy. Żeby nie było między nimi godziny gry na spinie, bo jesteś na 2 hity i znowu bedzie 40 minut gry w plecy. Nie mam czasu na powtarzanie tego samego kawałka rozgrywki 50 razy (nie licząc bossów) i tracenia czasu. Rozumiem też, że respawn mobów po sejwie też tutaj jest? Rozmieszczenie checkpointow w Sekiro wedlug mnie jest ok, ale w Niohu tez byly. Nie wiem zbytnio co Ci tam nie pasowalo, skoro znajdowaly sie praktycznie przed kazdym bossem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 1 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2019 Ja wrocilem do grania po dwoch miesiacach bo wstyd nie skonczyc, zelaszcza ze zostali „tylko” demon i ostatni boss drugi raz na pewno przejde, ale reszte zakonczen wbije na backupie save’a, bo az tyle razy nie mam zamiaru tego konczyc, poki co. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 1 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2019 Godzinę temu, kiseki napisał: Chodzi przede wszystkim o dobrze rozłożone checkpointy. Żeby nie było między nimi godziny gry na spinie, bo jesteś na 2 hity i znowu bedzie 40 minut gry w plecy. Nie mam czasu na powtarzanie tego samego kawałka rozgrywki 50 razy (nie licząc bossów) i tracenia czasu. Rozumiem też, że respawn mobów po sejwie też tutaj jest? Checkpointów będziesz miał aż nadto. Mobki natomiast standardowo się respawnują, ale przy mobilności shinobi zobaczą tylko coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 1 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 sierpnia 2019 W dniu 31.07.2019 o 20:57, XM. napisał: Grasz za dobrze i nooby mają ból doopy i wytykaja kłamstwo. Standard na tym forum. Ja nie zarzucam mu, ze gra wyjatkowo dobrze, tylko ze ten run jest zbyt metodyczny i wyuczony, jak na 6 prob. Do tego dawanie argumentu w postaci genichiro z prologu, jako lekcji i czujesz ze cos jest nie halo. Nie wytykam klamstwa tylko poddaje watpliwoscia. Dzieki za "nooba", poczules sie lepiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 2 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 sierpnia 2019 Kazub czujesz, że coś jest nie halo, jesteś człowiekiem wątpiącym, Twoje prawo. Twój argument to, że nie pasuję do jakiegoś szablonu przejścia gry, który sobie stworzyłeś, Twoje prawo. Naprawdę mnie to nie uwiera, wrzucam co jakiś czas filmik z bossa, ostatni chyba z Midira, jak walka jest fajna. Komentarz o liczbie prób mogę sobie darować. I na koniec, mam ciekawsze rzeczy do roboty niż przechwałki na forum więc skończcie już ten wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2019 No i calak wpadł 4 pełne przejścia zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2019 Zawsze lubiłem tego typ statystyki, szkoda że tak rzadko mamy okazje przyjrzeć się dokładnie naszym poczynaniom. W Silent Hill 3 były podane czasy pokonania danego bossa - też bym chętnie sprawdził, ile się tłukłem z takim np małpiszonem (w San Andreas z kolei jest istny raj dla miłośników wszelkich statystyk). Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2019 Skonczylem i ja. Sword Saint poszedl zaskakujaco szybko, ze 20-30 prob na rozkminke i nastepne tyle na rozyebanie typa xd zrobilem oszukancze 3 zakonczenia z backupu save’a, ale mysle ze zrobie je tez uczciwie, bo po takiej przerwie od grania znowu wrocilo jaranko systemem walki. Ale poki co shura ending przede mna, pozniej farmienie mercury na apgrejdy broni i kolejne playthrough na zebranie lapis lazuli jest moc Cytuj Odnośnik do komentarza
sajmon34 181 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2019 (edytowane) Edytowane 5 sierpnia 2019 przez sajmon34 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
mmatys85 7 Opublikowano 9 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2019 Czy tylko mi się wydaje, czy ta gra nie staniała ani złotówki ? W Poznaniu wszędzie 259-279 zł . Takiego trzymania ceny nie widziałem jeszcze na PS4. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 9 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 sierpnia 2019 Godzinę temu, mmatys85 napisał: Czy tylko mi się wydaje, czy ta gra nie staniała ani złotówki ? W Poznaniu wszędzie 259-279 zł . Takiego trzymania ceny nie widziałem jeszcze na PS4. Kup jak człowiek w Internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 11 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2019 Dotarłem do zamku. Kiedy będzie prawdziwe wyzwanie? Momentami było ciężko ale ogólnie nie trafiłem jeszcze na moment, w którym byłoby jakoś mega-przeyebane. Gierka i tak jest świetna. Klimat, walka, świat są uzależniające. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 752 Opublikowano 11 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2019 Genichiro i endboss. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 11 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2019 Pani Motyl trochę napsuła mi krwi. Potem rozkminiłem, że jej nie wolno dać uciec tylko cały czas rushować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 752 Opublikowano 11 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2019 Tak jest z kazdym bossem. Lepiej byc agresywnym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 15 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2019 Na normalnym playthrough MEGA PRZEYEBANY jest pewnie tylko ostatni boss. Mozesz odpalic demon bell - zwieksza drop rate i skaluje przeciwników (glownie bossow) Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 15 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2019 Najbardziej podoba mi się w Sekiro tempo walk. Ze wszystkich bossów i subbossow z którymi walczyłem żaden nie padł od utraty paska życia tylko postury. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 18 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2019 Łoesu, ale to doswiadczenie wolno idzie ;x na ng+2 cale wieki to chyba zajmie, a potrzebuje jeszcze z 18 punktow xd Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 254 Opublikowano 19 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2019 Szkoda czasu na +2, sensowna farma zaczyna sie gdzies na +5 (kazdy kolejny punkt kosztuje o wiele wiecej niz poprzedni) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 23 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2019 I cyk, siadla platynka jak malowana. Wspaniala to byla przygoda, nie zapomne jej nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi