Skocz do zawartości

Sekiro: Shadows Die Twice

Frantik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba można zapomnieć o dlc skoro do teraz niezapowiedzieli... :( No nic - elder ring też super się zapowiada, ale sequel sekiro albo dlc to to na co czekam. 

Opublikowano (edytowane)

niestety ale ze wzgledu na spoilery musze zignorowac 97 stron tego tematu i pytac o rzeczy ktore pewnie sie juz tu przewijaly.

ten pie.rdolony pierwszy Blazing Bull. za tak ciasna lokacje i wysokie sciany i tak wielkiego przeciwnika ktos powinien dostac bukkake we FS. tak jak pierwszego bossa wzialem na 3 razy, tak ten miniboss zaklada mi sweter na glowe i wali bomby od dolu. firecrackers na tym etapie gry to jedyna metoda na niego? kluje go naladowanym pchnieciem i widze ze glownie to zadaje jakkolwiek sluszne obrazenia. jego ataki sa nieprzewidywalne, hitbox tych jego ciosow na boki jest niedorzeczny, nie wiem nawet kiedy to blokowac i czy w ogole jest sens, czy raczej powinienem pod nimi dashowac?

podstawka Bloodborne przy tym to jakis samograj.

Edytowane przez Najtmer
Opublikowano (edytowane)

przy final bossie to pewnie bede juz pewnie mogl kruszyc diamenty rekami i osiagnac bankructwo na padach.

za punkt honoru wezme sobie zrobienie z krowy burgera bez fajerwerkow. nie ogarniam ile tu jest w ogole itemow, praktycznie nie uzywam niczego poza tykwy i granulek (survival horrorowe zapedy do oszczedzania). co jest dobrze odlozyc na pozniejsze etapy gry?

Edytowane przez Najtmer
Opublikowano

@Najtmer byczka paruj. Bardzo latwo sie blokuje jego wybryki :) Teraz wydaje ci sie ze ruchy ma chaotyczne a wcale tak nie jest. Zobaczysz po 20h grania. Parry to podstawa tej gierki. Bez tego ani rusz. 

• Plusik 1
Opublikowano
3 godziny temu, Najtmer napisał:

niestety ale ze wzgledu na spoilery musze zignorowac 97 stron tego tematu i pytac o rzeczy ktore pewnie sie juz tu przewijaly.

Pokaż ukrytą zawartość

ten pie.rdolony pierwszy Blazing Bull. za tak ciasna lokacje i wysokie sciany i tak wielkiego przeciwnika ktos powinien dostac bukkake we FS. tak jak pierwszego bossa wzialem na 3 razy, tak ten miniboss zaklada mi sweter na glowe i wali bomby od dolu. firecrackers na tym etapie gry to jedyna metoda na niego? kluje go naladowanym pchnieciem i widze ze glownie to zadaje jakkolwiek sluszne obrazenia. jego ataki sa nieprzewidywalne, hitbox tych jego ciosow na boki jest niedorzeczny, nie wiem nawet kiedy to blokowac i czy w ogole jest sens, czy raczej powinienem pod nimi dashowac?

podstawka Bloodborne przy tym to jakis samograj.

Biegaj wokół tej krowy.

Opublikowano

no niestety, postanowilem zaoszczedzic czasu i dojechalem go petardami. kurcze, bloodborne bardzo motywowal swoim story zeby przec przez beton, tutaj jest ciezko i troche mniej motywacji, wiec bede chyba sobie dawkowal gre powoli.

Opublikowano

Odradzam, trzeba utrzymać skilla na odpowiednim poziomie, później tym bardziej. Po byczku i po dotarciu do "innych" typów lokacji już się rozkręca i jest fajnie. Ja jestem też utknięty w jednym miejscu póki co, ale jakoś go rozwale xD

Opublikowano (edytowane)

w sensie bardzo dobrze ze ma gorsza fabule? no w sumie. zadna gra od dawna sie nie zblizyla do tak mistrzowskiej subtelnosci w przedstawionym plot twiscie. dla mnie drugie miejsce pod katem estetyki i mozgogwaltu dzierzy najlepszy cyberpunk na rynku - mgs2.

Edytowane przez Najtmer
  • Dzięki 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

I to jaranie sie jakims hóiowym opisem budujacym L O R E napisanym na butelce :wub: 

Fantastyczna produkcja.

Edytowane przez XM.
  • Plusik 2
  • WTF 1
  • Minusik 1
Opublikowano

9 minut temu, SlimShady napisał:

Jaki plot twist? To Bloodborne miał fabułę?

No skoro nie grałeś to to nie będziemy spoilerować 

Opublikowano

o wow, trigger o to, ze fabula nie jest wepchnieta butem w gardlo przez 'murican style exposition.

ok, wrocmy do sekiro, bo ostatnie 5 postow nie wrozy tu przyjemnej dyskusji o czymkolwiek innym.