Ukukuki 6 862 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Nie podawać się podczas nauki gry. Suche rady tutaj zbytnio wiele nie dadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Wystaw dobrą cebulę na pchlim to uwolnie cię od tej gierki, szkoda 4h marnować.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 31 minut temu, ListuniO napisał: A coś mądrego? A tak serio, to nie ma dobrych rad na tego typu gry. Albo ci pasują albo odpadasz... A biorąc pod uwagę twoje doświadczenia mam obawy, że może to się zdarzyć jeszcze szybciej. Tutaj dyrektorzy i kierownicy są szybsi, a w grze nie można przepakować postaci ułatwiając sobie przejście. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 336 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 6 minut temu, McDrive napisał: A tak serio, to nie ma dobrych rad na tego typu gry. Albo ci pasują albo odpadasz... A biorąc pod uwagę twoje doświadczenia mam obawy, że może to się zdarzyć jeszcze szybciej. Tutaj dyrektorzy i kierownicy są szybsi, a w grze nie można przepakować postaci ułatwiając sobie przejście. Spoko, dość tanio kupiłem więc jak faktycznie nie podejdzie to puszczę w świat. Natomiast chce powalczyć bo dużo dobrego słyszałem o grze a nie chce jej oceniać nie grając i mając tylko doświadczenie z grami podobnymi. Dyrektorzy i kierownicy? Masz na mysli bossów i subbossów? Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Może Ci siądzie. Ta gra jest totalnie inna niż te co ogrywałeś. Wymaga na szczęście poświęcenia mniejszej ilości czasu niż soulsy (mniej rpg) ale no git gut jest wymagany. Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 (edytowane) Godzinę temu, ListuniO napisał: Siema, Jakieś tipy na start? Siemano, to po kolei od najważniejszych, oszczędze pisania rzeczy które sam wyłapiesz po 5 minutach, - zwracaj uwagę na expa/ poziom, bo tutaj można przechowywać punkty umiejętności, jak jesteś na końcu paska to lepiej dogrindować - tak samo ze złotem, obowiązkowo ładuj kasę w sakiewki. - testuj różne narzędzia shinobi, zwłaszcza na bossach/subbosach, bo jak złapiesz kontrę to rozpykasz bez problemu - rozglądaj się dookoła często, zwłaszcza patrz w "sufit", często wyłapiesz punkty do linki. edit - a, no i zimna krew. Edytowane 11 Stycznia 2020 przez aph 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 336 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Thx, Czy tutaj też budowa lokacji jest jak w BB gdzie najpierw się idzie przez lokacje a później się odblokowuje skrót i na wypadek śmierci już można z niego korzystać? Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Nie, tylko raz w grze - posiadłość Hirata - jest taki moment, poza tym to od kapliczki do kapliczki - które też są gęściej usiane niż w BB. Nie zapomnij się podzielić wrażeniami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Godzinę temu, ListuniO napisał: Dyrektorzy i kierownicy? Masz na mysli bossów i subbossów? Dokładnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Ishin i jego włócznia... Sowa ma się do niego nijak. Genochiro na razie jest trudniejszy, ale nie wiem ile jeszcze razy zginę. O ile faza 1 i 2 jest w miarę ok i jak się skupię (a czasem nerwy biorą górę) to 3 i 4 to męczarnia. W 1 i 2 wiem czego się spodziewać jak trzymam taki i nie inny dystans - dość blisko i w 1 mikiri + cięcie nieśmiertelności. 2 to czekanie na 3 ciosy po mijance w prawo i obowiązkowo ucieczka ja się pochyla i szarżuje. No i w 2 cały czas bieganie. Za to jak dostaje włócznie... Niby mam sposób - czyli ucieczka jak się da (cały czas bieg) i jak leci wyskok to obok niego albo jakieś uniki, ale kończy się na 3 sposoby - albo przywali we mnie pistoletem (jak jestem na przodzie niego), albo zgarnie po prostu lancą (także ale to chyba wtedy jak jestem dalej i bardziej na przodzie), albo mu znajdę się za plecami/na boku i cyk dwa cięcia nieśmiertelności. W ostatniej sytuacji jest jeszcze czasem tak, że po ciosach nie zdążę uciec (unik/skok w tył robię). No czasem jak zaczynam się czaić za bardzo i ani mnie nie walnie ani ja nie jestem blisko to zaraz podbiegnie i dowali. I o ile takie próby kończą się czasem sukcesem i czasem się uda i to nawet po rząd, to nawet przy 8-10 tykwach nie wystarczy na fazę 4. Bo z parę razy tam doleciałem. Nie chcę się bawić w jakieś parasole i inne dziadowstwa, bo kasa już zeszła do zera, podobnie emblematy. Ktoś ma jakieś porady jak wyczuć ten dystans, albo może źle że biegnę? Albo inny jakiś sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 862 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 No petardy i prowokowanie skoku, dwa ciosy na plecy i ucieczka. Ja się tych faz nawet nie uczyłem jak wyczaiłem to okienko. Trochę z nim potańczysz i wyczujesz gościa. Baaardzo łatwo go do skoku sprowokować więc walka idzie szybciutko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Padł! Jednak trzymałem za duży dystans. Dlatego nie mogłem mu za plecy wejść z ciosami. Plus żadne lighrning reversal albo za plecki. Dla mnie najlepsze było po prostu uciekać. Tykwy oczywiście zużyte plus granulki też. Mega walka. Ale dla mnie jeśli chodzi o poziom trudności to jednak niżej niż Genichiro. Sequel by się naprawdę przydał kiedyś. Zgłasza że moje zakończenie (return) to sugeruje trochę. Świetna gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 336 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 23 godziny temu, aph napisał: Nie zapomnij się podzielić wrażeniami. Pograłem troche (kilka godzin) i jest super, na razie:) W porównaniu do BB (w to najdłużej grałem) jest inaczej i chyba to bardziej mi pasuje: - to że lecisz lokacje bez skrótów od kapliczki do kapliczki które też są blisko siebie, sam się łapałem kilka razy na tym że po wyczyszczeniu 8-10 przeciwnków rozglądałem się za kolejną i najczęsciej była - to że nie ma rypania statystyk i masy broni - jest bardziej dynamicznie i taniec lepiej wychodzi a jak już zdobywasz pierwszą sztukę walki to już wogóle magia - linka która daje speeda i pozwala szybko latać po lokacji żeby np. po cichu rozwalić mocniejszych typków - i ta gra na razie pięknie wygląda Mam nadzieje że nie spuchne za szybko ale na razie jestem zajarany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 No, a ja dostałem kubeł zimnej głowy na łeb, mianowicie czyszczę mapkę już z znajdziek/pobocznych rzeczy i Spoiler okazało się, że nie mam dostępu do kilku walk z subbossami i bossem, bo nie podsłuchałem jakiejś rozmowy, która jest przez chwilę w trakcie gry xd Kiedy From zrozumie, że tak się nie robi? Już mnie w BB tak zdenerwowali, przecież tylko gracz który regularnie zagląda do poradnika w trakcie gry coś takiego zrobi. No i nic, odpuszczam sobie czyszczenie, może za rok dwa, zrobię NG+. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Ale, że co? Możesz jakoś konkretniej? Bo przecież po medytacji przy idolu wszyscy się respawnia i można ich podsłuchać jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 616 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Chodzi mu chyba o dodatkowe zakończenie, gdzie walczy się z Spoiler Sową w Hiracie Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Wydawało mi się, że nie jesteś w stanie zrobić tego zakończenia i jednego z 4 normalnych podczas jednej rozgrywki. bo ja też nie miałem walki z nim. Czy może jednak się da? Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 616 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 (edytowane) Nie da się, dlatego też nie kumam tej frustracji xD Edytowane 15 Stycznia 2020 przez cotek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 (edytowane) Spoiler Sprawdziłem, wg internetów https://www.gry-online.pl/S024.asp?ID=1964&PART=151 można to odblokować przy 1szym podejściu. Tak więc ja jestem niesamowicie rozczarowany, nie wierzę że ktokolwiek bez poradnika to odkrył. Pie****** From..... e- SPOILERY w linku, tylko dla tych co ukończyli. Edytowane 15 Stycznia 2020 przez aph Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 616 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 No za pierwszym się da, ale to po prostu inne zakończenie. Nie da się wszystkich bossów machnąć ziomek za jednym razem Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Spoiler Rany, mi nie chodzi o żadne zakończenie, bo tego że jest więcej niż jedno, to można się domyślić przed 1szą walką z Sową, po prostu wku****a mnie że nie mogę zrobić teraz czegoś co bym chętnie machnął pewnie w godzinkę-dwie. Tak, jakbym wiedział to bym się chował po katąch i podsłuchiwał co gadają, chociażby po to żeby mieć otwartą furtkę do post game. Ochota na NG+ i czyszczenie mapy mi zniknęła. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 616 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 (edytowane) No toż mi chodzi o to, że jakbyś sobie machnął to w jedną-dwie godzinki to by Cię doprowadziło do zakończenia jakiegoś tam- nieważne i tak czy siak ominąłbyś niektórych bossów, o których tak się sfrustrowałeś w pierwszym poście. Edytowane 15 Stycznia 2020 przez cotek Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 E tam, miałbym to samo co już sam zrobiłem + kilka rzeczy, ofc jeśli dałbym radę, tyle. Ale mi na nerwach zagrali teraz, takie zagrywki to nie dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Ta droga z sowa posiada najmniej bossow i brak dostepu do nowych swiatow wiec nie wiem o co robisz dym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 616 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Mylisz się Jest jeszcze droga z drugą walką z Sową mimo iż wybiera się służenie Kuro i kończy się też walką z Ishinem na polach Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi