Szermac 2 744 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 (edytowane) @genjuro Nie zaprzepaściłeś, jak wrócisz z wioski Mibu po zabiciu Iluzji Mniszki oraz Małpiszona to wracasz na dach i tam czeka Sowa, któremu się NIE przeciwstawiasz i leci Shura Edytowane 16 listopada 2020 przez cotek 1 Cytuj
pioooti 4 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 A OST jest gdzieś dostępny do łyknięcia w jakiejś usłudze? Bo z tego co widzę, to ani na Spotify, ani na Apple Music go nie ma. Na YT jest jakaś wersja 2h, ale wolałbym ładnie oficjalnie. Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 Ale mnie ta gra zamiata. Z genichiro męcze się od lutego i nic nie zapowiada poprawy Cytuj
eloszki 109 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 A są jeszcze lepsze po(pipi)y Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj
BRY@N 1 469 Opublikowano 26 listopada 2020 Opublikowano 26 listopada 2020 Tak z ciekawości co Ci sprawia największy problem? Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 27 listopada 2020 Opublikowano 27 listopada 2020 12 godzin temu, LiŚciu napisał: Ale mnie ta gra zamiata. Z genichiro męcze się od lutego i nic nie zapowiada poprawy ...małpa, Sowa...wszystkie "atrakcje" jeszcze przed Tobą...;) 1 Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 27 listopada 2020 Opublikowano 27 listopada 2020 13 godzin temu, LiŚciu napisał: Ale mnie ta gra zamiata. Z genichiro męcze się od lutego i nic nie zapowiada poprawy Genchiro to tutorial grania w tą grę. Później juz jest tylko gorzej 1 Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 27 listopada 2020 Opublikowano 27 listopada 2020 1 minutę temu, oFi napisał: Genchiro to tutorial grania w tą grę. Później juz jest tylko gorzej Przejebane na tutorialu się wykładać. W końcu go pokonam. 3 faza mnie rozkłada. Cytuj
mario10 520 Opublikowano 27 listopada 2020 Opublikowano 27 listopada 2020 Spoko dasz radę, ja tez się z nim męczyłem, ale jak już rozpracowałem jego ruchy i go pokonałem to cieszyłem się jak dziecko zacna to jest gra. Cytuj
BRY@N 1 469 Opublikowano 27 listopada 2020 Opublikowano 27 listopada 2020 Właśnie to jest klucz rozpracować ruchy. Dodatko w pierwszej fazie dobrze jest go gdzieś w rogu przycisnąć i szybko idzie. Obczaić gdzie stosować kontrę Mikiri i już z górki Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 27 listopada 2020 Opublikowano 27 listopada 2020 jedynym mankamentem jest to. ze przez slaby klatkarz musisz planowac swoj ruch z wyprzedeniem. Ile razy mnie Sowa zajechał za to. że się spóźniełem z nie swojej winy. Cytuj
WisnieR 2 736 Opublikowano 27 listopada 2020 Opublikowano 27 listopada 2020 2 godziny temu, LiŚciu napisał: Przejebane na tutorialu się wykładać. W końcu go pokonam. 3 faza mnie rozkłada. 3 faza jest najprostsza. Zawsze zaczyną ją od ataku z doskoku gdzie wchodzi pięknie mikiri. Potem wystarczą dwa odbicia pioruna i po temacie. Blokująć atak piorunem w locie możesz go potem R1 odbić. Easy. Cytuj
BRY@N 1 469 Opublikowano 27 listopada 2020 Opublikowano 27 listopada 2020 37 minut temu, WisnieR napisał: 3 faza jest najprostsza. Zawsze zaczyną ją od ataku z doskoku gdzie wchodzi pięknie mikiri. Potem wystarczą dwa odbicia pioruna i po temacie. Blokująć atak piorunem w locie możesz go potem R1 odbić. Easy. Dokładnie jak pisze kolega powyżej. Dlatego w ostatniej fazie trzymać go na dystans kontra Mikiri odbicie pioruna, oczywiście będąc w powietrzu i poleci Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 27 listopada 2020 Opublikowano 27 listopada 2020 (edytowane) Dzisiaj znowu spróbuje go zayebac. E: Nie mam odblokowanej kontry mikiri i te ataki z czerwonem znakiem mnie zawsze trafiają. Może tu jest pies pogrzebany ... Edytowane 27 listopada 2020 przez LiŚciu Cytuj
BRY@N 1 469 Opublikowano 27 listopada 2020 Opublikowano 27 listopada 2020 Bo ogólnie wszystkie ze znakiem są nie do zablokowania, jedynie niektóre można skontrować kontrą Mikiri Cytuj
mario10 520 Opublikowano 27 listopada 2020 Opublikowano 27 listopada 2020 Godzinę temu, LiŚciu napisał: Dzisiaj znowu spróbuje go zayebac. E: Nie mam odblokowanej kontry mikiri i te ataki z czerwonem znakiem mnie zawsze trafiają. Może tu jest pies pogrzebany ... Ło panie kolego kontra mikiri to jest pierwsza umiejętność jaką należy odblokować nawet noby z włóczniami się lepiej załatwia. Przy Genichiro warto mieć kontrę mikiri odblokowaną 1 1 Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 27 listopada 2020 Opublikowano 27 listopada 2020 1 godzinę temu, BRY@N napisał: Bo ogólnie wszystkie ze znakiem są nie do zablokowania, jedynie niektóre można skontrować kontrą Mikiri A to nie było tak że były czerwone kontry do mikkiri oraz drugie czerwone do skakania po głowie? Cytuj
BRY@N 1 469 Opublikowano 27 listopada 2020 Opublikowano 27 listopada 2020 24 minuty temu, Szymek napisał: A to nie było tak że były czerwone kontry do mikkiri oraz drugie czerwone do skakania po głowie? Tak jest że podcięcia można podwójnym skokiem ominąć ale szczerze próbowałem te znaczki odróżnić i są one chyba takie same i trzeba po prostu zapamiętać co kiedy. Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 27 listopada 2020 Opublikowano 27 listopada 2020 Ja po 4 zaliczeniach gry nadal nie wiem, czy to czerwone kanji zmienia się w zależności od ataku (pchnięcie/podcięcie/chwyt), czy jest takie samo xd. Oczywiście nie zmienia to wiele, bo są inne przesłanki do rozpoznania ataku, ale still. Tak czy siak, kontra mikiri to absolutna podstawa, żeby sensownie grać w Sekiro i powiedziałbym nawet, że trochę chamskie ze strony twórców jest wrzucanie jej jako opcjonalnego skilla. Warto też wykupić umiejętność skakania po łbie z dobiciem (po udanym uniknięciu podcięcia). 22 godziny temu, LiŚciu napisał: Z genichiro męcze się od lutego i nic nie zapowiada poprawy Bo jeśli nie łapiesz flow i nie grasz w "ciągu", to rozwleczenie tego w czasie może trwać w nieskończoność. Walki w tej grze (przynajmniej póki nie obcykasz systemu) są bliskie realnemu wysiłkowi: musisz się rozgrzać, ale też nie możesz się przetrenować xd. Brzmi to może śmiesznie, ale taka prawda: jak odpalałem walkę z bossem, z którym dzień wcześniej poległem, ale byłem mimo wszystko bliski zwycięstwa, to na dzień dobry dostawałem sromotny wpierdol. Później szło dobrze, ale po paru-parunastu próbach wdzierało się rozkojarzenie, zmęczenie i zwyczajna złość i znowu dostawałem po mordzie. W sumie odnosi się to głównie do ostatniej walki, ale po drodze było więcej takich przypadków. 1 Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 27 listopada 2020 Opublikowano 27 listopada 2020 32 minuty temu, kotlet_schabowy napisał: Bo jeśli nie łapiesz flow i nie grasz w "ciągu", to rozwleczenie tego w czasie może trwać w nieskończoność. Walki w tej grze (przynajmniej póki nie obcykasz systemu) są bliskie realnemu wysiłkowi: musisz się rozgrzać, ale też nie możesz się przetrenować xd. Brzmi to może śmiesznie, ale taka prawda: jak odpalałem walkę z bossem, z którym dzień wcześniej poległem, ale byłem mimo wszystko bliski zwycięstwa, to na dzień dobry dostawałem sromotny wpierdol. Później szło dobrze, ale po paru-parunastu próbach wdzierało się rozkojarzenie, zmęczenie i zwyczajna złość i znowu dostawałem po mordzie. W sumie odnosi się to głównie do ostatniej walki, ale po drodze było więcej takich przypadków. Potwierdzam. Najtrudniejsi bossowi w Sekiro padali po dobrym spanku, porannej kawce i koniu zwalonym Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 27 listopada 2020 Opublikowano 27 listopada 2020 (edytowane) Ya yebie, leszcz ze mnie ale ogarnałem tą kontre mikiri i teraz to wchodzi idealnie. Beż użycia tykwy koncze drugą faze. Musze przerwać ale czuje że jutro spokojnie usiądę i posprzątam pana Genichiro. Niemniej jednak ta walka i ten typ mi na zawsze zapadnie w growej pamięci. Edytowane 27 listopada 2020 przez LiŚciu 1 1 Cytuj
BRY@N 1 469 Opublikowano 27 listopada 2020 Opublikowano 27 listopada 2020 Jak dla mnie ta walka jest jedna z lepszych w grze jak nie najlepsza. Cytuj
eloszki 109 Opublikowano 28 listopada 2020 Opublikowano 28 listopada 2020 Ja to na Sowie spędziłem parędziesiąt ładnych godzin. Przez pierwsze pare nawet nie widziałem opcji, aby mu obrażania jakieś zadać. To była najtrudniejsza walka dla mnie chyba we wszystkich grach. Ta walkę zapamiętam napewno bardzo dluuugo i dla mnie ta jest jedna z ciekawszych Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk 1 Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 28 listopada 2020 Opublikowano 28 listopada 2020 2 godziny temu, eloszki napisał: Ja to na Sowie spędziłem parędziesiąt ładnych godzin. Przez pierwsze pare nawet nie widziałem opcji, aby mu obrażania jakieś zadać. To była najtrudniejsza walka dla mnie chyba we wszystkich grach. Ta walkę zapamiętam napewno bardzo dluuugo i dla mnie ta jest jedna z ciekawszych Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk 3 najtrudniejszych madafakerów: 1. Sowa, ale nie ten na dachu 2.Demon nienawiści, 3.Final boss. Piękne, wymagające walki. Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 28 listopada 2020 Opublikowano 28 listopada 2020 Ja to mam chyba zboczenie, ale dla mnie walki z wybranymi bosami są po to, żeby posłuchać tej pięknej ścieżki dzwiękowej. Bo jednak to robienie deflectów w rytm muzyki oraz zmiana tempa w kolejnych fazach - próżno na youtubie szukać Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi