mozi 1 977 Opublikowano 5 grudnia 2019 Opublikowano 5 grudnia 2019 34 minuty temu, mario10 napisał: Kontra mikiri jest dość łatwa do wykonania i częściej mi wychodzi jak nie ruszam gałką w stronę przeciwnika po prostu wciskam przycisk i później uderzenie. Kontra mikiri bardzo mi się przydała w walce z Genichiro czy wszystkimi z włócznią. Zasadniczo nie wolno ruszać gałka podczas mikkiri. Cytuj
giger_andrus 3 089 Opublikowano 5 grudnia 2019 Opublikowano 5 grudnia 2019 Godzinę temu, mozi napisał: Zasadniczo nie wolno ruszać gałka podczas mikkiri. Z tego co pamiętam to podczas natarcia wchodzi równie dobrze. Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 5 grudnia 2019 Opublikowano 5 grudnia 2019 Nie wiem jak zacząłem nic nie gmerac galkami tylko wciskalem raz b wchodziło 100/100. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 5 grudnia 2019 Opublikowano 5 grudnia 2019 można się pomylić i zrobić kontrę z gałkiem w dół no to wtedy dostaniemy w banię Cytuj
smoo 2 254 Opublikowano 6 grudnia 2019 Opublikowano 6 grudnia 2019 Mikiri najlatwiej posadzic trzymajac galke w kierunku przeciwnika. Inaczej postac czasem zamiast kontry robi odskok i obrywa. Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 6 grudnia 2019 Opublikowano 6 grudnia 2019 (edytowane) Trzeba naumić się po prostu. Pamiętam że jak dotarłem do końca to 2 faza bossa lała mnie w 5 sekund mimo że 1 fazę ogarniałem w 15. Dopiero jak się przyzywyczaiłem do prędkości jego ciosów i nayuczyłem je parrować to nabiajłem mu kreskę posture w pare chwil. Trudność tej gry to jest ilość róznych kombinacji - ten cios to trzeba mikirri, ten trzeba podskoczyć i piętą w łeb, ten unik itd. @smoo z wiki: Mikiri Counter is executed by performing a forward step dodge at the direction of an enemy. Locking onto an enemy is not required, as long as the forward step dodge is directed at an incoming thrust attack. The counter window is massive, and spans the entire duration of the step dodge animation, well past its invulnerability frames; basically, if the attack lands during the step dodge animation, it will be successful. That said, you must be sure that you are facing the enemy (i.e. locked on) and stepping directly forward into the blow (with a neutral step dodge), and because of this it is possible that if you are too close the precise angle will mess up and the attempt will fail, causing you to take damage. Czyli na moje to albo się ma locka albo gałka w przód. Edytowane 6 grudnia 2019 przez mozi 1 Cytuj
mario10 515 Opublikowano 6 grudnia 2019 Opublikowano 6 grudnia 2019 Na razie jestem w Spoiler Wiosce Mibu Ale dla mnie dwoma przełomowymi elementami w grze byli dwaj bossowie. Czyli pani motyl, podczas walki z którą na prawdę poprawiłem parowanie ciosów w dobrym momencie oraz Genichiro przy, którym zdecydowanie poprawiłem kontre mikiri. Z tego co kojarzę to na podpowiedziach przy kontrze mikiri jest pokazane żeby wychylić lewą gałkę, niestety ja podczas walki z Genichiro często się nabijałem na włócznię i wyczaiłem, że lepiej jak tylko przyciskam kółko wchodziła jak trzeba. Cytuj
Szermac 2 700 Opublikowano 6 grudnia 2019 Opublikowano 6 grudnia 2019 Mi się udało pokonać ojczulka w końcu W pewnym momencie już poszła dobra taktyczna rozkmina i rozpykalem go w 6 minut. Mikiri testowałem kiedyś grubo na panolku do bicia w Firelink Shrine (he he) I kontra Mikiri wchodzi podczas bloku, bez bloku, z analogiem wychylonym do przodu, na boki, tylko do tyłu nie działa xD Ta gra jest ekstra, ale mocno irytująca. W sensie, że najtrudniejsza jak dla mnie od From. Tak jak w DSy i Bb mogłem się nauczyć grać za(pipi)iście i szedłem bez problemu kolejne NG. Tak już w Sekiro wiem, że są pewne rzeczy nie do przeskoczenia dla mnie i się jej nie nauczę i będę dostawał w ciry zawsze i wszędzie xD Cytuj
mario10 515 Opublikowano 6 grudnia 2019 Opublikowano 6 grudnia 2019 No ale już kolejny boss do przodu Cytuj
Szermac 2 700 Opublikowano 6 grudnia 2019 Opublikowano 6 grudnia 2019 Ta i już zacinka na kolejnym xD Cytuj
mario10 515 Opublikowano 6 grudnia 2019 Opublikowano 6 grudnia 2019 No momentami jest ich za dużo i tak przechodzisz od jednej walki do drugiej i co jedna to ciężka. Brakuje mi więcej łażenia ale i tak gra wypasik Cytuj
Szermac 2 700 Opublikowano 6 grudnia 2019 Opublikowano 6 grudnia 2019 No jest tak jak mówisz, tereny do eksploracji są bardzo małe w porównaniu do DS czy Bb, przy czym jeszcze można je obskoczyć linką w kilka minut. Bardziej jest taki boss rush właśnie. No ale gra wypas. I już bym chciał zatopić łapska w Elden Ringu Cytuj
mario10 515 Opublikowano 6 grudnia 2019 Opublikowano 6 grudnia 2019 Myślę, że na to trzeba będzie sporo poczekać Cytuj
Szermac 2 700 Opublikowano 6 grudnia 2019 Opublikowano 6 grudnia 2019 13 Grudnia mają być nowe rzeczy z Eldena i myślę, że I połowa 2020 Cytuj
mario10 515 Opublikowano 6 grudnia 2019 Opublikowano 6 grudnia 2019 Byłoby fajnie jakby się pojawiły jakieś dodatkowe info o tym. Pytanie mam do osób, które ukończyły czy po zakończeniu fabuly można wrócić do pominiętych bosssów? Nie znoszę walczyć z tymi bezgłowymi upiorami Cytuj
smoo 2 254 Opublikowano 6 grudnia 2019 Opublikowano 6 grudnia 2019 Po napisach koncowych dostaniesz pytanie czy chcesz rozpoczac new game+ czy dokonczyc sprawy w obecnym cyklu. 1 Cytuj
mario10 515 Opublikowano 6 grudnia 2019 Opublikowano 6 grudnia 2019 A później jak dokończę co nieco można zacząć new game + ? Cytuj
mario10 515 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 Panowie ogarnął ktoś wszystkie zakończenia w Sekiro? Właśnie zbliżam się do momentu przełomowego czyli Spoiler Walki z ojczulkiem Wielki shinobi Sowa i teraz tam trzeba wybrać jedno z zakończeń. Z jednej strony postanowiłem, że zostanę przy Kuro, ale z drugiej strony powalczyło by się z Emmą Cytuj
giger_andrus 3 089 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 Jeżeli chcesz zagrać tylko raz i sobie odpocząć to odradzam Shura Ending. Stracisz kawał dobrej gry, trochę przedmiotów i kilku bossów. Jeżeli chcesz lecieć wszystkie zakończenia to bez różnicy. Cytuj
Szermac 2 700 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 No ominie Cię niezła lokacja, queścik, przedmioty i bossy Ja już stawiam czoło ostatniemu i klepne go niedługo Potem na szybciora polece inne zakończenia Cytuj
mario10 515 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 Ale kopiowałeś savy czy będziesz leciał za każdym razem przygodę od nowa? Cytuj
Szermac 2 700 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 Nigdy nie bawiłem się w kopiowanie, robię prawilnie Z Bloodbornem było to samo, każdy kolejny NG+ inne zakończenie :] 1 Cytuj
mario10 515 Opublikowano 11 grudnia 2019 Opublikowano 11 grudnia 2019 No właśnie właśnie tak się zastanawiałem bo widziałem myki z kopiowaniem saveów ale raczej też nie będę się w to bawił. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi