mario10 515 Opublikowano 18 grudnia 2019 Opublikowano 18 grudnia 2019 Ja mam kilka umiejętności wykupionych z takich aktywnych ciosów chyba jeden reszta poszła w leczące mikstury i symbole ducha Cytuj
Szermac 2 700 Opublikowano 18 grudnia 2019 Opublikowano 18 grudnia 2019 Chociaż Double Ichimonji w sumie by mi wystarczył Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 18 grudnia 2019 Opublikowano 18 grudnia 2019 (edytowane) 15 minut temu, cotek napisał: Chociaż Double Ichimonji w sumie by mi wystarczył Widzialem na youtubach jak tego uzywali, ale dla mnie to za wolne :x Widzialem tez jak jeden gosc uzywal jakiegos ataku noga bodajze z powietrza z drzewka skilli monkow i niezle to zbijalo stamine bossom przy blokowaniu. Edytowane 18 grudnia 2019 przez bebbop 1 Cytuj
mario10 515 Opublikowano 18 grudnia 2019 Opublikowano 18 grudnia 2019 Ja używam wirujące cięcie jedno z podstawowych umiejętności i później jeszcze to z ostrzem śmiertelności ( czy nieśmiertelności) ale dużo kosztuje symboli ducha. Cytuj
Szermac 2 700 Opublikowano 18 grudnia 2019 Opublikowano 18 grudnia 2019 (edytowane) Dla mnie podwójne Ichimonji idealne Fajnie, że ilu graczy, tyle styli. Teraz tak w pracy mnie naszło czy ja przypadkiem tego ostatniego nasionka nie mam cały czas przy sobie i po prostu nie wymieniłem go na napój XD Bo obczaiłem na necie jego lokalizacje i raczej kojarze, że podniosłem wszystkie. Edytowane 18 grudnia 2019 przez cotek Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 18 grudnia 2019 Opublikowano 18 grudnia 2019 1 minutę temu, mario10 napisał: Ja używam wirujące cięcie jedno z podstawowych umiejętności i później jeszcze to z ostrzem śmiertelności ( czy nieśmiertelności) ale dużo kosztuje symboli ducha. Tego ostrza niesmiertelnosci tez nigdy nie uzywalem, bo wlasnie za duzo zre symboli ducha :d Dla mnie o dziwo najlepsze jest chyba ciecie kruka. Jak juz nie mialem pomyslow i brakowalo skilla to "dziobalem" krukiem i paru bossow udalo sie polozyc :d Pozniej uzywalem natarcie cienia i eteryczne przejscie. Cytuj
mario10 515 Opublikowano 18 grudnia 2019 Opublikowano 18 grudnia 2019 (edytowane) Teraz mnie zastanowiła jedna rzecz Spoiler Jeśli ostatnie nasiono tykwy znajduje się w Źródlanym Pałacu to jak ktoś wybiera zakończenie, w którym walczy wcześniej z Emmą zamiast Sową, to kto wymienia nasiono na stałe uzupełnieni? Jest wachlarz tych cięć dość szeroki i każdy znajdzie coś dla siebie fajnego. Parę razy też używałem tego lalkarz ninjitsu i się przydawał Edytowane 18 grudnia 2019 przez mario10 Cytuj
Szermac 2 700 Opublikowano 18 grudnia 2019 Opublikowano 18 grudnia 2019 (edytowane) Przy Shura nie można z tego co wyczytałem dopakować tykwy na maks. No lalkarz się przydaje Edytowane 18 grudnia 2019 przez cotek Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 18 grudnia 2019 Opublikowano 18 grudnia 2019 (edytowane) 8 minut temu, mario10 napisał: Teraz mnie zastanowiła jedna rzecz Ukryj zawartość Jeśli ostatnie nasiono tykwy znajduje się w Źródlanym Pałacu to jak ktoś wybiera zakończenie, w którym walczy wcześniej z Emmą zamiast Sową, to kto wymienia nasiono na stałe uzupełnieni? Spoiler Ukonczylem gre wlasnie walczac wczesniej z Emma i nawet nie zwrocilem uwagi, czy pojawia sie w NG+, czy nie :d Ogolnie po walce z nia masz game over. Ciekawe tez jak wypada walka z Emma w porownanniu do Sowy :x Niezle sie tam nameczylem. Sama Emma bulka z maslem, ale potem... :x Edytowane 18 grudnia 2019 przez bebbop Cytuj
mario10 515 Opublikowano 18 grudnia 2019 Opublikowano 18 grudnia 2019 Spoiler Mało tego to nasiono tykwy znajduje się w Źródlanym Pałacu jak je znajdziesz, a wcześniej zabijesz Emmę to u kogo go wymienić. Nie myślę nawet o NG+ tylko przed zakończeniem głównego wątku nie ma u kogo wymienić tego nasiona Myślę, że trzeba przejść drugi raz i porównać. Dla mnie Sowa był spoko, fajnie się z nim walczyło i był dla mnie zdecydowanie łatwiejszy niż pierwsza walka z Genichiro czy po nim Prawdziwa Zdeprawowana Mniszka mi więcej problemów przysporzyła. Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 18 grudnia 2019 Opublikowano 18 grudnia 2019 (edytowane) 8 minut temu, mario10 napisał: Ukryj zawartość Mało tego to nasiono tykwy znajduje się w Źródlanym Pałacu jak je znajdziesz, a wcześniej zabijesz Emmę to u kogo go wymienić. Nie myślę nawet o NG+ tylko przed zakończeniem głównego wątku nie ma u kogo wymienić tego nasiona Myślę, że trzeba przejść drugi raz i porównać. Dla mnie Sowa był spoko, fajnie się z nim walczyło i był dla mnie zdecydowanie łatwiejszy niż pierwsza walka z Genichiro czy po nim Prawdziwa Zdeprawowana Mniszka mi więcej problemów przysporzyła. Spoiler Nie zrozumielismy sie :d Po pokonaniu Emmy nie dotrzesz do Palacu, gdyz po jej pokonaniu masz game over. Musisz zaczac NG+, jeszcze raz ubic wszystkich bossow i przy nastepnym wyborze wybrac Sowe i dopiero masz mozliwosc dostania sie do Placu :d Edytowane 18 grudnia 2019 przez bebbop 1 Cytuj
mario10 515 Opublikowano 18 grudnia 2019 Opublikowano 18 grudnia 2019 Spoiler Aha takie kwiatki, ja ładnie stanąłem w obronie Kuro i myślałem, że jak walczysz z Emmą to jest ciąg dalszy Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 18 grudnia 2019 Opublikowano 18 grudnia 2019 (edytowane) 6 minut temu, mario10 napisał: Ukryj zawartość Aha takie kwiatki, ja ładnie stanąłem w obronie Kuro i myślałem, że jak walczysz z Emmą to jest ciąg dalszy Spoiler Nom, dlatego zaczalem grac od poczatku, by dostac sie do ostatniej miejscowki. Najlepiej bylo zrobic kopie sejwa przed wyborem, zalatwic Emme, pozniej wczytac sejw i wybrac Sowe :d Niestety o tym nie wiedzialem i po pokonaniu Emmy musialem rozpoczac gre od nowa :x Edytowane 18 grudnia 2019 przez bebbop Cytuj
mario10 515 Opublikowano 18 grudnia 2019 Opublikowano 18 grudnia 2019 (edytowane) 9 minut temu, bebbop napisał: Ukryj zawartość Nom, dlatego zaczalem grac od poczatku, by dostac sie do ostatniej miejscowki. Najlepiej bylo zrobic kopie sejwa przed wyborem, zalatwic Emme, pozniej wczytac sejw i wybrac Sowe :d Niestety o tym nie wiedzialem i po pokonaniu Emmy musialem rozpoczac gre od nowa :x Spoiler No ja nie kombinowałem za bardzo choć szkoda, że nie da się zapisywać fizycznie i trzeba kombinacje z tym kopiowaniem robić,choć przed decyzją czy walczyć z Sową czy Emmą powinno się dać, ale z drugiej strony jak by można było zapisywać fizycznie to nie byłoby nic trudnego bo po przegranej walce wczytywałby się savea , a z trzeciej strony zachęca do kolejnego przejścia gry bo sam bym z Emmą powalczył i tym samurajem po nim. Żródlany pałac fajna lokacja i fajnie się tam walczy choć momentami robi się gęsto bo wrogowie dobrzy. Edytowane 18 grudnia 2019 przez mario10 1 Cytuj
genjuro 84 Opublikowano 18 grudnia 2019 Opublikowano 18 grudnia 2019 (edytowane) Ja dalej nie mogę pokonać finałowego dziada. Ale jest progres, dochodzę już do czwartej fazy. Próbowałem agresywnie, potem walkę podjazdowa, ale zawsze mnie dojedzie. I ten chory zasięg pjerdolonej wloczni. Kiedy myślę że uskoczylem, to i tak mnie tafi... Na filmikach ludzie z taka łatwością go zabijają. Edytowane 18 grudnia 2019 przez genjuro 1 Cytuj
Ukukuki 6 928 Opublikowano 18 grudnia 2019 Opublikowano 18 grudnia 2019 Kurde ja się z Sową męczyłem z 3h ;/ Stosowałem tą samą taktykę co z małpą czyli podjazdy. Wystarczyło zmienić styl na agresywny i pykło dosyć szybko. Cytuj
mario10 515 Opublikowano 18 grudnia 2019 Opublikowano 18 grudnia 2019 To jest też fajne, że do każdego bossa można podejść inaczej i po kilku podejściach można już mniej więcej wyciągnąć wnioski czy grać agresywnie czy może ostrożnie i takie dzióbanie wroga. Cytuj
Ukukuki 6 928 Opublikowano 18 grudnia 2019 Opublikowano 18 grudnia 2019 (edytowane) No na razie padłem raz na mniszce i daje sobie spokój do jutra bo mam dość. Ta gra to jest jeden wielki boss rush. Po pokonaniu sowy to ja chyba 5 minut pograłem i kolejny boss. Mam wrażenie ,że w Cuphead już te przerwy były większe ;d Brakuje tej grze eksploracji. Edytowane 18 grudnia 2019 przez Ukukuki Cytuj
Szermac 2 700 Opublikowano 18 grudnia 2019 Opublikowano 18 grudnia 2019 (edytowane) No dobra :C na ostatniego dziada będę potrzebował prozacu. Jakikolwiek ciężki boss z DSów czy Bb przy tym to jest żłobek. Poddaje się Miyazaki jadę po Ciebie xd Edytowane 18 grudnia 2019 przez cotek Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 18 grudnia 2019 Opublikowano 18 grudnia 2019 (edytowane) git gut i tyle. Moja rada to perfect parry przez 2 fazę i potem to już odbijanie błyskawic. Pierwsza faza to jest formalność bo combo double ichimonji + uniki masakrują go w 20 sekund. Ja najwięcej czasu straciłem na 2 fazie. Dokąd nie ogarnąłem parry tak jak powinno to nie widziałem możliwości - po ogarnięciu jak pisałem 2 faza trwa 30 sekund. Pocieszę tylko ze po tej walce reszta gry to już spacer po parku - ng+ to się leci jak dzik w pomidory Edytowane 18 grudnia 2019 przez mozi Cytuj
Szermac 2 700 Opublikowano 18 grudnia 2019 Opublikowano 18 grudnia 2019 Piszesz chyba o Genichiro hmm? Cytuj
McDrive 3 082 Opublikowano 18 grudnia 2019 Opublikowano 18 grudnia 2019 47 minut temu, cotek napisał: No dobra :C na ostatniego dziada będę potrzebował prozacu. Jakikolwiek ciężki boss z DSów czy Bb przy tym to jest żłobek. Poddaje się Miyazaki jadę po Ciebie xd To jak w bb biegaj wokół w 3 i 4 fazie Cytuj
Szermac 2 700 Opublikowano 18 grudnia 2019 Opublikowano 18 grudnia 2019 I see what you did there Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 19 grudnia 2019 Opublikowano 19 grudnia 2019 10 godzin temu, cotek napisał: Piszesz chyba o Genichiro hmm? Nie o ostatnim bossie. Trzeba mu tam zbić posture bo inaczej Cie dojedzie. Albo perfect parry albo dobre uniki i techniki "monk" + ichimonji 9 godzin temu, McDrive napisał: To jak w bb biegaj wokół w 3 i 4 fazie Jak masz cierpliwość :> walka potrwa tak z godzinę. 1 Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 19 grudnia 2019 Opublikowano 19 grudnia 2019 (edytowane) Ostatniego bossa próbowałem chyba z tydzień ubić, to już nawet nie pamiętam ile tych prób było. Plus tego taki, że tak naprawdę dopiero na nim nauczyłem się perfect parry Z Genichiro miałem taką sytuację, że albo ja go rozwalałem w 20 sekund, albo on mnie na 1 combo, bo jednak każda strata życia na nim wiedząc że są jeszcze 3 fazy, powodowała, że wolałem zacząć od nowa. Edytowane 19 grudnia 2019 przez Metoda Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi