Skocz do zawartości

Sekiro: Shadows Die Twice

Frantik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, GSPdibbler napisał:

Sowa ty k.rwo.

Otóż to, najwięcej czasu mi zjadł ze wszystkich bossaków, żeby go zaciukać. Ale k.rwowałem na niego xD

Edytowane przez cotek
Opublikowano
9 minut temu, cotek napisał:

Otóż to, najwięcej czasu mi zjadł, żeby go zaciukać. Ale k.rwowałem na niego xD

Niby znam jego ruchy, wiem jak punktowac, To i tak mnie dojeżdża w drugiej fazie. Ze trzy godziny z nim się męczę.

Opublikowano (edytowane)

No ja już w drugiej fazie prokurowałem tylko, żeby wyskoczył do góry i dwa szlagi mu zadawałem po wylądowaniu z tego co pamiętam, a tak to uciekałem. Czasami jeszcze jak rzucał bombke, która powoduje niemoc leczenia, to też gdzieś tam mu wbijałem mieczyk w bok. Ma też jeden atak, gdzie robi dasha i ciacha w poziomie, można mu zdashować 'pod pache' i też mu zrypać trochę Hapsa. Tylko, że w drugiej fazie, czasami po tym cięciu jeb.niec jeszcze robi małe combo i trzeba wyczuć, którą wersje akurat zapodaje. 

Edytowane przez cotek
Opublikowano

Ten pazdziernikowy patch nie zmienia repertuaru ciosow u bossow? Gdzies chyba natknalem sie na informacje, ze ostatni boss ma zmieniony wachlarz. Nie wien, czy zmiany dotycza tylko jego, czy wszystkich. 

Opublikowano
Godzinę temu, cotek napisał:

No ja już w drugiej fazie prokurowałem tylko, żeby wyskoczył do góry i dwa szlagi mu zadawałem po wylądowaniu z tego co pamiętam, a tak to uciekałem. Czasami jeszcze jak rzucał bombke, która powoduje niemoc leczenia, to też gdzieś tam mu wbijałem mieczyk w bok. Ma też jeden atak, gdzie robi dasha i ciacha w poziomie, można mu zdashować 'pod pache' i też mu zrypać trochę Hapsa. Tylko, że w drugiej fazie, czasami po tym cięciu jeb.niec jeszcze robi małe combo i trzeba wyczuć, którą wersje akurat zapodaje. 

Ja go bardziej agresywnie jade I może dlatego jeszcze nie padł, nie mam cierpliwości żeby uciekać I czekac na ten atak z wyskoku. Jak się przejmie inicjatywę to po dwóch naszych ciosach on robi jeden I odskakuje, wtedy odpadamy szybko do niego i cios który przerywa jego, dostaje wtedy obrażenia I posture nieźle nadwereza. Ja mu pierwsza kropkę zdejmuje właśnie przełamaniem postury. No ale w drugiej fazie ma zasłonę dymna I ADHD.

Opublikowano

No ja właśnie pierwszą też jechałem z posturą, ale druga jest cięższa i jakoś mi nie siedziało to. Lepiej mi wychodziła cierpliwość do ucieczki, niż do kolejnych powtórzeń bo mordowaniu mnie jak dzidziusia w drugiej fazie xDD

Opublikowano

Sowa ojciec zajął mi 2-3dni wczuwki timingu. Mimo, że znasz ciosy to przez biedny frejmrate w tej lokacji dostajesz strzały z pooopska (grałem na PRO). 

Piękna gra. Nie zapomnę jej bossów nigdy, jak w MGR:R.

Opublikowano

Po ok. 4 miesiacach przerwy, wczoraj powrocilem do tego tytulu. Padl Genichiro po ok. 10 probach i malpy. 

Czy tylko mnie wkurfia kucanie pod lewa gala? Podczas walki z bossem ZAWSZE to gowno wcisne. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ukukuki napisał:

No ja też ale nigdy z własnej woli nie wrócę do tego tytułu. Skończyłem i wystarczy ;p 

Jestem w stanie zrozumieć, ale za jakiś czas ja wrócę do tej gierki bo jest świetna :)

Opublikowano

@mario10 jest genialna! Ale po ponad roku przerwy musiałbym się uczyć grać od nowa a nie mam na to ochoty. Do tego Japonia to nie moje klimaty. Wolę Dark fantasy albo zwykłe fantasy. Mam nadzieje ,że system walki w Elden Ring to będzie wypadowa Sekiro i serii DS plus magia. 

• Plusik 1
Opublikowano

Poza tym wielu graczy się odbiło od poziomu trudności gry, niestety. Ja nie jestem jakimś wyjadaczem hardcorów ale na tyle mnie gra wciągnęła, że mimo iż bywało ciężko, satysfakcja była ogromna. Pożyczałem chyba 5 znajomym to jeden dotrwał do połowy reszta po tygodniu oddawała, że to nie na ich nerwy :)

Opublikowano

Dla mnie w sekiro gra się bardziej jak w slashera i wg mnie jak ktoś ma wypracowany refleks w grach jak DMC czy NInja Gaiden to sobie poradzi. 

Opublikowano

180zl za Sekiro to dobra cena?:) W oczekiwaniu na Elden Ring chyba się skuszę mimo tego poziomu trudności, może nie będzie tak źle. Jakoś gry od From zawsze powodowały najlepsze odczucia.
Jedna z ważniejszych rzeczy w grze jest parowanie, prawda?

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka