BRY@N 1 439 Opublikowano 17 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 17 lutego 2021 Nie mogłeś zrobić sobie ręcznego zapisu? Ja mam trzy zapisy do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 18 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2021 Właśnie teraz odkryłem,że jak dałem nową grę to stworzyło mi nowego sejwa więc jest elegancko i zauważyłem, że pojawiły się te znaczki fioletowe gdzie można zobaczyć wspomnienie innego gracza, nie pamiętałem tego Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 695 Opublikowano 18 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2021 (edytowane) Bo to weszło do gry razem z tymi Boss Rush Modeami itp Edytowane 18 lutego 2021 przez cotek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 18 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2021 A widzisz, a ja te dwa przejścia zaliczyłem już jakiś czas temu może dlatego nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 18 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2021 No dawno w to nie grałem już wyczucie tych wszystkich ataków nie to, ale myślę, że szybko wrócę do formy, pierwszy generał za drugim razem padł. Ale za co lubię Sekiro, że po drodze dwóch noobów mnie wyjaśniło Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 439 Opublikowano 18 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2021 Miałem to samo jak ostatnio chciałem znajomemu pokazać gierkę, myślałem że będę ura bura szef podwóra a motałem się niesamowicie po takiej przerwie Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 No takich słabszych przeciwników to spoko czy nawet tych grubasów co się w Ashinie plątają, ale spróbowałem się wczoraj z Generałem Oniwą na koniu i klepy dostaję jak miło, ale już pierwsza faza całkiem spoko, w drugiej się chłop rozszalał, ale nie miałem czasu żeby z nim powalczyć. Chyba znów wsiąknę na dłużej, ale czekają jeszcze inne gry do ogrania po raz drugi. Muszę chyba naciągnąć dobę żeby to ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza
bebbop 282 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 (edytowane) Ja jestem w polowie drugiego podejscia, ale zostawilem obecnie, by pomeczyc lajtowego Moralesa. Jak ukoncze i pogonie to wracam do Sekirszczaka :d Po wpadanym expie widze, ze jednak chyba bede musial dojsc do przynajmniej 3 ng+. PS. Wie ktos za jakich bossow dostaje sie w kolejnych przejsciach wspomnienia zwiekszajace sile? Na pewno dostajemy za pokonanie tego na koniu. A np za motyl, genishiro? Za byka, joozia, ogra, z wlocznia na schodach dostaje sie tylko jakies przedmioty. Edytowane 19 lutego 2021 przez bebbop 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 Niestety ja mam tak, że jak zaczynam to najczęściej grę kończę i zawsze gram w jedna na raz. Jak skończę Sekiro to wówczas wracam do DG albo RDR2 po raz drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza
bebbop 282 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 3 minuty temu, mario10 napisał: Niestety ja mam tak, że jak zaczynam to najczęściej grę kończę i zawsze gram w jedna na raz. Jak skończę Sekiro to wówczas wracam do DG albo RDR2 po raz drugi. Tez tak mam, ale z Sekiro mialem wyjatek. Moja najdluzej rozgrzebana gra ever. Albo na bossie stanalem, albo jak pokonalem i widzialem na YT co mnie zaraz znowu czeka to balem sie to odpalac :d Mimo wszystko moja gra generacji i bede celowac w platynke, ale nie wiem ile mi to zajmie :d 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 U mnie Sekiro zrobiło mega robotę. Świetna gra i ten system walki po prostu kozak, oczywiście jest stresująca i wymagająca, ale już kolejne przejścia jak się mam maks życia, tykw i dużą sprzętu z protezy jest dużo łatwiejszy, dlatego teraz 3 przejście znów od nowa aby było ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 843 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 Sekiro? Najlepsza gra FS, żal że olali i nie wypuścili żadnego dlc, a i na kontynuację nie ma co raczej liczyć bo większość fanów tego studia to amatorzy robienia fikolkow wokół bossa z prędkością ślimaka. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 Ja do Bloodbourne podchodziłem kilka razy i jakoś za każdym razem się odbijam, jednak wolę szybsza akcję właśnie jak Sekiro lub Nioh. Cytuj Odnośnik do komentarza
bebbop 282 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 Dla mnie Bloodborne tez zbyt mulowaty, ale nie wiem, moze jakby gra smigala w 60 fpsach to mialbym lepsze wrazenie. I to ponowne dolazenie do bossa po kazdej porazce. Nie dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 Myślę, że każdy ma jakieś upodobania, ja niestety wolę Sekiro pod tym kątem, początkowo myślałem, że system walki jest zbyt trudny i okno do parowania jest za małe, ale jak się już opanuje to system walki jest miodny Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 924 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 Mi Sekiro się podobało fajna gierka z ciekawym systemem walki jednak Japonia to nie moje klimaty, za to dark fantasy uwielbiam. Dlatego w Elden Ring liczę na podobny system walki jak w sekiro ale dostosowany do danej broni. W DS po tylu lat grania dalej nie ogarniam parowania a w Sekiro jest to o wiele przystępniej zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza
justyna 22 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 Ja miałam inne odczucia co do Bloodborne Tempo było fajne, trzeba było walczyć ofensywnej niż w Darkach. Gra podobnie jak Sekiro wymagała refleksu. Tam do unikania ciosów, w Sekiro do odbijania ich. No i w 90 procentach można było odblokować skróty do Bossów. Gra wybitna również. Bloodborne jak dla mnie posiadało lepszy klimat ale ja jestem fanką dark fantasy. System walki byłby najlepszy gdyby nie pojawiło się Sekiro. W pojedynku obu gier wychodzi mi remis. Obie świetne. W moim rankingu są na samym szczycie, po nich Nioh razem z Darkiem 3. Kolejny tytuł to Dark pierwszy. A najmniej podobał mi się Dark drugi. Demon Souls nadrobię na PS5 bo w tego nie dane było mi grać. Nie mogę się doczekać Elden Ring, które chyba wciąż nie ma daty premiery. Co mnie smuci.Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 924 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 7 minut temu, justyna napisał: Bloodborne jak dla mnie posiadało lepszy klimat ale ja jestem fanką dark fantasy. Seria DS to dark fantasy, Bloodborne to jednak trochę inne klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza
justyna 22 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 Oj tam, dark fantasy to dość szerokie pojęcie, które ma w sobie elementy horroru A ten gotycki klimat z Bloodborne ma w sobie elementy grozy. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 380 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 Powiedziałbym, że to gotycko-wiktoriańska mieszanka z elementami kosmicznego horroru. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 Muszę wrócić i do DS i BB ale w tym drugim klimat jest mega ciężki dla mnie. DS próbowałem kiedyś i tak na prawdę nie przeszedłem żadnej części, a teraz kosztują grosze więc może się wrócę. Sekiro mi siadło pod każdym względem, a klimat Japonii cudowny, podobnie było z Nioh choć tam trochę bardziej mroczny ten klimat. Ale na nowe dzieło FS czekam i mam nadzieję, że mimo iż w innym klimacie siądzie równie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
justyna 22 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 Jak pisałam, fantasy to bardzo szerokie pojęcie. Gdyby faktycznie mocno zagłębić się w znalezienie różnic między horrorem a mrocznym fantazy to na pewno jakieś się znajdą. Może faktycznie Bloodborne ma w sobie więcej z horroru. Jednak oba te gatunki mocno się na siebie nachodzą. Tak w skrócie mocnym. Co np z powieścią w której bohaterem będą wilkołaki i wampiry? Nadnaturalność połączona z mrokiem. Stworzenia mityczne która mają budzić strach. Pasują i do jednego i drugiego. Dlatego w moim, może błędnym pojęciu, Dark fantasy to nic innego jak połączenie elementów fantasy z horrorem. [mention=67414]Mario10[/mention], ja się cieszę, że te Dark Soulsy ogralam przed Sekiro. Bo system walki tak poszedł do przodu w Sekiro, że ten z DS może nie sprawiać już takiej frajdy. Więc jeśli odbijales się wcześniej o te gry i nie podchodziły Ci, to pewnie teraz nie będzie lepiej niestety.Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 Mam nadzieję, że może jakoś siądzie DS może kiedyś w plusie dodadzą to ogram Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 Ng+ skończone. Tym razem shura. Yebany Isshin mnie do szału doprowadzał w drugiej fazie, ale powoli się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 19 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2021 A które jest najtrudniejsze Zerwanie nieśmiertelności? Ja go zrobiłem ale jakoś nie pamiętam walki z ojcem Sową musiał mi pójść nadzwyczaj łatwo skoro nie pamiętam. Teraz pójdę pewnie inne zakończenie ale już mam dylemat moralny "jak to mam opuścić mojego pana Kuro?" Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi